Vereség a világbajnoktól! A magyar válogatott 3-1-re kikapott a második csoportmeccsén az Essenben zajló socca-világbajnokságon. Az 5+1-es kispályás világversenyen ezen a mérkőzésen a magyarok gólját Bognár Bence szerezte.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány szerint a vereség ellenére csapatként jelesre vizsgázott a nemzeti együttes. „Lehet, hogy furcsán hangzik, de ezúttal csapatként jobban játszottunk, mint a törökök ellen 4-1-re megnyert összecsapáson. Ez egy olyan vereség volt, amelyből tudunk építkezni” – mondta a szövetségi kapitány.

Fekete Róbert csapatkapitány kiemelte, a brazilok azzal nyertek, hogy nagyobb százalékban tudták kihasználni a helyzeteiket. „Egyénileg jól képzett játékosokból álló válogatottat vonultattak fel a dél-amerikaiak, de mi nagyon tudtunk egymásért küzdeni. Kikaptunk, de jó volt ebben a válogatottban ma játszani” – összegzett a magyar socca-válogatott csapatkapitánya.

Lieszkovszky Zalán a három brazil gól ellenére több extra védést is bemutatott. „Valójában az első két találatot sajnálom, azok takarásból jöttek. Helyt álltunk, talán még ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, döntetlen is lehetett volna” – értékelt a válogatott kapusa.

A magyar válogatott már biztos, hogy továbbjutott, mivel a következő csoportellenfél, Elefántcsontpart nem tudott kiutazni a vb-re.