Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Madridban oktattak a magyarok

Elképesztő magyar fölény a teqball tour madridi állomásán. Legjobb játékosaink négy aranyat, négy ezüstöt és 3 bronzot szereztek – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Első lett férfi párosban a Bányik Csaba, Katz Balázs duó, vegyespárosban a Bányik Csaba, Ács Krisztina kettős, női párosban a Péchy Petra, Vicsek Nóra egység, valamint női egyéniben Izsák Anna.

Bányik Csaba rekorderré lépett elő. A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) sajtószolgálata a madridi torna előtt adta ki, hogy a többszörös világbajnok 50 nemzetközi tornagyőzelemnél jár. Ezt most újabb kettővel megtoldotta Spanyolországban. Korábban soha senkinek nem sikerült ilyen sorozatot produkálnia ebben a sportágban.

Madridban női egyéniben ezüstérmesként végzett Ács Krisztina, ugyancsak második lett férfi egyéniben Blázsovics Ádám, Katz Balázs ugyanitt harmadikként zárt.

Női párosban a Janicsek Zsanett, Vasas Lea kettős felállhatott a dobogó harmadik fokára, vegyespárosban pedig Bakó Ádám és Vasas Lea is érmet hozott haza, miután másodikként végeztek. A férfi duók kategóriájában a magyarok taroltak, mivel Bányikék mögött a Blázsovics Ádám, Bakó Ádám egység lett a második, míg a Cséri Soma, Velkey Balázs páros nyakába bronzérmet akasztottak.

0 Tovább

Teqball – Domináltak a magyarok Dubaiban is

Folytatták hódító világkörüli sorozatukat a magyar teqballosok. A sikeres Los Angeles-i USA Teqball Tour után pár nappal az ázsiai állomás következett, amelynek Dubai adott otthont. A Magyar Teqball Szövetség tájékoztatása szerint a magyar válogatott tagjai egy aranyat egy ezüstöt és egy bronzot szereztek.

Nem talált legyőzőre a férfi párosok mezőnyében a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős. Az ezüstéremet a Blázsovics Ádám, Pécsi Petra párosnak köszönhetjük, míg a bronzérmet a női párosoknál Péchy Petra és Vicsek Nóra szerezte.

A férfi páros mezőnyben Odnoga Mátyás a lengyel Franczuk Bartlomiejjel versenyzett és harmadikként zárt.

Asian Teqball Tour – Dubai

Dobogósok

Női páros

1. Suphawadi Wongkhamchan - Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

2. Jariya Seesawad - Areeya Homdee (Thaiföld)

3. Péchy Petra - Vicsek Nóra (Halmozó-Steqerz Teqball Club)

 

Vegyespáros:

1.      Suphawadi Wongkhamchan - Phakpong Dejaroen (Thaiföld)

2.      Blázsovics Ádám (Phoenix) - Péchy Petra (Halmozó-Steqerz)

3.      Györgydeák Apor - Ester Viana Mandes (Góbék Teqball Team)

 

Férfi páros:

 

1.      Bányik Csaba - Katz Balázs (Phoenix)

2.       Uthen Kukheaw - Phakpong Dejaroen (Thaiföld)

3.      Odnoga Mátyás (Halomozó-Steqerz) - Franczuk Bartlomiej (Warsaw Teq Club - Lengyelország)

0 Tovább

Teqball -  Sikeres magyar szereplés Los Angelesben

Öt magyar érem az Angyalok Városában. Los Angeles adott otthont a USA Teqball Tour legutóbbi állomásának, ahol férfi párosban Bányik Csaba és Katz Balázs aranyérmes lett.

Vegyespárosban Bányik a francia Amelie Julian-nal ugyancsak győzött. A férfi párosok között Blázsovics Ádám a szerb Nikola Mitróval ezüstérmet szerzett, ugyanitt Forgács Bence és Odnoga Mátyás harmadikként zárt.

Az ötödik magyar éremszerzés  a Kota Gabriella, Amelia Julian magyar-francia duó nevéhez fűződik. A teqball magyar fejlesztésű sportág, és tavaly december óta hungarikumnak számít.

Tóth Tamás lett a Magyar Teqball Szövetség főtitkára

Új főtitkár a Magyar Teqball Szövetségnél. Tóth Tamás Veres Pétert váltotta a poszton. A sportvezető okleveles gépészmérnökként részt vett annó a sporteszköz, azaz a teqball asztal fejlesztésében. „A teqballtól sokat kaptam, és mindig szép emlékekkel gondolok vissza a kezdeti lépésekre. Ezért is jó, hogy a főtitkári teendőkkel mostantól sok dolgot vissza is adhatok a sportágnak.” – fogalmazott Tóth Tamás, aki hozzátette: ebben az évben a hazai szövetség egy több állomásos rendezvény- és versenysorozatot indít, amelynek célja, hogy minél többen bekapcsolódjanak a világszerte dinamikusan fejlődő sportágba.

„Reményeink szerint sportszakmai szempontból a sorozat mind az amatőr, mind a nemzetközi sportélet elitjéhez tartozó játékosok számára megfelelő versenyzési lehetőséget biztosít majd. Még egy nagyon fontos szempont van: hogy az egyes helyszínekre kilátogatók sportolva kikapcsolódhassanak és megismerjék, megszeressék a teqballt.” – tette hozzá Tóth Tamás.

A Magyar Teqball Szövetség az eseménysorozat helyszíneit és időpontjait később jelenti be. 

0 Tovább

Teqball – Taroltak a magyarok Szkopjében

Tizenegy magyar érem a European Teqball Tour szkopjei állomásán. A már hungarikumnak számító sportágban a hazai szövetség információi szerint  a magyar válogatott tagjai öt aranyat, két ezüstöt és négy bronzot szereztek.

Az Észak-Macedón fővárosban férfi egyéniben Blázsovics Ádám, férfi párosban a Bányik Csaba, Katz  Balázs duó, női egyéniben Janicsek Zsanett nyert, női párosban pedig Janicsek Vasas Leával győzött.  A vegyespárosok versenyében a Vasas Lea, Bakó Ádám páros gyűjtött be egy aranyat.

Kota Gabriella női egyéniben ezüstérmesként zárt, míg Ács Krisztinával kiegészülve női párosban ugyancsak második lett.

Bányik Csabának a férfi páros sikere mellett volt még egy dobogós helye: egyéniben harmadik lett, akárcsak Izsák Anna női egyéniben, a Blázsovics Ádám, Bakó Ádám férfi duó, valamint a Péchy Petra, Vicsek Nóra női kettős.

0 Tovább

Teqball – Díjazták a legjobbakat

Ünnepeltek a teqballosok! A már hungarikumnak számító sportágban megtartották a sikeres tavalyi év díjátadóját. A budapesti eseményen köszöntötték a tavalyi vb-n részt vett válogatott tagjait.

Dr. Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, mozgalmas éven vannak túl, és új tervekkel vágnak neki a 2023-as esztendőnek. „A magyar játékosok a világ élvonalába tartoznak. A tavalyi vb-n öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét. Idén pedig elindítunk egy utánpótlás programot” – tette hozzá az elnök.

A vb-csapat tagjai: Izsák Anna, Janicsek Zsanett, Vasas Lea, Bakó Ádám, Blázsovics Ádám, Nagy Zoltán (szövetségi kapitány), Bajor Gábor (edző).

A MOL Országos Teqball Bajnokság díjazottjai:  

Férfi egyéni

1.      Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy)

2.      Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy)

3.      Szegedi Zalán (Phoenix Teqball Academy)

Férfi páros

1.      Szegedi Zalán, Dombai Gergő (Phoenix Teqball Academy)

2.      Tóth Benjamin Patrik, Bene Zsombor (Infinity Teqball SE)

3.      Odnoga Mátyás, Forgács Bence (Halmozo- Steqerz Teqball SE)

Vegyespáros

1.      Péchy Petra, Bakó Ádám (Halmozo- Steqerz Teqball SE)

2.      Vicsek Nóra, Odnoga Mátyás (Halmozo- Steqerz Teqball SE)

3.      Kota Gabriella, Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy)

 

Klubranglista

1.      Phoenix Teqball Academy

2.      Infinity Teqball SE

 

3.      Halmozo- Steqerz Teqball SE

 

Junior egyéni bajnokság

Fiúk

1.      Tóth Benjámin Patrik (Be my sport Sportegyesület)

1.      Csábi Milán (Be my sport Sportegyesület)

2.      Varga Dániel Botond (Phoenix Teqball Academy)

3.      Vajthó Jenő (Bodrogkeresztúrért Sport Egyesület)

 

Lányok

1.      Dezsényi Zsófia Phoenix Teqball Academy)

2.      Péchy Petra (Halmozo- Steqerz)

3.      Nagy Barbara (MegismerTEQ)

A feltörekvő programban részt vevők közül díjat vehetett át az edzők közül Janicsek Zsanett, Csereklye Martin és Borbély Patrik, valamint Dezsényi Zsófia, Hercegfi Máté, Varga Dániel Botond, Vajthó Jenő, Csábi Milán, Tóth Benjamin Patrik játékosok.

 

A díjakat Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség elnöke és Pantl Péter, a MOL-csoport  kommunikációs igazgatója adta át.

Fotók: Freschli József

0 Tovább

Teqball-világbajnokság: Öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét!

Fantasztikus magyar szereplés a teqball-világbajnokságon. A Nürnbergben megrendezett világversenyen Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett.

A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.

A németországi világbajnokságról így minden magyar induló éremmel térhet haza. Erre korábban még soha nem volt példa.

Vasas Lea szerint ezen a világbajnokságon is kiderült: a sportág bölcsőjének számító Magyarországon továbbra is kiváló szakmai munka folyik. „Ez mindannyiunk számára a hihetetlen kategóriába tartozik. Sokat dolgoztunk ezekért a sikerekért. Személy szerint elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom.” – mondta az eredményhirdetések után Vasas Lea.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány a világbajnokság előtti sajtónyilatkozataiban azt hangoztatta: minél több döntős helyezés kellene...

„Nagyon sok álmunk valóra vált ezen a vb-n. A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi-világbajnokságon megerősítettük pozícióinkat.” – összegzett a kapitány.

0 Tovább

Teqball-világbajnokság: Nagy siker kapujában a válogatott

Négy magyar döntős lesz a teqball-világbajnokságon. Szombaton eldőlt ugyanis, hogy a vegyespáros is finálét játszhat a Nürnbergben zajló világversenyen. A Vasas Lea, Bakó Ádám duó sorrendben Kuvait, Moldova, Dánia, Egyesült Államok és Lengyelország legjobbjait győzte le, ezzel eldőlt, hogy az 5 vb-induló (egység) közül 4 világbajnoki döntős lett.

Korábban az is kiderült, hogy férfi egyéniben Blázsovics Ádám is dobogós, miután bronzérmet szerzett.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány megjegyezte: beérett a sok munka. „Kijelenthetjük, hogy mindenki érmesként térhet haza Németországból, és ez óriási teljesítmény. Büszke vagyok a csapatra” – tette hozzá a szakember.

A teqballosok is nézik a labdarúgó-világbajnokságot

A teqball-világbajnokságon indulók – szabadidejükben – figyelemmel követik a katari foci-vb eseményeit. Janicsek Zsanett a belgáknak szurkol. „Imádom a belgák játékát, de úgy gondolom azonban, hogy nem az én favoritjaim nyernek” – latolgatott a világbajnok teqballos

Vasas Lea a franciák sikeréért szorít. „Örülök, hogy továbbjutottak a csoportból, és bízom benne, hogy sokáig menetelnek, mint ahogy abban is bízom, hogy Nürnbergben is minden úgy alakul, ahogy azt elterveztük” – mondta Vasas Lea, aki női párosban és vegyespárosban is vb-döntőt játszik.

0 Tovább

Teqball-vb: Finalista a férfi páros is

Újabb magyar döntős a teqball-világbajnokságon! A Nürnbergben zajló világversenyen a férfi páros harcolta ki a döntőbe jutást pénteken.

Blázsovics Ádám és Bakó Ádám thaiföldi, lengyel és román párosokat legyőzve jutott be a vasárnapi fináléba, ahol Szerbia legjobbjaival csapnak össze. A többszörös világbajnok Blázsovics Ádámnak van már egy érme ezen a világbajnokságon, miután egyéniben bronzérmes lett.

A férfi pároson kívül a női páros, azaz Janicsek Zsanett és Vasas Lea is bejutott a döntőbe, mint ahogy női egyéniben Izsák Anna is arany csatában léphet asztalhoz vasárnap.

0 Tovább

Teqball-világbajnokság: Egy bronz, két döntős eddig...

Megvan az első magyar érem a teqball-világbajnokságon. A Nürnbergben zajló világversenyen a többszörös világbajnok Blázsovics Ádám ezúttal bronzérmes lett egyéniben. A nőknél egyéniben Izsák Anna közel került ahhoz, hogy megvédje világbajnoki címét, miután bejutott a németországi vb döntőjébe, ahol vasárnap az amerikai Carolyn Grecóval csap össze.

Szintén világbajnoki döntős a női páros is! Janicsek Zsanett és Vasas Lea ugyancsak vasárnap áll asztalhoz az amerikai Carolyn Greco, Margaret Osmundson duó ellen.

Izsák Anna úgy gondolja, hogy a kitűzött célt már teljesítette. „Nem könnyű a világbajnoki cím védőjeként elindulni. Abban bíztam, hogy finalista leszek. Ez sikerült, remélem jól folytatódik, illetve zárul minden” – nyilatkozta Izsák Anna.

 

Blázsovics Ádám a bronz után párosban folytatja. „Egyéniben egészen jól ment a játék, az elődöntőben sajnos a lengyel Adrian Duszak támadójátéka kifejezetten jó volt, nem tudtam győzni, viszont a bronzmeccset hoztam az amerikai Pilic ellen” – összegzett Blázsovics, aki  Bakó Ádámmal párosban kezdi meg a küzdelmeket.

0 Tovább

Magyar sikerek teqballban!

Hat aranyérmet szereztek a magyar teqballosok a hétvégén. Los Angelesben USA Teqball Touron indult a válogatott egy része. A hazai szövetség információi szerint Bányik Csaba és Katz Balázs a férfi párosoknál, míg Bakó Ádám és Vasas Lea a vegyespárosoknál győzött. 

A szlovákiai Presovban megrendezett nemzetközi tornán férfi párosban Kovácsfi Barna és Csereklye Martin, vegyespárosban Nagy Boglárka és Dr. Királyvölgyi Krisztián, női egyéniben Izsák Anna, míg férfi egyéniben Csereklye Martin győzött. Az aranyakon túl több dobogós helyezéssel is gazdagodtak a magyarok.

Érmes helyezések

USA Teqball Tour

Női páros

1. Vania Moraes da Cruz, Ester Viana Mendes (Brazília)

2. Janicsek Zsanett (Phoenix), Vasas Lea (Agroméra)

3. Carolyn Greco, Margaret Osmundson (USA)

Férfi páros:

1. Bányik Csaba, Katz Balázs (Phoenix)

2. Nikola Mitro, Bogdan Marojevic (Szerbia)

3. Blázsovics Ádám (Phoenix), Bakó Ádám (Steqerz)

Vegyespáros:

1. Bakó Ádám (Steqerz), Vasas Lea (Agroméra)

2. Györgydeák Apor (Góbék, Románia), Ester Viana Mendes (Brazília)

3. Bányik Csaba, Janicsek Zsanett (Phoenix)

Presovi torna

Férfi páros:

1. Kovácsfi Barna (Phoenix), Csereklye Martin (Infinity)

2. Adrian Duszak, Marek Pokwap (Lengyelország)

3. Szegedi Zalán, Dombai Gergő (Phoenix)

Férfi egyéni:

1. Csereklye Martin (Infinity)

2. Adrian Duszak (Lengyelország)

3. Marek Pokwap (Lengyelország)

Női egyéni:

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Nagy Boglárka (Puskás A.)

3. Alicja Bartnicka (Lengyelország)

Vegyes páros:

1. Nagy Boglárka, Dr. Királyvölgyi Krisztián (Puskás A.)

2. Adrian Duszak, Alicja Bartnicka (Lengyelország)

3. Lepsényi Boglárka, Csereklye Martin (Infinity)

 

(Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum