Otthon kapott ki a Kassa! A szlovák labdarúgó Niké Liga 4. fordulójában az újonc a zsolnaiakat fogadta és 3-0-ás vereséget szenvedett.

Teltház várta a csapatokat, és a lelkes hazai nézők azt láthatták, hogy a fiatalokra építő Žilina megpróbálja átvenni az irányítást.

Szauer a 9. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően Ďuriš is betalálhatott volna a vendégektől, de próbálkozása éppen csak elkerülte a hazai kaput. Később a sárga-kékek bizonyították, hogy tudnak ritmust váltani, ám Fasko fejesét szögletre tolta a vendégek hálóőre.

A 23. percben Essomba révén növelte előnyét a Žilina. A 0-2-es félidő után a Kassa elsősorban veszélyes ellentámadásokra összpontosított, ezekből helyzeteket is sikerült kidolgoznia, de a végjátékba vagy hiba csúszott, vagy pedig Belko védett.

A végeredményt a 74 percben Iľko állította be. Ez volt az újonc 2. veresége az idei kiírásban. Anton Šoltis tanítványai legközelebb jövő pénteken a nagymihályi regionális derbin játszanak a Michalovce ellen.

Niké Liga 4. forduló

FC Košice - Žilina 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Szauer (9.), Essomba (23.), Iľko (74.)

FC KOŠICE: Kira - Jakubko (62. Petrák), Krivák (80. Greššák), Šindelář - Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák (62. Vasiľ) - Pačinda, Medved (62. Sagna), Faško. Edző: Anton Soltis.

Žilina: Belko - Minárik, Stojchevski, Nemčík - Bari, Sauer (79. Myslovič), Gidi, Javorček (64. Rusnák) - Essomba (64. Addo), Ďuriš, Iľko (79. Xavier). Edző: Jaroslav Hynek.