Otthon nyert a Kassa. A szlovák Nike Liga 21. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub a Szakolcát verte 2-1-re.

Ifj. Ján Kozák edző egy változtatást hajtott végre a Podbrezova ellen döntetlenre hozott találkozón kezdőként pályára lépő csapaton. Petrák helyére ugyanis Davis érkezett a bal oldalra.

A vendégek kezdtek aktívabban, de az első kaput veszélyeztető akciót a Kassa vezette. A 6. percben Medved próbálkozása ment mellé. A 12. percben Medved aztán nem hibázott (1-0). A következő gólig a 23. percig kellett várni, akkor is Medved növelte találatainak számát, ezúttal büntetőből (2-1). Ezen a találkozón a vendégek erejéből csak szépítésre futotta, ezt a gólt Hasa passzából Morong szerezte a 28. percben (2-1).

A folytatásban jobbára mezőnyjáték zajlott, de sem a kassaiaknak, sem pedig a szakolcaiaknak nem sikerült kapuba találniuk.

 

Statisztika

Kassa - Szakolca 2-1 (2-1)

Gólok: Medved (12., és 23. p. – utóbbi büntetőből), illetve Morong (28. p.)

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko, Gressák (84. Qose), Davis (90.+1 Hocko) - Medved, Obounet (68. Petrák). Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Luksch - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Nagy, Holly (70. Másik) - Morong (70. Baumgartner), Hasa (81. Vlasko), Gazi (63. Matejov) - Smékal (81. Sobczyk). Edző: Pavol Majerník.

FOTÓ: Simon Pavlisin