Több évtizede sikeresek, koncertjeiken pedig mára több generáció együtt bulizik. Igazi rock legendáké lesz a terep a miskolctapolcai EFOTT pénteki programjában. A P-Mobil, a Kalapács zenekar és Deák Bill Gyula mellett a Karthago és az Edda is színpadra lép.

Pataky Attila kettős érzéssel tér vissza szülővárosába.

„Már a ’80-as években is feszegettük a határainkat, a mai világban pedig még nagyobb igénye van a fiataloknak arra, hogy lehetőséget kapjanak a felszabadulásra. Akkor és most is arra törekszünk, hogy felhőtlen órákat és boldogságot adjunk a közönségnek a zenénkkel. A régi rajongók már gyermekeikkel érkeznek a koncertekre, így mára egy több generációs táborunk alakult ki” – kezdte az énekes. – „Mindig kettős érzéssel lépek színpadra Miskolcon. Egy részről otthon érzem magam, viszont a megfelelési kényszer sokkal erősebb bennem az otthoni közönség előtt. Mindenesetre nagyon várom, hogy az EFOTT-on léphessünk színpadra, szeretlek Miskolc!” – tette hozzá az Edda frontembere.

Változatlan felállásban és lelkesedéssel készül az év legnagyobb hallgatói bulijára a Karthago is, akik idén első alkalommal kaptak meghívást az EFOTT-ra.

„Harmincöt éve ugyanabban a felállásban zenélünk, ezt manapság kevesen mondhatják el magukról. Már a ’80-as évek nagy rock fesztiváljain is főzenekar voltunk, több mint 3200 koncerten vagyunk túl, de a mai napig nagy lelkesedéssel készülünk minden bulira. Ráadásul mára a közönség ollója is kiszélesedett” – mondta Szigeti Ferenc. – „Minden évben igyekszünk frissíteni a műsorunkon, így az elmaradhatatlan Karthago-himnuszok mellett mindig készülünk új dalokkal is. Július 18-ra hatalmas bulit ígérhetünk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy idén először színpadra léphetünk a fesztiválon!” – folytatta a zenész.

Július 15. és 20. között látogass el Te is az EFOTT-ra, ahol a zenei sokszínűség jegyében az igazi rock-klasszikusokkal is együtt bulizhatsz!