Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világbajnokságon a jet-skisek

Tizenegy fős magyar válogatott indult a jet-ski világbajnokságon. A Covid-19 járvány miatt többször halasztották a 2021. évi vb-sorozat első versenyét, amelyet végül szeptember 17-19. között Olaszországban, Szardínia szigetén, Olbia városában a Földközi tengeren rendezik meg.

Öt kategóriában (Ski GP2, Ski GP3, Runabout GP2, Runabout GP4, Runabout GP4 Ladies) az Olbia-versenyen avatnak világbajnokot, míg 4 kategóriában (Ski GP1, Ski GP1 Ladies, Runabout GP1, Freestyle) a 4 futamos világbajnoki széria 1. állomása lesz a Szardíniai verseny.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a 11 fős magyar válogatott keret tagjai keményen készültek a tengeri versenyre, amelyben magyar liszensszel induló kiválóság is van.

A válogatott:

Szabó Barnabás (Ski GP1, Ski GP3)

Szabó Gábor (Ski GP1)

Süli Csaba (Ski GP3)

Kéri Attila (Runabout GP1)

Marcus Jorgensen (Runabout GP1)

Robert Wallenborn (Runabout GP1)

Daniel Lasselsberger (Runabout GP2)

Marcel Diebert (Runabout GP2)

Benjamin Boecker (Runabout GP2)

Major Marcell (Runabout GP4)

Stefan Salath (Runabout GP4)

0 Tovább

Jet-ski nagyhatalom lett Magyarország!

A magyar válogatott megnyerte a nemzetek versenyét az Eb-n és a junior vb-n is

Sporttörténelmi sikerek jet-skiben! A Nyíregyháza melletti Leveleken véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj, amely egyben záró Eb-, a juniorok esetében vb-futam is volt, így kontinensbajnokokat és világbajnokokat avattak. A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint Magyarország megnyerte a nemzetek versenyét a felnőtt Európa-bajnokságon és a junior vb-sorozaton is.

Európa-bajnokság

Az Európa-bajnokságon a Magyar Nagydíjon a 12 kategóriában hét magyar siker született:

Aranyérmes lett Szabó Barnabás (Ski GP3), Major Marcell (Runabout GP 4), Cseke Zsolt (Runabout Veterán GP1), Jászai Csongor (Ski GP 3.3), Ifjabb Komonyi Lajos (Ski GP 3.2), valamint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer (Ski GP 1) és az amerikai Juan Lezeano (Runabout GP2).

Ezüstérmesként zárt Süli Csaba (Ski GP 3.3), Cseke Zsolt (Runabout GP1) és Kéri Attila (Runabout Veterán GP1).

A kétfutamos Eb-sorozat alapján összetett aranyérmet vehetett át Szabó Barnabás, Major Marcell, Cseke Zsolt, Jászai Csongor és Kevin Reiterer. A 2021-es Eb-sorozaton pedig második lett a magyar liszensszel versenyző dán Marcus Jörgensen (Runabout GP1), Süli Csaba (Ski GP 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski GP 3.2). A nemzetek versenyében az Eb-n Magyarország mögött az észtek és a lengyelek zártak.

Junior világbajnokság

A Magyar Nagydíjon a junioroknál Jászai Csongor győzött a Ski GP 3.3-as kategóriában, ugyanitt Süli Csaba ezüstérmesként zárt. A Ski GP 3.2-ben ifjabb Komonyi Lajos aranyérmes lett.  A magyar, és a korábbi lengyel eredmények alapján Jászai Csongor világbajnok lett, Süli Csaba összetett vb-ezüstérmesként zárt (3.3-as a kategóriában), ifj. Komonyi Lajos pedig felállhatott a vb-dobogó 2. fokára. A nemzetek versenyében Magyarország mögött végzett Észtország, megelőzve Portugáliát és Dániát.

A világversenyen részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki megtekintette a versenyzők zászlós felvonulását és a Ski GP 1 királykategória zárófutamán ő lengette a kockás zászlót.

„Nagyon jó ezt látni, hogy egy olyan nehéz év után, mint a tavalyi, idén már nézők előtt rendezték meg a jet-ski Európa-bajnokságot és a junior világbajnokságot. Volt szerencsém egyeztetni a nemzetközi szövetség vezetőivel, és kiderült, hogy Nyíregyháza-Levelek jó házigazdának számít. Sőt a jövőben akár lehetőség nyílhat egy felnőtt vb-futamot is idehozni. Külön öröm, hogy sok fiatal látogatott ki erre a világversenyre és tudatosodik bennük is, hogy akár egy ilyen technikai sportot is ki lehet próbálni.” – mondta dr. Szabó Tünde, aki egy emlékplakettet vett át Czeller Bélától, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnökétől. A plaketten a sportért felelős államtitkár látható, ahogy a tavalyi versenyt indítja.

