Teqball-ünnep a Veszprém Arénában! Június 10-én és 11-én megrendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság következő fordulóját. A Magyar Teqball Szövetség a kétnapos eseményt egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepli, amely alkalmával bárki kipróbálhatja a magyar fejlesztésű sportágat, szurkolhat a világbajnokoknak. Vasárnap egész nap ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár elmondta, jól mutatja a sport folyamatos átalakulását és fejlődését, hogy újonnan létrejövő sportágak pár év alatt hatalmas népszerűségre tudnak szert tenni. „Nagyon örülünk, hogy egy magyar „találmány” ilyen szép karriert fut be és egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte is. Fontosak az újítások, hiszen általuk több esélyünk van elérni, hogy a fiatalok kimozduljanak otthonról és elmenjenek sportolni.” Az államtitkár hozzátette azt is, hogy reményei szerint hamarosan a legnagyobb nemzetközi sportversenyek programjában is találkozhatunk a teqballal.

Dr. Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség elnöke kiemelte, egy sportembert mindig az visz előre, ha folyamatosan feszegeti a határait. "Így vagyunk ezzel mi is, hiszen már évek óta a legjobbak közé tartoznak játékosaink a nagy nemzetközi versenyeken. Fontosnak tartottuk, hogy a sportág hazai bázisát még jobban kiszélesítsük. A MOL Országos Teqball Bajnokság egyes állomásai köré, ha úgy tetszik road show-k keretében ismerkedhetnek meg azok is ezzel a magyar fejlesztésű sporttal, akik még korábban nem próbálták ki a játékot. Sikeres állomás volt Debrecenben, a Jégcsarnokban, most a Veszprém Aréna következik” – mondta az elnök.

Veszprémben is világbajnokok sorát láthatja a közönség. Blázsovics Ádám, Bányik Csaba, Janicsek Zsanett, Vasas Lea, Izsák Anna és Bakó Ádám is asztalhoz áll – többek között.

A kétnapos esemény első napján (június 10-én) a férfi egyéni, a férfi páros, a női egyéni, a női páros, a vegyes páros és a junior kategóriák bajnoki fordulóját rendezik meg, míg másnap az amatőrök is versenyeznek, valamint az összes kategória helyosztóit is lebonyolítják.

Teqballban a magyarok meghatározó szerepet töltenek be világviszonylatban. A nemzetközi tour-állomásokon és világbajnokságokon rendre a legtöbb érmet gyűjtik be.