Érdi Mária kiegyensúlyozott versenyzéssel felzárkózott a ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán. A címvédőként indult magyar klasszis jelenleg a hatodik helyen áll a Mar del Platán zajló világversenyen. 

„Az utolsó kvalifikációs napon sikerült kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést produkálnom. Egy közelgő vihar miatt csak egy futamot rendeztek, úgy gondolom, hogy jól tartottam magam és végül másodikként végeztem. Hatodik vagyok, így az Arany-csoportban folytatom” – mondta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária. 

A mezőny tekintélyt parancsoló, hiszen az olimpiai hajóosztályban 102-en indultak. „Erős mezőnyben hajózunk, itt minden apró döntésnek súlya van. Úgy érzem, hogy edzőmmel, Enrico Strazzerával jó munkát végeztünk a felkészülés során, és ez meglátszik a sebességemen is.” – tette hozzá az MVM SE versenyzője, Érdi Mária, aki tavaly egészen elképesztő sorozatot produkálva a vb-n és az Eb-n is dobogóra tudott állni, hiszen a  világbajnokságot megnyerte, a kontinenstornán pedig bronzérmes lett.