Czeller Béla elmondta, soha nem látott magyar sikereket ünnepelhet a sportág. „A magyar szövetség fennállása óta erre nem volt példa. Megnyertük a nemzetek versenyét az Európa-bajnokságban és a junior világbajnokságon is, és ez fantasztikus. Ezért megéri dolgozni. A pályán elért eredményeken túl a magyar szövetség sportdiplomáciai sikereként könyvelhető el, hogy vannak magyar liszensszel versenyző világklasszisok, akiknek már a jelenléte is nagy hatással van a sportágunkra.” – összegzett Czeller Béla.

0 Tovább

Kilenc magyar indul érmes helyről a hazai rendezésű jet-ski Eb-n

Az időmérő edzésekkel megkezdődött a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató világverseny 12 kategóriája közül négyben is magyar versenyző szerezte meg az első rajthelyet.

Hiába tépázta meg alaposan a csütörtök este lecsapott hatalmas vihar a jet-ski Magyar Nagydíj felszerelését és pályáját, a szövetség önkénteseinek hajnali öt órakor megkezdett, és egész délelőtt tartó áldozatos munkájának köszönhetően végül sikerült lebonyolítani az eredetileg tervezett pénteki programot – számolt be róla Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke. 

Az időmérő edzések során a magyar színeket képviselő 26 jet-skis közül a magyar liszensszel induló osztrák Kevin Reiterer az álló (ski) versenyszámok királykategóriájában, a Ski GP1-ben érte el a legjobb időt. 

A veteránok ülős (runabout) kategóriájában, a Run Veterans GP1-ben Cseke Zsolt volt az edzés leggyorsabbja.

A junioroknál mindkét versenyszámban magyar fölényt hoztak az időmérők: a Ski Junior 3.3-as kategóriában (13-15 évesek) Jászai Csongor, míg a Ski Junior 3.2-esek mezőnyében (13 éven aluliak) ifj. Komonyi Lajos szerezte meg a pole pozíciót. 

Az időmérő edzéseken a magyarok Marcus Jörgensen (Run GP1), Szabó Barnabás (Ski GP3) és Süli Csaba (Ski Junior 3.3) jóvoltából további három második helyet értek el, míg Járányi Gergely (Run GP2) és Puskás Zekő (Ski Junior 3.2) a harmadik helyről rajtolhatnak majd a géposztályuk futamán.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.

0 Tovább

Kárelhárítás után elrajtolt a magyarországi jet-ski Eb

Szó szerint viharos körülmények között vette kezdetét pénteken a vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyháza melletti Levelek taván. A csütörtök esti hatalmas vihar miatt ugyanis elmaradt a Magyar Nagydíj ünnepélyes megnyitója – amelyen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett volna –, a péntek reggel pedig főként a kárelhárítással telt.

Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnökének elmondása szerint több mint egymilliós kárt okozott a csütörtökön lecsapott hatalmas vihar, a verseny felszereléséhez tartozó harminc sátor használhatatlanná vált, és a szél által megrongált pályát is újra kellett építeni. A szervezők hajnalban nekiláttak károk rendbehozatalának, és megfeszített munkájuknak köszönhetően némi csúszással, de a szabadedzésekkel pénteken fél egykor – az eredetileg kalkuláltnál két órával később – megkezdődött a verseny.

Czeller Béla elmondta: igyekeznek időt nyerni a szabad- és időmérő edzéseken, és reményeik szerint a korábbi terveknek megfelelően pénteken megkezdődhetnek az első futamok is a Magyar Nagydíjon.

Az Európa-bajnokság és junior világbajnokság leveleki állomásán három futam eredményei alapján avatnak bajnokokat.

0 Tovább

Soha nem látott jó szereplés várható a jet-ski Magyar Nagydíjon

Péntektől vasárnapig Európa-bajnoki és junior világbajnoki jet-ski futamnak ad otthont a Nyíregyháza melletti Levelek tava. Az idei Magyar Nagydíj mindkét sorozat záró állomása lesz, így végeredményt is hirdetnek majd. A Magyar Jet-ski Szövetség elnöke, Czeller Béla minden korábbinál jobb eredményt vár a magyar válogatottól, és azt, hogy az Eb és a vb-sorozatban is Magyarország végezzen az első helyen a nemzetek között.


Csütörtök este zárul a nevezés, de az eddig beérkezett jelentkezések alapján 22-23 ország 120-130 versenyzőjének indulása várható, ami meghaladja a tavalyi létszámot - számolt be róla Czeller Béla. Ez annál is nagyobb dolog, mert eggyel kevesebb lesz a kategóriák száma, ugyanis 2020-hoz képest a veteránok ski (állós) versenyszámát a nemzetközi szövetség kivette a programból. Ezáltal Leveleken 12 Európa-bajnoki és két junior világbajnoki kategóriában mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Az elnök sajnálja a csökkentést, hiszen a kimaradó versenyszámban is lett volna magyar éremesély, ugyanakkor így is minden eddiginél jobb szereplést remél a magyar válogatottól.

"A lengyelországi Eb- és vb-futamon rekordnak számító tizenkét érmet szereztek a sportolóink, és ugyanezt várom tőlük a hazai rendezésű világversenyen. Ami pedig az összetett végeredményét illeti, bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni az országok közötti versenyt. Nagy versengés lesz, hiszen az észtek, a svédek és a portugálok is nagyon erősek, de remélem, hogy végül Magyarország lehet Európa elsőszámú jet-skis nemzete. Külön ki kell emelnem a juniorokat, akik szenzációsan teljesítettek Lengyelországban. Az ő esetükben azt gondolom, hogy a két kategóriában egy arany- és két ezüstérmet is be tudnak gyűjteni, ezzel pedig egyértelműen ott is az éremtáblázat élén végezne hazánk."

Czeller Béla - aki a fiatalabbaknak példát mutatva a veteránok között maga is indul a nagydíjon - elmondta: 28 fős a magyar válogatott, amelynek az az érdekessége, hogy a 18 magyar állampolgárságú jet-skis mellett tízen külföldiek - szlovákok, osztrákok és dánok -, de ők is magyar liszensszel szállnak vízre, amit a sportvezető jelentős sportdiplomáciai sikerként könyvel el.

"A szlovákok közül öten már évek óta magyar színekben állnak rajthoz, akárcsak két osztrák jet-skis. Mindazonáltal az idén Ausztriában megszűnt a motorcsónak szövetség, és a top versenyzőknek más nemzethez kellett igazolniuk. Így került hozzánk az állós Kevin Reiterer és az ülős Daniel Lasselsberger, akik közül Reiterer tízszeres világbajnok, egy igazi legenda. Óriási dolog, hogy egy osztrák klasszis nem a németekhez fordul, sem a szlovénekhez vagy a horvátokhoz, hanem hozzánk jön, ez nagyon komoly elismerés a szövetségünk számára" - nyilatkozta az MJSZ vezetője.

A Magyar Nagydíj csütörtökön este az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, amelyen részt vesz Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

0 Tovább

Jet-ski: Összesen egy tucat érmet szereztek a magyarok a felnőtt Eb-n és junior vb-n

A jet-skis magyar nemzeti csapat a felnőtt Eb-n és a junior vb-n is az éremtáblázat élén zárt a lengyelországi Elkben. A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a felnőtt Európa-bajnoki futamon a magyarok három aranyat, négy ezüstöt, és két bronzot szereztek.

Szabó Barnabás, Jászai Csongor és a magyar színekben induló osztrák Kevin Reiterer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Ezüstérmes lett Major Marcell, Hársfalvi Gergely, Süli Csaba és ifj. Komonyi Lajos, míg a dobogó harmadik fokára Cseke Zsolt és Sümegi Martin állhatott fel.

A junior vb-futamon Jászai Csongor is indult, és a felnőtt Eb-aranya mellé vb-elsőséget is szerzett. Süli Csaba és ifjabb Komonyi Lajos ezüstérmes lett a világbajnokság lengyelországi állomásán.

„Tizenkét éremmel térhetünk haza, és ez több, mint biztató a hazai állomás előtt, amely zárófutam lesz. A Nyíregyháza melletti Leveleken lesz az Eb, illetve vb-futam két hét múlva, és külön öröm, hogy ebben a csapatban még további tartalékok is vannak, mivel több pontszerzőnk is volt Lengyelországban. Ők közel álltak az éremszerzéshez” – összegzett Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke. 

0 Tovább

Jet-ski Eb: Tíz dobogós helyezés az időmérőkön

Remek formában vannak a magyar jet-skisek Lengyelországban. A sportág Európa-bajnoki futamának Ełk ad otthont, és ugyanott bonyolítják le a hétvégén a junior világbajnoki futamot is.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a magyarok, illetve a magyar liszensszel versenyzők összesen nyolc dobogós időmérős helyet csíptek el az időmérőn.

Cseke Zsolt, Kevin Reiterer (osztrák versenyző, magyar liszensszel) elsőként zárt, míg Major Marcell, Jászai Csongor, Kis Bence, Marcus Jörgensen (dán versenyző liszensszel) második lett. Hársfalvi Gergely és Komonyi Lajos a harmadik leggyorsabb időt érte el az Eb-időmérőn.

Komonyi Lajos és Jászai Csongor a junior vb-futamon is indultak. Előbbi versenyző 3., utóbbi pedig a 2. helyen kvalifikált.

