Két arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza U20-as kötöttfogású és női birkózó fiataljaink a törökországi Antalyában rendezett „Champions” elnevezésű nemzetközi versenyről.

A felnőtt Yasar Dogu–Vehbi Emre-emlékversenyt, valamint az U17-es Victory Cupot követően az U20-asok is próbára tehették magukat Antalyában, ők a Champions, azaza Bajnokokra keresztelt megméretésen léptek szőnyegre.

A háromnapos viadalon a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok és tádzsikok is szőnyegre léptek.

Fiataljaink két aranyat is hazahoztak, mindkettőt női birkózásban. Az egyiket az U20-as Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes Terék Gerda szerezte 57 kilogrammban, míg a másikat a kétszeres U20-as Európa-bajnok Nyikos Veronika érdemelte ki 76 kilóban.

A korosztály világ- és Európa-bajnoka, a bakui olimpiai kvalifikációs versenyre készülő Elekes Enikő (65 kg) is szerencsét próbált, a döntőig remekül menetelt, ám ott alulmaradt azzal a lengyel Nowosaddal szemben, akit tavaly a kontinensbajnokságon az aranyéremért vert, így ezúttal kénytelen volt beérni az ezüstéremmel – áll a kozmaakademia.hu tudósításában..

A dobogó legalacsonyabb fokára Botos Dominik (77 kg), Fáth Bianka (50 kg), Mányik Dávid (67 kg) és Tótok Péter (55 kg) állhatott fel.

(Kozma István Magyar Birkózó Akadémia)