Húsz nemzet legjobbjait láthatjuk a hazai rendezésű Európa-bajnoki futamon és junior világbajnokságon – derült ki a világverseny hivatalos megnyitó ünnepségén. A Leveleken megtartott eseményen Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, az Eb és vb hozzájárul, hogy Nyíregyháza és környéke turizmusa fejlődjön. Rámutatott: a jet-ski az utóbbi időszakban otthonra talált a térségben, és évről-évre odacsábítja a sportág legjobbjait.

Marco Pietrini, a sportág nemzetközi szövetségének elnöke elismerően beszélt a magyarokról és a magyar rendezésről. „Nem véletlen, hogy eltelt egy év, és újra Leveleken versenyzik ez a nemzetközi mezőny. Ez lesz az ötödik Eb-futam, és a harmadik világbajnoki állomás. Mindannyiszor jó házigazda volt Magyarország” – mondta a sportvezető.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a támogatók nélkül nem lehetne ilyen színvonalon teljesíteni minden évben. „Köszönöm a támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-nek és nem utolsósorban a levelekieknek, a nyíregyháziaknak.” – mondta Czeller Béla.

Az előttünk álló hétvégén húsz nemzet jet-skisei szállnak vízre. A világversenyeket magába foglaló Jet-Ski Magyar Nagydíj vasárnap zárul Leveleken.