„Ezek az eredmények több, mint biztatóak. Ráadásul a következő és egyben zárófutam a Nyíregyháza melletti Leveleken lesz július 15. és 18. között. Bízom benne, hogy mindenki át tudja menteni a formáját akkorra.”- összegzett Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

0 Tovább

Jet-ski: Ob után, Eb előtt

Ónodon megrendezték az országos bajnokság 2. fordulóját. Ez egyébként válogató is volt a Lengyelországban megrendezendő Európa-bajnokságra – tudtuk meg Czeller Bélától, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnökétől.

„Egy világversenyen való részvétel mindig is presztízskérdésnek számít, így az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megrendezett viadalon izgalmas versenynek lehettünk szemtanúi. Természetesen a lengyelországi Eb-futamon túl van idén másik nagy nemzetközi megmérettetésünk, amelyben házigazdaként veszünk részt. Ez a július 15-18. között ismételten megrendezendő Európa és Junior Világbajnoki futam. Az eseménynek a Nyíregyháza melletti Leveleki tó ad otthont” – mondta Czeller Béla.

Közben az elmúlt időszakban egy fontos sportos rendezvényen is érdekelt volt a Magyar Jet-Ski Szövetség. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) díjazta a tavalyi év legjobbjait. A budapesti eseményen Szabó Barnabás vehette át az év legjobbjának járó díjat. A sportember személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, de összegzett a díjjal és a szezonnal kapcsolatban.

„Kétségkívül ez az egyik legnehezebben megszerzett díj. Amellett, hogy fizikálisan toppon kellett lenni, mentálisan is el kellett viselni ezt az sok megpróbáltatást, amit a COVID okozott. Úgy gondolom, hogy az Eb-sikerek mellett a vb-futamon is kihoztam magamból a maximumot.” – zárta értékelését Szabó Barnabás.

0 Tovább

Jet-ski: Több nemzet versenyzői is indultak az ITM Kupán 

Nemzetközi mezőny indult a jet-ski idénynyitón. A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint hét nemzet versenyzői vettek részt az országos bajnokság első futamán Dunaharasztiban.

Czeller Béla elnök elmondta, idén is mozgalmas szezonjuk lesz. „Dunaharasztiban az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ob-futammal megkezdődött a szezon. Ezt követi  június 4-6 között az ónodi futam, aztán egy rangos nemzetközi eseménynek lehetünk a házigazdái. Július 15-18. között ismételten hazai rendezésű Európa és Junior Világbajnoki futam lesz a Nyíregyháza melletti Leveleki tavon” – mondta az elnök.

A dunaharaszti verseny zártkapus volt, de a sportvezető reménykedik abban, hogy hamarosan lehet nézők előtt is rendezni viadalt. „Igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy kiszolgáljuk a közönségünket. Élőben lehetett követni az ob-t a szövetség oldalán, illetve a Nemzeti Versenysport Szövetség közösségi portálján is, de az igazi az, amikor a helyszínen szurkolhatnak a  nézők. Bízom benne, hogy a világversenyt már nézők előtt bonyolíthatjuk majd le” – tette hozzá Czeller Béla.

0 Tovább

Startol a jet-ski szezon

Megkezdődik a Jet-Ski Országos Bajnokság. Az öt futamosra tervezett versenysorozat első állomása a hagyományoknak megfelelően Dunaharasztiban lesz, a jet-ski sport Hungaroringjén. A nemzetközi sportesemény főtámogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium – tudtuk meg a Magyar Jet-Ski Szövetségtől.

Az ob első állomását a versenyzők biztonsága és egészsége érdekében zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg, azonban a jet-ski sport szerelmesei és az érdeklődők végig követhetik az eseményeket élő közvetítésen a Magyar Jet-Ski Szövetség facebook oldalán (www.facebook.com/magyarjetski).

Május 14. és 16. között a 2021. évi megváltozott futamrenddel várja a szövetség a jet-ski versenyzőket: a pénteki versenynap a kezdő szlalomosoké, a szombat és vasárnap a zártpályás futamoké lesz. Az eseményre lehetőség van online regisztrációra, amit a szövetség honlapján a www.jet-ski.hu -n lehet megtenni

A szombati és vasárnapi versenynapon COVID antigén teszt elvégzésére is lesz lehetőség a Samaritanus Mentőszolgálat munkatársainál térítési díj ellenében. A vizsgálat eredményéről hivatalos tanúsítványt állítanak ki a mentőszolgálat munkatársai.

Az országos bajnokság második futama 2021. június 4-6 között Ónodon lesz, a két ob-futamot követően pedig 2021. július 15-18. között ismételten hazai rendezésű Európa és Junior Világbajnoki futam lesz a Nyíregyháza melletti Leveleki tavon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum