Október a gyaloglás hónapja. A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. 2014-ben minden októberi túrázó kapcsolódhat a rendezvényhez. A cél az, hogy a minél nagyobb figyelmet kapjon a gyaloglás, mint a legegyszerűbb, de ugyanakkor nagyon egészséges mozgásforma, amelyről a mai felgyorsult világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

 

Dr. Erbszt András ortopéd-gerincsebész szerint a gyaloglás ugyan egyszerűnek tűnik, mégis rendkívül összetett mozgásforma, amelynek az egészségmegőrzés szempontjából nagy jelentősége van.

„A gyaloglás az egyik legkézenfekvőbb mozgásforma. A mozgás szervrendszerének karbantartásán túl a testsúlyszabályozásban is nagy szerepe van, jól átmozgatja az úgynevezett ’alvó’, különösen a gerinckörnyéki izmokat. A gyaloglás szisztematikusan megmozgat mindenkit. Senki se tartson hát a rendszeres gyaloglástól!” – tanácsolja dr. Erbszt András, a Dr. Fit Életmód Klinika igazgatója.

 

Az októberi gyalogláshoz a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján lehet csatlakozni. Információk és elérhetőségek a www.masport.hu -n.