Mexikó megnyerte a csoportrangadót, a magyar válogatott Panama ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe jutást a Socca Copa Américán.

A Cancúnban zajló világversenyen a kispályás labdarúgó-válogatott a házigazdák ellen lépett pályára a harmadik csoportmeccsén, és végül 4-1-re kikapott. A magyar gólt Huszty szerezte. Nem sokat pihenhet a nemzeti csapat, hiszen szombat délután (magyar idő szerint) már Panama ellen játszhat a negyeddöntőért.

A magyar csapat előbb Guatemalát verte 3-1-re, majd az uruguayiak elleni 1-0-ás siker következett, a Mexikó elleni vereség pedig azt jelenti, hogy csoportmásodikként jutott tovább Roni Ribeiro Da Silva együttese.

A szakember elmondta, a csapat mindent meg fog tenni a negyeddöntőért, a továbbjutásért. „Fejlődésünk szempontjából nagyon fontos meccseket játszunk itt a Copa Américán. Bízom benne, hogy Panama ellen nyerni fogunk, ezért mindent meg fogunk tenni. A mexikóiak elleni meccsből is sokat tanulhatunk. Jó iramú összecsapást vívtunk a hazaiakkal” – összegzett a szövetségi kapitány.

SOCCA COPA AMÉRICA

A-csoport. 3. forduló

Mexikó–Magyarország 4–1 (2–0)

A csoport végeredménye: 1. Mexikó 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Guatemala 3, 4. Uruguay 0