„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökről ismert motoros közreműködésével.” „Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.” Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér az action sport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán.

 

Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Cam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

A show keretében láthatunk majd hómobilokat, quadokat, tandem krosszmotorokat, minimotorokat, és még sok más érdekességet. A műsorban szerepelnek majd őrült tárgyak, többek között kerekeken guruló hűtőszekrény és fürdőkád, de egy lustálkodásra szánt heverő is megjelenik. De kik is ők valójában? Így vallanak magukról a srácok: „Egy olyan világban, ahol ritka a hitelesség, a Nitro Circus a barátság és a bajtársiasság jelképe.

Ez egy olyan társulás, ahol cél az őrült szórakoztatás, a legnagyobb kockázatvállalással – az éppen most szellemében, de együtt és mindenkor számíthatunk egymásra.”

Az ő történetük: 2003-ban egy garázsban Jeremy Rawle, Gregg Godfrey és az action sport szupersztár Travis Pastrana összeállította felvételeikből az első DVD-jüket. Amerikában robbanásszerűen lettek ismertek, szó szerinti Nitro érzés szállta meg a fiatalokat, majd elindultak a világba. 2009-ben az MTV-vel kötött szerződésük, meghozta a világsikert, 60 országban 2 szezonban adták le a Nitro Circus sorozatot. Ez volt az MTV egyik legnépszerűbb sikersorozata, mely 2014-ben visszatért a képernyőkre! Mi a Nitro Circus?

A Nitro Circus-ban az őrültségeket és az adrenalin-hajhászatot motorokkal egészítik ki a fiúk, élükön Travis Pastranaval. Amikor azt gondoljuk, hogy innen már nincs tovább, ők akkor jönnek a legelképesztőbb “mutatványokkal”. Előttük nincs lehetetlen, nincs túl kockázatos kihívás – csak adrenalin! Nem foglalkoznak a gravitációval, vigyorogva repkednek a levegőben szárnyak nélkül. Összefoglalva elmondhatjuk, nincs még egy csapat, akikben ennyi őrületes vakmerőség lenne, mint bennük. Ők azok, akik egyik felhőkarcoló tetejéről repülnek át a másikra, tízezer méterről ugranak ki ejtőernyő nélkül, olyan szerkezetekkel repkednek, és csinálnak trükköket velük a levegőben, amiknek a földön is kétes lenne a stabilitásuk. Ez a Nitro Circus, ez a csapat folyamatos adrenalin dömpingben él, a rajongók örömére.

ISMERJE MEG TRAVIS ALAN PASTRANAT AZ ŐRÜLT MOTOROST

TRAVIS PASTRANA - „I love to race and I believe I can be successful.” Travis Alan Pastrana 1983. október 8-án született Annapolisban, amerikai motorsport „őrült”.

Hivatalosan rali- és motorversenyző, kilencszeres XGames-győztes, melyből hat freestyle motocross aranyérem. Pastrana először 4 éves korában ült motoron, természetesen az első motorját édesapjától kapta, ami egy Honda Z50 –es volt. 2000-ben kezdődött Pastrana motoros karrierje. A 17 éves fiú elindult az Amerikai motocross bajnokságban, 125 ccm-es géposztályban. Suzukijával meg is nyerte rögtön az első bajnokságát, nem kis meglepetést okozva ezzel a motorsportban. Majd jött a supercross, és a bajnoki címek sora. 2002-től azonban folyamatos sérülések miatt nem ért el kiemelkedő sikereket és ki is hagyott versenyeket, így 2003-tól vált két kerékről, négy kerékre és elindul rali-versenyeken.

2006-ban leszerződött a Subaru Rally Team USA csapatához, és megnyerte az XGames raliautók számára kiírt versenyt. Még ebben az évben megnyerte az amerikai rali-bajnokságot, és ő képviselte az Amerikai Egyesült Államokat a bajnokok tornáján.

Majd rájön, hogy sokak szerint a Nascar ’unalmas’, ezért még örültebb kihívások felé veszi az irányt, 2009-ben barátaival létrehozza a Nitro Circus-t. Amit ő maga nem tud másképp megfogalmazni, mint hogy ez minden gyerek álma! Leforgatják első sikeres sorozatukat a „Nitro Circus”-t és innen már nincs megállás a világ Nitro őrületében! Mára a sikeres tv-sorozat egy sikeres világjáró sorozat lett!

Travis nevéhez hihetetlen trükkök fűződnek, a dupla hátraszaltó egy motorral, vagy ernyő nélküli kiugrás egy repülőből. De négykeréken is ő tartja a leghosszabb ugrás rekordját.

Ha motorja van, repüljön!

„Mindenkit lázba hozott az, hogy elhozhatjuk ezt a vadonatúj show-t az Atlanti-óceán ezen oldalára. Itt született a motocross, itt kezdődött minden, és mi törekszünk rá, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból az itt töltött idő alatt. Mindig szerettem Európában versenyezni a fanatikus szurkolók miatt, ráadásul Budapesten először mutatjuk meg magunkat, úgyhogy alig várjuk, hogy ott legyünk, és feltekerjük a hangerőt.” – nyilatkozta Pastrana. „2014-ben mérföldkőhöz érkeztünk, és úgy tűnik 2015-ben még nagyobb szabású lesz a rendezvényünk” – mondta a rendezvény kapcsán a Nitro Circus ügyvezető igazgatója, Michael Porra. –„Közép- és Kelet-Európa nagyon fontos számukra, mivel az ottani szurkolóknak eddig nem volt lehetőségük élőben látni minket. Nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a helyi promóter Budapest Jump sportmenedzser irodával, amelyet Stefano Favaro vezet. Az ő motorsport iránti elkötelezettsége nem kérdés! Mindkét csapat arra törekszik, hogy az est felejthetetlen legyen. Várunk mindenkit, öregeket, fiatalokat, fiúkat és lányokat – találkozzunk Budapesten. Készüljenek fel egy kifulladásig tartó estére!” A Nitro Circus – Moto Mayhem a vadonatúj Groupama Arénában mutatkozik be a hazai közönség előtt. A gyönyörű környezet egy olyan helyszín, amely tökéletes a rendezvény számára. Az aréna elhelyezkedése, befogadóképessége és szolgáltatásai megfelelnek a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is.

Stefano Favaro, az esemény főszervezője elmondta: „Évek óta dolgoztunk azon, hogy Magyarországra hozzuk a rendezvényt. Megígérhetem, hogy a Nitro Circus budapesti show-ja – amelyet az idén végre a magyar közönség is látni fog – egy páratlan, világszínvonalú esemény lesz.” A sikeres üzletembert senkinek sem kell bemutatni a motorsport világában. Stefano többször indult a Dakar-ralin versenyzőként, és ő volt a menedzsere hazánk első gyorsaságimotoros világbajnokának, Talmácsi Gábornak. -„Szerencsés vagyok, mert egész eddigi életemet körülvette a számomra oly kedves benzingőz. Az elmúlt évtizedekben a világ legnépszerűbb sorozatai a hétköznapjaim részévé váltak. Bejártam a világot, fantasztikus versenyeket láttam, hatalmas sportembereket ismertem meg, ott voltam, amikor motorsport legendák születtek. Pontosan tudom mitől lesz egy esemény színvonalas és sikeres.”

A Show is hihetetlen adatokkal rendelkezik

Már a költségvetését nézve is gigászi méretek felé veszi az irányt. Elég csak arra gondolnunk, hogy Amerikából jönnek, 60 ember - 30 versenyző, tv stáb, management, staff - 9 teherautóval, 6 busszal és még 4 kisbusszal utaznak Európán belül. A Show szállítja és biztosítja a közel 20 motort, a bringákat és a furcsa járgányokat. Ehhez jön hozzá az épített pálya, fény és hangtechnika, a több tonna saját tűzijáték. A Show-al zene, lányok és nitro életérzés jár.

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A VILÁG LEGŐRÜLTEBB ÉS LEGMAGASABB OKTÁNSZÁMÚ

SHOWJÁNAK 2015 JÚNIUS 14-ÉN A GROUPAMA ARÉNÁBAN!

NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM

A SHOW programja:

17:30 Kapunyitás

17:30 – 19:30 Az Arénában folyamatos programok – koncertek, DJ

19:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM kezdés

22:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM befejezés A HELYSZÍN

A Groupama Aréna a legek stadionja, mely helyszínéül szolgál a repülő motorosok előadásának.

Így Magyarország legnagyobb és legmodernebb középületében közel 23.800 fő követheti élőben, a helyszínen a Nitro Circus előadását az átalakított futball pályán, melynek mérete 105m x 68m. Ezen méretből kiindulva elképzelhető a Show gigászi megjelenése. A stadionban futball - világbajnokság szintű kamerarendszer van telepítve, hangerőrögzítő és mérőmikrofon kivetítővel. A négyszintes főépület és a háromszintes mélygarázs teszi teljessé az épületkomplexumot, amely teljesen környezetbarát. A legmodernebb beléptető rendszer szavatolja a nézők gyors és biztonságos be- kijutását az épületbe. Saját áramfejlesztő lehetővé teszi, hogy egy nagyobb áramszünet esetén is biztonságosan ki lehet üríteni a stadiont.

Az Aréna 3. és 4. emeletén összesen 34 darab SKY BOX található, ezek a stadion legexkluzívabb és legdrágább páholyai. A stadion legnagyobb helyisége a második emeleten az 1700 négyzetméteres és 1400 fő befogadására alkalmas rendezvényterem. 220 darab LCD kivetítő található, ez alkalmas mind információátadásra, mind reklámozásra, és persze az előadást is követhetjük ezeken. A stadion egész területén elérhető a wifi hálózat.

Helyszín és időpont: Groupama Aréna, 2015. június 14.

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!