Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három gól, és hazai vereség a Szakolca elleni összecsapáson​​​​​​​

A Kassa 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Szakolca ellen. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttesbe kezdőként visszatért Obounet, a védelem jobb oldalán pedig Sindelár váltotta a sérült Kruzliakot.

Gyorsan beindult a sárga-kék együttes, a 20. másodpercben Obounet passzolt Fasek elé, aki egy technikás lövéssel veszélyeztetett. Az első gól a 27. percben született, amikor Matejov talált a kapuba. Ezzel vezettek a vendégek. Sokáig úgy tűnt hogy ez egy tipikus egygólos meccs lesz, ám a 82. percben Podhorín büntetőből növelte a Szakolca előnyét. A becsületgólról Jones gondoskodott, a hazaiak csatára a 90. percben állította be a végeredményt.

Kassa-Szakolca 1-2 (0-1)

Gólok: Jones (90. p.)- Matejov (27. p. ), Podhorín (82. p.).

Kassa: Kira - Sindelár (77. Qose), Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (66. Jones), Davis (77. Petrák) - Fasko, Medved, Obounet. Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Junas - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Morong (89. Gazi), Nagy (70. Ranko), Másik, Matejov (58. Davi Alves) - Sobczyk (58. Hasa), Smékal. Edző: Pavol Majerník.

0 Tovább

Besztercebányai siker Kassán​​​​​​​

Kimaradtak a hazai helyzetek, győzött a Besztercebánya. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 4. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő kassai együttes óvatosabb kezdés után több góllal kecsegtető támadást is vezetett, ám ezek kimaradtak.

A találkozó egyetlen találatát  Pisoja szerezte az 57. percben. A bekapott gól nem fogta meg a Kassát: a hajrában Obounet, Gallovic és Medved is gólt szerezhetett volna, ám ezúttal a Besztercebánya végül lehozta 1-0-ra idegenben a meccset.

Kassa - Besztercebánya 0-1 (0-0)

Gólszerző:  Pisoja (57. p.)

Kassa: Kira - D. Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic (79. Qose), Hočko (82. Gressák), Davis (79. Petrák) - Medved, Fasko (82. Sovic), Jones (44. Obounet) ). Edző: Ján Kozák Jr.

Besztercebánya: Trnovsky - Mensah, Willwéber, Migala - Pisoja, Hlinka, Richtárech (90+3. Guimaraes), Marquinho (74. Povazanec) - Slebodník (74. Hanes), Rymarenko (88. Luppeták), Veselovskyris ). Edző: Márió Auxt.

0 Tovább

2-1-es kassai győzelem Aranyosmaróton​​​​​​​

Kassai sikerrel ért véget az Aranyosmaróton megrendezett osztályozó csoport 3. fordulójában megrendezett összecsapás. A többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak ugyanis 2-1-re nyertek a Zlaté Moravce ellen a Szlovák Labdarúgó Niké Ligában.

Jól kezdtek a vendégek. Már a második percben megszerezhették volna a vezetést, Richter azonban védett. Az első gólra a 23. percig kellett várni: Jones passzából Medved volt eredményes. A 65. percben egalizáltak a hazaiak, miután Kuzma talált be a kassai kapuba. A mindent eldöntő találatot Petrák szerezte a 86. percben.

A Kassa jövő szombaton a Banská Bystrica elleni meccsel folytatja a sorozatot.

Szlovák Niké Liga, osztályozó csoport, 3. forduló

Zlaté Moravce - Kassa 1-2 (0-1)

Gólok: Kuzma (66. p.), illetve Medved (23. p.) és Petrák (87. p.)

Zlaté Moravce: Richter - Sula, Gono, Mosko, Jinjolava - Mondek, Duga (46. Brenkus), Balic (46. Nonikasvili) - Tabatadze (61. Dulay), Kuzma, Mészáros (61. Balaj). Edző: Dusan Uhrin

Kassa: Kira - Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (81. Qose), Davis (73. Gressák) - Jones (73. Obounet), M. Fasko (73. Petrák), Medved (90. Sindelár). Edző: ifj. Ján Kozák  

0 Tovább

Kassai vereség a keleti rangadón​​​​​​​

A Kassa kikapott a keleti rangadón. A magyar többségi tulajdonban lévő labdarúgó csapat idegenben szenvedett 1-0-s vereséget. A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Niké Liga osztályozó csoportjának második fordulójában a három sárga lapért eltiltását töltő ifjabb Ján Kozák edző nem ülhetett a vendégek kispadján, így segítője, Xavier de Sousa Simőes dirigálta a csapatot.

A derbit a hazaiak kezdték lendületesebben. A 7. percben Danko meg is szerezte a vezetést. A 32. percben aztán megpecsételődött a kassaiak sorsa, ugyanis megfogyatkoztak: Figueiredót kiállították.  A folytatásban a küzdelem dominált, de további gól nem esett.

Szlovák Niké Liga, osztályozó csoport, 2. forduló

 Nagymihály-Kassa 1–0

Gólszerző: Danko 7. p.

Piros lap: Figueiredo (32. p.)

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Kassai döntetlen a Trencsén ellen​​​​​​​

Gól nélküli döntetlennel kezdte a Kassa a rájátszást. A Szlovák Labdarúgó Niké Ligában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes a Trencsént fogadta. A sárga-kékek egyébként az előttünk álló két mérkőzést idegenben játsszák majd, előbb a regionális derbi jön a Nagymihállyal, majd a Zlaté Moravcé elleni összecsapás következik.

Ifjabb Ján Kozák ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára a Trencsén elleni összecsapásra, mint amelyik legutóbb Besztercebányán kezdett. A találkozó folyamán mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezek sorra kimaradtak. A hajrára fölénybe került a Kassa, ám a Medved és  Fasko (lecserélése után Jones)  vezette támadások hatástalanok maradtak.

Statisztika

Kassa - Trencsén 0:0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti, - Fabis, Faško (79. Jones), Hocko, Gallovic, Davis - Medved, Obounet (66. Qose) Edző: Ján Kozák Jr.

Trencsén: Kukucka - Kmet, Bondarenko, Stojslavljevic, Kozlovsky (73. Skovajsa) - Gajdos (73. Derlek), Baris, Ben Sallam (64. Emeka) - Gong, Kupusovic (89. Donkor), Sunday (73. Uchegbu). Edző: Ilija Stolica.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Értékes döntetlent ért el a Kassa​​​​​​​

Iksszel zárta az alapszakaszt a Kassa. A Szlovák Niké Liga 22. fordulójában a kassaiak a Besztercebánya (Banská Bystrica) vendégeként léptek pályára és végül 1-1-re végeztek.

A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgócsapat hamar hátrányba került, ugyanis Rymarenko a 4. percben megörvendeztette a hazai közönséget egy találattal, ezzel vezetett a Besztercebánya.

A gól nem törte meg a vendégeket, több ígéretes támadást vezettek. A 23. percben például látványos akció után Medved hagyott ki nagy helyzetet. A folytatásban erőre kaptak a hazaiak, ez az eredményen azonban nem tükröződött. A Kassa az utolsó pillanatig nem adta fel: a 82. percben aztán végül kiegyenlített a vendég együttes, amikor a 10 perccel korábban pályára lépő Qose talált be a hazai kapuba.

Farkas Balázs szerint egyre jobban erőre kap a csapat. „Hétről hétre jobbak vagyunk, az újonnan igazolt játékosok pedig szépen lassan beépülnek. Az alsóházban folytatjuk...” – értékelt röviden a kassaiak sportigazgatója.

Banská Bystrica (Besztercebánya) – Kassa 1-1 (1-0)

Gólok: Rymarenko (4.p), illetve Qose (82. p)

Banská Bystrica: Hruska - Migala, Godál, Willwéber - Lupták (86. Depetris), Hlinka - Pisoja, Marquinho (76. Povazanec), Záhumensky - Rymarenko, Polievka. Edző: Márió Auxt.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Sindelár, Kruzliak, Innocenti, Davis - Fasko (90.+6 Gorosito), Hocko (72. Qose), Gallovic - Medved, Obounet (72. Jones) Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Kassai győzelem a Szakolca ellen​​​​​​​

Otthon nyert a Kassa. A szlovák Nike Liga 21. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub a Szakolcát verte 2-1-re.

Ifj. Ján Kozák edző egy változtatást hajtott végre a Podbrezova ellen döntetlenre hozott találkozón kezdőként pályára lépő csapaton. Petrák helyére ugyanis Davis érkezett a bal oldalra.

A vendégek kezdtek aktívabban, de az első kaput veszélyeztető akciót a Kassa vezette. A 6. percben Medved próbálkozása ment mellé. A 12. percben Medved aztán nem hibázott (1-0). A következő gólig a 23. percig kellett várni, akkor is Medved növelte találatainak számát, ezúttal büntetőből (2-1). Ezen a találkozón a vendégek erejéből csak szépítésre futotta, ezt a gólt Hasa passzából Morong szerezte a 28. percben (2-1).

A folytatásban jobbára mezőnyjáték zajlott, de sem a kassaiaknak, sem pedig a szakolcaiaknak nem sikerült kapuba találniuk.

 

Statisztika

Kassa - Szakolca 2-1 (2-1)

Gólok: Medved (12., és 23. p. – utóbbi büntetőből), illetve Morong (28. p.)

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko, Gressák (84. Qose), Davis (90.+1 Hocko) - Medved, Obounet (68. Petrák). Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Luksch - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Nagy, Holly (70. Másik) - Morong (70. Baumgartner), Hasa (81. Vlasko), Gazi (63. Matejov) - Smékal (81. Sobczyk). Edző: Pavol Majerník.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Otthon ikszelt a Kassa

Egy pontot otthon tartott a Kassa a Szlovák Niké Liga 20. fordulójában. Az FC Kassa a Podbrezovát fogadta, és 0-0-ra végződött az összecsapás.

Ifjabb Ján Kozák a kassai edző, az előző, trencséni találkozóhoz képest két változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban. A piroslapos Golikov helyett Petrák kezdett, Innocentit pedig Jonecet váltotta. A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub kiválósága Medved, még a kezdősípszó előtt átvette a decemberi teljesítményéért a hónap játékosa díjat, ezt követően esőben indult útjára a labda. A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a hazaiak rendre ígéretes támadásokat vezettek, ám gól nem esett egyik oldalon sem.

Statisztika

FC Kassa - Podbrezová 0-0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko (90. Sovic), Gressák (62. Qose), Petrák (62. Davis) - Medved, Obounet (74. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Podbrezová: Rehák - Bartos, Bakaľa, Gresák (9. Oravec) - Kovácik, Paraj, Bajo, Chyla (69. Markovic) - Galcík (46. Kabongo), Asinor, Sanusi (84. Okunola). Edző: Roman Skuhravy.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Ötgólos meccsen kapott ki a Kassa Trencsénben

Idegenben kapott ki a Kassa labdarúgócsapata a szlovák Niké Liga 19. fordulójában. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat Trencsénben szenvedett 4-1-es vereséget.

A találkozó végkimenetele szempontjából egy nagyon fontos mozzanat megpecsételte a vendégek sorsát. Az 5. percben ugyanis kiállították Golikovot, innen pedig nehéz volt újrahúzni a védelmet. Az első félidőben két gól esett, előbb Gong volt eredményes, majd Kruzliak öngólt vétett. 2-0-ás hátrányból és megfogyatkozva kezdte a Kassa a 2. félidőt. Az 58. percben Holly tovább növelte a hazaiak előnyét. A 70. percben Fabis ugyan szépíteni tudott, ám végül az utolsó találat is a trencsénieké volt, a 71. percben Gajdos állította be a végeredményt.
 

Szlovák Labdarúgó Niké Liga, 19. forduló
 

Trencsén-Kassa 4-1 (2-0)
 

Gólok: Gong (6.), Holly (58.), Gajdos (71.), illetve Kruzliak (43. - öngól), Fabis (70.)
 

Trencsén: Kukucka - Kmet, Bondarenko, Stojslavljevic (64. Bagin), Kozlovsky (64. Skovajsa) - Rahim (80. Derlek), Baris, Gajdos - Gong, Soares (80. Jude Code Sunday) - Holly (80. Hájovsky). Edző: Ilija Stolica.
 

Kassa: Figueiredo - Jonec (59. Innocenti), Kruzliak, Sindelár - Gressák (61. Qose), Gallovic - Fabis, Fasko (84. Petrák), Golikov - Medved (84. Sovic), Obounet (59. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Kikapott a Kassa a Kupában​​​​​​​

Búcsúzott a Szlovák Labdarúgó Kupa idei kiírásától a Kassa. A többségi magyar tulajdonban lévő együttes a sorozat nyolcaddöntőjében 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Trnavától.

Két új szerzemény is lehetőséget kapott a kezdőben. A portugál kapus Figueiredo és a gaboni Obounet is várta a kezdő sípszót. Gyorsan jöttek a gólok. A 7. percben Medved volt eredményes, de sokáig nem örülhettek az előnynek a hazaiak; Ofori rá egy percre egyenlített. Az újabb kassai gól a 24. percben esett, amikor Golikov talált be, végül kiderült, a vendéglátóknak ez volt az ezen a  találkozón szerzett utolsó góljuk, míg a Trnava további két alkalommal volt eredményes. Sulek a 85., Bainovic pedig a 90. percben örvendeztette meg a vendég szurkolókat, így a nagyszombatiak jutottak a kupa negyeddöntőjébe.

Kassa - Trnava 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Medved (7.) Golikov (24.), illetve  Ofori (8.), Sulek (85.) és Bainovic (90.)

Kassa: Figueiredo - Jonec, Kruzliak, Sindelár - Gressák, Gallovic - Fabis, Fasko (83. Sabolcík), Golikov (72. Petrák) - Medved, Obounet (72. Qose). Edző: ifj. Ján Kozák

Trnava: Takác - Stetina, Duric (46. Sulek), Kostrna - Bukata (76. Bainovic), Zeljkovic - Ofori, Bernát (69. Paur), Daniel, Mikovic (69. Azango) - Duricin (69. Poznar) Edző: Michal Gasparík.

Fotó: Simon Pavlisin

0 Tovább
«
1234

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum