Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball-vb: Izsák Anna és Blázsovics Ádám is világbajnok lett

Sporttörténelmi sikerek a teqball-világbajnokságon! A lengyelországi Gliwicében zajló világversenyen magyar világbajnokot avattak egyéniben a férfiaknál és a nőknél is.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a nőknél Izsák Anna, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám lett világbajnok. A sportág történetében először rendeztek női egyéni versenyt, így Izsák Anna nemcsak Magyarország, hanem a világ első egyéni aranyérmese.

„Ebbe még annyira nem is gondoltam bele, de mindenesetre felemelő érzés elsőnek lenni. A legnehezebb meccsem az elődöntő volt, amerikai ellenfelem alaposan próbára tett, de végül sikerült legyőznöm őt is” – értékelt Izsák Anna, aki a Balatonakarattyai Lábtenisz Klub játékosa.

Blázsovics Ádám gliwicei sikere azt jelenti, hogy begyűjtötte a harmadik egyéni világbajnoki aranyérmét. „Sok munka van ebben a három egyéni világbajnoki címben, bízom benne, hogy a sportág hazai fejlődésére is jó hatással lesz ez. A világbajnoki döntő után a dobogó tetején meghallgatni a himnuszt, azt egyszerűen nem lehet szavakba önteni. Úgy gondolom, hogy az egész válogatott jó formában érkezett a vb-re, és a lengyelek egy fantasztikus szervezéssel, illetve lebonyolítással rukkoltak elő. A teqball egyre népszerűbb világszerte, és arra meg külön büszke vagyok, hogy szerintem Magyarországon a legnehezebb vb-indulási jogot szerezni.” – összegzett Blázsovics Ádám, a Phoenix Teqball Akadémia immár háromszoros egyéni világbajnoka.

0 Tovább

Teqball-vb: Mindenki versenyben

Folytatták jó szereplésüket a magyarok a lengyelországi teqball-világbajnokságon. A Gliwicében zajló világversenyen mind az öt kategóriában a legjobb nyolc közé jutottak a mieink.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány szerint a magyar játékosok nagyon várták már ezt a vb-t. „Van egy egészséges felfokozott hangulat a csapaton. Jó látni, hogy mindenki odateszi magát. Bízom benne, hogy ahogy halad előre ez a világverseny, minél több magyar lesz ott a végelszámolásnál és az éremcsatákban.” – mondta a szövetségi kapitány.

A lengyelországi világbajnokságon a következő válogatott állt asztalhoz:

Izsák Anna - női egyéni

Izsák Anna és Vasas Lea - női páros

Janicsek Zsanett és Bányik Csaba - vegyes páros

Bányik Csaba és Blázsovics Ádám - férfi páros

Blázsovics Ádám - férfi egyéni

0 Tovább

Teqball-vb: jó magyar kezdés

Kiváló magyar kezdés a lengyelországi teqball-világbajnokságon. A Gliwicében zajló világversenyen a magyarok 9-ből 9 meccset megnyerve százszázalékos teljesítménnyel várják a folytatást.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány elmondta, egy jól felkészült magyar válogatott érkezett meg a világbajnokságra.

„Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülés és a ráhangolódás. Közvetlen a vb előtt két összetartás volt a keret számára, akkor már látszott, hogy mindenki jó formában van. Bízom benne, hogy ez a folytatásban is meglátszik” - mondta a kapitány.

Egyéniben Blázsovics Ádám háromból hármat nyert, a Bányik Csaba, Janicsek Zsanett páros tovább jutva a csoportjából négyből négy alkalommal győzött, női egyéniben Izsák Anna két győzelemmel kezdett a 2021-es világbajnokságon. 

0 Tovább

Teqball – Dobogós helyek a lengyelországi European Tour-állomáson

Három magyar érem a teqball European Tour lengyelországi állomásán! Chełmben a magyar férfi páros ezüstérmes lett a szerb Nikola Mitro, Bogdan Marojevic kettős mögött. Vegyespárosban két magyar egység is dobogóra állt: Janicsek Zsanett és Bányik Csaba másodikként végzett, Blázsovics Ádám és Vasas Lea pedig bronzérmet szerzett.

European Tour, Chełm

Dobogósok

Férfi páros

  1. Nikola Mitro, Bogdan Marojevic (Szerbia, Teqball Liman)
  2. Blázsovics Ádám, Bányik Csaba (Magyarország, Phoenix Teqball Academy)
  3. Julien Grondin, Hugo Rabeux (Franciaország, Teqball Mulhouse & Thann)

Vegyespáros

  1. Nikola Mitro, Maja Umicevic (Szerbia, Teqball Liman)
  2. Janicsek Zsanett, Bányik Csaba (Magyarország, Phoenix Teqball Academy)
  3. Vasas Lea, Blázsovics Ádám (Magyarország, Phoenix Teqball Academy & BP Teqers)
0 Tovább

Katz Balázs: felemelő volt hazai környezetben megnyerni a teqball V4-es tornát

Katz Balázs szerint felemelő érzés volt hazai környezetben megnyerni a teqball V4-es tornát Telkiben. A magyar játékos úgy látja: Velkey Balázzsal jól kiegészítették egymást, ez vezetett a sikerhez.

„Egy rangos nemzetközi tornát sikerült megnyernünk. Világranglistás helyezésünk alapján az első kiemeltek voltunk, de mint tudjuk, sokszor innen nehéz hozni a kötelezőket, és végül győzni. Külön köszönöm Velkey Balázsnak a jó teljesítményét. Megtisztelő volt asztalhoz állni címeres mezben, és az, hogy találkozhattam Borsányi Gáborral, a teqball feltalálójával, és kezet rázhattam Menczer Tamás államtitkárral. Minden túlzás nélkül pályafutásom egyik legjobb sporteseményén vagyok túl” – összegzett Katz Balázs.

A Phoenix Teqball Akadémia magyar párosa a csehekkel döntőzött, és végül 2-0-ra győzött. A harmadik helyen Szlovákia végzett, megelőzve Lengyelországot.

0 Tovább

Teqball – Mozgalmas szezonban sorakoznak a bajnokok

Több kategóriában is van már magyar bajnok a teqballosoknál. A magyar fejlesztésű sportágban az utóbbi időben nagyon sok minden történt…

A teqballt egyre szélesebb körben elismerik – legutóbb a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vette fel a tagjai közé.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint egyéniben Bányik Csaba a magyar bajnok Blázsovics Ádám, és Csereklye Martin előtt.

Párosban a BT Teqball OB I-ben a Blázsovics, Bányik duó lett országos bajnok, ob II egyéniben Dombai Gergő lett aranyérmes, párosban pedig Borbély Patrik és Levik Boldizsár állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. 

0 Tovább

Teqball – Startol az European Tour

Jön a FITEQ a European Teqball Tour I. állomása. A rangos versenyt az olaszországi Cerviában rendezik meg a hétvégén.

A 30.000 dollár összdíjazású tornára párosok és vegyes párosok nevezhettek. A páros indulók között van a világbajnok duó, az állandó trónkövetelő szerb válogatott, a francia válogatott, a székely góbék tehetségei, és számos magyar tehetséges páros méri össze tudását.

A vegyespárosoknál asztalhoz áll többek között a világbajnoki ezüstérmes, Bányik Csaba és Janicsek Zsanett (Phoenix) is, de érkeznek még francia és lengyel vegyesek is a rangos (Grand Prix minősítésű) tornára.

0 Tovább

Vejle Challenger Cup

Dániában megrendezték a Vejle Challenger Cup-ot. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint az egyéni kategóriában 15 játékos indult.

Blázsovics Ádám és Bányik Csaba örömteli családi program miatt távol maradt az eseménytől, ugyanis Blázsovics esküvőjét ünnepelték.

Az első helyen Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team) végzett, megelőzve Katz Balázst (Phoenix Teqball Academy).

0 Tovább

Teqball - Magyar győzelmek a rangos challenger versenyeken

Blázsovics Ádám sikerrel vette az elmúlt két Challenger CUP-ot. A világbajnok magyar teqballos egyéniben megnyerte a balatonfüredi, majd az egri állomást is. Mindkét helyszínen hét nemzet képviseltette magát.

Füreden Bányik Csaba lett második Csereklye Martin előtt. A vegyespárosok versenyét Bányik Csaba és Janicsek Zsanett nyert meg, míg a páros döntőben a Bányik, Blázsovics duó győzött a Bakó Ádám, Fördős Soma kettős ellen.

Eredmények:

Balatonfüredi Challenger CUP

  1. Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Bányik Csaba (Phoenix)
  3. Csereklye Martin (Infinity Teqball)

Vegyespáros

  1. Bányik Csaba - Janicsek Zsanett (Phoenix)
  2. Nikola Mitro - Maya Umicevic (Szerbia)
  3. Bakó Ádám - Vasas Lea (BP Teqers)

Páros

  1. Bányik Csaba - Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Bakó Ádám - Fördős Soma (BP Teqers)
  3. Györgydeák Apor - Ilyés Szabolcs (Góbék Teqball Team, Románia)

Egri Challenger CUP

  1. Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Románia)
  3. Bányik Csaba (Phoenix)
0 Tovább

Hajdúszoboszlón a teqballos másodosztály

Egyéniben Bene Zsombor, párosban pedig a Borbély Patrik, Levik Boldizsár duó győzött a teqballosok legutóbbi ob II-es fordulójában. A hajdúszoboszlói versenyen az Infinity Teqballos Bene mögött Borbély Patrik (Tokaj Teqball Team) lett ezüstérmes, megelőzve Dombai Gergőt (Phoenix).

A párosoknál a győztes Tokaj Teqball Team duója mögött két Egri Akadémiás páros zárt másodikként és harmadikként, miután Nagy Zoltán és Hudák Balázs állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a bronzérmet pedig a Máhner Márk, Jaskó Bence egység vihette haza.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum