Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball-világbajnokság: Nagy siker kapujában a válogatott

Négy magyar döntős lesz a teqball-világbajnokságon. Szombaton eldőlt ugyanis, hogy a vegyespáros is finálét játszhat a Nürnbergben zajló világversenyen. A Vasas Lea, Bakó Ádám duó sorrendben Kuvait, Moldova, Dánia, Egyesült Államok és Lengyelország legjobbjait győzte le, ezzel eldőlt, hogy az 5 vb-induló (egység) közül 4 világbajnoki döntős lett.

Korábban az is kiderült, hogy férfi egyéniben Blázsovics Ádám is dobogós, miután bronzérmet szerzett.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány megjegyezte: beérett a sok munka. „Kijelenthetjük, hogy mindenki érmesként térhet haza Németországból, és ez óriási teljesítmény. Büszke vagyok a csapatra” – tette hozzá a szakember.

A teqballosok is nézik a labdarúgó-világbajnokságot

A teqball-világbajnokságon indulók – szabadidejükben – figyelemmel követik a katari foci-vb eseményeit. Janicsek Zsanett a belgáknak szurkol. „Imádom a belgák játékát, de úgy gondolom azonban, hogy nem az én favoritjaim nyernek” – latolgatott a világbajnok teqballos

Vasas Lea a franciák sikeréért szorít. „Örülök, hogy továbbjutottak a csoportból, és bízom benne, hogy sokáig menetelnek, mint ahogy abban is bízom, hogy Nürnbergben is minden úgy alakul, ahogy azt elterveztük” – mondta Vasas Lea, aki női párosban és vegyespárosban is vb-döntőt játszik.

0 Tovább

Teqball-vb: Finalista a férfi páros is

Újabb magyar döntős a teqball-világbajnokságon! A Nürnbergben zajló világversenyen a férfi páros harcolta ki a döntőbe jutást pénteken.

Blázsovics Ádám és Bakó Ádám thaiföldi, lengyel és román párosokat legyőzve jutott be a vasárnapi fináléba, ahol Szerbia legjobbjaival csapnak össze. A többszörös világbajnok Blázsovics Ádámnak van már egy érme ezen a világbajnokságon, miután egyéniben bronzérmes lett.

A férfi pároson kívül a női páros, azaz Janicsek Zsanett és Vasas Lea is bejutott a döntőbe, mint ahogy női egyéniben Izsák Anna is arany csatában léphet asztalhoz vasárnap.

0 Tovább

Teqball-világbajnokság: Egy bronz, két döntős eddig...

Megvan az első magyar érem a teqball-világbajnokságon. A Nürnbergben zajló világversenyen a többszörös világbajnok Blázsovics Ádám ezúttal bronzérmes lett egyéniben. A nőknél egyéniben Izsák Anna közel került ahhoz, hogy megvédje világbajnoki címét, miután bejutott a németországi vb döntőjébe, ahol vasárnap az amerikai Carolyn Grecóval csap össze.

Szintén világbajnoki döntős a női páros is! Janicsek Zsanett és Vasas Lea ugyancsak vasárnap áll asztalhoz az amerikai Carolyn Greco, Margaret Osmundson duó ellen.

Izsák Anna úgy gondolja, hogy a kitűzött célt már teljesítette. „Nem könnyű a világbajnoki cím védőjeként elindulni. Abban bíztam, hogy finalista leszek. Ez sikerült, remélem jól folytatódik, illetve zárul minden” – nyilatkozta Izsák Anna.

 

Blázsovics Ádám a bronz után párosban folytatja. „Egyéniben egészen jól ment a játék, az elődöntőben sajnos a lengyel Adrian Duszak támadójátéka kifejezetten jó volt, nem tudtam győzni, viszont a bronzmeccset hoztam az amerikai Pilic ellen” – összegzett Blázsovics, aki  Bakó Ádámmal párosban kezdi meg a küzdelmeket.

0 Tovább

Magyar sikerek teqballban!

Hat aranyérmet szereztek a magyar teqballosok a hétvégén. Los Angelesben USA Teqball Touron indult a válogatott egy része. A hazai szövetség információi szerint Bányik Csaba és Katz Balázs a férfi párosoknál, míg Bakó Ádám és Vasas Lea a vegyespárosoknál győzött. 

