Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jet-ski: Új helyszínen lesz idén a magyar Eb- és vb-futam​​​​​​​

Idén is rendez Magyarország felnőtt jet-ski Európa-bajnoki futamot – hangzott el a Magyar Jet-Ski Szövetség díjátadó gáláján. A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior világbajnoki futamot is láthat a magyar közönség. A korábbi évekhez képest ezúttal új helyszínen versenyeznek majd a világ legjobbjai, ugyanis 2024-ben Győr-Győrzámoly lesz a házigazda – mondta Czeller Béla, a hazai szövetség elnöke.

A gálán díjazták az Év Sportolójának megválasztott Jászai Csongort, valamint az egyes kategóriák legjobbjait. Czeller Béla átvehette a Magyar Jet-Ski Szövetség örökös elnöke kitüntetést. A szervezet szabályzata szerint 15 éves elnöki tevékenység után adható ez a cím. Marcus Erlach a szövetség örökös versenyzője, Vágott Sándor és Gerencsér Csaba pedig örökös alelnöki díjat kapott. Gerencsér Csaba doayen-elismerésben is részesült, akárcsak Major Sándor. Utóbbi címet azok a sportemberek érdemlik ki, akik a 15 éves sportági részvétel mellett betöltik a 60. életévüket.

A gálát megtisztelte jelenlétével a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. képviseletében dr. Babati Péter főosztályvezető és dr. Csepcsányi Fatime osztályvezető.

Magyarország eddig öt alkalommal rendezett Eb és vb futamot. Mindegyik esetben Nyíregyháza-Levelek volt. „2023-ban is színvonalas világversenyen láttuk vendégül a világ legjobbjait. Összesen hat felnőtt és két junior érmet szereztek a magyarok, és az eredményhirdetések során háromszor hangzott el a magyar himnusz” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Idén az Eb-sorozat a magyar futammal indul július 18-án és 21-éig tart. A kontinensbajnokság Vichy-ben, Franciaországban folytatódik július végén (26.-28.), és Portugáliában zárul szeptember végén (27.-29.).

A magyar bajnokság idén négy állomásos lesz Ónod, Bugyi, Dunaharaszti és Nagykanizsa helyszínekkel.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Rabul ejtette a jet-ski a birkózók üdvöskéjét  ​​​​​​​

Nemcsak a szőnyegen, a tavon is magabiztos a birkózók új üstököse. Losonczi Dávid a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a nemzetközi mezőnyben is letette már a névjegyét, ezt bizonyítja többek között az is, hogy a nemzetközi szövetség (UWW) július hónap legjobbjának választotta. Szabadidejében nagy szenvedélyének hódol, ez pedig nem más, mint a jet-skizés.

jet-ski

„Régi szerelem a jet-ski. Apa vitt le először a tóra, azóta ha tehetem űzöm ezt a  sportágat, persze csak a szabadidős változatát, mert versenyeken nem indulok. Imádom mind az álló, mind az ülő változatát.” -  mondja Losonczi Dávid, aki mindig – ahogy ő fogalmaz – "ésszel csinálja" ezt az egészet.

„Élsportoló vagyok, ezért nem engedhetem meg magamnak, hogy egy rossz döntés miatt a tavon megsérüljek, mert ezek a járgányok nem annyira veszélytelenek. Igyekszem a biztonsági előírásokat betartani” – tette hozzá.

jet-ski

Losonczi elmondta, tudja, hogy a magyar jetesek nemzetközileg is eredményesek, és figyelemmel követi az egyes vb-, Eb-szerepléseket. 

Gerencsér Csaba, a jet-ski sokszoros magyar bajnoka, a Magyar Jet-Ski Szövetség alelnöke nem csodálkozik azon, hogy a birkózó rabja lett a jet-skizésnek. „Aki egyszer ráül egy gépre, nem felejti el. Erősödik a sportág túra, illetve horgász oldala. Losonczi Dávidnak kívánom, hogy a jövőben is találja meg örömét ebben a – számára – kiegészítő sportban, és sose feledje a parton mellényt”- tanácsolta a magyar klasszis jet-skis.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj – Jászai Csongor két kategóriában is dobogóra állt

Összesen nyolc érmet gyűjtött, és további hat pontszerző helyet ért el a magyar jet-ski válogatott. Nyíregyháza-Leveleken több kategóriában is volt hazai győzelem, a nemzetközi visszhang szerint pedig az egyik legszínvonalasabb Eb- és vb-futam volt az idei.

Véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj Níregyháza-Leveleken! Idén is felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot rendeztek a nyírségi településen. Előbbi a kétfutamos kontinensbajnokság első állomása volt, a junioroknál viszont egy futamos volt a vb, így Magyarországon világbajnokokat avattak.

Magyar szempontból Jászai Csongor volt a legsikeresebb versenyző, aki az Európa-bajnoki futamon két géposztályban is indult. Ski GP3-ban aranyérmes lett, megelőzve a magyar licensszel versenyző szlovén Kete Tomazt, ski GP2-ben pedig ezüstérmet nyert.

„Elégedett vagyok a hétvégével. Jelenleg a GP3 géposztály a fő profilom. GP2-ben a leveleki futamot tesztversenynek szántam, és boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra” – mondta Jászai Csongor.

Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett, ski GP1-ben pedig Szabó Barnabás másodikként zárt.

Runabout ladies GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Amanda Karasek is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő harmadik lett.

A junior világbajnokságon két magyar dobogós helyezés volt Leveleken. Leo Kete arany-, míg Marvin Bohuslav ezüstérmesként zárt. Előbbi szlovén, utóbbi szlovák jet-skis, de magyar licensszel tagjai a válogatottnak.

Az érmeken túl értékes pontszerző helyeket is szereztek a magyarok. Negyedik lett Kéri Attila (runabout GP1), Stefan Salath (runabout GP4), Süli Csaba (ski GP3), Puskás Zekő (ski junior GP3.3). Ötödikként zárt Szabó Gábor (ski GP1) és Komonyi Lajos (ski junior GP3.3).

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

Czeller Béla szerint a magyar válogatott idén is bizonyított. „Azt tudtuk, hogy lesznek sikerei a nemzeti csapatnak, természetesen vannak olyan kiválóságok is, aki épp lecsúsztak a dobogóról. Mindenesetre kiemelkedik Jászai Csongor teljesítménye, aki előtt még nagy jövő állhat ebben a sportágban. Sikerült ismét egy rangos világversenyt idehozni Levelekre. A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye idén is az volt, hogy profi csapat bonyolítja le a világ- és Európa-bajnokságot.” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon 20 nemzet versenyzői álltak rajthoz, az Eb zárófutama pedig a litvániai Kupiskisban lesz két hét múlva.

0 Tovább

Jet-ski: Több magyar áll dobogós helyen a zárónap előtt...​​​​​​​

A zárónap előtt több magyar jet-skis is dobogós helyen van Nyíregyháza-Leveleken. A felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíjon a legtöbb kategóriában két körön is túl van a mezőny.

Az Európa-bajnokságon – két futam után – a ski GP3 kategóriában továbbra is magyar fölény van, hiszen Jászai Csongor győzött, a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt. Jászai Csongor két futam után ski GP2-ben is ott van a legjobbak között, miután a 2. pozícióban várja a vasárnapi zárást.

Runabout GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Karasek Amanda is dobogós jelenleg, ő az összetett harmadik helyéről kezd az utolsó versenynapon.

Runabout GP1-ben egy futamot rendeztek eddig, ahol Kasza György imponáló magabiztossággal nyert, míg ski GP1-ben Szabó Barnabás – ugyancsak egy kör után – a 3. helyen áll.

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A szombati nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: A ski GP 3-as kategóriában továbbra is fantasztikus versenyt látunk a Jászai, Kete, Süli triónak köszönhetően. Jászai ráadásul jól teljesít egy kategóriával feljebb, GP2-ben is. Több géposztályban is vannak még további magyar éremesélyek, amelyek remélhetőleg a zárónapon valóra is válnak. Nem győzöm ugyanakkor hangsúlyozni, itt nagyon erős nemzetközi mezőnyt láthatunk, mindezek ellenére a magyarok ott vannak az élmezőnyben. Vannak egy futamot maguk mögött tudó versenyzőink, akik szintén jól mentek, gondolok itt Kasza Györgyre és Szabó Barnabásra” – összegzett Czeller Béla.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Jet-ski Magyar Nagydíj – Rekkenő hőségben jól kezdtek a magyarok!

Bekezdtek a magyarok Nyíregyháza-Leveleken. Zajlik a jet-ski felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíj. Két géposztályban megrendezték már az első futamokat a rangos világversenyen. Ski GP3-ban a magyarok végeztek az élen, ugyanis Jászai Csongor győzött a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt.

A runabout GP4-es kategória a lengyel Juliusz Roman sikerével kezdődött, itt a magyar válogatottból a legelőkelőbb pozíciót a magyar licensszel versenyző szlovák Stefan Salath szerezte meg, ő negyedikként zárt, és 43 ponttal várja a szombati folytatást.   

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon szombaton az összes többi kategóriában megrendezik az első futamokat, egyben elkezdődik a második kör is. A zárófutamokat vasárnap bonyolítják le. Egy kategória végső eredménye a három futamon szerzett pontszámok összességéből tevődik össze.

Az időmérők során a szombati futamokra a magyarok összesen hét TOP 3-as rajtpozíciót szereztek a vb-n és az Eb-n.  

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A pénteki nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: „A rekkenő hőség próbára tett mindenkit, de úgy gondolom, hogy a versenyzők, a versenyigazgatóság és a kiszolgáló személyzet is helyt állt. A világ legjobbjai közül többen itt vannak, úgyhogy fel van adva a lecke a magyar versenyzőknek. Mindenesetre ski GP3-ban jó volt látni, hogy magyar első, második és harmadik helyezéssel ért véget az első futam. Várjuk a remélhetőleg jó folytatást.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Jet-Ski Eb – Túl a hivatalos megnyitón​​​​​​​

Húsz nemzet legjobbjait láthatjuk a hazai rendezésű Európa-bajnoki futamon és junior világbajnokságon – derült ki a világverseny hivatalos megnyitó ünnepségén. A Leveleken megtartott eseményen Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, az Eb és vb hozzájárul, hogy Nyíregyháza és környéke turizmusa fejlődjön. Rámutatott: a jet-ski az utóbbi időszakban otthonra talált a térségben, és évről-évre odacsábítja a sportág legjobbjait.

Marco Pietrini, a sportág nemzetközi szövetségének elnöke elismerően beszélt a magyarokról és a magyar rendezésről. „Nem véletlen, hogy eltelt egy év, és újra Leveleken versenyzik ez a nemzetközi mezőny. Ez lesz az ötödik Eb-futam, és a harmadik világbajnoki állomás. Mindannyiszor jó házigazda volt Magyarország” – mondta a sportvezető.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a támogatók nélkül nem lehetne ilyen színvonalon teljesíteni minden évben. „Köszönöm a támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-nek és nem utolsósorban a levelekieknek, a nyíregyháziaknak.” – mondta Czeller Béla.

Az előttünk álló hétvégén húsz nemzet jet-skisei szállnak vízre. A világversenyeket magába foglaló Jet-Ski Magyar Nagydíj vasárnap zárul Leveleken. 

0 Tovább

Jet-ski: Húsz magyar indul a hazai felnőtt Eb-n és junior vb-n​​​​​​​

Nyíregyháza-Levelek felkészült. A nyírségi település az elmúlt években már többször bizonyított, így a Magyar Jet-Ski Szövetség joggal bízhat abban, hogy ezúttal is színvonalas felnőtt Eb-futamot és junior világbajnokságot rendez az európai színvonalú pályán.

Az Európa-bajnoki sorozat Magyarország után a litvániai Kupiskisban zárul, és a két állomás eredményei alapján avatnak majd bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egyfutamos lesz.

"Összeszokott csapat dolgozik évről évre a versenypálya kialakításától kezdve a paddock építéséig. Úgy gondolom, hogy a szövetség együttműködése az sportállamtitkársággal, a helyi önkormányzattal kifejezetten jónak mondható. És hát ne feledjük, van egy eredményes és tehetséges válogatott keretünk” -  mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke. A magyar csapat tavaly 9 érmet szerzett az Eb-t és a junior vb-t magába foglaló Magyar Nagydíjon.  Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, míg a junior világbajnokságon egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert, mellyel megszerezte a nemzetek közötti éremtáblázat első helyét.

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A világverseny a csütörtök esti hivatalos megnyitóval veszi kezdetét, és a vasárnapi eredményhirdetésekig tart.

A 20 fős magyar jet-ski válogatott:

Eb-keret

Balaska Márk Runabout  GP4

Cseke Mercédesz  Runabout Ladies GP4, Runabout Juniors GP4

Cseke Zsolt  Runabout GP1

Kasza György  Runabout GP1

Jászai Csongor  Ski GP2, Ski GP3

Kacor Levente  Runabout GP2

Tomaz Kete (szlovén, magyar licensszel tagja a válogatottnak) Ski GP1, Ski GP3

Kéri Attila  Runabout GP1

Kristian Kuchta (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)   Runabout GP4

Mészáros Sándor  Runabout GP2, Runabout GP4

Sümegi Martin  Ski GP3, Ski GP4

Süli Csaba  Ski GP3

Szabó Barnabás  Ski GP1, Ski GP3

Szabó Gábor  Ski GP1

Stefan Salath (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Runabout GP4

 

 

Major Marcell  Runabout GP2

junior vb-keret

Marvin Bohuslav (szlovák, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Ski Juniors GP3.2

Leo Kete (szlovén, magyar licensszel tagja a válogatottnak)  Ski Juniors GP3.2

Komonyi Lajos  Ski Juniors GP3.3

Puskás  Zekő  Ski Juniors GP3.3

0 Tovább

Jet-ski: Korábban lesz az Európa-bajnoki futam Nyíregyháza-Leveleken

Ismét jet-ski Európa-bajnoki futamot rendez Magyarország. A világversenyeknek Nyíregyháza-Levelek ad otthont. Az újabb rangos események most a megszokottnál korábban lesznek, ugyanis ezúttal nem szeptemberben, hanem június 22. és 25. között szurkolhatnak a nézők a remélhetőleg minél jobb magyar eredményeknek” – mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon veszi kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos lesz, és ezt ezúttal is Nyíregyháza-Leveleken rendezik meg.

„Az utóbbi években többször bizonyított a hazai szövetség és a szervező bizottság. Tavaly is elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői, egyöntetű véleményük az volt, hogy a magyar szervezők maradandót alkottak a vízen és a szárazföldön egyaránt. Nem véletlen, hogy idén is megkaptuk a rendezési jogot” – tette hozzá Czeller Béla.

Közben a jet-skis szezon kezdetét vette az Ónodon megrendezett magyar bajnokság első fordulójával. A kategóriagyőztesek:

SKI JUNIORS GP3.3: Ifj. Komonyi Lajos

SKI VETERANS GP3: Puskás Zoltán

RUNABOUT VETERANS GP1: Kasza György

RUNABOUT GP1: Kasza György

RUNABOUT GP4: Stefán Saláth

RUNABOUT GP2: Kasza György

RUNABOUT GP3: Kasza György

SKI GP1: Szabó Barnabás

SKI GP3: Jászai Csongor

0 Tovább

Jet-ski: Biztató jövő, erős utánpótlás

A legjobbakat díjazta a Magyar Jet-Ski Szövetség. A Magyar Sport Házában megtartott ünnepségen elhangzott, nehéz évet zárt a sportág, de a magyarok ismét kitettek magukért.

„Ismét volt alkalmunk világversenyt is rendezni Nyíregyháza-Leveleken. Felnőtt Eb-futamnak és junior világbajnokságnak adtunk otthont úgy, hogy ezúttal az egyéb kihívások mellett az aszály okozta rekordalacsony vízállással is szembe kellett néznünk. Mindent egybevetve, sikerült megoldani a nehézségeket, és a nemzetközi szövetség értékelése alapján a magyar verseny a legjobban megszervezett és kivitelezett minősítést kapta. Erre büszkék vagyunk, mint ahogy a fiataljainkra is. Nem volt olyan év, amikor az utánpótláskorú tehetségek ennyire domináltak volna, mint idén” – összegzett Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Az idén 30 éves szövetség díjkiosztóján Jászai Csongor az Év versenyzője, Ifj. Komonyi Lajos és Puskás Zekő az Év junior versenyzője, míg Marvin Bohuslav az Év felfedezettje díjat vehette át.

A díjazottak közül Jászai Csongor a legidősebb a maga 15 évével. Valamennyien kimagaslóan szerepeltek az idei vb-, illetve Eb-futamokon.

0 Tovább

Két magyar felnőtt világbajnoki érem jet-skiben

A hétvégén rendezték meg a UIM jet-ski világbajnokság második, egyben záró futamát az olaszországi Olbia városában. A háromnapos futamok végén két magyar is az összetett dobogójára állhatott fel.

A Ski (álló) GP3 felnőtt kategóriában a mindössze 15 éves Jászai Csongor bronzérmet nyert Olbiában, Süli Csaba pedig negyedik helyezést ért el a versenyen. Eredményével összesítésben Jászai Csongor a kategória világbajnoki bronzérmese lett, Süli Csaba pedig pontszerző 6. helyen zárta teljesítményével a 2022-es szezont.

A királykategóriának számító Runabout (ülő) GP1 kategóriában a magyar színekben versenyző dán Marcus Jörgensen második helyezést szerzett, így összesítésben a kategória világbajnokaként zárta a sorozatot.

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum