Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A cél, hogy a Kassa meghatározó csapattá váljon a szlovák élvonalban​​​​​​​

Ebben a szezonban a cél a bennmaradás, de három éven belül az FC Kassa szeretne a szlovák labdarúgó bajnokság meghatározó csapatává válni. Ezt Farkas Balázs, a többségi magyar tulajdonban lévő klub nemrégiben kinevezett sportigazgatója mondta.

A FC Kassa 18 fordulót követően a 10. helyet foglalja el a 12 csapatos bajnokságban. A sportvezető szerint innen szisztematikus munkával, lépésről lépésre kell haladnia az együttesnek, hogy elérje célját.

„Ebben a bajnokságban egyértelmű a célkitűzés: meg kell tartani az első osztályú tagságot, amelyre a jövőben lehet építeni. Egy tradicionális klubról van szó, amelyet már temettek a múltban. Volt a harmadosztályban is, de ismét felküzdötte magát a legjobbak közé.” – emlékezett vissza a sportigazgató, aki hozzátette, egy-egy osztályváltás mindig nagy kihívást jelent.

„Amikor újra elsőosztályú lett a Kassa, látszott, hogy azok a játékosok, akik húzóemberek voltak a második ligában, már nem tudnak annyira dominálni egy Slovan, vagy egy DAC ellen. Éppen ezért igyekszünk megerősíteni a keretet. A középtávú cél, hogy a már említett csapatok mellett a FC Kassa is meghatározó legyen az élvonalban, hogy aztán majd három-négy éven belül akár a nemzetközi szereplés is szóba jöhessen” – sorolta a célokat Farkas Balázs.

A Kassa januárban több felkészülési meccsen lép pályára, első 2024-es tétmeccsét a kupában játssza a nagyszombatiak (FC Spartak Trnava) ellen február 3-án.

0 Tovább

Iksz az Aranyosmarót ellen!​​​​​​​

A Kassa FC  1-1-es döntetlennel folytatta szereplését a szlovák labdarúgó Niké Ligában. A 17. fordulóban a  többségi magyar tulajdonban lévő csapat így pontot rabolt a Zlaté Moravcétól.

Jól kezdtek a vendégek! Žan Medved már a hatodik percben beköszönt, ezzel vezettek a kassaiak. Az előny egészen a 33. percig tartott, amikor Jakub Švec egalizált.

A szünet után a Zlaté Moravce aktívabb lett, a sárga-kékek azonban jól kontráztak többször is. Az eredmény nem változott, és a Kassa elhozott egy pontot az Aranyosmaróttól. Ifjabb Ján Kozák együttese így a múlt fordulóban megnyert keleti rangadó után döntetlennel zárt a 17. fordulóban.

Zlaté Moravce - FC Kassa 1-1 (1-1)

Gólok: Jakub Švec (33.), illetve Medved (6.)

Zlaté Moravce: Knobloch - Suľa, Majdan, Nagy, Stareček - Hodúr (62. Čerepkai), Duga, Gono (62. Brenkus) - Mondek (71. Mijić), Balaj, Švec (81. Nsumoh). Edző: Michal Hipp.

FC KOSICE: Kira ­- Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov (66. Petrák), Gallovič, Greššák (86. Liener), Qose (78. Sovič), Mizerák - Medved, Faško. Edző: ifj. Ján Kozák

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Kassai győzelem a rangadón!

A Kassa nyerte a keleti rangadót! A szlovák labdarúgó Niké Liga 16. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa hazai pályán a Zemplín Michalovce (Nagymihály) ellen nyert 2-1-re.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték a 17. percben, amikor Tidjani Anaane volt eredményes. Innentől felpörgött a találkozó, a nagymihályiak is ígéretes akciókat kidolgozva veszélyeztették a kassai kaput, amely előtt vagy a védelem, vagy pedig Kira kapus mindig a helyén volt. Egészen a 85. percig, amikor a nagymihályiak védője, Daniel Magda egyenlített.

Már-már úgy tűnt, hogy a keleti rangadó iksszel zárul, de ekkor még hátra volt a slusszpoén: Bernard Petrák, a Kassa balhátvédje túl a rendes játékidőn, a 91. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

FC Kassa - Michalovce (Nagymihály) 2:1 (1:0)

Gól: Tidjani (17.), Petrak (90.+1.), illetve  Magda (85.).

FC Kassa : Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář - Qose (81. Sovič), Gallovič, Jonec, Mizerák (85. Petrák) - Faško, Medved, Tidjani (67. Liener). Edző: ifjabb Ján Kozák

Michalovce: Frelih - Jeřábek, Vaško, Volanakis - Magda, Zubairu (46. Musák), Danko, Šimamura, Šimko - van Kessel, Jánošík (79. Pavúk). Edző: Struhár Péter.

Fotó: Peter JESENSKÝ

0 Tovább

Egy gól döntött Zsolnán!

Az FC Kassa egygólos vereséget szenvedett a szlovák labdarúgó Niké Liga 15. fordulójában. A többségi magyar tulajdonban lévő klub futballistái ezúttal a Zsolna otthonában léptek pályára. Ifj. Ján Kozák edző az előző, Nagyszombat elleni hazai meccshez képest egy változtatást hajtott végre az összeállításban, Liener helyett Qosét küldte pályára kezdőként, és a felépült Greššák valamint Petrák már készen álltak a játékra, a kispadon foglaltak helyet.

A mindent eldöntő gólt Jambor a 63. percben szerezte, ekkorra góllá érett a hazaiak fölénye. A Kassa ugyanis a teljes második félidőt emberhátrányban futballozta végig, miután Golikovot kiállította a játékvezető.

A kassaiaknak ezúttal több energiát kellett mozgósítaniuk a védekezésben, és ezt – egy megingástól eltekintve – sikerült kivitelezniük, sőt a hajrában közel álltak ahhoz, hogy egyenlítsenek, a 86. percben Medved lövésénél bravúrral védett Belko.

Zsolna-Kassa 1-0 (0-0)

Gól: Jambor – 63. p.

Zsolna: Belko - Minárik, Hubočan, Nemčík (46. Iľko) - Rusnák (61. Javorček), Sauer (81. Stojchevski), Bile (46. Leitner), Gidi, Bari - Jambor (81. Essomba), D. Ďuriš. Vezetőedző: Jaroslav Hynek.

Kassa: Kira - Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov, Qose (74. Liener), Gallovič, Mizerák - Faško (74. Sovič), Medved, Tidjani (53. Petrák). Vezetőedző: ifj. Ján Kozák

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Kassán győzött a DAC

A Kassa otthon 3-0-ra kikapott a Dunaszerdahelytől. A Nike Liga 13. fordulójában a kassai együttes  a szünet előtt kétgólos hátrányban volt, a folytatásban nem sikerült szépíteni, sőt a vendégek egy újabb találattal állították be a végeredményt.

Az új edző, Ján Kozák több ponton frissített a kezdőcsapatot illetően, ám előnyhöz a vendégek jutottak. Az 5. percben Goure volt a gólszerző. A második találat a 17. percben esett, amikor Andzouan volt eredményes. Mindkét oldalon próbálkoztak a vezetőedzők a frissítésekkel a folytatásban, ez végül a dunaszerdahelyieknek sikerült jobban, egyrészt tartani tudták a 2-0-ás vezetést, másrészt Andzouan a 85. percben újabb gólt szerzett, így 3-0-s DAC-os győzelemmel ért véget az összecsapás.  

 FC Košice - Dunaszerdahely 0:3 (0:2) 

Gól: Goure (5.) Andzouana (17. és 85.)

FC KOŠICE: Putnocký - Golikov, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák - Qose (71. Vasiľ), Gallovič - Faško (88. Sovič), Medved, Liener (59. Sagna). Edző: Ján Kozák Jr.

DAC: Popović - Gruszkowski, Csinger, Valor, Andzouana - Dimun (66. Vitalis), Romero (66. Káčer), Cermák - Trusa (75. Mendez), Goure (88. Barisić), Herc (88. Veselovský). Edző: Guľa Adrián

0 Tovább

A Slovan korábbi edzője veszi át az FC Kassa irányítását​​​​​​​

A kassai születésű, korábbi huszonötszörös szlovák válogatott, ifj. Ján Kozák lett a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa labdarúgócsapatának új vezetőedzője, aki korábban az ősi ellenfél, a Slovan Bratislava szakmai munkáját is irányította. A UEFA PRO-licenszes szakember a 2019-2020-as idényben megnyerte a Szlovák Bajnokságot, a Szlovák Kupát és az Európa-Liga csoportkörébe juttatta a pozsonyi csapatot. 

A 43 éves szakember, aki 2007 és 2010 között a kassaiak labdarúgója volt, a keddi sajtótájékoztatón elmondta:„A kassai futballklub az elmúlt években nagyon dinamikusan fejlődik. Remélem, a munkámmal hozzásegítem a klubot, hogy még sikeresebb legyen. Szeretnék az FC Kassával olyan edzői sikereket elérni, mint amilyeneket játékosaként már elértem. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz helyzetben vettem át a csapatot, de az őszi szezon végéig megpróbáljuk a maximumot kihozni a játékosokból. Fontos, hogy a fejekben rendet rakjunk, jó légkört alakítsunk ki, hogy minden edzésre örömmel érkezzenek a stadionba és a mérkőzésen a maximumot nyújtsák a csapat tagjai.”

Geri Ádám, az FC Kassa igazgatója hozzátette:„Ő állt az első helyen azon az edzői listán, melyet a klubtulajdonosok szempontjai alapján összeállítottunk. Fontos volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Ján Kozák személyében, akinek nem ismeretlen az FC Kassa, hiszen innen indult a játékoskarrierje, erős a kötődése a városhoz. Bízom benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, amelynek köszönhetően az őszi szezon utolsó hat mérkőzésén a csapat elindul felfelé a tabellán!”

A szlovák labdarúgó bajnokságban, a Niké Ligában szereplő FC Kassa a zsinórban elszenvedett hat veresége után edzőváltás mellett döntött: menesztette Anton Soltist és asszisztenseit – ezta kassai klub sportigazgatója, PavolTurczyk jelentette be a múlt héten.

Fotó: Northstar Kommunikáció

(Fotón balról jobbra: Geri Ádám, az FC Kassa igazgatója, ifj. Ján Kozák, az FC Kassa új vezetőedzője, PavolTurczyk, az FC Kassa versenyigazgatója)

0 Tovább

Vereség a Besztercebányától​​​​​​​

Kétgólos előnyben is volt, végül 4-2-re otthon kapott ki az FC Kassa a szlovák labdarúgó Niké Ligában. Az ellenfél ezúttal a Besztercebánya volt, amely a kezdeti bizonytalankodás után erőre kapott, és fordítani tudott a 11. fordulóban.

Anton Soltis, a hazaiak edzője ismét több változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban: Pacinda és Medved kezdett, valamint Varga visszatért a középpályára.

Az első gólig nem kellett sokat várniuk a szurkolóknak, a 7. percben Pacinda volt eredményes, rá 4 percre Medved találata után a többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak pedig már 2-0-ra vezettek.

A 30. percben büntetőhöz jutottak a besztercebányaiak, a 11-est Rymarenko értékesítette is. Ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok, és a második félidőben csak a vendégek szereztek gólt. Sorrendben Polievka (60.), Pisoja (68.), majd ismét Polievka (74.) volt eredményes, így 4-2-es vendégsikerrel fejeződött be az összecsapás.

Niké Liga, 11. forduló

FC Kassa - Besztercebánya 2-4 (2-1)

Kassa: Kira - Fabis, Sindelár, Gressák, Mizerák - Gallovic (82. Sovic), Varga (51. Jonec), Petrák (82. Vasil) - Fasko, Medved (77. Sagna), Pacinda (77. Liener). Edző: Anton Soltis.

Besztercebánya: Hruska - Migala, Godál (46. Uhrincat), Willwéber - Pisoja, Záhumensky - Lupták (86. Guimaraes), Hlinka, Richtárech (46. Povazanec) - Polievka (89. Areavalo), Hamarnesenko (90.). Edző: Michal Scasny.

Gólszerzők: Pacinda (8.), Medved (11.), ill Rymarenko (29., 11-es), Polievka (60., 74.), Pisoja (68.)

Fotó: Šimon PAVLIŠIN

0 Tovább

Szijjártó Péter a kassai stadionba is ellátogatott​​​​​​​

Ha, azt kérdezzük, hogy a magyar és szlovák szívek között melyik a legrövidebb út, akkor nyilvánvalóan a futball, és aki járt már Kassán futballmeccsen az visszaigazolhatja  ennek az állításnak az igazságát - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter erről Kassán beszélt, ahol a főkonzulátus átadása előtt ellátogatott a Kassai Labdarúgó Arénába, ahol találkozott a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa vezetőségével.

A Niké ligában újonc együttes stadionjában a miniszter hangsúlyozta: amióta a Kassa FC többségi magyar tulajdonban van, a magyarok megbecsülése sokat javult a térségben. A sport, a futball összeköt bennünket, a térség fejlődése megkérdőjelezhetetlen, a miskolci és a kassai agglomeráció csaknem összeér” – jegyezte meg Szijjártó Péter, aki egy 30-as számú kassai mezt kapott ajándékba Dusan Trnkától, a klub elnökétől és Sántha Gergelytől, a felügyelő bizottság elnökétől. „Többszázas mezgyűjteményem van, a vendéglátók részéről külön figyelmesség, hogy 30-as, hiszen annó, amikor futsalosként játszottam, ezt a számot viseltem a hátamon” – mondta a miniszter.

Sántha Gergely elmondta: ezt a munkát, amit a sportba fektettünk, a társadalom egyéb területeire is szeretnék átvinni. „A sport egy közös nyelv. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és ezt a sportos összekapcsolódást Miskolc és Kassa között a társadalom egyéb területein, a kultúrában és az oktatásban is ki szeretnénk szélesíteni.” – tette hozzá Sántha Gergely.

A minisztert elkísérte a stadionban Balogh Csaba, pozsonyi nagykövet, és Hetey Ágota, kassai főkonzul.

0 Tovább

Szakolcán kapott ki a Kassa​​​​​​​

Egy gól döntött Szakolcán! A szlovák labdarúgó liga 10. fordulójában az újonc Kassa a Szakolca vendége volt. A Kassa az egy fordulóval ezelőtt, a Podbrezova ellen pályára lépő kezdőhöz képest három ponton módosult: Kira visszakerült a kapuba Putnocky helyére, Gallovic Jakubeket, míg Liener Qosét váltotta  kezdőben.

Kiegyenlített játékkal kezdődött az összecsapás, a hazaiak elképzeléseiben azonban már az elején több volt a kreativitás. Már a találkozó elején próbára tették a vendégek védelmét. Ez a fajta hozzáállás góllá érett a 25. percben, amikor Smekal volt eredményes. Akkor még nem lehetett sejteni, hogy ez a találkozó egyetlen gólja. A folytatásban és a fordulást követően mindkét oldalon frissítették a sorokat, de sem egyik, sem pedig a másik oldalon nem zördült meg a háló.

A Kassa így elszenvedte zsinórban ötödik vereségét a bajnokságban, pedig a sárga-kékek háza táján azt tervezték, hogy a rossz sorozatot a válogatott meccsek miatti szünet előtt lezárják. Nem így történt, a Kassa a tabella 10. helyéről várja a folytatást.

Niké Liga, 10. forduló

Szakolca-Kassa 1-0 (1-0)

Szakolca: Junas - Krčík, Ranko, Podhorín, Rudzan - Mášik (70. Černek), Nagy - Gaži (87. Morong), Vlasko, Yao - Smékal (67. Špehar). Tréner: Pavol Majerník.

Kassa: Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář, Mizerák - Gallovič, Golikov (41. Sovič) - Tidjani (41. Vasiľ), Faško, Liener (41. Turčák, 75. Petrák) - Lačný (67. Sagna). Tréner: Anton Šoltis.

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Nyolc gólos meccs Podbrezovában​​​​​​​

Hiába szerzett három gólt, mégis kikapott a Kassa a szlovák labdarúgó élvonalban. Az újonc együttes a Podbrezova otthonában lépett pályára a 9. fordulóban, ahol helyenként bátor játékkal vétette észre magát.

A fordulatos találkozón a Kassa szerezte meg a vezetést. A 13. percben Miloš Lačný talált be. A válaszra a 27. percig kellett várni, amikor a hazaiak középpályása, Patrik Blahút egalizált. Blahút ezután a vezetést is megszerezte, így 2-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben.

A levegőben azonban már akkor benne volt, hogy a gólgyártásnak korántsincs vége. Több vendégcsere következett, főleg a középpályát húzták újra a kassaiak. Meg is lett az eredménye: Michal Faško goljával 2-2- az 52. percben.

A 63. pecben Faško passzolt a csereként beállt Dávid Gallovič-hoz, és máris 2-3.

A 83. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, ezt Jozef Špyrka értékesítette, a maradék két gólt pedig a 85., és a 90. percben szerezte a Podbrezova Okunola és Osei révén.

Podbrezová - FC Košice 5-3 (2-1)

Gólok: 27. a 36. Blahut, 84. Špyrka (11-es), 87. Okunola, 90. Osei, és 13. Lačný, 53. Faško, 63. Gallovič.

Podbrezova: Ludha - Oravec, Bakaľa (68. Špyrka), Grešák - Kováčik, Bajo (76. Ďatko), Paraj, Blahút (76. Okunola) - Galčík (68. Sanusi), Kabongo (68. Kuzma), Osei. Tréner: Roman Skuhravý.

FC KOŠICE: Putnocký - Jakubko (46. Jonec), Šindelář, Greššák - Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák - Faško, Lačný (74. Sagna), Tidjani (46. Liener). Tréner: Anton Šoltis.

0 Tovább
«
1234

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum