Vereség Rózsahegyen! A Kassa FC kikapott a Niké Liga hetedik fordulójában, miután a Ružomberok elleni idegenbeli összecsapást 1-0-ra elveszítették.

Anton Šoltis edző két változtatásra kényszerült sérülés miatt: Ján Krivák és a középpályás Erik Pačinda helyett mindkét friss erősítés bekerült a kezdőbe, azaz Dominik Kružliak és Tidjani Anane is pályára lépett.

Az összecsapás egyetlen találata már meccs eleján megszületett: Chobot tálalt Šefčík elé a 10. percben, aki megszerezte a vezetést. A játék aztán kiegyenlített lett. A második játékrészben a cserék sem tudtak olyan szintű lendületet adni a kassaiaknak, hogy az az eredményen is meglátszódjon, sőt a veszélyesebb akciókat továbbra is a hazaiak alakították ki.

Szlovák labdarúgó liga 7. forduló

Ruzomberok - FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: Šefčík (10. p.)

MFK: Krajčirík - Kotula (35. Mrva), Malý, Gabriel, Selecký - Lavrinčík, Chrien (55. Boďa), Zsigmund - Šefčík (83. Hladik), Gerec (83. Kušnír), Chobot (55. Domonkos). Edző: Peter Tomko.

FC KOŠICE: Kira - Fabiš, Kružliak, Šindelář, Mizerák - Golikov (68. Vasiľ), Greššák (76. Qose) - Turčák (68. Liener), Faško, Anane (76. Lačný) - Medved (5. Sagna). Edző: Anton Soltis.

(fotó: fckosice.sk)