Folytatódott a Kassa nyerő szériája. A szlovák labdarúgó Niké Liga hatodik fordulójában az Aranyosmarót (Zlaté Moravce) vendégeskedett Kassán, és a hazaiak végül 1-0-ra nyertek így újabb 3 pontot gyűjtöttek.

Az újoncnak nagyon nehéz sorsolása volt, a nyitófordulót a címvédővel játszották, azon a találkozón ikszelt a Slovannal, majd egy-két vereség is becsúszott. Az előző fordulóban 2-0-ra nyerték a keleti rangadót a Zemplín Michalovce (Nagymihály) ellen, majd következett egy sikeres kupameccs: az MFK Kezmarok (Késmárk) otthonában győztek.

Győztes csapaton ne változtass! Közhelynek tűnik, de helyenként hasznos megszívlelni. Így tett Anton Soltis is, így a keleti rangadón pályára lépő kezdőcsapattal nyitott a Kassa. A találkozó elején még egy kis felhőszakadás próbálta megzavarni a csapatokat – ez nem sikerült. Bátran kezdtek a vendégek, de a hazaiak kapusa, Kira többször is a helyén volt. A 27. percben aztán beköszönt Gressák, és megszerezte a vezetést. A félidő hajrája a vendégeké volt, de gól nem esett. A második játékrész egy része nyíltsisakos játékot hozott, de további gólt a kassaiak nem tudtak szerezni, a hazai védelem pedig rendszerint blokkolni tudott az aranyosmaróti támadások során, így maradt az 1-0.

Szlovák labdarúgó bajnokság, 6. forduló

FC Kosice – Zlate Moravce 1-0 (1-0)

Gól: 27. Gressák.

FC KOSICE: Kira - Fabiš, Krivák (86. Jakubko), Šindelář, Mizerák - Golikov, Greššák (81. Qose) - Turčák (72. Sagna), Faško (72. Faško), Pačinda - Medved (81. Liener). Edző: Anton Soltis.

FC ViOn: Slávik - Suľa, Moško, Nagy, Čonka - Brenkus (81. Ďubek, Duga, Gono (81. Weir) - Mondek, Čerepkai, Švec (46. Balaj). Edző: Vladimír Cifranič ) .

Fotó: fckosice.sk