A szlovákiai Presovban megrendezett nemzetközi tornán férfi párosban Kovácsfi Barna és Csereklye Martin, vegyespárosban Nagy Boglárka és Dr. Királyvölgyi Krisztián, női egyéniben Izsák Anna, míg férfi egyéniben Csereklye Martin győzött. Az aranyakon túl több dobogós helyezéssel is gazdagodtak a magyarok.

Érmes helyezések

USA Teqball Tour

Női páros

1. Vania Moraes da Cruz, Ester Viana Mendes (Brazília)

2. Janicsek Zsanett (Phoenix), Vasas Lea (Agroméra)

3. Carolyn Greco, Margaret Osmundson (USA)

Férfi páros:

1. Bányik Csaba, Katz Balázs (Phoenix)

2. Nikola Mitro, Bogdan Marojevic (Szerbia)

3. Blázsovics Ádám (Phoenix), Bakó Ádám (Steqerz)

Vegyespáros:

1. Bakó Ádám (Steqerz), Vasas Lea (Agroméra)

2. Györgydeák Apor (Góbék, Románia), Ester Viana Mendes (Brazília)

3. Bányik Csaba, Janicsek Zsanett (Phoenix)

Presovi torna

Férfi páros:

1. Kovácsfi Barna (Phoenix), Csereklye Martin (Infinity)

2. Adrian Duszak, Marek Pokwap (Lengyelország)

3. Szegedi Zalán, Dombai Gergő (Phoenix)

Férfi egyéni:

1. Csereklye Martin (Infinity)

2. Adrian Duszak (Lengyelország)

3. Marek Pokwap (Lengyelország)

Női egyéni:

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Nagy Boglárka (Puskás A.)

3. Alicja Bartnicka (Lengyelország)

Vegyes páros:

1. Nagy Boglárka, Dr. Királyvölgyi Krisztián (Puskás A.)

2. Adrian Duszak, Alicja Bartnicka (Lengyelország)

3. Lepsényi Boglárka, Csereklye Martin (Infinity)

 

(Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Teqball – Elsöprő magyar siker a European Touron

Taroltak a magyarok a hazai rendezésű teqball European Tour budapesti állomásán.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint Janicsek Zsanett megnyerte a női egyest, a női párosok versenyében Kota Gabriella és Ács Krisztina nyert.

A vegyespárosok döntője Bakó Ádám és Vasas Lea sikerével ért véget, Bányik Csaba pedig duplázott. Előbb megnyerte a férfi egyénit, majd férfi párosban Katz Balázzsal aranyérmes lett.

A dobogósok

Női egyéni:

1.     Janicsek Zsanett (Phoenix)

2.     Carolyn Greco (USA)

3.     Nagy Boglárka (Puskás Akadémia)

Női páros :

1. Kota Gabriella & Ács Krisztina

2. Nagy Boglárka & Izsák Anna (Puskás Akadémia)

3. Janicsek Zsanett & Vasas Lea (Phoenix & Agroméra teqball club)

Vegyes páros :

1. Bakó Ádám & Vasas Lea (Steqerz & Agroméra)

2. Nikola Mitro & Maja Umicevic (Szerbia)

3. Hugo Rabeux & Amelie Julian (Franciaország)

Férfi egyéni:

1. Bányik Csaba (Phoenix)

2. Adrian Duszak (Lengyelország)

3. Katz Balázs (Phoenix)

Férfi páros :

1. Katz Balázs & Bányik Csaba (Phoenix)

2. Cséri Soma & Velkey Balázs (Phoenix)

3. Nikola Mitro & Bogdan Marojevic (Szerbia)

0 Tovább

Teqball – Két magyar érem Los Angelesben

Egy arannyal és egy bronzzal zártak a magyar teqball válogatott tagjai Amerikában. Los Angelesben a férfi- és a női párosok versenyében remekeltek a mieink.

Magyar győzelemmel fejeződött be a Teqball Tour Los-Angeles-i állomása. Férfi párosban ugyanis Bányik Csaba és Katz Balázs nyert. A finálé gyakorlatilag magyar volt, ugyanis Bányikék a Györgydeák Apor, Ilyés Szabolcs székely duót győzték le. A bronzérmet a francia Julien Grondin, Hugo Rabeux kettős szerezte meg.

A nőknél is volt magyar éremszerzés: Izsák Anna és Nagy Boglárka harmadik lett. Itt taroltak az amerikaiak, hiszen Carolyn Greco és Margaret Osmundson aranyérmes lett, megelőzve Kimberly Bakert és Nancy Avesyant.

0 Tovább

Teqball – Pozsonyban is sikeresek voltak a magyarok

Magyar sikerek Pozsonyban! A teqballosoknál a Szlovák Opent bonyolították le, ahol a magyarok több érmet is begyűjtöttek.

Magyar dobogós helyezések a Szlovák Teqball Openen. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint férfi párosban Kovácsfi Barna és Csereklye Martin győzött. Az első helyezésen túl vegyespárosban is volt magyar érem, miután Csereklye Martin és Lepsényi Boglárka bronzérmes lett. Lepsényi Boglárka másodikként zárt női egyéniben, ugyancsak ezüstérmet szerzett a női párosoknál Nagy Boglárka és Izsák Anna. Ebben a kategóriában Dezsényi Zsófia a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, mivel az amerikai Carolyn Greco oldalán győzni tudott.

0 Tovább

Teqball – A Bányik-Blázsovics duó győzött Debrecenben

Folytatódott a MOL Országos Teqball Bajnokság. Debrecenben a felsőházi döntőt a Bányik Csaba, Blázsovics Ádám duó nyerte meg. Az ezüstérmet a Szegedi Zalán, Dombai Gergő páros szerezte meg, megelőzve a Pál Zoltán, Bajor Gábor kettőst. Érdekesség, hogy mindhárom dobogós páros a Phoenix-et erősíti.

Az alsóházi küzdelmeket az Odnoga Mátyás és Forgács Bence egység nyerte meg. Az ezüstöt itt a Katz Balázs, Velkey Balázs duó gyűjtötte be, a harmadik helyen pedig Borbély Patrik és Levik Boldizsár zárt.

0 Tovább

Teqball – Régi-új elnöke van a hazai szövetségnek

A Magyar Teqball Szövetség tisztújító közgyűlése dr. Janó Márkot választotta meg a szervezet elnökének. A sportvezető decemberi lemondásáig irányította már a szövetséget. A Budapesten megtartott közgyűlésen elhangzott: az új elnök programja elsősorban a sportág további erősítésére épül. Újabb egyesületek létrehozása, sportág népszerűsítése a cél. Az eseményen díjazták a tavalyi év legjobbjait is.

Veres Péter főtitkár kiemelte: új lendületet kap a sportág a most elindult bajnoksággal. „Júniusban Debrecenben, Balassagyarmaton, Nyíregyházán lesznek országos bajnoki fordulók. Tervezünk egy afféle road show-t is, ahol bárki kipróbálhatja a teqballt. Ezek állomásai a legtöbb esetben megegyeznek a bajnoki fordulók helyszíneivel." – összegzett Veres Péter.

0 Tovább

Teqball – Remekeltek a magyarok a European Touron

Öt érmet szerzett a magyar delegáció a Marosvásárhelyen megrendezett European Teqball Tour-on. A rangos nemzetközi viadalon a világbajnok Bányik Csaba, Janicsek Zsanett duó megnyerte a vegyespárost. Ebben a kategóriában csak magyarok állhattak dobogóra, hiszen Bakó Ádám és Vasas Lea lett a második, míg a Katz Balázs, Dezsényi Zsófia páros bronzérmesként zárt.

Férfi párosban szerb győzelem született: Nikola Mitro és Bogdan Marojevic végzett az első helyen, megelőzve a Forgács Bence, Odnoga Mátyás duót és a Katz Balázs, Velkey Balázs kettőst.

European Teqball Tour, Marosvásárhely

Férfi páros, dobogósok:

  1. Nikola Mitro & Bogdan Marojevic (Szerbia)
  2. Forgács Bence & Odnoga Mátyás (Steqerz)
  3. Katz Balázs & Velkey Balázs (Phoenix Teqball Academy)

Vegyespáros, dobogósok:

  1. Bányik Csaba, Janicsek Zsanett Phoenix Teqball Academy)
  2. Bakó Ádám, Vasas Lea (Steqerz)
  3. Dezsényi Zsófia, Katz Balázs Phoenix Teqball Academy)
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum