Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háromgólos kassai vereség Nagyszombatban​​​​​​​

A Kassa a szlovák labdarúgó Niké Liga 3. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolta. Az újonc a Nagyszombat otthonában lépett pályára. A kassaiak mestere, Anton Soltis, több ponton is változtatott a kezdőcsapaton. A szezonban először védett a kapuban Marus Putnocky, a középpályán lehetőséget kapott Varga Péter, és szerephez jutott Bernard Petrák és Erik Liener is.

Jól kezdett a hazai csapat. A nagyszombatiak már a 2. percben helyzetet tudtak kialakítani, Duris próbálkozása ekkor még kimaradt, rá 3 percre azonban már nem hibázott: megszerezte a vezetést. A hazaiak kezdeményezőbbek voltak az első 45 percben, a folytatásban azonban kiegyenlített lett a játék.

Anton Soltis egy sor cserét hajtott végre a 61. percben, ez némileg új lendületet adott a Kassának, de gólt a Nagyszombat szerzett a 67. percben, amikor Stefanik volt eredményes. A 3-0-ás végeredényt Azango állította be a 78. percben.

Nagyszombat – FC Kassa 3-0 (1-0)

 

Gólok: Duris (5.), Stefánik (66.), Azango (78.)

Nagyszombat: Vantruba - Kostrna, Stetina, Kósa, Breznik - Stefánik (78. Oseni), Procházka, Bainovic (62. Bernát) - Daniel (62. Ofori), Duris (62. Azango), Paur (70. Ristovski). Edző: Michal Gasparík.

FC Kassa: Putnocky - Fabiš, Gressák, Sindelar, Mizerák - Varga (61. Qose), Golikov (76. Sovic) - Liener (61. Vasiľ), Faško, Petrák (61. Tidjani) - Sagna (76. Lacny). Edző: Anton Soltis.

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Az éllovas 3-0-ra nyert Kassán!​​​​​​​

A szlovák labdarúgó bajnokság 8. fordulójában a Kassa a Trencsént fogadta. A hazaiak edzője, Anton Soltis a Rózsahegyen pályára lépő együtteshez képest több ponton változtatott. Az eltiltott Fasek helyére Qose lépett pályára, a támadósorban Sagna a sérült Medvedet váltotta, Kruzliak helyett Jakubko kapott lehetőséget, Turcákot pedig Pacinda váltotta a kezdőben.

Jól kezdték a vendégek az összecsapást, több ígéretes támadást vezettek, volt hogy az akciót lesállás állította meg, volt hogy a VAR érvénytelenített találatot. A 22. percben aztán Jakubko öngólt vétett, ezzel 1-0-ra vezettek a trencséniek.

A folytatásban a hazaiak előtt is adódott lehetőség, de Vozinha rendre eredményesen blokkolt a kapuban.

A szünet előtt Gong talált be, így 2-0-ás vendég vezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe. A folytatásban nem sokat változott a játék képe, a végeredményt pedig Bondarenko állította be a 77. percben.

A következő találkozót a Kassa szerdán vívja Nagyszombatban, a Niké liga 3. fordulójából elhalasztott összecsapást ugyanis szeptember 27-én rendezik meg.

Niké liga, 8. forduló

Kassa – Trencsén 0-3 (0-2)

Gól: Jakubko (22. öngól), Gong (44.), Bondarenko (77.)

Kassa: Kira - Fabiš, Jakubko, Šindelář, Mizerák - Golikov (69. Petrák), Qose (46. Lačný), Greššák - Pačinda (22. Liener), Sagna (84. Sovič), Tidjani (46. Vasiľ). Tréner: Anton Šoltis.

Trencsén: Vozinha - Kmeť, Bondarenko, Stojslavljevič, Kozlovský - Gajdoš (64. Hollý), Bariš, Ibrahim (88. Skovajsa) - Gong (88. Sunday), Kupusovič (74. Akila), Soares (88. Demitra). Tréner: Ilija Stolica 

(fotó: fckosice.sk)

0 Tovább

Kikapott a Kassa!​​​​​​​

Vereség Rózsahegyen! A Kassa FC kikapott a Niké Liga hetedik fordulójában, miután a Ružomberok elleni idegenbeli összecsapást 1-0-ra elveszítették.

Anton Šoltis edző két változtatásra kényszerült sérülés miatt: Ján Krivák és a középpályás Erik Pačinda helyett mindkét friss erősítés bekerült a kezdőbe, azaz Dominik Kružliak és Tidjani Anane is pályára lépett.

Az összecsapás egyetlen találata már meccs eleján megszületett: Chobot tálalt Šefčík elé a 10. percben, aki megszerezte a vezetést. A játék aztán kiegyenlített lett. A második játékrészben a cserék sem tudtak olyan szintű lendületet adni a kassaiaknak, hogy az az eredményen is meglátszódjon, sőt a veszélyesebb akciókat továbbra is a hazaiak alakították ki.

Szlovák labdarúgó liga 7. forduló

Ruzomberok - FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: Šefčík (10. p.)

MFK: Krajčirík - Kotula (35. Mrva), Malý, Gabriel, Selecký - Lavrinčík, Chrien (55. Boďa), Zsigmund - Šefčík (83. Hladik), Gerec (83. Kušnír), Chobot (55. Domonkos). Edző: Peter Tomko.

FC KOŠICE: Kira - Fabiš, Kružliak, Šindelář, Mizerák - Golikov (68. Vasiľ), Greššák (76. Qose) - Turčák (68. Liener), Faško, Anane (76. Lačný) - Medved (5. Sagna). Edző: Anton Soltis.

(fotó: fckosice.sk)

0 Tovább

Jön a Ruzomberok-Kassa összecsapás​​​​​​​

A válogatott szünet után folytatódik a szlovák labdarúgó-bajnokság. Ebben a körben egy meglehetősen rendhagyó találkozóra készül a Kassa.

A Ruzomberok (Rózsahegy) otthonába látogat a Kassa a szlovák labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Az összecsapásnak különös pikantériája, hogy a kassaiak sorában 10 olyan játékos is található, akik korábban a Ruzomberokot erősítették.

A válogatott meccsek miatti szünet jót tett a csapatoknak, hogy rendezzék soraikat. Így tette ezt a Kassa FC is, amely az átigazolási időszak végén egy belső védőt is igazolt. A görögországi Vóloszból Dominik Kružliak érkezett az újonchoz. Erre az igazolásra égető szükség volt, mert Ján Krivák kiválásával gyengült a csapat. A védőnek ugyanis súlyos térdszalag sérülése van.

A szlovák Niké liga újabb fordulóját a Kassa a nyolcadik, a Ruzomberok pedig a tizedik helyről várja.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik Rózsahegyen.

0 Tovább

Újabb kassai siker!

Folytatódott a Kassa nyerő szériája. A szlovák labdarúgó Niké Liga hatodik fordulójában az Aranyosmarót (Zlaté Moravce) vendégeskedett Kassán, és a hazaiak végül 1-0-ra nyertek így újabb 3 pontot gyűjtöttek.

Az újoncnak nagyon nehéz sorsolása volt, a nyitófordulót a címvédővel játszották, azon a találkozón ikszelt a Slovannal, majd egy-két vereség is becsúszott. Az előző fordulóban 2-0-ra nyerték a keleti rangadót a Zemplín Michalovce (Nagymihály) ellen, majd következett egy sikeres kupameccs: az MFK Kezmarok (Késmárk) otthonában győztek.

Győztes csapaton ne változtass! Közhelynek tűnik, de helyenként hasznos megszívlelni. Így tett Anton Soltis is, így a keleti rangadón pályára lépő kezdőcsapattal nyitott a Kassa. A találkozó elején még egy kis felhőszakadás próbálta megzavarni a csapatokat – ez nem sikerült. Bátran kezdtek a vendégek, de a hazaiak kapusa, Kira többször is a helyén volt. A 27. percben aztán beköszönt Gressák, és megszerezte a vezetést. A félidő hajrája a vendégeké volt, de gól nem esett. A második játékrész egy része nyíltsisakos játékot hozott, de további gólt a kassaiak nem tudtak szerezni, a hazai védelem pedig rendszerint blokkolni tudott az aranyosmaróti támadások során, így maradt az 1-0.

Szlovák labdarúgó bajnokság, 6. forduló

FC Kosice – Zlate Moravce 1-0 (1-0)

Gól: 27. Gressák.

FC KOSICE: Kira - Fabiš, Krivák (86. Jakubko), Šindelář, Mizerák - Golikov, Greššák (81. Qose) - Turčák (72. Sagna), Faško (72. Faško), Pačinda - Medved (81. Liener). Edző: Anton Soltis.

FC ViOn: Slávik - Suľa, Moško, Nagy, Čonka - Brenkus (81. Ďubek, Duga, Gono (81. Weir) - Mondek, Čerepkai, Švec (46. Balaj). Edző: Vladimír Cifranič ) .

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Szombaton az Aranyosmarótot fogadja a Kassa​​​​​​​

Hazai pályán folytatná jó sorozatát a bajnokságban az FC Kassa. A szlovák labdarúgó Niké Liga 6. fordulójában a kassaiak a Zlaté Moravcét, azaz az Aranyosmarótot fogadják.

Az FC Kassa a legutóbbi bajnokiját megnyerte a Zemplín Michalovce (Nagymihály) otthonában 2-0-ra, hétközben pedig sikerrel vette a labdarúgó Szlovák Kupa második körét: az MFK Kezmarok (Késmárk) otthonában nyert 3–0-ra.

Az Aranyosmarót elleni találkozó szombaton 15.30-kor kezdődik. A korai időpont azért van, mert a kassai hokicsapat BL-meccset játszik, és a klub menedzsmentje mindig figyelt arra, hogy a szurkolók adott esetben mindkét sportágban tudják buzdítani a csapatokat.

Az újonc Kassa jelenleg a 10. a bajnokságban, míg az Aranyosmarót a 11. helyről várja a hatodik fordulót.

0 Tovább

A Kassa nyerte a szlovák keleti rangadót!

A többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa megszerezte első győzelmét a szlovák elsőosztályú labdarúgó bajnokságban, a keleti rangadón, a Nagymihály ellen.

A többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa megszerezte első győzelmét a szlovák elsőosztályú labdarúgó bajnokságban, a keleti rangadón, a Nagymihály ellen.

Jól kezdte a mérkőzést az újonc kassai csapat, amit a hatodik percben egy kapufa jelzett. A vendégek fölénye a 36. percben érett góllá, Medved egy ballábas lövéssel, a kapufa segítségével megszerezte a vezetést. Még az első félidőben a kassaiak megduplázták az előnyüket: Marjanovič vétett öngólt.

Az eredmény a második félidőben már nem változott, így a FC Kassa az első fordulóban a bajnok Slovan Bratislava elleni bravúros pontszerzést követően, megszerezte első győzelmét a Niké Ligában!

A kelet-szlovákiai csapat legközelebb augusztus 29-én, kedden lép pályára a Slovnaft Kupa második fordulójában a Késmárk ellen. A bajnokságban pedig szeptember 2-án, szombaton, a kassai futballarénában játszanak a ZlatéMoravce ellen.

Statisztika


Michalovce - FC Košice 0:2 (0:2)
Gól: 36. Medved, 41. Marjanovič (öngól).
Játékvezetők: Marhefka, Zemko, Kuba
2074 néző


MFK ZEMPLÍN: Száraz - Šimko (63. Magda), Marjanovič, Volanakis, Bahi - Bednár, Karasiuk - Marcin (46. Žofčák),
Steinhubel (46. Danko), Adekunle (46. Jánošik) - D. Pavúk. Edző: Marek Petruš.


FC KOŠICE: Kira - Fabiš, Krivák, Šindelář, Mizerák - Golikov (90. Sovič), Greššák (76. Qose) - Pačinda (76. Vasiľ),
Faško, Turčák (88. Petrák) - Medved (88. Sagna). Edző: Anton Soltis.


Fotó: Šimon PAVLIŠIN

0 Tovább

A keleti rangadóra hangolódnak Kassán

Pénteken Nagymihályban játszik az újonc Kassa a szlovák labdarúgó élvonalban. Mindkét csapat első győzelmének megszerzésére készül.

Jön a keleti rangadó! A Szlovák Labdarúgó Niké Ligában a Kassa a Nagymihály otthonában lép pályára. Az 5. fordulóban megrendezendő összecsapás igazi presztízscsata lesz, egyben mindkét csapat kiemelt célja, hogy meneküljön a kieső zónából. Mindkét együttes 1-1 megszerzett ponttal a tabella utolsó két helyéről várja a folytatást. Igaz, mind az FC Kassa, mind pedig a Michalovce egy meccsel kevesebbet játszott.

Többszáz szurkolóval érkezünk majd a nagymihályi keleti rangadóra. Jó hangulatú mérkőzésre készülünk.” – nyilatkozta Geri Ádám, a kassaiak ügyvezetője.

Kemény sorsolással rajtoltunk a bajnokságban. A tavalyi szezon éllovasaival találkoztunk újoncként, remélhetőleg most már jön egy-két győzelem is”- mondta a sportvezető.

A keleti rangadó pénteken 20.30-kor kezdődik. 

0 Tovább

Kassán nyertek a zsolnaiak

Otthon kapott ki a Kassa! A szlovák labdarúgó Niké Liga 4. fordulójában az újonc a zsolnaiakat fogadta és 3-0-ás vereséget szenvedett.

Teltház várta a csapatokat, és a lelkes hazai nézők azt láthatták, hogy a fiatalokra építő Žilina megpróbálja átvenni az irányítást.

Szauer a 9. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően Ďuriš is betalálhatott volna a vendégektől, de próbálkozása éppen csak elkerülte a hazai kaput. Később a sárga-kékek bizonyították, hogy tudnak ritmust váltani, ám Fasko fejesét szögletre tolta a vendégek hálóőre.

A 23. percben Essomba révén növelte előnyét a Žilina. A 0-2-es félidő után a Kassa elsősorban veszélyes ellentámadásokra összpontosított, ezekből helyzeteket is sikerült kidolgoznia, de a végjátékba vagy hiba csúszott, vagy pedig Belko védett.

A végeredményt a 74 percben Iľko állította be. Ez volt az újonc 2. veresége az idei kiírásban. Anton Šoltis tanítványai legközelebb jövő pénteken a nagymihályi regionális derbin játszanak a Michalovce ellen.

Niké Liga 4. forduló

FC Košice - Žilina 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Szauer (9.), Essomba (23.), Iľko (74.)

FC KOŠICE: Kira - Jakubko (62. Petrák), Krivák (80. Greššák), Šindelář - Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák (62. Vasiľ) - Pačinda, Medved (62. Sagna), Faško. Edző: Anton Soltis.

Žilina: Belko - Minárik, Stojchevski, Nemčík - Bari, Sauer (79. Myslovič), Gidi, Javorček (64. Rusnák) - Essomba (64. Addo), Ďuriš, Iľko (79. Xavier). Edző: Jaroslav Hynek.

0 Tovább

Idei első sikerének megszerzésében bízik a Kassa!​​​​​​​

Az újonc első idei győzelmének megszerzésére készül. Az FC Kassa a zsolnaiakat látja vendégül a szlovák Niké Liga 4. fordulójában.

„Ismét futballáz van a városban, egyre nagyobb az érdeklődés, és egyre többen szorítanak a csapatnak” – ad egy gyors helyzetjelentést Kassáról Geri Ádám ügyvezető.

„Az biztos, hogy ezúttal is teltház fogadja a csapatokat szombaton. A Zsolna sok fiatallal felálló együttes, és az elmúlt időszakban rendre a felsőházi rájátszásban zárja a bajnokságot. Bízom benne, hogy megszerezzük első győzelmünket az idei szezonban” – mondta az ügyvezető.

Az újonc Kassa a Slovan elleni 0-0-ás döntetlennel kezdte az idei kiírást, majd következett egy 5-2-es vereség a Dunaszerdahely otthonában. A 3. fordulós meccset a Spartak Trnava kérésére elhalasztották.

Az FC Kosice- MŠK Žilina összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum