Miklósa Erika is indul az Ultrabalatonon! A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületét (LÁSS) erősíti a május 29.-31. között megrendezendő tókerülő futózarándoklaton.

Miklósa Erika az Ultrabalatonon Gombás Juditot kíséri majd, aki látássérült. „Rendszeresen futok immár 10 éve. Tavaly már indultam ezen a versenyen. Fantasztikus rendezvény, és nagyon várom. Külön köszönet a kísérőknek, akik futás közben el is mondják, hogy milyen környezetben futunk” – mondta Gombás Judit, aki váltóban teljesíti majd a 220 kilométert. A LÁSS képviseletében a tervek szerint tandembiciklivel is megkerülik majd a magyar tengert, természetesen a látássérült indulónak kerékpáron is lesz segítsége.

Miklósa Erika szerint érdemes odafigyelnünk a látássérültek teljesítményére. „Ezek az emberek nem szeretnék, hogy sajnálják őket. Remek sportemberek, és örülök, hogy hozzásegíthetem a LÁSS csapatát ahhoz, hogy teljesítse az idei Ultrabalatont. Több éve segítem őket a különböző versenyeken, és örömmel teszem, mert nagyon jó embereket ismertem meg ebben a sportegyesületben” – nyilatkozta Miklósa Erika.

Az idei Ultrabalatonra már semmilyen kategóriában sem lehet nevezni. A szervezők tájékoztatása szerint teltház lesz: Balatonaligáról indulva, a magyar tengert megkerülve, 200 egyéni induló, 650 csapat és 400 kerékpáros lesz részese a futó, és kerékpáros zarándoklatnak.