Az év egyik legnagyobb vitorlás versenye következik. Palma de Mallorcán megrendezik az 53. Trofeo Princesa Sofia világkupa-versenyt. A mezőnyben ott lesz mindkét olimpiára készülő magyar vitorlás versenyző: a női ILCA 6 hajóosztályban Érdi Mária, a férfi ILCA 7-ben pedig Vadnai Jonatán.

Érdi Mária célja a győzelem. „Most már mindig az aranyért hajtok. Ez egy erős verseny lesz hatalmas mezőnnyel. Mindenki, aki számít, ott lesz Palma de Mallorcán. Ennek a megmérettetésnek más lesz a karaktere, mint az olimpiai versenynek. Sokkal nagyobb a pálya. Ezt követően Párizsba repülök egy szponzori eseményre, aztán jöhet az év második világkupája  Hyères-ben” – nyilatkozta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária.

Vadnai Jonatán a dobogóért küzdene. „Egy kemény edzőtáboron vagyok túl. Horvátországban készültem. Az előttem álló verseny valójában felkészülés az olimpiára, de természetesen szeretnék jól szerepelni. Bízom benne, hogy a dobogóért harcban leszek. Jó formában vagyok, bár az edzőtábor után volt egy vírusos torokgyulladásom, de ez is már a múlté” – mondta Vadnai Jonatán.