A nemzetközi kick-box évad idei első rangos versenyét rendezték a hétvégén az olaszországi Mareno di Piavében. A Golden Glove elnevezésű viadalon Magyarországot tíz versenyző képviselte. Közülük a tavalyi évben Európa Játékokat nyert Bálint Martin egy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Bálint Martin 2023-ban sporttörténelmi sikert ért el a Lengyelországban lebonyolított Európa Játékokon. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport eseményen először szerepelt a kick-box sportág, és a bemutatkozáson Bálint Martin révén magyar diadal is született.

A csepeli Halker-Király Team sportolója az idei olaszországi szezonnyitón a pointfighting szakág 74 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel került a döntőbe, ahol 9-7-re felülmúlta a brit Murphyt is, így aranyérmet nyert.

Bálint Martin elindult a súlycsoportoktól független, úgynevezett Grand Champion versenyszámban is, ahol három sikerrel szintén eljutott a fináléig. Érdekesség, hogy ott ismét Murphy volt az ellenfele, és ezúttal szoros csatában, egyetlen ponttal, 11-10-re a brit bizonyult jobbnak, a magyar klasszisnak pedig be kellett érni a második hellyel.

A Golden Glove-on a felnőtteknél még egy magyar állhatott fel a dobogóra: a pointfightingos nők 50 kg-os súlycsoportjában a békéscsabai Petró Lili bronzérmet szerzett.