Különös társasággal, ötven kutyával és 72 hozzájuk tartozó emberrel találkozhatott, aki vasárnap a Mecsekben kirándult. A Közös kutyagolás elnevezésű 10 kilométeres túrát a Világ Gyalogló Nap alkalmából rendezte meg a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség.

 „Tavaly is megrendeztük már ezt a sétát – mesélte Papp Csaba, a szövetség elnöke. – Az ötlet onnan jött, hogy október elején van az Állatok Világnapja is, én pedig kutyaőrült vagyok. Szövetkeztünk hát egy kutyaiskolával. Mi szerveztük a túrát, ők pedig ügyeltek arra, hogy ekkora falkával is zökkenőmentesen lemenjen. Ez sikerült is, pedig gazdából és kutyából is volt kicsi is, nagy is. Pécs széléről indultunk, szerencsére az idő is szép volt, felmentünk a Mecsekbe a Melegmányi vízesésig, mondhatom, gyönyörű helyeken jártunk. És a kiruccanáshoz tartozott egy kutyás totó is, amely során nyereményeket osztottunk.”

 

A Világ Gyalogló Nap az idén nevével ellentétben egész októberre kiterjed. A programokat összefogó Magyar Szabadidősport Szövetség 200 eseményen több mint 15 ezer résztvevőre számít. A baranyaiaknak sem a kutyagolás volt az egyetlen túrájuk:

 

„A tagszervezeteinkkel közösen rendeztünk már két kirándulást óvodásoknak, egyet iskolásoknak, most hétvégén pedig felnőtteket várunk egy túrára, ahol a nordic walkingot is kipróbálhatják. És október végén lesz még egy programunk. Így összesen 400-500 mozgatunk meg az idén csak a Világ Gyalogló Nap alkalmából.”

 

Egy-egy októberi gyaloglással még lehet csatlakozni a World Walking Day-hez. Információk a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján: www.masport.hu.