Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Díjlovaglás – Közel volt a bravúr​​​​​​​

A magyar csapat a második helyen végzett a Pilisjászfalun megrendezett díjlovagló olimpiai kvalifikációs versenyen, így az elsőként záró lengyelek szereztek indulási jogot a jövő évi olimpiára. Pedig a Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin, Pachl Benedek alkotta magyar csapat sokáig vezetett, és nagyon közel volt ahhoz, hogy kijusson a játékokra.

A verseny után Dallos Zsófia szövetségi kapitány értékelt: „Nehéz még erről beszélni, mert annyira közel voltunk ahhoz, hogy beteljesüljön az álmunk. A lengyelek jól hajráztak, de hangsúlyozom, ez már önmagában is nagy bravúrnak számít, hogy csapatban ott lehettünk, és karnyújtásnyira voltunk a sikertől. Nem ez volt az utolsó lehetőség, hiszen a szeptemberi Európa-bajnokságról még három csapat kijut az olimpiára.”

A kontinensbajnokságnak a németországi Riesenbeck ad otthont. Öt magyar lovas minősült már arra az Eb-re, közülük négyen alkotják majd a csapatot.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ezek a lovak álltak rendelkezésre. Pilisjászfalun a lengyelek mögött a magyarok és az izraeliek végeztek a dobogó második, és a harmadik helyén. 

0 Tovább

Díjlovaglás – Célkeresztben az olimpia​​​​​​​

Párizsért lovagolnak díjlovasaink. Vasárnapig tart díjlovaglásban a C-csoport olimpiai kvalifikációs verseny. A helyszín Pilisjászfalu, ahol a magyar csapatnak nyernie kellene ahhoz, hogy kijusson a jövő évi nyári olimpiára.

A magyar csapat tagjai: Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin és Pachl Benedek. Tartalékként pedig Szalai Nikolett segíti a válogatottat. Rajtuk kívül dr. Fonyódi Ildikó is Párizsért küzd. Ő para-díjlovaglásban indul, és célja a paralimpiára való kijutás. Esetében nem ezen a versenyen dől el a kvótaszerzés.

„Hatalmas lehetőség előtt állunk. Hazai környezetben versenyezhetünk az olimpiáért. Minden bizonnyal a lengyelekkel vívunk majd nagy csatát, és izgatottak vagyunk, mert érezzük, hogy minden tekintet ránk figyel” – mondta Komjáthy-Losonczy Anikó.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ilyen lovakat láthat a közönség a hétvégén. Komjáthy-Losonczy Anikó Dior S, Szokola Csaba Enying, Yom-Tov Jázmin Konfucius, míg Pachl Benedek Donna Friderika nyergében indul Pilisjászfalun, ahol a magyar csoportban többek között litván, lengyel, izraeli és moldáv lovasok is lesznek.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum