Sikeres szezonkezdet a szumósoknál! Érden megrendezték az Aquatherm Zsigmond Kupát. A rangos nemzetközi megmérettetés egyben Tar Mihály Emlékverseny is volt.

Többek között német, azeri, lengyel és norvég szumósok léptek küzdőtérre a több, mint 170 nevezést felvonultató viadalon.

A több magyar sikert hozó eseményen aranyérmes lett Berta Mike (70 kg), Zsivnovszky Péter (85 kg), és Délceg József (100 kg), Varga Dániel (115 kg), Végh Artúr (+115) – mondta el Sipos Árpád főszervező.

„Úgy gondolom, hogy sikeresen kezdte a sportág az évet, külön öröm, hogy például női vonalon, ahol generációváltás zajlik le éppen, a Kaszás lányok aranyérmesek lettek Érden. Kaszás Elza a 60, Kaszás Lilla pedig a 73 kilogrammos kategóriát nyerte meg” – fogalmazott Sipos Árpád.

Ancsin László szerint a sikeres 2023-as év után remélhetőleg idén is hozzák a magyarok a nemzetközi eredményeket. „Persze idén nem lesznek multisport eseményeink, de világversenyeken küzdőtérre lépünk. A sportág sajnos  lekerült a Világjátékok programjáról, idén a nemzetközi sportdiplomáciánk arról szól, hogy a visszakerülés lehetőségeit megvizsgáljuk, és azért mindent megtegyünk. Távlati céljaink között szerepel az, hogy Magyarország felnőtt világversenynek adjon otthont” – összegzett a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke, a sportágat irányító európai szövetség alelnöke.