Párizsért lovagolnak díjlovasaink. Vasárnapig tart díjlovaglásban a C-csoport olimpiai kvalifikációs verseny. A helyszín Pilisjászfalu, ahol a magyar csapatnak nyernie kellene ahhoz, hogy kijusson a jövő évi nyári olimpiára.

A magyar csapat tagjai: Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin és Pachl Benedek. Tartalékként pedig Szalai Nikolett segíti a válogatottat. Rajtuk kívül dr. Fonyódi Ildikó is Párizsért küzd. Ő para-díjlovaglásban indul, és célja a paralimpiára való kijutás. Esetében nem ezen a versenyen dől el a kvótaszerzés.

„Hatalmas lehetőség előtt állunk. Hazai környezetben versenyezhetünk az olimpiáért. Minden bizonnyal a lengyelekkel vívunk majd nagy csatát, és izgatottak vagyunk, mert érezzük, hogy minden tekintet ránk figyel” – mondta Komjáthy-Losonczy Anikó.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ilyen lovakat láthat a közönség a hétvégén. Komjáthy-Losonczy Anikó Dior S, Szokola Csaba Enying, Yom-Tov Jázmin Konfucius, míg Pachl Benedek Donna Friderika nyergében indul Pilisjászfalun, ahol a magyar csoportban többek között litván, lengyel, izraeli és moldáv lovasok is lesznek.