A magyar csapat a második helyen végzett a Pilisjászfalun megrendezett díjlovagló olimpiai kvalifikációs versenyen, így az elsőként záró lengyelek szereztek indulási jogot a jövő évi olimpiára. Pedig a Szokola Csaba, Komjáthy-Losonczy Anikó, Yom-Tov Jázmin, Pachl Benedek alkotta magyar csapat sokáig vezetett, és nagyon közel volt ahhoz, hogy kijusson a játékokra.

A verseny után Dallos Zsófia szövetségi kapitány értékelt: „Nehéz még erről beszélni, mert annyira közel voltunk ahhoz, hogy beteljesüljön az álmunk. A lengyelek jól hajráztak, de hangsúlyozom, ez már önmagában is nagy bravúrnak számít, hogy csapatban ott lehettünk, és karnyújtásnyira voltunk a sikertől. Nem ez volt az utolsó lehetőség, hiszen a szeptemberi Európa-bajnokságról még három csapat kijut az olimpiára.”

A kontinensbajnokságnak a németországi Riesenbeck ad otthont. Öt magyar lovas minősült már arra az Eb-re, közülük négyen alkotják majd a csapatot.

A Magyar Lovassport Szövetség a közelmúltban ismertette azt a programját, amelynek köszönhetően több szakágban is versenyképes lovakat tud biztosítani a magyaroknak. Díjlovaglásban is ezek a lovak álltak rendelkezésre. Pilisjászfalun a lengyelek mögött a magyarok és az izraeliek végeztek a dobogó második, és a harmadik helyén.