Fantasztikus magyar szereplés a teqball-világbajnokságon. A Nürnbergben megrendezett világversenyen Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett.

A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.

A németországi világbajnokságról így minden magyar induló éremmel térhet haza. Erre korábban még soha nem volt példa.

Vasas Lea szerint ezen a világbajnokságon is kiderült: a sportág bölcsőjének számító Magyarországon továbbra is kiváló szakmai munka folyik. „Ez mindannyiunk számára a hihetetlen kategóriába tartozik. Sokat dolgoztunk ezekért a sikerekért. Személy szerint elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom.” – mondta az eredményhirdetések után Vasas Lea.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány a világbajnokság előtti sajtónyilatkozataiban azt hangoztatta: minél több döntős helyezés kellene...

„Nagyon sok álmunk valóra vált ezen a vb-n. A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi-világbajnokságon megerősítettük pozícióinkat.” – összegzett a kapitány.