Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Kilenc magyar érem Győrzámolyban!​​​​​​​

Az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva kilenc érmet – közte három aranyat – szereztek a magyar jet-ski válogatott tagjai a hazai rendezésű Európa-bajnoki és junior vb-futamon. A nemzeti csapat ezzel az Eb-n a második, a junior vb-n pedig a harmadik lett az éremtáblázaton. A világversenynek Győr-Győrzámoly adott otthont.

Az Eb-n Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett. A magyar versenyző a kategória veterán korosztályában sem talált legyőzőre. Előbbi mezőnyben három magyar állt a dobogón, hiszen Cseke Zsolt ezüstérmesként, Kacor Levente bronzérmesként zárt. A veteránoknál Major Sándor bronzérmes lett.

A Ski GP2-ben Jászai Csongor végig harcban volt az aranyéremért, végül másodikként ért célba.

Dobogóra tudott állni Szabó Barnabás is, ő a Ski GP 3-ban végzett harmadikként. Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha 2. lett.

A junioroknál világbajnokságot rendeztek Győrzámolyban. Itt a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav aranyérmet vehetett át, míg a Ski 3.3-as kategóriában ifj. Komonyi Lajos az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Jet-skiben álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeztek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derültek ki, hogy kik állhattak fel a dobogóra.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kiemelte, a hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságon valójában világbajnoki szintű mezőny volt. „Huszonhét nemzet 154 versenyzője indult. Ez egyrészt magyar rekord, másrészt a hét érem dicséretes hazai szereplés. Sorozatban hatodszor rendeztünk Eb-t, illetve junior vb-t, de először volt Győrzámoly a helyszín. Úgy gondolom, hogy jól vizsgáztunk, és a nemzetközi visszajelzések is pozitívak. Külön köszönet a sportért felelős államtitkárságnak, és a Nemzeti Sportügynökség Zrt.-nek, a győri, valamint a győrzámolyi önkormányzatnak, és a helyi szervezőknek.” –  összegzett Czeller Béla. 

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj – Lesznek magyar érmesek az Eb-n!​​​​​​​

Továbbra is jól szerepelnek a magyar jet-ski válogatott tagjai a sportág 2024-es Magyar Nagydíján, melynek keretében felnőtt Európa-bajnoki és junior vb-futamot rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint több kategóriában két futamon van túl a mezőny. Ezek alapján Jászai Csongor a Ski GP2-ben vezető helyről várja a vasárnapi zárószakaszt, és ugyancsak első a Runabout veterán GP1-ben Kasza György.

Ski GP3-ban Szabó Barnabás karnyújtásnyira van az éremtől, hiszen két futam után a harmadik, akárcsak Major Sándor a Runabout veterán GP1-ben.

Runabout GP 1-ben a mezőny egy futamon van túl, itt Kasza György áll az élen, Kacor Levente pedig a harmadik.

Ski GP1-ben a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer első lett, és ezt a helyet próbálja megtartani a hátralévő két futamban, míg Runabout GP 2-ben Kacor másodikként zárta a szombati napot, rá szintén két zárószakasz vár még.

Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha az első futam után a 2. helyen áll.

Álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futamot (moto) kell teljesíteniük a versenyzőknek. Ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Hatalmas freestyle show-val megnyitották az Eb-t és a vb-t Győrben

Győrben, a Rotary Fröccsnapok részeként bonyolították le a hazai rendezésű  jet-ski Európa-bajnokság hivatalos megnyitóját. Ezt követően egy elképesztő freestyle-bemutatót láthatott a közönség a Mosoni-Dunán.

A Dunakapu téren a versenyzők bevonulása után Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere köszöntötte az Eb mezőnyét. Hangsúlyozta, megtiszteltetés Győrben vendégül látni a versenyzőket és a sportvezetőket. „Győr a régió központja, és egyben a sport városa. Örömmel álltunk az esemény mellé.” – mondta az alpolgármester.

Pulai Nikolett, Győrzámoly polgármestere kiemelte, már most mindenki győztesnek mondhatja magát, aki részese az Eb-nek. „Nem tudom miként alakulnak az eredmények, hogy hány érmet szereznek a magyarok, de megállapítható: mi mindannyian győztesekké váltunk azáltal, hogy megismerhettük ezt a dinamikus és látványos sportágat” – szögezte le az alpolgármester.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke beszámolt arról, hogy 27 nemzet képviselőit láthatjuk Győrzámolyban. „Ilyen nagy világversenyt nem rendeztünk még ebben a sportágban, és örömteli, hogy ezt a lépcsőfokot megléptük. Bízunk benne, hogy egy balesetmentes Eb-n eredményesek lesznek a magyarok.” – emelte ki Czeller Béla.  

Szabó Gábor a hazai szövetség alelnöke, a helyi szervezők képviseletében megjegyezte: élete nagy álma vált valóra, ebben a térségben sikerült otthont adni az egyik legnagyobb kontinentális rendezvénynek. „Az előttünk álló két napban Győrzámolyban fantasztikus versenyeket láthatunk, és mindenkit szeretettel várunk az ingyenes eseményre” – jegyezte meg.

A beszédek sorát Raimondo di San Germano, az Európa-bajnokság nemzetközi promótere folytatta. „A sportágban sorozatban hatodszor rendez Magyarország Eb-t, és mindig jó ide jönni. Most új helyszín ad otthont a versenyeknek, amelyen szép számú mezőny vesz részt.” – állapította meg a promoter.

Luca Filiberti, az UIM Aquabike Bizottság elnöke megköszönte a szervezőknek az versenyek előkészítését.

„Minden sportágban nagyon hangsúlyos a jövő nemzedéke. Fontos, hogy az Eb-vel párhuzamosan junior világbajnoki futam zajlik, érdemes nekik szurkolni az előttünk álló napokban.” – invitálta a nézőket az elnök.

A megnyitót követően egy látványos freestyle-bemutatóval zárult a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság, és junior vb-futam péntek esti eseménye a Mosoni-Dunán, Petúr András sportriporter-műsorvezető helyszíni kommentálásával. Az Eb szombaton a döntőkkel folytatódik, és vasárnap ér véget Győrzámolyban.

0 Tovább

Jet-ski Magyar Nagydíj – Jó magyar kezdés, több éremesély​​​​​​​

Jó kezdés a Jet-Ski Magyar Nagydíjon! Több magyar is dobogós helyen zárta a pénteki kvalifikációt a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon. A kontinensbajnoksággal párhuzamosan junior világbajnoki futamot is rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer a Ski Gp 1-es kategóriában a leggyorsabb volt, akárcsak Jászai Csongor a Ski Gp 2-ben. Szintén megszerezte a pole pozíciót Kasza György a Runabout veterán Gp 1-eseknél, ugyanitt Cseke Zsolt másodikként zárta az időmérő edzést.

Runabout Gp 1-ben Kasza György harmadik lett, akárcsak Runabout Gp 2-ben Kacor Levente és a Ski Gp 3-ban Szabó Barnabás.

A freestyle-osoknál a magyar színekben versenyző osztrák Maximilian Martha is dobogós helyen végzett a kvalifikáción, miután harmadikként jutott fináléba.

A junior világbajnoki futamon a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav az első helyen végzett, míg a 3.3-as kategóriájában ifjabb Komonyi Lajos a második legjobbként kezdheti meg a döntőt.

Ezeken túl további 4., 5., 6. helyeket csíptek el a magyarok, akik szintén előre léphetnek a döntők során.

Álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futam (moto) lesz, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Rekord mezőny és feszült várakozás Győrzámolyban​​​​​​​

Még el sem kezdődött a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság és junior-vb, de máris megdőlt egy rekord. A világversenyre 27 nemzet versenyzői érkeztek, és eldőlt, hogy 154 nevezővel startol pénteken a száguldás. A sportágban a magyarországi kontinens- és világbajnokságok történetében nem volt még soha ilyen népes mezőny. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A világversenyen 25 fős magyar válogatott indul abban a mezőnyben, ahol ázsiai és ausztrál jetesek is vízre szállnak, illetve csütörtökön egy motorteszt erejéig vízre is szálltak, így alaposan benépesült a Zámoly Beach és környéke. Érdekesség, hogy a három hete az olaszországi Olbiában megrendezett vb-futam létszámát is meghaladja a győri.

Czeller Béla szerint örömteli a nagy érdeklődés, egyben a szervező bizottság bízik abban, hogy balesetmentes három nap elé nézünk.

„Elképesztő az érdeklődés. Vannak kategóriák, ahol olyan nagy létszámú a mezőny, hogy a pénteki kvalifikáció után nem mindenki jut tovább a döntőbe, úgyhogy feszült és izgalmas versenyek várhatók” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

Pénteken rendezik meg a kvalifikációs futamokat. A világverseny hivatalos megnyitója 19.20-tól Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után – 20 órától – látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. A száguldás pedig vasárnapig tart a Zámoly Beach-en. Több koncertre és kulturális eseményre számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak az Eb-re illetve a vb-re. A rendezvényen bárki díjmentesen vehet részt.

0 Tovább

Jet-ski Európa-bajnokság: Huszonöt fős lesz a magyar válogatott​​​​​​​

Rekordnevezés a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon és junior vb-n. A jövő pénteken kezdődő világversenyre a szervezők információi szerint 26 ország legjobbjai érkeznek Magyarországra. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont, a látványos versenyek vasárnapig tartanak.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke hangsúlyozta, ebben a sportágban ilyen nagy világverseny nem volt még Magyarországon. „Az elmúlt években többször is bizonyítottunk. Színvonalas Eb- és utánpótlás korosztályban vb-futamot rendeztünk Nyíregyháza-Leveleken. Ilyen szintű nemzetközi érdeklődést azonban nem tapasztaltunk még. Az esemény méretéhez képest a magyar válogatott is szép számú jetest vonultat fel. Huszonöt fős lesz a nemzeti csapat úgy, hogy a magyarokon kívül osztrák és szlovák kiválóságok is Magyarország zászlaja alatt versenyeznek, magyar liszensszel.” – mondta Czeller Béla, aki egyben a szervező bizottság elnöke is.

A várható magyar szereplésről szólva elmondta, több dobogós helyezésben bízhatunk. „Összességében elmondható az összes kategóriára, hogy erős mezőny lesz. A magyar versenyzőktől tíz érmet remélek a felnőtt Eb-, és junior vb-futamokon” – tette hozzá Czeller Béla.

A jet-ski világverseny hivatalos megnyitója péntek este Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. 

0 Tovább

Jet-Ski Eb-t és vb-t rendez Magyarország​​​​​​​

Európa legjobb jet-skisei júliusban Magyarországra jönnek. Újabb rangos világversenyt rendez ugyanis hazánk. Győr-Győrzámoly ad otthont az egyik idei Európa-bajnoki futamnak, és egyben a junioroknak világbajnokságot rendeznek.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke elmondta, az új Eb-helyszínnek számos pozitív hatása van. „Korábban Nyíregyháza-Leveleken volt világverseny ebben a sportágban, Győr és térsége nagyobb mezőnyt jelenthet. Elsősorban északi versenyzők nagyobb részvétele várható. A magyar válogatott ezúttal is gőzerővel készül az Eb-re, illetve a vb-re. Több éremesélyes versenyzőnk van, akik bizonyítani szeretnének” – mondta a sportvezető.

„Ezzel a világversennyel közelebb szeretnénk hozni az emberekhez a sportágat. Éppen ezért számos kiegészítő programmal is készülünk Győrzámolyban, illetve Győrben. Több koncertre és kulturális eseményre számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak az Eb-re, illetve a vb-re” – tette hozzá Czeller Béla. Az eseményekről bővebben a Magyar Jet-Ski Szövetség Facebook-oldalán lehet olvasni.

Az Európa-bajnokság július 18-án kezdődik és július 21-éig tart. 

0 Tovább

Jet-ski: Új helyszínen lesz idén a magyar Eb- és vb-futam​​​​​​​

Idén is rendez Magyarország felnőtt jet-ski Európa-bajnoki futamot – hangzott el a Magyar Jet-Ski Szövetség díjátadó gáláján. A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior világbajnoki futamot is láthat a magyar közönség. A korábbi évekhez képest ezúttal új helyszínen versenyeznek majd a világ legjobbjai, ugyanis 2024-ben Győr-Győrzámoly lesz a házigazda – mondta Czeller Béla, a hazai szövetség elnöke.

A gálán díjazták az Év Sportolójának megválasztott Jászai Csongort, valamint az egyes kategóriák legjobbjait. Czeller Béla átvehette a Magyar Jet-Ski Szövetség örökös elnöke kitüntetést. A szervezet szabályzata szerint 15 éves elnöki tevékenység után adható ez a cím. Marcus Erlach a szövetség örökös versenyzője, Vágott Sándor és Gerencsér Csaba pedig örökös alelnöki díjat kapott. Gerencsér Csaba doayen-elismerésben is részesült, akárcsak Major Sándor. Utóbbi címet azok a sportemberek érdemlik ki, akik a 15 éves sportági részvétel mellett betöltik a 60. életévüket.

A gálát megtisztelte jelenlétével a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. képviseletében dr. Babati Péter főosztályvezető és dr. Csepcsányi Fatime osztályvezető.

Magyarország eddig öt alkalommal rendezett Eb és vb futamot. Mindegyik esetben Nyíregyháza-Levelek volt. „2023-ban is színvonalas világversenyen láttuk vendégül a világ legjobbjait. Összesen hat felnőtt és két junior érmet szereztek a magyarok, és az eredményhirdetések során háromszor hangzott el a magyar himnusz” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Idén az Eb-sorozat a magyar futammal indul július 18-án és 21-éig tart. A kontinensbajnokság Vichy-ben, Franciaországban folytatódik július végén (26.-28.), és Portugáliában zárul szeptember végén (27.-29.).

A magyar bajnokság idén négy állomásos lesz Ónod, Bugyi, Dunaharaszti és Nagykanizsa helyszínekkel.

Fotók: Kis Ákos

0 Tovább

Rabul ejtette a jet-ski a birkózók üdvöskéjét  ​​​​​​​

Nemcsak a szőnyegen, a tavon is magabiztos a birkózók új üstököse. Losonczi Dávid a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a nemzetközi mezőnyben is letette már a névjegyét, ezt bizonyítja többek között az is, hogy a nemzetközi szövetség (UWW) július hónap legjobbjának választotta. Szabadidejében nagy szenvedélyének hódol, ez pedig nem más, mint a jet-skizés.

jet-ski

„Régi szerelem a jet-ski. Apa vitt le először a tóra, azóta ha tehetem űzöm ezt a  sportágat, persze csak a szabadidős változatát, mert versenyeken nem indulok. Imádom mind az álló, mind az ülő változatát.” -  mondja Losonczi Dávid, aki mindig – ahogy ő fogalmaz – "ésszel csinálja" ezt az egészet.

„Élsportoló vagyok, ezért nem engedhetem meg magamnak, hogy egy rossz döntés miatt a tavon megsérüljek, mert ezek a járgányok nem annyira veszélytelenek. Igyekszem a biztonsági előírásokat betartani” – tette hozzá.

jet-ski

Losonczi elmondta, tudja, hogy a magyar jetesek nemzetközileg is eredményesek, és figyelemmel követi az egyes vb-, Eb-szerepléseket. 

Gerencsér Csaba, a jet-ski sokszoros magyar bajnoka, a Magyar Jet-Ski Szövetség alelnöke nem csodálkozik azon, hogy a birkózó rabja lett a jet-skizésnek. „Aki egyszer ráül egy gépre, nem felejti el. Erősödik a sportág túra, illetve horgász oldala. Losonczi Dávidnak kívánom, hogy a jövőben is találja meg örömét ebben a – számára – kiegészítő sportban, és sose feledje a parton mellényt”- tanácsolta a magyar klasszis jet-skis.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj – Jászai Csongor két kategóriában is dobogóra állt

Összesen nyolc érmet gyűjtött, és további hat pontszerző helyet ért el a magyar jet-ski válogatott. Nyíregyháza-Leveleken több kategóriában is volt hazai győzelem, a nemzetközi visszhang szerint pedig az egyik legszínvonalasabb Eb- és vb-futam volt az idei.

Véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj Níregyháza-Leveleken! Idén is felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot rendeztek a nyírségi településen. Előbbi a kétfutamos kontinensbajnokság első állomása volt, a junioroknál viszont egy futamos volt a vb, így Magyarországon világbajnokokat avattak.

Magyar szempontból Jászai Csongor volt a legsikeresebb versenyző, aki az Európa-bajnoki futamon két géposztályban is indult. Ski GP3-ban aranyérmes lett, megelőzve a magyar licensszel versenyző szlovén Kete Tomazt, ski GP2-ben pedig ezüstérmet nyert.

„Elégedett vagyok a hétvégével. Jelenleg a GP3 géposztály a fő profilom. GP2-ben a leveleki futamot tesztversenynek szántam, és boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra” – mondta Jászai Csongor.

Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett, ski GP1-ben pedig Szabó Barnabás másodikként zárt.

Runabout ladies GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Amanda Karasek is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő harmadik lett.

A junior világbajnokságon két magyar dobogós helyezés volt Leveleken. Leo Kete arany-, míg Marvin Bohuslav ezüstérmesként zárt. Előbbi szlovén, utóbbi szlovák jet-skis, de magyar licensszel tagjai a válogatottnak.

Az érmeken túl értékes pontszerző helyeket is szereztek a magyarok. Negyedik lett Kéri Attila (runabout GP1), Stefan Salath (runabout GP4), Süli Csaba (ski GP3), Puskás Zekő (ski junior GP3.3). Ötödikként zárt Szabó Gábor (ski GP1) és Komonyi Lajos (ski junior GP3.3).

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

Czeller Béla szerint a magyar válogatott idén is bizonyított. „Azt tudtuk, hogy lesznek sikerei a nemzeti csapatnak, természetesen vannak olyan kiválóságok is, aki épp lecsúsztak a dobogóról. Mindenesetre kiemelkedik Jászai Csongor teljesítménye, aki előtt még nagy jövő állhat ebben a sportágban. Sikerült ismét egy rangos világversenyt idehozni Levelekre. A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye idén is az volt, hogy profi csapat bonyolítja le a világ- és Európa-bajnokságot.” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon 20 nemzet versenyzői álltak rajthoz, az Eb zárófutama pedig a litvániai Kupiskisban lesz két hét múlva.

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum