Az FC Kassa egygólos vereséget szenvedett a szlovák labdarúgó Niké Liga 15. fordulójában. A többségi magyar tulajdonban lévő klub futballistái ezúttal a Zsolna otthonában léptek pályára. Ifj. Ján Kozák edző az előző, Nagyszombat elleni hazai meccshez képest egy változtatást hajtott végre az összeállításban, Liener helyett Qosét küldte pályára kezdőként, és a felépült Greššák valamint Petrák már készen álltak a játékra, a kispadon foglaltak helyet.

A mindent eldöntő gólt Jambor a 63. percben szerezte, ekkorra góllá érett a hazaiak fölénye. A Kassa ugyanis a teljes második félidőt emberhátrányban futballozta végig, miután Golikovot kiállította a játékvezető.

A kassaiaknak ezúttal több energiát kellett mozgósítaniuk a védekezésben, és ezt – egy megingástól eltekintve – sikerült kivitelezniük, sőt a hajrában közel álltak ahhoz, hogy egyenlítsenek, a 86. percben Medved lövésénél bravúrral védett Belko.

Zsolna-Kassa 1-0 (0-0)

Gól: Jambor – 63. p.

Zsolna: Belko - Minárik, Hubočan, Nemčík (46. Iľko) - Rusnák (61. Javorček), Sauer (81. Stojchevski), Bile (46. Leitner), Gidi, Bari - Jambor (81. Essomba), D. Ďuriš. Vezetőedző: Jaroslav Hynek.

Kassa: Kira - Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov, Qose (74. Liener), Gallovič, Mizerák - Faško (74. Sovič), Medved, Tidjani (53. Petrák). Vezetőedző: ifj. Ján Kozák

Fotó: fckosice.sk