Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BT Országos Teqball Bajnokság – egyéniben, párosban és vegyespárosban is rendeztek fordulót

A Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős sikerrel vette az akadályt a BT Országos Teqball Bajnokság párosversenyében. A világbajnokok a budapesti állomáson megszerezték az első helyet a Csereklye Martin, Bene Zsombor duó és a Katz Balázs, Szegedi Zalán kettős előtt.

A párosverseny után a nők is asztalhoz álltak, a női egyéni bajnokság első fordulójában Vasas Lea lett az első, megelőzve Izsák Annát és Janicsek Zsanettet.

Az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) információi szerint vegyespárosban Bányik Csaba és Janicsek Zsanett mindenkit legyőzött, az ezüstérem a Bakó Ádám, Vasas Lea duóé lett, míg a Blázsovics Ádám, Kota Gabriella egység lett a bronzérmes.

A teqball magyar fejlesztésű sportág. Az utóbbi években kiérdemelte a „legdinamikusabban fejlődő sportág” címet. Jelenleg több, mint 80 országban van nemzeti szövetsége a teqball-nak.

0 Tovább

Elhunyt az Országos Teqball Szövetség elnöke

Elhunyt az Országos Teqball Szövetség elnöke

Egy igazi egyéniséggel lett szegényebb a hazai és a nemzetközi teqball. Elhunyt id. Gattyán György, az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) első, alapító elnöke.

A sportvezetőt már végső nyugalomra helyezték. A világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportágának legnagyobb híve volt. Rá emlékezve gyászszünettel kezdődött a BT Országos Teqball Bajnokság első fordulója.

Gattyán György 78 éves volt.

0 Tovább

Megrendezték a Hungarian Teqball Series utolsó előtti fordulóját

Bányik Csaba és Blázsovics Ádám sikerével ért véget a Hungarian Teqball Series idei utolsó előtti fordulója. A sorozat hivatott arról dönteni, hogy a következő világbajnokságon kik képviselhetik a magyar színeket.

A Phoenix Teqball Akadémia duója a párosversenyt nyerte meg Rácalmáson. A Bányik-Blázsovics kettős mögött Bakó Ádám és Fördős Soma (Bp. Teqball) végzett másodikként, megelőzve a Velkey Balázs, Murvai Kristóf (Phoenix Teqball) párost.

Egyéniben Csereklye Martin (Infinity) győzött, Blázsovics Ádám lett a második, míg Bányik Csaba a harmadik. 

A vegyespáros kategória dobogósai: 1. Bányik Csaba, Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball), 2. Bakó Ádám, Vasas Lea (Bp. Teqball), 3. Blázsovics Ádám, Kota Gabriella (Phoenix Teqball).

Az egyes kategóriák összetett éllovasai a 3. forduló után:

Egyéni – Blázsovics Ádám

Páros – Blázsovics Ádám, Bányik Csaba

Vegyespáros - Bányik Csaba, Janicsek Zsanett és Bakó Ádám, Vasas Lea (holtversenyben)

0 Tovább

Megvannak a magyar bajnokok a teqballosoknál!

A teqballosoknál az I. osztályú páros mezőnyt leszámítva megvannak a 2020-as bajnokok. A magyar fejlesztésű sportágban egyéniben a sportág egyik magyar világbajnoka, Blázsovics Ádám szerezte meg az összetett aranyérmet, miután az országos bajnokság utolsó fordulójában győzni tudott vb-aranyérmes társa, Bányik Csaba előtt. Mindkét játékos a Phoenix Teqball Akadémia játékosa. A nőknél a vb-döntős Janicsek Zsanett lett magyar bajnok, megelőzve Izsák Annát. Előbbi játékos a Phoenix Teqball Akadémia, utóbbi pedig a Balatonakarattya teqballosa.

Bajnokot avattak a junioroknál is, miután Tóth Benjamin Patrik (Infinity) nyerte az utolsó fordulót, ezzel magyar bajnok lett a tokaji Levik Boldizsár előtt.

A másodosztályban Horváth Márton (Infinity) lett bajnok, míg a párosoknál Katz Balázs és Szegedi Zalán (Phoenix Teqball Akadémia) győzött.

A sportágban egy számban nem dőlt még el a bajnoki cím, ez az első osztályú páros kategória. Az utolsó fordulót itt az előttünk álló hétvégén rendezik meg.

0 Tovább

Teqball – Közel az újabb bajnoki cím

Karnyújtásnyira került a címvédéstől a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős az országos teqball-bajnokságban. A világbajnokok ugyanis megnyerték a legutóbbi fordulót Budapesten, így magabiztosan vezetnek a záróforduló előtt.

A második helyet a Murvai Kristóf, Velkey Balázs duó szerezte meg, megelőzve a Csereklye Martin, Bene Zsombor párost.

A sportágban egyébként a következő hétvégén bajnokot avatnak, ugyanis egyéniben kiderül, hogy ki nyeri a decemberben záruló bajnokságot. A párosoknál a december 11-i hétvégén avatnak bajnokot.

„Természetesen az a célunk, hogy megvédjük a címünket a bajnokságban. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk a sportágban, szervezünk és játszunk. Örülök annak, hogy ebben az évben ilyen sokat fejlődött a teqball” – mondta Bányik Csaba. 

0 Tovább

Teqball – Janicsek Zsanett és Blázsovics Ádám sikerét hozta a legutóbbi bajnoki forduló

Folytatódott a teqball bajnokság. Az egyéni kategóriában a 2. fordulót bonyolították le, a nők pedig már az 5. körnél tartanak.

Az országos teqball bajnokság legutóbbi fordulójában egyéniben Blázsovics Ádám győzött, a nőknél pedig Janicsek Zsanett nyert.

A budapesti fordulóban a férfiaknál Blázsovics mögött a másik magyar világbajnok, Bányik Csaba szerezte meg a második helyet, megelőzve Sipos Árpádot.

A nőknél Izsák Anna végzett Janicsek Zsanett mögött, a bronzérem ezúttal Ács Krisztina nyakába került.

Folytatódtak a küzdelmek a másodosztályban is, itt egyéniben Kovácsfi Barna, Hegedűs Ábel, Horváth Marcell volt a dobogósok sorrendje, az OB II-ben a párosoknál a Katz Balázs, Szegedi Zalán duó nyert. 

0 Tovább

Teqball – A világbajnoki részvétel a tét

A teqballosoknál zajlik az új országos bajnoki sorozat, emellett a világbajnoki kvalifikációs versenyeken is pattog a labda. Ezúttal az utóbbi sorozatban álltak asztalhoz a legjobbak.

Véget ért a Hungarian Teqball Challenger Series második köre. A világbajnokságra kvalifikáló versenysorozatnak a Testnevelési Egyetem adott otthont.

Egyéniben Bakó Ádám győzött, megelőzve Blázsovics Ádámot és Csereklye Martint. A párosok versenye a világbajnok Blázsovics Ádám, Bányik Csaba sikerét hozta, itt az ezüstérmet a Bakó Ádám, Fördős Soma kettős szerezte meg, a Murvai Kristóf, Velkey Balázs páros előtt.

Vegyespárosban a vb-döntős Bányik Csaba, Janicsek Zsanett győzelmével ért véget a Hungarian Teqball Challenger Series 2. állomása, Bakó Ádám és Vasas Lea zárt másodikként, míg a dobogó harmadik fokára Blázsovics Ádám és Kota Gabriella állhatott fel.

A Hungarian Teqball Challenger Series következő állomásának helyszínét később jelölik ki, akárcsak a 2021-es teqball világbajnokságét.

Két forduló után egyéniben Blázsovics Ádám, párosban a Bányik-Blázsovics duó vezet, vegyespárosban pedig holtverseny van: az első helyről a Bakó Ádám, Vasas Lea, valamint a Blázsovics Ádám, Kota Gabriella páros várja a folytatást.

0 Tovább

Teqball – Véget ért a bajnokság

A teqballosoknál megvannak a páros feljutók! Budapesten véget ért a bajnokság a másodosztályban, és második tornagyőzelmével magabiztosan jutott fel az I. osztályba a Phoenix Teqball Akadémia kiváló párosa, Murvai Kristóf és Velkey Balázs.

A második, szintén feljutást érő helyen Bajor Gábor és Pál Zoltán kettőse végzett. A magyar fejlesztésű sportágnak ez volt az első hivatalos bajnoksága.

Egyéniben korábban Bányik Csaba lett magyar bajnok, míg a párosok között a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős nyert aranyérmet.

Ezzel befejeződött a sportág első bajnoki sorozata. A sportágban ugyanis a 2020-as esztendő hozta el a bajnokságot. Korábban voltak már bajnoki tornák, de idén először láthattak a szurkolók magyar bajnoki sorozatot. 

0 Tovább

Bajnokavatás – A teqball párosok között Blázsovics Ádám és Bányik Csaba nyerte az országos bajnokságot

A párosok között is véget ért az országos bajnokság a teqballosoknál. A sportág első magyar bajnokságát végül az összes fordulóban diadalmaskodó Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős szerezte meg. (A kettős mindkét tagja rendelkezik már világbajnoki címmel). Másodikként a Bakó Ádám, Fördős Soma duó zárt. A bronzérem a Csereklye Martin, Bene Zsombor egységé lett.

Korábban eldőlt, hogy Bányik Csaba nyerte a több állomásból álló I. Teqball Országos Bajnokság egyéni aranyát. A magyar fejlesztésű sportágban az ob zárófordulójában az ezüstöt Blázsovics Ádám, a bronzot pedig Csereklye Martin szerezte meg Budapesten.

A sportágban 2020-ban felpörögtek az események.  Júniusban megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül. Rá egy hónapra elstartolt az első országos bajnoki sorozat, és egyre többen kapcsolódnak be a dinamikusan fejlődő sportágba. Az első osztály mellett már idén megrendezték a másodosztály küzdelmeit is, amely hamarosan zárul, így kiderül, hogy kik jutnak fel az ob I-be.

0 Tovább

A világbajnok megszerezte első országos bajnoki aranyát

Bányik Csaba nyerte a több állomásból álló I. Teqball Országos Bajnokság egyéni aranyát. A magyar fejlesztésű sportágban az ob zárófordulójában az ezüstöt Blázsovics Ádám, a bronzot pedig Csereklye Martin szerezte meg Budapesten.

A sportágban 2020-ban rendezték meg először az országos bajnokságot, így érdekesség, hogy Bányik Csaba előbb szerzett világbajnoki aranyérmet teqballban, mint ob-elsőséget. Az egyéni világranglistán a nyolcadik helyen álló játékos korábban párosban lett világbajnok.

„Nagy dolognak tartom azt, hogy sikerült behúzni az első országos bajnoki címet. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk azért, hogy ez a sportág minél népszerűbb legyen. Ebben az évben sok minden történt a koronavírus negatív hatásai ellenére is. Megalakult a hazai szövetség, és kiírták az első országos bajnokságot.” – mondta a Phoenix Teqball Akadémia világbajnoka, aki immár egy országos bajnoki arannyal is büszkélkedhet.

A nőknél Tokaj adott otthont az ob 3 fordulójának, ott Lepsényi Boglárka győzött. Az Infinity játékosa mögött Janicsek Zsanett (Phoenix) lett a 2., megelőzve Izsák Annát (Balatonakarattya). A juniorok legutóbbi fordulójának végeredménye: Tóth Benjámin (Infinity) 2. Levik Boldizsár (Tokaj) 3. Vajthó Jenő (Tokaj).

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum