Győzelemmel kezdett a magyar kispályás labdarúgó-válogatott a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban zajló világversenyen a nemzeti csapat az A-csoportban Guatemala ellen lépett pályára az első meccsén, és 3-1-re nyert.

A magyarok góljait Huszty Dániel, Hollauer Balázs és Tolnay Rokkó szerezte. A socca Copa Américán induló csapatok közül négy ország az utolsó pillanatban nem kapott beutazási engedélyt Mexikóba, ezért a szervezők újrasorsolták a csoportokat. Ezek szerint a brazilokkal nem játszhat a magyar csapat, de egy bizonyosan teltházas mérkőzésen a szervező Mexikóval igen.

Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány együttesének következő ellenfele Uruguay lesz, magyar idő szerint csütörtök este 9 órától, míg a harmadik csoportmeccset szombaton játssza a válogatott. A mexikóiak elleni összecsapás éjjel 2-kor veszi kezdetét.

A socca nemzeti csapat egyébként megfogyatkozva indult ki a Copa Américára, ugyanis Czerman Márk lebetegedett a kiutazás előtt, így ő nem tudott az együttessel tartani.