Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball-vb: Íme a magyar válogatott kerete​​​​​​​

Megvan a teqball-világbajnokságon induló magyar válogatott kerete. A MOL Országos Teqball Bajnokság utolsó, budapesti fordulója látványos és izgalmas meccseket hozott, a zsúfolt lelátók előtt pedig egyben véget ért a hazai világbajnoki kvalifikációs sorozat. Emellett a két napos viadalon nyolc kategóriában rekord részvétel mellett zajlott a verseny, amely méltó lezárása volt az egész szezonnak. 

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket.

Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között.

A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban több mint 50 ország, 200 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

A magyarok a tavalyi vb-n öt érmet szerezve megnyerték a nemzetek versenyét. 2022-ben Nürnbergben ugyanis Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett. A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.

0 Tovább

Teqball – Egy arany, egy ezüst és egy bronz Rióban​​​​​​​

Három érmet szereztek a magyar teqballosok Brazíliában. A Teqball Tour riói állomásán győzött a Bányik Csaba, Ács Krisztina páros a vegyespárosok kategóriájában. Ács Krisztinának nem ez volt az egyetlen dobogós helye Rióban: női párosban Kota Gabriellával ezüstérmesek lettek. A harmadik érem a férfi duó érdeme: Bányik Csaba és Katz Balázs harmadikként végzett a rangos versenyen.

A Teqball Tour következő állomása a horvátországi Pulában lesz az előttünk álló hétvégén.

Közben a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bejelentette, hogy idén Bangkok ad otthont a sportág világbajnokságának. A november 29-től december 3-ig tartó világversenyen tavalyhoz hasonlóan öt kategóriában avatnak bajnokot. Ezek a férfi és női egyes és a férfi és női duók, valamint a vegyespáros.

0 Tovább

Magyarok a dobogón​​​​​​​

Két magyaros érem a magyar fejlesztésű sportágban! A thaiföldi Ko Szamuj adott otthont a Teqball Tour legutóbbi állomásának, ahol vegyespárosban és női párosban álltak magyarok dobogóra.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint mixben egy igazi vegyespáros győzött, Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) ugyanis az erdélyi Barabási Kingával (Transilvania Teqball Club) állt össze, és szerezte meg az aranyérmet.

A női duók versenyében Barabási Janicsek Zsanettel állt asztalhoz, és végül másodikként zárt.

 

Teqball Tour - Ko Szamuj

Dobogósok

Vegyespáros

1.      Katz Balázs (Taksonyi Teqball SE) & Barabási Kinga (Transilvania Teqball Club)

2.      Györgydeák Apor (Góbék, Románia) & Margaret Osmundson (USA)

3.      Phakpong Dejaroen & Suphawadi Wongkhamchan (Thaiföld)

 

Női páros

1.      Suphawadi Wongkhamchan & Jutatip Kuntatong (Thaiföld)

2.      Janicsek Zsanett (Taksonyi Teqball SE) & Barabási Kinga (Transilvania Teqball Club)

3.      Jariya Seesawad & Areeya Homdee (Thaiföld)

 

Fotó: https://www.fiteq.org/

0 Tovább

Teqball – Magyar sikerek Kínában

Kínában is nyerni tudott az Európa Játékok aranyérmes duója. Csingtaóban volt a Teqball Tour legutóbbi állomása, ahol a férfi párosban a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős győzött – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség. A második helyet a Phakpong Dejaroen, Uthen Kukheaw thaiföldi kettős szerezte meg, megelőzve a székelyföldi egységet, Györgydeák Aport és Ilyés Szabolcsot.

Női párosban bronzérmes lett a Janicsek Zsanett, Barabási Kinga magyar-román vegyespáros. A marosvásárhelyi Barabási Katz Balázzsal állt össze mixben, ott harmadikok lettek, miután az ezüstöt ebben a kategóriában a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba páros gyűjtötte be, a thaiföldiek, Suphawadi Wongkhamchan és Phakpong Dejaroen pedig nyertek. A magyar színeket ezen a  versenyen a Taksonyi Teqball SE klasszisai képviselték.

A Teqball Tour következő állomása Thaiföldön, Koh Samui szigetén lesz augusztus 10. és 13. között.

0 Tovább

Kilenc magyar érem az I. Teq Fesztiválon

Magyar söpréssel zárultak az I. Teq Fesztivál Teqball tornájának döntői Esztergomban, miután sem női, sem férfi, sem vegyes párosban sem volt jobb a hazai csapatoknál. Kota Gabriella egy órán belül két arannyal gazdagodott, Odnoga Mátyás és Bakó Ádám pedig a világbajnok és világelső szerb duót győzte le a fináléban.

teqball

A hölgyeknél az esőszünet miatt szombatra halasztott bronzmeccsel indult a szombati program, amiben Péchy Petra és Vicsek Nóra nyert Amelie Julian és Dezsényi Zsófia ellen, délután pedig következett a döntő. Ács Krisztina és Kota Gabriella ott folytatták, ahol pénteken abbahagyták, és bár az első szettben még meg tudta őket szorongatni az Európa-bajnok Vasas Lea, Janicsek Zsanett páros, a másodikban már hengereltek Ácsék a fő asztalon megrendezett mérkőzésen. Ács kiváló védekezéssel és előkészítéssel, Kota pedig remek befejezésekkel vétette észre magát, és teljesen megérdemelten vitték el a második játszmát is. A páros az egész tornát szettveszteség nélkül hozta le, nem férhetett kétség a győzelmükhöz.

teqball

Döntő, női páros:

Ács, Kota (magyar) – Vasas, Janicsek (magyar) 2:0 (9-, 4-)

„Szerencsére a feladásaink és az ütéseink jól sikerültek, pedig nehéz felkészülni egy ilyen mérkőzésre. De minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az egész tornán jó meccseket játszottunk a meleg ellenére, jó kis torna volt!”– értékelt Ács Krisztina.

Kotának nem sok ideje maradt szusszanni, ugyanis Katz Balázs oldalán szinte rögtön jelenése volt a vegyes döntőben a szerb Maja Umicsevics, Nikola Mitro tandem ellen. Noha a szerbek jobban kezdtek, hamar összeállt a hazaiak játéka, viszont 8:8 után ritmust váltottak aUmicsevicsék és sorozatban négy ponttal elvitték az első játszmát. A második felvonás is szorosan indult, majd a magyarok a lelkes közönség legnagyobb örömére el tudtak lépni. Remek szervákkal növelték az előnyüket Katzék, amit megtartottak a szett végéig és egalizáltak. A döntő etap pedig igazából csak az elején volt kiélezett, mert Kota és Katz utána még eggyel feljebb tudott kapcsolni, ült a védekezés és a támadás is, a vendégek képtelenek voltak tartani a ritmust, így szinte izgalommentes végjáték után került az aranyérem a magyarok nyakába.

 teqball

Döntő, vegyes páros:

Kota, Katz (magyar) – Umicsevics, Mitro (szerb) 2:1 (-8, 7-, 5-)

„Nem volt egyszerű egyik döntő sem, a női páros kicsit stesszesebb volt, mert az egy olyan párharc, aminek ez már a sokadik felvonása volt, úgyhogy nagyon örülök, hogy nyertünk. Balázzsal pedig ez volt az első tornagyőzelmünk együtt, pedig jó ideje próbálkozunk, viszont valami mindig hiányzott. Nem sokat pihentem a két meccs között, de szerencsére ritmusban maradtam és sikerült győzni!”– mondta a két aranyat begyűjtő Kota Gabriella.

Mitro szintén pihenés nélkül vágott bele második fináléjába, ahol BogdanMarojeviccsel világelsőkként indultak harcba Bakó Ádám és Odnoga Mátyás ellen, akik egy körrel ezelőtt a 11 hónapja veretlen Katzot és Bányik Csabát ejtették ki.

A magyarok hatalmas lendülettel kezdtek, Odnoga nagyobbnál nagyobb lecsapásokat mutatott be Bakó hibátlan előkészítéseiből, az első játékrész igazi diadalmenet volt. A térfélcserét követően is maradt a momentum a hazaiaknál, ám néhány labdamenet után átvették az irányítást Marojevicsék a kitűnő fejjátékuknak köszönhetően, azonban Bakóék meg tudtak újulni, fordítottak, és Odnoga leheletfinom megoldásával lezárták a meccset, egyúttal megszerezték első tornagyőzelmüket.

„Belülről ez egy szoros meccs volt, ki-ki pontokat játszottunk, amiket talán mi használtunk ki jobban és be tudtuk fejezni úgy, hogy ne tudjanak visszajönni, valamint elég jól is védekeztünk. Nagyon sokat jelent ez a győzelem önbizalom szempontjából, ez volt az első nemzetközi tornánk, kijött a lépés, a kémia pedig megvan, mert a pályán kívül is nagyon jó barátok vagyunk és ezt be tudjuk hozni a pályára” – elemezte a tornát Odnoga Mátyás.

„A napi formabeli különbség is dönthetett, egész meccsen flowban voltunk, precízen játszottunk a saját játékunkat, Matyi eszméletleneket ütött, én pedig jól tudtam védekezni és feladni. Most jön Pula, nagy elánnal készülünk, azt is meg akarjuk nyerni és a dobogó felső fokán szeretnénk állni!”– tette hozzá Bakó Ádám.

Döntő, férfi páros:

Bakó, Odnoga (magyar) – Mitro, Marojevics (szerb) 2:0 (7-, 10-)

Teqvolyban mindkét kategóriában amerikai bajnokot avattak, a nőknél Marlee Rice és MacyJerger két szettben múlta felül Réthelyi Zsófit és Divényi Zitát, míg a férfiaknál Nolan Albrecht és Nathaniel Miller három szettben bizonyultak jobbnak a szintén amerikai Adam Homennél és a brazil Jhony Salvadornál.

„Nagyon jól éreztünk magunkat itt Esztergomban, tetszett a vízközeli helyszín és jó meccseket is játszottunk. Örülünk, hogy döntőbe jutottunk, titkon reméltük, hogy eljutunk idáig, mert már egy ideje nem teqvolyztunk, úgyhogy kicsit meglepett, hogy jó formában maradtunk. A szurkolás, a hangulat és a körítés nagyon rendben volt, élveztük a játékot is!”

– mondta a finálé után Réthelyi Zsófi és Divényi Zita.

A magyarok tehát összesen három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárták Esztergomban az I. Teq Fesztivált.

0 Tovább

Megszakadt az Európa-bajnokok 11 hónapos veretlenségi szériája

Komoly meglepetéssel folytatódott az I. Teq Fesztivál Teqball tornája Esztergomban, ugyanis a második játéknap nyitómeccseinek egyikén elvérzett a vegyes páros egyik fő esélyesélyek tartott Vasas Lea, Bakó Ádám csapat, amely hiába vezetett 1:0-ra, a szerb Bogdan Marojevics, Anasztaszija Lemajics egység képes volt megfordítani és ezzel kiejteni a favoritokat.

Rájuk a negyeddöntőben Blázsovics Ádám és Péchy Petra várt, míg a felső ág másik mérkőzésén ugyancsak szerb–magyar párharcot rendeztek Janicsek Zsanett, Csereklye Martin, valamint Maja Umicsevics és Nikola Mitro részvételével. Odnoga Mátyás és Vicsek Nóra nagy küzdelemre és három játszmára kényszerítette Kota Gabriellát és Katz Balázst, míg az erdélyi Szilágyi Arnold és Barabási Kinga elképesztően szoros csatában, szetthátrányból fordított az éremesélyes francia duóval, Amelie Juliannel és Hugo Rabeux-val szemben.

A negyeddöntőben Péchyék behúzták a szerb–magyar csatát, hogy aztán az elődöntőben következzen Umicsevics és Mitro, akik viszont túl nagy falatnak bizonyultak a szerbek jutottak döntőbe. Az alsó ágon Bányik Csaba és Ács Krisztina szettveszteség nélkül mentek el a legjobb 4-ig, ahol állandó páros társaikkal, Katzcal és Kotával csaptak össze. Természetesen ez a rangadó is elment három játszmáig, melynek végén Kotáék hátrányból fordítva örülhettek a döntőnek. A bronzcsatában így két magyar tandem feszült egymásnak, amit két játszmában Péchy Petra és Blázsovics Ádám húzott be.

A férfi párosok küzdelme is a legjobb 16-tal folytatódott, az első körben nem született meglepetés, viszont annál látványosabb meccset játszott például az Európa-bajnok Bányik Csaba és Katz Szilágyival és a lengyel BartlomiejFranczukkal. A negyeddöntők a 2:0-s eredmények ellenére szikrázó meccseket tartogattak, Odnoga és Bakó Ádám némi meglepetésre két sima szettben múlta felül Blázsovicsot és Csereklyét, Bányik és Katz viszont megizzadt Kovácsfi Barna és Rabeux ellen. Az elődöntőben a világbajnok Mitro és Marojevics hamar lerendezték az egyéni vb -és Eb-győztes Györgydeák Aport, valamint Ilyés Szabolcsot, a másik összecsapáson pedig újabb meglepetés született, Odnoga és Bakó szenzációs harcban vetett véget Katz és Bányik 11 hónapja tartó veretlenségének, akik később a bronzzal vigasztalódhattak a romániaiak ellen.

„Úgy jöttünk ide, hogy mindenképp szeretnénk döntőzni. Első nemzetközi versenyünk, szerintem eddig egész jól sült el. Oké, nagyon jól. Este még megnézünk róluk egy videót, de ha a mai formánkat hozzuk, akkor kiélezett, jó küzdelem várható. Remek összhangban vagyunk, megvan a kémia, nagyon jó Ádival játszani, és kívülről is sok segítséget kapunk”– mondta Odnoga Mátyás az elődöntőt követően.

A női páros verseny végjátékára délután került sor, és mindkét elődöntő roppant szorosan alakult: Kota és Ács 12:10, 12:9-re győzött Julian és Dezsényi Zsófia ellen, míg az Európa-bajnok Vasas és Janicsek 12:10, 12:10 arányban múlta felül Vicseket és Péchyt. A bronzmeccsen a játszmákat tekintve Vicsekék vezettek 1:0-ra, amikor leszakadt az ég és az eső elmosta a további programot, így annak a befejezésére, valamint az összes döntőre szombaton kerül sor.

A teqvolysokat is rosszul érintette a zivatar, náluk is szombatra tolódott a férfiak küzdelmének befejezése, és a nők fináléját is holnap rendezik meg.

0 Tovább

Rangadók és meglepetések az I. Teq Fesztivál nyitónapján

Ideális körülmények, 20-22 fok és csak minimális szél fogadta a résztvevőket, valamint az érdeklődőket Esztergomban az I. Teq Fesztiválon. A Teqball és a Teqvoly sportág hazai és európai klasszisai csaptak össze a Duna-part közelében elhelyezett ívelt asztaloknál, a mezőny bővelkedett világ- és Európa-bajnokokban is.

A teqballosoknál csütörtökön a csoportküzdelmeké volt a főszerep a férfi és a vegyes párosok mezőnyében, míg a nőknél a nap végére már csak négy páros volt versenyben.

A hölgyeknél különösebb meglepetés nélkül zajlottak a csoportmérkőzések, a friss Európa-bajnok Vasas Lea, Janicsek Zsanett páros, az Eb-ezüstérmes Barabási Kinga, Dakó Katalin duó, a Kóta Gabriella, Ács Krisztina egység, valamint a Vicsek Nóra, Péchy Petra összetételű csapat is szettveszteség nélkül jutott tovább, utóbbi kettősnek ráadásul eggyel többször volt jelenése a D kvartettben. A negyeddöntőt Vasasék, Kótáék és Vicsekék is 2:0-val abszolválták, a negyedik párharc viszont nemcsak a játéknap legizgalmasabb meccsét, hanem a legnagyobb meglepetését is meghozta, ugyanis Barabásiék hiába vezettek 1:0-ra, az Amelie Julian, Dezsényi Zsófia páros két 12:10-es játszmával fordított és kiejtette a romániaiakat. Az elődöntőkbe így hét magyar és egy francia játékos került be. 

A férfiaknál a világbajnok és világelső párost, Nikola Mitrót és BogdanMarojevicset rendesen megizzasztotta Csábi Milán és Varga Dániel Botond (12:10, 12:8) a nyitókörben, de aztán a szerbek belerázódtak és gond nélkül masíroztak be a legjobb 16 közé. Az Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs páros két mérkőzés alatt csupán 11 pontot engedett ellenfeleinek, az egyéniben világ- és Európa-bajnok Györgydeák Apor, valamint Ilyés Szabolcs dolga sem volt nehezebb, de a Kovácsfi Barna, Hugo Rabeux, a Csereklye Martin, Blázsovics Ádám, a Bakó Ádám, Odnoga Mátyás és a Velkey Balázs, Cseri Soma alakulatoknak sem kellett bukott szett miatt keseregniük. A H csoportban viszont három játszma döntött az elsőségről, az ütközet végén Forgács Bence és a szlovák Branislav Rodman örülhetett a romániai Szilágyi Arnold és a lengyel Bartlomiej Franczuk ellen, igaz, a vesztes fél is továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

 

Délután a vegyes párosok is nekiláttak a tornának, a Vasas, Bakó páros rögtön rangadót játszott Barabásival és Szilágyival, a magyarok úgy nyerték meg a 2. játszmát 12:10-re (és mivel ekkor már 1:0-ra vezettek, a mérkőzést is), hogy az ellenfél már 8:1-es előnyben volt. A küzdelem tovább élesedett a folytatásban, Blázsovics és Péchy párosa három szettben gyűrte le Odnogát és Vicseket, ami az elsőségről döntött a G csoportban, míg a H-ban Katz és Kóta a szerb Marojevics, Lemajics, valamint a cseh-szlovák Kubovy, Kecerova duó ellen is szetthátrányból fordítva végzett az élen.

„Úgy gondolom, hogy a második szettben rontottuk el, nem jöttek össze a csapások, csak visszaadtuk a könnyű labdákat, ők meg sok rövidet adtak, amiket nem tudtunk kiszedni. A vegyes páros első meccsén is sokkal vezettünk a második szettben, aztán egyszer csak arra eszméltünk, hogy 10:10. Ott volt egy pont, amit szerintem elvettek tőlünk, legalábbis amikor visszanéztük később, úgy láttunk, hogy a miénk kellett volna legyen. És ott elmentünk fejben. Nem szeretek egyébként annyira füvön játszani, a szervezés előtt viszont le a kalappal!”– mondta az érthetően csalódott egyéni Európa-bajnok, Barabási Kinga.

 

„Nagyon tetszik a helyszín és örülök, hogy a Teqvolyval együtt tudunk versenyezni. Férfi párosban az a cél, hogy megnyerjük a tornát, vegyes párosban is jó lenne győzni, de tudjuk, mi a realitás, úgyhogy azt mondom, legyen meg a top 4!”– értékelte a napot Katz Balázs.

 

Pénteken az I. TeqFestival az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a férfiaknál és a vegyes párosoknál, míg a nőknél az elődöntőket és a bronzmeccset is megrendezik.

 

Ami a Teqvolyt illeti, a nőknél csütörtökön kialakult a döntő párosítása, amelyet Réthelyi Zsófi és Divényi Zita játszik Marlee Rice-szal és MacyJergerrel, valamint az is eldőlt, hogy a Kemenczei, Kemenczei duó viheti haza a bronzérmet. Holnap a férfiaké lesz a terep, ott lesz a mezőnyben a magyar teremválogatott három ásza, Pádár Krisztián, Gergye Roland és Magyar Bálint, valamint a 2019-es vb győztesei, Michal Wlostowski és Jakub Choromanski.

0 Tovább

Teqball – Hamarosan a Veszprém Arénában randevúznak a sportág legjobbjai

Teqball-ünnep a Veszprém Arénában! Június 10-én és 11-én megrendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság következő fordulóját. A Magyar Teqball Szövetség a kétnapos eseményt egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepli, amely alkalmával bárki kipróbálhatja a magyar fejlesztésű sportágat, szurkolhat a világbajnokoknak. Vasárnap egész nap ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár elmondta, jól mutatja a sport folyamatos átalakulását és fejlődését, hogy újonnan létrejövő sportágak pár év alatt hatalmas népszerűségre tudnak szert tenni. „Nagyon örülünk, hogy egy magyar „találmány” ilyen szép karriert fut be és egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte is. Fontosak az újítások, hiszen általuk több esélyünk van elérni, hogy a fiatalok kimozduljanak otthonról és elmenjenek sportolni.” Az államtitkár hozzátette azt is, hogy reményei szerint hamarosan a legnagyobb nemzetközi sportversenyek programjában is találkozhatunk a teqballal.

Dr. Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség elnöke kiemelte, egy sportembert mindig az visz előre, ha folyamatosan feszegeti a határait. "Így vagyunk ezzel mi is, hiszen már évek óta a legjobbak közé tartoznak játékosaink a nagy nemzetközi versenyeken. Fontosnak tartottuk, hogy a sportág hazai bázisát még jobban kiszélesítsük. A MOL Országos Teqball Bajnokság egyes állomásai köré, ha úgy tetszik road show-k keretében ismerkedhetnek meg azok is ezzel a magyar fejlesztésű sporttal, akik még korábban nem próbálták ki a játékot. Sikeres állomás volt Debrecenben, a Jégcsarnokban, most a Veszprém Aréna következik” – mondta az elnök.

Veszprémben is világbajnokok sorát láthatja a közönség. Blázsovics Ádám, Bányik Csaba, Janicsek Zsanett, Vasas Lea, Izsák Anna és Bakó Ádám is asztalhoz áll – többek között.

A kétnapos esemény első napján (június 10-én) a férfi egyéni, a férfi páros, a női egyéni, a női páros, a vegyes páros és a junior kategóriák bajnoki fordulóját rendezik meg, míg másnap az amatőrök is versenyeznek, valamint az összes kategória helyosztóit is lebonyolítják.

Teqballban a magyarok meghatározó szerepet töltenek be világviszonylatban. A nemzetközi tour-állomásokon és világbajnokságokon rendre a legtöbb érmet gyűjtik be.

0 Tovább

Teqball – Megkezdődött a vb-kvalifikáció

A nőknél Izsák Anna, a férfiaknál Blázsovics Ádám győzött egyéniben az idei első teqball vb-kvalifikáción. A versenyt Debrecenben, a MOL Országos Teqball Bajnokság részeként bonyolították le. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra nyert,  vegyespárosban pedig Bányik Csaba és Ács Krisztina szerezte meg az első helyet. Bányik Csaba Katz Balázzsal is élen végzett a férfi párosok versenyében, ahol egy sajnálatos sérülés is történt, a másodikként záró duó egyik tagja, Bakó Ádám saroksérülést szenvedett, előreláthatóan 3-4 hetet ki kell hagynia.

Az Országos Amatőr Teqball Kupa 1. fordulójában egyéniben Gendur Milán nyert, párosban Balogh Balázs és Major László győzedelmeskedett, a junioroknál pedig Varga Dániel Botond lett első.

Miamiban az USA Teqball Touron két párosban volt magyar érdekeltség: férfi duóban Kovácsfi Barna a francia Hugo Rabeux oldalán aranyérmes lett, Kota Gabriella pedig bronzérmesként zárt a női párosok versenyében a francia Amelien Juliannal.

 

Eredmények:

MOL Országos Teqball Bajnokság - Debrecen

Profi bajnokság

Női egyéni:

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy SE)

3. Ács Krisztina (Phoenix Teqball Academy SE)

 

Férfi egyéni:

1. Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE)

2. Csereklye Martin (Taksony Teqball SE)

3. Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy SE)

 

Női páros:

1. Péchy Petra, Vicsek Nóra (STEQERZ Teqball Club)

2. Janicsek Zsanett (Phoenix), Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy SE)

 

Vegyes páros:

1. Bányik Csaba, Ács Krisztina  (Phoenix Teqball Academy SE)

2. Odnoga Mátyás, Vicsek Nóra (STEQERZ Teqball Club)

3. Blázsovics Ádám (Phoenix), Péchy Petra (STEQERZ Teqball Club)

 

Férfi páros

1. Bányik Csaba, Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy SE)

2. Bakó Ádám, Odnoga Mátyás (STEQERZ Teqball Club)

3. Velkey Balázs, Cséri Soma (Sárréti Teqball SE)

 

Amatőr Teqball Kupa sorozat - 1. forduló

 

Egyéni kategória:

1. Gendur Milán (Infinity Teqball)

2. Toronyi Ádám (Balassagyarmati SC)

3. Major László (Bodker Teq)

 

Páros:

1. Balogh Balázs, Major László (Bodker Teq)

2. Toronyi Ádám, Szántó Gergő (Balassagyarmati SC)

3. Jurkievicz Tamás, Sulyok Lóránt (Infinity Teqball)

 

MOL Országos Teqball Bajnokság - Junior 1. forduló

1. Varga Dániel Botond (Infinity Teqball)

2. Hercegfi Máté (Infinity Teqball)

3. Kontra Dávid (Puskás Akadémia)

 

USA Teqball Tour

Női páros

1. Vania Moraes da Cruz, Ester Viana Mendes (Brazília)

2. Carolyn Greco, Margaret Osmundson (USA)

3. Kota Gabriella (Phoenix), Amelien Julian (Monaco Teqball Club)

 

Férfi páros:

1. Kovácsfi Barna (Taksony Teqball Club), Hugo Rabeux (Monaco Teqball)

2. Györgydeák Apor, Ilyés Szabolcs (GÓBÉK)

3. Leonardo Lindoso del Almeida, Leonardo Santana (Brazília)

0 Tovább

Európa Játékok – Megvan a teqballos magyar válogatott

Erős csapattal mennek a teqballosok az Európa Játékokra. A hazai sportági szövetség információi szerint a nyári multisport eseményen öt számban szurkolhatunk magyaroknak.

A játékokra selejtezősorozaton lehetett kvótát szerezni, és világbajnokok sora lesz ott a magyar csapatban Lengyelországban.

Férfi egyéniben Bányik Csaba, férfi párosban Bányik Katz Balázzsal áll asztalhoz. A nőknél egyéniben Janicsek Zsanett lesz érdekelt, párosban Janicsek Vasas Leával száll harcba, vegyespárosban pedig a Katz Balázs, Vasas Lea kettős indul.

Tóth Tamás, a Magyar Teqball Szövetség főtitkára elmondta, jó esélyekkel vágnak neki a játékoknak. „Különleges volt az a nap, amikor az Európai Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy szeretett sportágunk ott lehet a legrangosabb európai multisport eseményen. Négy állomásos volt a kvalifikációs sorozat, itt a magyarok toronymagasan a legtöbb érmet gyűjtötték be, de nem szabad hátradőlni! A keret és a szövetség szakemberei hamarosan megkezdik a közös felkészülést az Európa Játékokra.” – mondta Tóth Tamás.

Az Európa Játékokat június 21. és július 2. között rendezik meg Krakkóban. Ez lesz a harmadik ilyen multisport esemény. Korábban Bakuban és Minszkben rendeztek játékokat.

fotó: fiteq.org

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum