Ebben a szezonban a cél a bennmaradás, de három éven belül az FC Kassa szeretne a szlovák labdarúgó bajnokság meghatározó csapatává válni. Ezt Farkas Balázs, a többségi magyar tulajdonban lévő klub nemrégiben kinevezett sportigazgatója mondta.

A FC Kassa 18 fordulót követően a 10. helyet foglalja el a 12 csapatos bajnokságban. A sportvezető szerint innen szisztematikus munkával, lépésről lépésre kell haladnia az együttesnek, hogy elérje célját.

„Ebben a bajnokságban egyértelmű a célkitűzés: meg kell tartani az első osztályú tagságot, amelyre a jövőben lehet építeni. Egy tradicionális klubról van szó, amelyet már temettek a múltban. Volt a harmadosztályban is, de ismét felküzdötte magát a legjobbak közé.” – emlékezett vissza a sportigazgató, aki hozzátette, egy-egy osztályváltás mindig nagy kihívást jelent.

„Amikor újra elsőosztályú lett a Kassa, látszott, hogy azok a játékosok, akik húzóemberek voltak a második ligában, már nem tudnak annyira dominálni egy Slovan, vagy egy DAC ellen. Éppen ezért igyekszünk megerősíteni a keretet. A középtávú cél, hogy a már említett csapatok mellett a FC Kassa is meghatározó legyen az élvonalban, hogy aztán majd három-négy éven belül akár a nemzetközi szereplés is szóba jöhessen” – sorolta a célokat Farkas Balázs.

A Kassa januárban több felkészülési meccsen lép pályára, első 2024-es tétmeccsét a kupában játssza a nagyszombatiak (FC Spartak Trnava) ellen február 3-án.