Hárspataki Gábor aranyéremért, Tadissi Martial pedig bronzéremért küzdhet a vasárnapi éremmeccsek során a karate sportág legrangosabb sorozatának, a Karate1 Premier League széria ide első, egyesült arab emírségekbeli állomásán. A Fujairah-ban péntektől vasárnapig  zajló versenyen a nyári Világjátékokra is lehet részvételi jogot kiharcolni.

A lebonyolítást illetően most mutatkozott be a Karate Világszövetség, a WKF újítása. Eszerint a Premier League fordulókon kategóriánként csak a világ legjobbjai, legfeljebb 32 versenyző indulhat, akik a selejtezők során az eddigi egyenes kieséses rendszer helyett csoportokra osztva, körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással. A nyolc közé kerülést követően alkalmazzák csak az egyenes kiesés, vigaszágas rendszert.

A 75 kg-ban Hárspataki Gábor két győzelemmel jutott tovább csoportjából. Az MTK karatésa ezt követően a negyeddöntőben legyőzte a belga Mahaudent, az elődöntőben pedig jobbnak bizonyult a sportág olimpiai bemutatkozásán, a tokiói játékokon hozzá hasonlóan szintén bronzérmet nyert ukrán Horunánál is.

A 67 kg-osoknál Tadissi Martialnak négyfős csoportjában két győzelem után egy döntetlen is elegendő volt a csoportelsőséghez. A negyeddöntőben aztán az azeri Aghalarzade szoros mérkőzésen, 2-2-es eredménnyel, első szerzett találattal nyert a magyar versenyző ellen, de miután később bejutott a döntőbe, Tadissi Martial vasárnap bronzmeccset vívhat. Az UTE karatésa azt is elmondhatja magáról, hogy tavaly szeptember óta minden világversenyén – a világbajnokságon és további két Premier League tornán – éremért küzdhetett.