Célegyenesbe fordult az aerobikosok felkészülése az első idei világkupára. Március 20-án Cantanhede ad otthont a rangos versenynek, amelyen két magyar egység indul.

A Fejér Fruzsina, Mikulecz András vegyespárosért, és a Fejér Fruzsina, Kőnig Antónia, Himmel Tünde, Mikulecz András és Lőcsei Zoltán alkotta csoportért szoríthatunk Portugáliában. Ezt követően május végén Tokióban lesz a következő VK, várhatóan ugyanilyen magyar részvétellel.

„Izgalmas időszak ez az életünkben, mert úgy vágunk neki a VK-nak, hogy még magyar versenyen sem voltunk. Ráadásul ez az év kiemelten fontos számunkra, hiszen szeptemberben a pesarói világbajnokság, az már kvalifikál a jövő évi Világjátékokra” – mondta Sipos Mónika, az aerobikosok felkészítő edzője, aki egyben az Európai Torna Szövetség Aerobik Technikai Bizottságának tagja.

A sportágban egyébként idén először vehette át az Év Sportolója díjat  Fejér Fruzsina és Lőcsei Zoltán. Mindketten a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) fővárosi gáláján kapták meg az elismerést, és ez a visszacsatolás az egész aerobik sportnak sokat számít. „Ezek az elismerések a ’szürke hétköznapokra’ energiatöbbletet adnak a magyar válogatott két húzóemberének” – tette hozzá a sportvezető.