Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball-vb: Sikeres első napot produkáltak a magyarok a nyitónapon​​​​​​​

Bangkokban Blázsovics Ádám 2-0-ra hozta az első meccsét a legjobb 32 között a kínai Jun Ming Zhang ellen. Ő a 16 között a bolgár Stoycho Zhekov ellen folytatja pénteken.

Janicsek Zsanett női egyéniben csoportját megnyerve a 16 között folytathatja ugyancsak pénteken, az ő ellenfele a cseh Iva Burvalova lesz.

A nap záró száma a női páros kategória volt, ahol a Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős lehengerlő formát mutatva nyerte meg csoportját, így ők is pénteken folytatják a legjobb 16 között, ellenfelük a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui duó lesz.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

0 Tovább

Teqball – Három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek a fiatalok Pozsonyban​​​​​​​

Utánpótlás vonalon is eredményesek a magyar teqballosok. A Pozsonyban megrendezett U19-es nemzetközi utánpótlás tornán a mieink öt érmet szereztek.

Az Európai Teqball Szövetség és a Szlovák Teqball Szövetség szervezésében lebonyolított tornán női egyéniben Dezsényi Zsófia aranyérmes lett, majd vegyespárosban Dezsényi Varga Dániel Botonddal is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Dezsényi Zsófia egy ezüstérmet is szerzett, miután Elek Zsófiával női párosban másodikként végzett. A férfiak egyéni kategóriájában Tóth Benjámin Patrik egészen a döntőig jutott, végül egy ezüsttel fejezte be a küzdelmeket. Az ötödik érmet a Tóth Benjámin Patrik, Levik Boldizsár duó szerezte férfi párosban. Ők harmadikok lettek.

 

További helyezések:

4. hely - Csábi Milán (férfi egyéni)

4. hely - Elek Zsófia, Hercegfi Máté (vegyespáros)

5. hely - Vajthó Jenő, Hercegfi Máté (férfi páros)

0 Tovább

Hamarosan kezdődik a teqball-vb!​​​​​​​

Elutazott a teqball-világbajnokságon induló magyar csapat. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között. A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban 61 ország 214 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

Öt kategóriában 80 női, 131 férfi mérkőzik meg egymással. A legtöbb játékost Németország küldi a vb-re, 8-an állnal asztalhoz német színekben. Brazília és Magyarország egyaránt 7 játékost kvalifikált – tudósít a nemzetközi szövetség, a FITEQ.

Huszár Viktor, a FITEQ elnöke elmondta, bár az idei teqball-világbajnokság még nem kezdődött el, a történelemkönyveket már kétszer újraírták. „Először is Bangkok ad otthont az eseménynek. Ez az első Európán kívüli világbajnokság. Másodszor, rekordszámú játékos és ország részvételével: hatvanegy nemzetet képviselő kétszáztizennégy teqballossal november 29-én kezdődik a valaha volt legnagyobb teqball világbajnokság.” – mondta az elnök. 

0 Tovább

Teqball -  Magyar sikerek Los Angelesben​​​​​​​

Magyar dobogós helyek a teqball tour Los Angeles-i állomásán. Ez a rangos nemzetközi torna volt a világbajnokság előtti utolsó megmérettetés a játékosoknak.

Női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina szerzett aranyérmet, a vb-n induló magyar duó, Péchy Petra és Vicsek Nóra egység a negyedik helyen zárt.

Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az aranyérmet, a világbajnokságra készülő Ács Krisztina, Bányik Csaba kettős előtt. Bányik férfi párosban is érdekelt lesz a vb-n, Katz Balázzsal indul. Ez a duó Los Angelesben győzni tudott, itt a Blázsovics Ádám, Csereklye Martin egység is felállhatott a dobogóra, miután harmadik lett.

A Bangkokban megrendezendő világbajnokság november 29-én kezdődik, és december 3-áig tart. 

0 Tovább

Teqball-vb: Íme a magyar válogatott kerete​​​​​​​

Megvan a teqball-világbajnokságon induló magyar válogatott kerete. A MOL Országos Teqball Bajnokság utolsó, budapesti fordulója látványos és izgalmas meccseket hozott, a zsúfolt lelátók előtt pedig egyben véget ért a hazai világbajnoki kvalifikációs sorozat. Emellett a két napos viadalon nyolc kategóriában rekord részvétel mellett zajlott a verseny, amely méltó lezárása volt az egész szezonnak. 

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket.

Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között.

A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban több mint 50 ország, 200 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

A magyarok a tavalyi vb-n öt érmet szerezve megnyerték a nemzetek versenyét. 2022-ben Nürnbergben ugyanis Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett. A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.

0 Tovább

Teqball – Egy arany, egy ezüst és egy bronz Rióban​​​​​​​

Három érmet szereztek a magyar teqballosok Brazíliában. A Teqball Tour riói állomásán győzött a Bányik Csaba, Ács Krisztina páros a vegyespárosok kategóriájában. Ács Krisztinának nem ez volt az egyetlen dobogós helye Rióban: női párosban Kota Gabriellával ezüstérmesek lettek. A harmadik érem a férfi duó érdeme: Bányik Csaba és Katz Balázs harmadikként végzett a rangos versenyen.

A Teqball Tour következő állomása a horvátországi Pulában lesz az előttünk álló hétvégén.

Közben a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bejelentette, hogy idén Bangkok ad otthont a sportág világbajnokságának. A november 29-től december 3-ig tartó világversenyen tavalyhoz hasonlóan öt kategóriában avatnak bajnokot. Ezek a férfi és női egyes és a férfi és női duók, valamint a vegyespáros.

0 Tovább

Magyarok a dobogón​​​​​​​

Két magyaros érem a magyar fejlesztésű sportágban! A thaiföldi Ko Szamuj adott otthont a Teqball Tour legutóbbi állomásának, ahol vegyespárosban és női párosban álltak magyarok dobogóra.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint mixben egy igazi vegyespáros győzött, Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) ugyanis az erdélyi Barabási Kingával (Transilvania Teqball Club) állt össze, és szerezte meg az aranyérmet.

A női duók versenyében Barabási Janicsek Zsanettel állt asztalhoz, és végül másodikként zárt.

 

Teqball Tour - Ko Szamuj

Dobogósok

Vegyespáros

1.      Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) & Barabási Kinga (Transilvania Teqball Club)

2.      Györgydeák Apor (Góbék, Románia) & Margaret Osmundson (USA)

3.      Phakpong Dejaroen & Suphawadi Wongkhamchan (Thaiföld)

 

Női páros

1.      Suphawadi Wongkhamchan & Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

2.      Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE) & Barabási Kinga (Transilvania Teqball Club)

3.      Jariya Seesawad & Areeya Homdee (Thaiföld)

 

Fotó: https://www.fiteq.org/

0 Tovább

Teqball – Magyar sikerek Kínában

Kínában is nyerni tudott az Európa Játékok aranyérmes duója. Csingtaóban volt a Teqball Tour legutóbbi állomása, ahol a férfi párosban a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős győzött – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség. A második helyet a Phakpong Dejaroen, Uthen Kukheaw thaiföldi kettős szerezte meg, megelőzve a székelyföldi egységet, Györgydeák Aport és Ilyés Szabolcsot.

Női párosban bronzérmes lett a Janicsek Zsanett, Barabási Kinga magyar-román vegyespáros. A marosvásárhelyi Barabási Katz Balázzsal állt össze mixben, ott harmadikok lettek, miután az ezüstöt ebben a kategóriában a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba páros gyűjtötte be, a thaiföldiek, Suphawadi Wongkhamchan és Phakpong Dejaroen pedig nyertek. A magyar színeket ezen a  versenyen a Taksonyi Teqball SE klasszisai képviselték.

A Teqball Tour következő állomása Thaiföldön, Koh Samui szigetén lesz augusztus 10. és 13. között.

0 Tovább

Kilenc magyar érem az I. Teq Fesztiválon

Magyar söpréssel zárultak az I. Teq Fesztivál Teqball tornájának döntői Esztergomban, miután sem női, sem férfi, sem vegyes párosban sem volt jobb a hazai csapatoknál. Kota Gabriella egy órán belül két arannyal gazdagodott, Odnoga Mátyás és Bakó Ádám pedig a világbajnok és világelső szerb duót győzte le a fináléban.

teqball

A hölgyeknél az esőszünet miatt szombatra halasztott bronzmeccsel indult a szombati program, amiben Péchy Petra és Vicsek Nóra nyert Amelie Julian és Dezsényi Zsófia ellen, délután pedig következett a döntő. Ács Krisztina és Kota Gabriella ott folytatták, ahol pénteken abbahagyták, és bár az első szettben még meg tudta őket szorongatni az Európa-bajnok Vasas Lea, Janicsek Zsanett páros, a másodikban már hengereltek Ácsék a fő asztalon megrendezett mérkőzésen. Ács kiváló védekezéssel és előkészítéssel, Kota pedig remek befejezésekkel vétette észre magát, és teljesen megérdemelten vitték el a második játszmát is. A páros az egész tornát szettveszteség nélkül hozta le, nem férhetett kétség a győzelmükhöz.

teqball

Döntő, női páros:

Ács, Kota (magyar) – Vasas, Janicsek (magyar) 2:0 (9-, 4-)

„Szerencsére a feladásaink és az ütéseink jól sikerültek, pedig nehéz felkészülni egy ilyen mérkőzésre. De minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az egész tornán jó meccseket játszottunk a meleg ellenére, jó kis torna volt!”– értékelt Ács Krisztina.

Kotának nem sok ideje maradt szusszanni, ugyanis Katz Balázs oldalán szinte rögtön jelenése volt a vegyes döntőben a szerb Maja Umicsevics, Nikola Mitro tandem ellen. Noha a szerbek jobban kezdtek, hamar összeállt a hazaiak játéka, viszont 8:8 után ritmust váltottak aUmicsevicsék és sorozatban négy ponttal elvitték az első játszmát. A második felvonás is szorosan indult, majd a magyarok a lelkes közönség legnagyobb örömére el tudtak lépni. Remek szervákkal növelték az előnyüket Katzék, amit megtartottak a szett végéig és egalizáltak. A döntő etap pedig igazából csak az elején volt kiélezett, mert Kota és Katz utána még eggyel feljebb tudott kapcsolni, ült a védekezés és a támadás is, a vendégek képtelenek voltak tartani a ritmust, így szinte izgalommentes végjáték után került az aranyérem a magyarok nyakába.

 teqball

Döntő, vegyes páros:

Kota, Katz (magyar) – Umicsevics, Mitro (szerb) 2:1 (-8, 7-, 5-)

„Nem volt egyszerű egyik döntő sem, a női páros kicsit stesszesebb volt, mert az egy olyan párharc, aminek ez már a sokadik felvonása volt, úgyhogy nagyon örülök, hogy nyertünk. Balázzsal pedig ez volt az első tornagyőzelmünk együtt, pedig jó ideje próbálkozunk, viszont valami mindig hiányzott. Nem sokat pihentem a két meccs között, de szerencsére ritmusban maradtam és sikerült győzni!”– mondta a két aranyat begyűjtő Kota Gabriella.

Mitro szintén pihenés nélkül vágott bele második fináléjába, ahol BogdanMarojeviccsel világelsőkként indultak harcba Bakó Ádám és Odnoga Mátyás ellen, akik egy körrel ezelőtt a 11 hónapja veretlen Katzot és Bányik Csabát ejtették ki.

A magyarok hatalmas lendülettel kezdtek, Odnoga nagyobbnál nagyobb lecsapásokat mutatott be Bakó hibátlan előkészítéseiből, az első játékrész igazi diadalmenet volt. A térfélcserét követően is maradt a momentum a hazaiaknál, ám néhány labdamenet után átvették az irányítást Marojevicsék a kitűnő fejjátékuknak köszönhetően, azonban Bakóék meg tudtak újulni, fordítottak, és Odnoga leheletfinom megoldásával lezárták a meccset, egyúttal megszerezték első tornagyőzelmüket.

„Belülről ez egy szoros meccs volt, ki-ki pontokat játszottunk, amiket talán mi használtunk ki jobban és be tudtuk fejezni úgy, hogy ne tudjanak visszajönni, valamint elég jól is védekeztünk. Nagyon sokat jelent ez a győzelem önbizalom szempontjából, ez volt az első nemzetközi tornánk, kijött a lépés, a kémia pedig megvan, mert a pályán kívül is nagyon jó barátok vagyunk és ezt be tudjuk hozni a pályára” – elemezte a tornát Odnoga Mátyás.

„A napi formabeli különbség is dönthetett, egész meccsen flowban voltunk, precízen játszottunk a saját játékunkat, Matyi eszméletleneket ütött, én pedig jól tudtam védekezni és feladni. Most jön Pula, nagy elánnal készülünk, azt is meg akarjuk nyerni és a dobogó felső fokán szeretnénk állni!”– tette hozzá Bakó Ádám.

Döntő, férfi páros:

Bakó, Odnoga (magyar) – Mitro, Marojevics (szerb) 2:0 (7-, 10-)

Teqvolyban mindkét kategóriában amerikai bajnokot avattak, a nőknél Marlee Rice és MacyJerger két szettben múlta felül Réthelyi Zsófit és Divényi Zitát, míg a férfiaknál Nolan Albrecht és Nathaniel Miller három szettben bizonyultak jobbnak a szintén amerikai Adam Homennél és a brazil Jhony Salvadornál.

„Nagyon jól éreztünk magunkat itt Esztergomban, tetszett a vízközeli helyszín és jó meccseket is játszottunk. Örülünk, hogy döntőbe jutottunk, titkon reméltük, hogy eljutunk idáig, mert már egy ideje nem teqvolyztunk, úgyhogy kicsit meglepett, hogy jó formában maradtunk. A szurkolás, a hangulat és a körítés nagyon rendben volt, élveztük a játékot is!”

– mondta a finálé után Réthelyi Zsófi és Divényi Zita.

A magyarok tehát összesen három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárták Esztergomban az I. Teq Fesztivált.

0 Tovább

Megszakadt az Európa-bajnokok 11 hónapos veretlenségi szériája

Komoly meglepetéssel folytatódott az I. Teq Fesztivál Teqball tornája Esztergomban, ugyanis a második játéknap nyitómeccseinek egyikén elvérzett a vegyes páros egyik fő esélyesélyek tartott Vasas Lea, Bakó Ádám csapat, amely hiába vezetett 1:0-ra, a szerb Bogdan Marojevics, Anasztaszija Lemajics egység képes volt megfordítani és ezzel kiejteni a favoritokat.

Rájuk a negyeddöntőben Blázsovics Ádám és Péchy Petra várt, míg a felső ág másik mérkőzésén ugyancsak szerb–magyar párharcot rendeztek Janicsek Zsanett, Csereklye Martin, valamint Maja Umicsevics és Nikola Mitro részvételével. Odnoga Mátyás és Vicsek Nóra nagy küzdelemre és három játszmára kényszerítette Kota Gabriellát és Katz Balázst, míg az erdélyi Szilágyi Arnold és Barabási Kinga elképesztően szoros csatában, szetthátrányból fordított az éremesélyes francia duóval, Amelie Juliannel és Hugo Rabeux-val szemben.

A negyeddöntőben Péchyék behúzták a szerb–magyar csatát, hogy aztán az elődöntőben következzen Umicsevics és Mitro, akik viszont túl nagy falatnak bizonyultak a szerbek jutottak döntőbe. Az alsó ágon Bányik Csaba és Ács Krisztina szettveszteség nélkül mentek el a legjobb 4-ig, ahol állandó páros társaikkal, Katzcal és Kotával csaptak össze. Természetesen ez a rangadó is elment három játszmáig, melynek végén Kotáék hátrányból fordítva örülhettek a döntőnek. A bronzcsatában így két magyar tandem feszült egymásnak, amit két játszmában Péchy Petra és Blázsovics Ádám húzott be.

A férfi párosok küzdelme is a legjobb 16-tal folytatódott, az első körben nem született meglepetés, viszont annál látványosabb meccset játszott például az Európa-bajnok Bányik Csaba és Katz Szilágyival és a lengyel BartlomiejFranczukkal. A negyeddöntők a 2:0-s eredmények ellenére szikrázó meccseket tartogattak, Odnoga és Bakó Ádám némi meglepetésre két sima szettben múlta felül Blázsovicsot és Csereklyét, Bányik és Katz viszont megizzadt Kovácsfi Barna és Rabeux ellen. Az elődöntőben a világbajnok Mitro és Marojevics hamar lerendezték az egyéni vb -és Eb-győztes Györgydeák Aport, valamint Ilyés Szabolcsot, a másik összecsapáson pedig újabb meglepetés született, Odnoga és Bakó szenzációs harcban vetett véget Katz és Bányik 11 hónapja tartó veretlenségének, akik később a bronzzal vigasztalódhattak a romániaiak ellen.

„Úgy jöttünk ide, hogy mindenképp szeretnénk döntőzni. Első nemzetközi versenyünk, szerintem eddig egész jól sült el. Oké, nagyon jól. Este még megnézünk róluk egy videót, de ha a mai formánkat hozzuk, akkor kiélezett, jó küzdelem várható. Remek összhangban vagyunk, megvan a kémia, nagyon jó Ádival játszani, és kívülről is sok segítséget kapunk”– mondta Odnoga Mátyás az elődöntőt követően.

A női páros verseny végjátékára délután került sor, és mindkét elődöntő roppant szorosan alakult: Kota és Ács 12:10, 12:9-re győzött Julian és Dezsényi Zsófia ellen, míg az Európa-bajnok Vasas és Janicsek 12:10, 12:10 arányban múlta felül Vicseket és Péchyt. A bronzmeccsen a játszmákat tekintve Vicsekék vezettek 1:0-ra, amikor leszakadt az ég és az eső elmosta a további programot, így annak a befejezésére, valamint az összes döntőre szombaton kerül sor.

A teqvolysokat is rosszul érintette a zivatar, náluk is szombatra tolódott a férfiak küzdelmének befejezése, és a nők fináléját is holnap rendezik meg.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum