A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. Az elnevezés az idén lazábban értelmezendő: elsősorban az október 4-5-i hétvégére vonatkozik, ugyanakkor minden októberi túra része lehet a milliókat megmozgató rendezvénynek. 

Mintegy 200 eseményen legalább 15 ezer résztvevőre számítanak a szervezők a Világ Gyalogló Nap alkalmából. A helyszínek többsége kiegészítő programokat is kínál. Főként a helyi nevezetességek – múzeumok, művészek műhelyei, természeti látványosságok – megismertetése népszerű, amelyről több esetben szellemi totó formájában adhatnak számot a résztvevők. Sok helyen sportversenyekkel, tombolával, egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel lehet találkozni. A legkreatívabbnak egy iskola bizonyult, amely az idei fogászati látogatását a túra keretében bonyolítja le diákjainak.

 

Ízelítőül néhány a meghirdetett gyaloglások közül:

- A debreceni Nagyerdőben az október 5-i, 13 km-es gyaloglás után szalonnasütésre invitálják a kirándulókat.

- Október 5-én Pécsett mecseki kutyás séta indul.

- Szegváron október 6-án az aradi vértanúkra emlékezéssel egybekötött 5 km-es túra lesz.

- Október 9-én Petőfiszálláson 6 és 10 km-es túrákat szerveznek iskolásoknak, kiegészítésként madármegfigyeléssel és termésgyűjtéssel.

- Október 11-én a fővárosban a „MOCCANJ Hűvösvölgy!” program keretein belül nordic walking túrára várják a mozogni vágyókat.

- Békés megyében Mezőmegyeren az október 11-ei túra után karate bemutató színesíti a programot, Végegyházán pedig a 10 km-es gyaloglással egybekötve rongylabda bajnokságot tartanak.

 

Akik netán kedvet kaptak, hogy egy-egy októberi gyaloglással még csatlakozzanak a Világ Gyalogló Naphoz, forduljanak a Magyar Szabadidősport Szövetséghez, amely különféle díjakkal járul hozzá az eseményekhez. Információk és elérhetőségek a szövetség internetes honlapján: www.masport.hu.