Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Blázsovics három dobogós helye a párizsi Grand Prix-n

Blázsovics Ádám egy aranyat és két ezüstöt szerzett Párizsban. A négyszeres magyar világbajnok teqballos párosban győzött Györgydeák Aporral. A duónak ez volt az első éles versenye. A sportág két meghatározó egyéniségéről van szó. Blázsovics a hazai teqball népszerűsítéséért tett sokat eredményeivel és munkásságával, Györgydeák pedig az Erdélyben (is) nagy népszerűségnek örvendő Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team emblematikus játékosa.

A francia fővárosban megrendezett Grand Prix-n Blázsovics egyéniben pont páros társával döntőzött, azt a finálét végül Györgydeák Apor nyerte 2-0-ra, míg vegyespárosban a négyszeres vb-aranyérmes portugál Stephanie Britóval szintén az ezüstig jutott.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy megy a játék párosban. Ez egy új helyzet, amihez igyekszünk alkalmazkodni, Apor is többször jön majd Budapestre a jövőben, és én is sokat készülök majd Székelyudvarhelyen. Egyéniben sikerült visszavágnom Hugo Rabeux-nak, akitől a világbajnokságon kikaptam, most ugyancsak a negyeddöntőben találkoztunk, és én jutottam tovább” – mondta Blázsovics Ádám.

0 Tovább

Díjazott a Magyar Teqball Szövetség​​​​​​​

Megtartotta hagyományos díjátadó gáláját a Magyar Teqball Szövetség (MATESZ)! A Magyar Sport Házában a tavalyi év legjobbjai átvehették elismeréseiket. Az eseményen részt vett – a játékosokon kívül – dr. Janó Márk, a MATESZ elnöke, Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Kopjáry István, a 383 The Kopjary Water tulajdonosa.

Tóth Tamás, a szövetség főtitkára hangsúlyozta, a MATESZ minden évben díjazza a legjobbakat. „Idén a játékosok mellett természetesen köszönetet mondunk a támogatóknak, a MOL-csoportnak, a 383 The Kopjary Waternek, a BioTechUSA-nak, valamint a JAKO Sport Magyarországnak. Díjat kaptak ebben az évben először a játékvezetők is” – tette hozzá a sportvezető.

A magyar fejlesztésű, és egyben hungarikumnak számító sportágban a 2023-as eredmények alapján Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) lett az év játékosa, míg a nőknél Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)  érdemelte ki a kitüntető címet.


Díjazottak:

A 2023-as teqball-világbajnokságon részt vett válogatott

Játékosok: Ács Krisztina, Janicsek Zsanett, Péchy Petra, Vicsek Nóra, Bányik Csaba, Katz Balázs, Blázsovics Ádám                         

Stáb: Bajor Gábor (szövetségi csapatvezető) és Blázsovics-Petri Zsófia (sajtófőnök)

 

A 2023-as Európa Játékokon, és egyben Európa-bajnokságon részt vett válogatott

Játékosok: Vasas Lea, Janicsek Zsanett, Bányik Csaba, Katz Balázs

Stáb: Bajor Gábor (szövetségi kapitány) és Szatmári Patrik (fizioterapeuta)

 

2023-as MOL Országos Teqball Bajnokság legjobbjai

Junior egyéni

1. Varga Dániel Botond (Taksonyi Teqball SE)

2. Hercegfi Máté (Infinity Teqball)

3. Kontra Dávid (Puskás Akadémia)

Női egyéni

1. Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)

2. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

3. Ács Krisztina (Taksonyi Teqball SE)

Női páros

1. Péchy Petra, Vicsek Nóra (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

2. Vasas Lea (Agroméra Teqball SE), Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE)

Vegyespáros

1. Ács Krisztina és Bányik Csaba (Taksonyi Teqball SE)

2. Péchy Petra (Halmozó-Steqerz Teqball SE), Blázsovics Ádám (Taksonyi Teqball SE)

3. Vicsek Nóra és Odnoga Mátyás (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (Taksonyi Teqball SE)

2. Csereklye Martin (Taksonyi Teqball SE)

3. Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE)

Férfi páros

1. Bányi Csaba és Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE)

2. Bakó Ádám és Odnoga Mátyás (Halmozó-STEQERZ Teqball SE)

3. Velkey Balázs és Cséri Soma (Sárréti Teqball SE)

Játékvezetői díjak

Kiváló Játékvezető - Kovács Fanni

Kiváló Játékvezető - Özvegy Tamás

Kiváló Játékvezető - Borbély Péter

Év Játékvezetője - Baghy Csaba

A 2023-as Országos Amatőr Teqball Kupa Sorozat legjobbjai

Férfi egyéni

1. Toronyi Ádám (Infinity Teqball)

2. Szántó Gergő (Infinity Teqball)

3. Gendúr Milán (Taksonyi Teqball SE)

Férfi páros        

1. Major László és Balogh Balázs (Bodker Teq)

2. Szántó Gergő és Toronyi Ádám (Infinity Teqball)

3. Balla József és Orosz Viktor (Infinity Teqball)

Az U19 Euro Teqball Youth Cup-on és az U19-es Európai Nemzetközi Tornán részt vett magyarok

Játékosok: Dezsényi Zsófia, Elek Zsófia, Tóth Benjámin Patrik, Levik Boldizsár, Vajthó Jenő, Hercegfi Máté, Csábi Milán. Edző: Csereklye Martin

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Teqball – Tovább erősítik a sportágat itthon​​​​​​​

A Magyar Teqball Szövetség (MATESZ) a jó gyakorlatokat megtartva, 2024-ben tovább fejleszti a sportágat itthon. Erről Tóth Tamás, a MATESZ főtitkára beszélt.

„Ami sikeres volt, az jó alapot jelent 2024-re is. A három fordulós, kicsit grandiózusabb országos bajnoksággal, és többek között a beach-sorozattal szintén találkozhatnak a teqballosok. Ebben az évben kiemelt szerepet kap az utánpótlás és az A-válogatott fejlesztése” – mondta a sportvezető.

Utánpótlás szinten kétlépcsős képzés várható. Egyrészt a meglévő játékosokat megerősítik, jobban bekapcsolják a versenyrendszerbe, másrészt az amatőr tömegbázist is növelik.

„Itt nagy jelentőséget kapnak azok a regionális központok, ahol nagyobb klubok működnek. Road-show-kat szervezünk ezekbe a városokba, hogy minél több fiatal megismerkedhessen a teqball-lal” – tette hozzá Tóth Tamás.

A teqball-nak egyre nagyobb a térhódítása világszerte. A legutóbbi vb-n a magyarok egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak. A MATESZ szerint egyre jobban kiegyenlítődik a nemzetközi mezőny, éppen ezért nagyobb hangsúlyt fog kapni a hazai élvonal folyamatos képzése is.

„A válogatott keret az egyes ob-fordulókon alakul ki. Nekik az év folyamán több szakmai képzéssel, és többek között rekreációs szolgáltatással készülünk. Az elmúlt világbajnokságon is kiderült, hogy a magyarok meghatározó alakjai a sportágnak, de több nemzet is megerősödött a mögöttünk álló években. Azt a szintet, amit elértünk, azt csak folyamatos fejlesztő munkával lehet fenntartani, és az előrelépésnek is ez a kulcsa” – tette hozzá Tóth Tamás.

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Teqball-vb: Egy arany, egy ezüst és egy bronz Bangkokban

Három érmet szerzett a magyar válogatott a teqball-világbajnokságon. A Bangkokban megrendezett világversenyen a Bányik Csaba, Katz Balázs duó világbajnok lett. Bányik Ács Krisztinával vegyespárosban is dobogós lett, miután harmadikként zárt ebben a kategóriában. A harmadik világbajnoki érmet a Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.

A világbajnokság zárónapján a magyarok közül először a női páros elődöntőzött. Péchy Petra és Vicsek Nóra nagy csatában 2-1-re nyert a brazil Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes ellen, ezzel bejutott a fináléba, ahol a thaiföldi Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong párossal néztek farkasszemet. A hazai környezetben játszó duó végül 2-0-ra nyerte a kategória utolsó meccsét (12-8; 12-6)

A Bányik Csaba, Katz Balázs férfi páros a hazaiak kedvenceivel csaptak a össze az elődöntőben, végül a mieink 2-0-lal léptek túl a Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwon egységen. Ebben a kategóriában magyar-brazil döntő volt, mivel a dél-amerikaiak némi meglepetésre legyőzték a szerbeket az elődöntőben. A mieink a Rodrigo Bento Medeiros, Matheus Ferraz kettős elleni vb-döntőt 2-0-ra megnyerve (12-4; 12-7), megszerezték a világbajnoki trófeát.

Bányik Ács Krisztinával elvesztette az elődöntőt a thai Suphawadi Wongkhamchan, Phakpong Dejaroen duóval szemben, így a bronzmeccsen a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap ellen bizonyíthatott. Ez sikerült is, hiszen a 2-1-es (12-5; 8-12; 12-2) sikerrel felállhattak a dobogó harmadik fokára.

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, ahol nem sikerült nyernie. A négyszeres  világbajnok Blázsovics Ádám, és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozott érem nélkül.

A hungarikumnak számító magyar fejlesztésű sportág első Európán kívüli  világbajnokságán 61 ország 214 teqballosa indult.

Fotók: Teqball-Média

0 Tovább

Teqball-vb: Elődöntős a férfi, a női, illetve a vegyespáros is

Mindhárom magyar duó elődöntős a teqball-világbajnokságon. A Bangkokban zajló vb-n a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős a vasárnapi döntőbe jutásért megrendezendő összecsapáson a thaiföldi Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwong páros ellen áll asztalhoz. A magyarok a legjobb 16 között egy kuvaiti, a negyeddöntőben pedig egy francia egységet győztek le.

A Bányik Csaba, Ács Krisztina vegyespáros a nyolcaddöntőben a román színeket képviselő Barabási Kinga, Szilágyi Arnold duó ellen nyert, a negyeddöntőben pedig a Gabriela Zachova, Lukas Flaks cseh kettőst búcsúztatták. Elődöntős ellenfelük a hazai környezetben versenyző Suphawadi Wongkhamchan és Phakpong Dejaroen lesz.

A vb-újonc Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui pároson lépett túl, majd a német Nelly Wilke, Daytona Hansen duó következett, amelyet szintén legyőzött. Elődöntős ellenfelük Brazíliából  Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes lesz.

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, ahol nem sikerült nyernie. A háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám, és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozik majd érem nélkül.

0 Tovább

Teqball-vb: Eddig nincs akadály a magyarok előtt

Kiváló folytatás! A Bangkokban zajló teqball-világbajnokság második napján is remekelt a magyar válogatott.

Az Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs kettős fölényes csoportgyőzelmet aratott, így ma a 16 között folytathatják Kuwait válogatottja ellen. A mieink számára a vegyespárossal folytatódott tegnap a vb, Ács Krisztina és Bányik Csaba magabiztos játékkal szintén nyerte csoportját, és a 16-ban a romániai színeket képviselő Barabási Kinga, Szilágyi Arnold duóval fog a folytatásért játszani.

A nyitónapon  Blázsovics Ádám 2-0-ra hozta az első meccsét a legjobb 32 között a kínai Jun Ming Zhang ellen. Ő a 16 között a bolgár Stoycho Zhekov ellen folytatja ma.

Janicsek Zsanett női egyéniben csoportját megnyerve a 16 között folytathatja ugyancsak a mai napon, az ő ellenfele a cseh Iva Burvalova lesz.

A Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős lehengerlő formát mutatva nyerte meg csoportját, így ők is a legjobb 16 között, ellenfelük a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui duó lesz.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

0 Tovább

Teqball-vb: Sikeres első napot produkáltak a magyarok a nyitónapon​​​​​​​

Bangkokban Blázsovics Ádám 2-0-ra hozta az első meccsét a legjobb 32 között a kínai Jun Ming Zhang ellen. Ő a 16 között a bolgár Stoycho Zhekov ellen folytatja pénteken.

Janicsek Zsanett női egyéniben csoportját megnyerve a 16 között folytathatja ugyancsak pénteken, az ő ellenfele a cseh Iva Burvalova lesz.

A nap záró száma a női páros kategória volt, ahol a Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős lehengerlő formát mutatva nyerte meg csoportját, így ők is pénteken folytatják a legjobb 16 között, ellenfelük a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui duó lesz.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

0 Tovább

Teqball – Három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek a fiatalok Pozsonyban​​​​​​​

Utánpótlás vonalon is eredményesek a magyar teqballosok. A Pozsonyban megrendezett U19-es nemzetközi utánpótlás tornán a mieink öt érmet szereztek.

Az Európai Teqball Szövetség és a Szlovák Teqball Szövetség szervezésében lebonyolított tornán női egyéniben Dezsényi Zsófia aranyérmes lett, majd vegyespárosban Dezsényi Varga Dániel Botonddal is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Dezsényi Zsófia egy ezüstérmet is szerzett, miután Elek Zsófiával női párosban másodikként végzett. A férfiak egyéni kategóriájában Tóth Benjámin Patrik egészen a döntőig jutott, végül egy ezüsttel fejezte be a küzdelmeket. Az ötödik érmet a Tóth Benjámin Patrik, Levik Boldizsár duó szerezte férfi párosban. Ők harmadikok lettek.

 

További helyezések:

4. hely - Csábi Milán (férfi egyéni)

4. hely - Elek Zsófia, Hercegfi Máté (vegyespáros)

5. hely - Vajthó Jenő, Hercegfi Máté (férfi páros)

0 Tovább

Hamarosan kezdődik a teqball-vb!​​​​​​​

Elutazott a teqball-világbajnokságon induló magyar csapat. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között. A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban 61 ország 214 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

Öt kategóriában 80 női, 131 férfi mérkőzik meg egymással. A legtöbb játékost Németország küldi a vb-re, 8-an állnal asztalhoz német színekben. Brazília és Magyarország egyaránt 7 játékost kvalifikált – tudósít a nemzetközi szövetség, a FITEQ.

Huszár Viktor, a FITEQ elnöke elmondta, bár az idei teqball-világbajnokság még nem kezdődött el, a történelemkönyveket már kétszer újraírták. „Először is Bangkok ad otthont az eseménynek. Ez az első Európán kívüli világbajnokság. Másodszor, rekordszámú játékos és ország részvételével: hatvanegy nemzetet képviselő kétszáztizennégy teqballossal november 29-én kezdődik a valaha volt legnagyobb teqball világbajnokság.” – mondta az elnök. 

0 Tovább

Teqball -  Magyar sikerek Los Angelesben​​​​​​​

Magyar dobogós helyek a teqball tour Los Angeles-i állomásán. Ez a rangos nemzetközi torna volt a világbajnokság előtti utolsó megmérettetés a játékosoknak.

Női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina szerzett aranyérmet, a vb-n induló magyar duó, Péchy Petra és Vicsek Nóra egység a negyedik helyen zárt.

Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az aranyérmet, a világbajnokságra készülő Ács Krisztina, Bányik Csaba kettős előtt. Bányik férfi párosban is érdekelt lesz a vb-n, Katz Balázzsal indul. Ez a duó Los Angelesben győzni tudott, itt a Blázsovics Ádám, Csereklye Martin egység is felállhatott a dobogóra, miután harmadik lett.

A Bangkokban megrendezendő világbajnokság november 29-én kezdődik, és december 3-áig tart. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum