Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vejle Challenger Cup

Dániában megrendezték a Vejle Challenger Cup-ot. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint az egyéni kategóriában 15 játékos indult.

Blázsovics Ádám és Bányik Csaba örömteli családi program miatt távol maradt az eseménytől, ugyanis Blázsovics esküvőjét ünnepelték.

Az első helyen Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team) végzett, megelőzve Katz Balázst (Phoenix Teqball Academy).

0 Tovább

Teqball - Magyar győzelmek a rangos challenger versenyeken

Blázsovics Ádám sikerrel vette az elmúlt két Challenger CUP-ot. A világbajnok magyar teqballos egyéniben megnyerte a balatonfüredi, majd az egri állomást is. Mindkét helyszínen hét nemzet képviseltette magát.

Füreden Bányik Csaba lett második Csereklye Martin előtt. A vegyespárosok versenyét Bányik Csaba és Janicsek Zsanett nyert meg, míg a páros döntőben a Bányik, Blázsovics duó győzött a Bakó Ádám, Fördős Soma kettős ellen.

Eredmények:

Balatonfüredi Challenger CUP

  1. Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Bányik Csaba (Phoenix)
  3. Csereklye Martin (Infinity Teqball)

Vegyespáros

  1. Bányik Csaba - Janicsek Zsanett (Phoenix)
  2. Nikola Mitro - Maya Umicevic (Szerbia)
  3. Bakó Ádám - Vasas Lea (BP Teqers)

Páros

  1. Bányik Csaba - Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Bakó Ádám - Fördős Soma (BP Teqers)
  3. Györgydeák Apor - Ilyés Szabolcs (Góbék Teqball Team, Románia)

Egri Challenger CUP

  1. Blázsovics Ádám (Phoenix)
  2. Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Románia)
  3. Bányik Csaba (Phoenix)
0 Tovább

Hajdúszoboszlón a teqballos másodosztály

Egyéniben Bene Zsombor, párosban pedig a Borbély Patrik, Levik Boldizsár duó győzött a teqballosok legutóbbi ob II-es fordulójában. A hajdúszoboszlói versenyen az Infinity Teqballos Bene mögött Borbély Patrik (Tokaj Teqball Team) lett ezüstérmes, megelőzve Dombai Gergőt (Phoenix).

A párosoknál a győztes Tokaj Teqball Team duója mögött két Egri Akadémiás páros zárt másodikként és harmadikként, miután Nagy Zoltán és Hudák Balázs állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a bronzérmet pedig a Máhner Márk, Jaskó Bence egység vihette haza.

0 Tovább

BT Országos Teqball Bajnokság – Túl az egyéni harmadik fordulón

Vb-résztvevők az első és a második helyen. A teqballosoknál lezajlott a BT Országos Bajnokság 3. fordulója az első osztály egyéni kategóriájában.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a balatonfüredi versenyen az első helyet Blázsovics Ádám szerezte meg Bányik Csaba és Katz Balázs előtt.

Mind Blázsovics, mind pedig Bányik tagja a vb-csapatnak. A szövetség ugyanis a közelmúltban hirdette ki a világbajnokságon induló keretet. Egyéniben Blázsovics Ádám, párosban pedig a Blázsovics-Bányik kettős képviseli majd a magyar színeket. Ezenkívül vegyes párosban Janicsek Zsanett Bányikkal áll asztalhoz az idei legrangosabb nemzetközi versenyen.

0 Tovább

Teqball - Kialakult a világbajnokságon induló magyar csapat

Megvan, hogy kik képviselik a magyar színeket a következő teqball-világbajnokságon.

Véget ért ugyanis a Hungarian Teqball Challenger Series. Az utolsó, balatonfüredi állomáson egyéniben Bányik Csaba győzött Blázsovics Ádám és Katz Balázs előtt. Párosban a Blázsovics, Bányik duó nyert, a Murvai Kristóf, Velkey Balázs párost és a Odnoga Mátyás, Forgács Bence kettőst megelőzve.

Vegyespárosban Bányik Csabáé és Janicsek Zsanetté lett az aranyérem. Másodikként Bakó Ádám és Vasas Lea végzett, míg Katz Balázs és Nyéki Anna a bronzérmet vihette haza. A vb-t az év végén rendezik meg – jelen állás szerint Kenyában.

A sorozat összesített eredményei alapján eldőlt, hogy Magyarországot a következő csapat képviseli a világbajnokságon:

Egyéni: Blázsovics Ádám

Páros: Blázsovics Ádám & Bányik Csaba

Vegyes páros: Bányik Csaba & Janicsek Zsanett

Valamennyien a Phoenix Teqball Academy játékosai. 

0 Tovább

Teqball – Egy arany, egy bronz Franciaországban

Nagyüzem a teqballosoknál. A magyar fejlesztésű sportágban két challenger kupát is rendeztek, illetve rendeznek franciaországi helyszínekkel. Az egyiken már túl vannak a magyarok, itt egy aranyat és egy bronzot szereztek a mieink – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség Sajtószolgálata.

Eaubonne adott otthont a Challenger Cup-nak, ahol egyéniben a legjobb helyezést Bányik Csaba érte el, miután felállhatott a dobogó legalsó fokára, azaz 3. lett. A Phoenix játékosa párosban aztán nem adta alább a győzelemnél, és Blázsovics Ádámmal végül aranyérmet szerzett. Egyéniben Blázsovics 5. lett, akárcsak az infinity-s Csereklye Martin. Utóbbi játékos a francia Romain Gesmier oldalán párosban is indult, ahol negyedikként zárt.

A következő Challenger Cup ugyancsak Franciaországban, Creil-ben lesz a hétvégén. 

0 Tovább

Folytatódott a BT Teqball OB

Felpörögtek az események a teqballosoknál. A BT Országos Bajnokságon a dunaújvárosi jégcsarnokban bonyolították le az egyéni ob újabb állomását. A hazai szövetség információi szerint Bányik Csaba győzött. A második helyen Blázsovics Ádám végzett, megelőzve Csereklye Martint.

A női egyéni fordulóban Janicsek Zsanett megelőzte Izsák Annát és Vasas Leát. Párosban győzött a Bányik Csaba, Blázsovics Ádám kettős, megelőzve a Csereklye Martin, Bene Zsombor párost, valamint a Katz Balázs, Szegedi Zalán duót.

Vegyespárosban Bányik Csaba és Janicsek Zsanett nyert, a junior kategóriában pedig Tóth Benjamin Patrik szerezte meg az aranyérmet.

Legközelebb a legjobb teqballosaink a franciaországi Challenger Cup-on indulnak.

0 Tovább

Teqball - Janicsek Zsanett három kategóriát is nyert Lengyelországban

Janicsek Zsanett triplázott a lengyelországi teqball challenger versenyen. A Phoenix Teqball Akadémia játékosa a rangos viadalon megnyerte az egyéni mellett a párost és a vegyespárost is. A Zabkiban megrendezett tornán a párost Kota Gabriellával, a vegyespárost pedig Bányik Csabával az oldalán nyerte meg – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Egyéniben a román színekben versenyző Györgydeák Apor lett aranyérmes, megelőzve Blázsovics Ádámot és a francia Hugo Rabeux-t, a férfi párost pedig a Bányik Csaba, Blázsovics Ádám  kettős nyerte meg.

A challenger versenyek történetében először rendeztek olyan tornát, ahol 5 kategóriában játszottak a teqballosok.

Teqball Challenger CUP – Zabki (Lengyelország)

A dobogósok

Férfi egyéni

  1. Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Románia)
  2. Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  3. Hugo Rabeux (Teqball Mulhouse Club, Franciaország)

Női egyéni

  1. Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  2. Kota Gabriella (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  3. Alicja Bartnicka (Warszawski Teq Club, Lengyelország)

Férfi páros

  1. Bányik Csaba & Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  2. Julien Grondin & Hugo Rabeux (Teqball Mulhouse Club, Franciaország)
  3. Ilyés Szabolcs & Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Románia)

Női páros

  1. Janicsek Zsanett & Kota Gabriella (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  2. Paulina Lezak & Klaudia Mindak (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  3. Justyna Bartman & Alicja Bartnicka (Warszawski Teq Club, Lengyelország)

Vegyespáros

  1. Janicsek Zsanett & Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  2. Kota Gabriella & Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy, Magyarország)
  3. Lauryne Scherrer & Julien Grondin (Teqball Mulhouse Club, Franciaország)
0 Tovább

A Bányik-Blázsovics duó nyert a rangos nemzetközi challenger versenyen

Csak magyarok álltak dobogóra az öt nemzet teqballosait felvonultató Páros Challenger CUP-on.

Folytatták jó szereplésüket a magyar teqballosok. A Testnevelési Egyetemen megrendezett Páros Challenger Teqball Cup-on a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba páros szerezte meg az első helyet, megelőzve az Odnoga Mátyás, Forgács Bence kettőst. A dobogó harmadik fokára is magyar páros állhatott fel, miután Bakó Ádám és Fördős Soma szerezte meg a bronzérmet.

A szervezők tájékoztatása szerint a páros challenger cup-on öt nemzet legjobbjai álltak asztalhoz. A magyarokon kívül lengyelek, franciák, montenegróiak és romániai magyarok vettek részt a rangos nemzetközi tornán. 

0 Tovább

Teqball - A magyar világbajnok győzött a rangos nemzetközi versenyen

Magyar győzelemmel fejeződött be a rangos nemzetközi Teqball Challenger CUP. A budaörsi versenyen 8 nemzet játékosai álltak asztalhoz. A hazai szövetség sajtószolgálatának információi szerint a magyar világbajnok Blázsovics Ádám szerezte meg az aranyérmet Csereklye Martin előtt. A bronzérem a lengyel Adrian Duszaké lett.

A nemzetközi torna legjobb női játékosa Janicsek Zsanett. További érdekesség, hogy a sportág történetében nem sokkal a parateqball hivatalos bejelentését követően részt vett a mezőnyben a BP Teqers színeiben László Attila parateqballos, így ő az első, aki elindult parasportolóként az épek között teqballban.

A következő hétvégén újabb Challenger CUP-nak ad otthont Magyarország. Ezúttal a Phoenix Teqball Akadémia szervezésében páros nemzetközi kupát rendeznek. A helyszín Budapesten a Testnevelési Egyetemen lesz.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum