Sporttörténelmi sikerek a teqball-világbajnokságon! A lengyelországi Gliwicében zajló világversenyen magyar világbajnokot avattak egyéniben a férfiaknál és a nőknél is.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a nőknél Izsák Anna, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám lett világbajnok. A sportág történetében először rendeztek női egyéni versenyt, így Izsák Anna nemcsak Magyarország, hanem a világ első egyéni aranyérmese.

„Ebbe még annyira nem is gondoltam bele, de mindenesetre felemelő érzés elsőnek lenni. A legnehezebb meccsem az elődöntő volt, amerikai ellenfelem alaposan próbára tett, de végül sikerült legyőznöm őt is” – értékelt Izsák Anna, aki a Balatonakarattyai Lábtenisz Klub játékosa.

Blázsovics Ádám gliwicei sikere azt jelenti, hogy begyűjtötte a harmadik egyéni világbajnoki aranyérmét. „Sok munka van ebben a három egyéni világbajnoki címben, bízom benne, hogy a sportág hazai fejlődésére is jó hatással lesz ez. A világbajnoki döntő után a dobogó tetején meghallgatni a himnuszt, azt egyszerűen nem lehet szavakba önteni. Úgy gondolom, hogy az egész válogatott jó formában érkezett a vb-re, és a lengyelek egy fantasztikus szervezéssel, illetve lebonyolítással rukkoltak elő. A teqball egyre népszerűbb világszerte, és arra meg külön büszke vagyok, hogy szerintem Magyarországon a legnehezebb vb-indulási jogot szerezni.” – összegzett Blázsovics Ádám, a Phoenix Teqball Akadémia immár háromszoros egyéni világbajnoka.