Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kendó - Dubi aranya

A csapatverseny után Dubi Sándor egyéniben is aranyérmet szerzett a Gdyniában rendezett Európa-bajnokságon - adta hírül az MTI.

Dubi a végül bronzérmes Babos Gáborral csapott össze az elődöntőben, majd a fináléban a címvédő olasz Fabrizio Mandia várt rá, aki ellen magabiztos győzelmet aratott. Dubi ezzel 2008 után második Eb-aranyát nyerte meg egyéniben.

A magyar csapat így két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

 

0 Tovább

Kendó - Európa-bajnok lett a magyar férfi csapat!!!

Fantasztikus magyar siker a 24. kendó Európa-bajnokságon Gdyniában: a magyar férfi válogatott aranyérmes lett a kontinensviadalon.

A Dubi Sándor, Dubi Attila, Babos Gábor, Váradi Ábel, Tóth Balázs összeállítású csapat a rendkívül erős mezőnyben kemény küzdelmekkel és kitartó munkával, végig összpontosítva jutott el a döntőig, ahol azt az olasz válogatottat sikerült legyőzniük.

A drámai hangulatot némileg fokozta, hogy a svájci csapattal vívott elődöntőben Dubi Attila megsérült, de a döntő mérkőzésen erején felül teljesítve megverte a kétszeres Európa-bajnok Fabrizio Mandiát, az olasz csapat kapitányát, ezzel nagyban hozzájárulva a végső győzelemhez.

Pénteken a női válogatott is kitett magáért: lányaink ezüstérmesek lettek.

(kendo.hu)

0 Tovább

21. Kihívás Napja – Országos aerobik- és zumbaórák

Eddig 135 település jelezte, hogy részt vesz a 21. Kihívás Napján, azaz május 18-án legalább 15 perces sportos programot szervez. Magyarország legnagyobb szabadidősportos rendezvényén a városok és a falvak versengnek az Ország Legsportosabb Települése címéért.

A Magyar Szabadidősport Szövetség minden nevezést fogad a Kihívás Napjára, amelyen az 1981 óta tartó rendezvénysorozaton 1587 település vett részt.

A Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) idén szinte folyamatosan, élő internetes tv-közvetítés keretében, értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugároz a Magyar Szabadidősport Szövetség, melyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol van internet.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben zumba, hastánc, aerobik stb. oktató hiányában nyílt órák legyenek bárhol az országban.

0 Tovább

Egy arany, egy ezüst és egy bronz Kanadában

Mindhárom magyar induló érmet szerzett a kick-box Quebec Openen – értesítette a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatát a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia.


Mórádi akcióban

A kanadai viadalon több mint 2000 kick-boxos lépett küzdőtérre, ahol a csepeli Mórádi Zsolt folytatta jó sorozatát, és a döntőben az amerikai Raymond Danielset legyőzve aranyérmes lett a középsúlyban.

Mórádin kívül a másik két magyar kick-boxos is felállhatott a dobogóra: a nehézsúlyban indult Jároszkievicz Krisztián ezüstérmet szerzett, Gömbös László könnyűsúlyban pedig harmadik lett.

 

A magyar érmesek:

Arany

Mórádi Zsolt (középsúly)

Ezüst

Jároszkievicz Krisztián (nehézsúly)

Bronz

Gömbös László (könnyűsúly)

0 Tovább

Tornaóra a Parlamentben - fotók

A készülő sporttörvényről egyeztettek a Parlamentben, ahol Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke mindenkit megtornáztatott.

Vörös Nándor fotói:

 

 

0 Tovább

Táncsport – Eredményes hétvége

 

Több párosunk is jól szerepelt hétvégén, a különböző nemzetközi versenyeken.

A latintáncok magyar bajnokai, Andrea Silvestri és Váradi Martina (képünkön) a Ruse Openen, Bulgáriában szereztek ezüstérmet. A magyar duót csak az Európa-bajnoki bronzérmes olasz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős tudta megelőzni.

A szlovákiai Nagyszombatban Kovács László és Kelemen Erika lett második a Tyrnavia Grand Prix-n az IDSF latin versenyben. Ugyanitt a Zilahi Szabolcs György és Kovács Krisztina hatodik lett a nyolcas döntőben. Zilahiék az ifi mezőnyben aranyérmesek lettek.

A horvátországi Rijekában Alex Infusino és Czina Boglárka egy meghívásos latin versenyen vett részt és másodikként zárt.

 

0 Tovább

MTK-s dominancia a válogatottban

Kialakult az Európa-bajnokságra utazó magyar csapat a WKF karatésoknál. A válogatott jelenleg Tatán edzőtáborozik, és kedden utazik el Svájcba, ahol május 6-án kezdődik a kontinensviadal.

S. Kovács Ádám

A Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám szerint ennek az edzőtáborozásnak a lényege, hogy tökéletesítsék a technikai és taktikai repertoárjukat. „A Szlovák Nagydíjon elért győzelmem után egy picit nehezen vettem fel a fordulatszámot, de most már alakul a formám, és bízom benne, hogy érmet szerzek a zürichi Eb-n” – mondta S. Kovács.

Az Andris Vasiljevs által irányított válogatottban jelenleg az MTK-s versenyzők dominálnak, hiszen a nyolc egyéni indulóból öten erősítik a kék-fehéreket. Az idei Európa-bajnokság küzdelmei május 6. és 8. között zajlanak a legnagyobb svájci városban.

 

 

A magyar válogatott

Kata  (formagyakorlat):

Horváth Éva (MTK)

Kumite (küzdelem):
nők

Bánházi Zsófia (Budaörs SC) 50 kg
Lassingleitner Fruzsina (Senshi) 61 kg
Metzger Sandra (MTK) 68kg
férfiak
Horváth Ottó (MTK) 60kg
S.Kovács Ádám (MTK) 67kg
Hargitay Róbert (MTK) 75kg
Grozdanov Philip (Pest-Budai SKC) 84 kg

A férfi csapat:
S. Kovács Ádám, Hargitay Róbert, Horváth Ottó, Tadissi Martial, Peller Ádám, Grozdanov Philip, Koburger Soma

0 Tovább

Magyar kick-boxosok a Szörny előtt

Profi kick-box csapatmérkőzés előzi meg Kunkli Tivadar és a 170 kilós óriás, Bob Sapp K1-es meccsét vasárnap a Papp László Sportarénában. A Magyarország-Horvátország összecsapás a magyar kezdeményezésre elindult Grand Prix-sorozat egyik állomása.


Bob Sapp

- Az ökölvívó csapatbajnokságok mintájára indítottuk útjára az új kick-box versenyszériát – mondta az ötletgazda, Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke. – Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is játszanak mérkőzéseket, az év végén Moszkvában lesz a döntő, melynek tétje 100 ezer dollár. A vasárnapi mérkőzésről 57 ország televíziós társasága ad közvetítést, abban bízunk, hogy a Grand Prix-sorozat növeli az olimpia programjára tartó sportágunk népszerűségét.

A szövetség első embere elárulta: jövőre két éves széria indul, melynek végén 2013-ban a Küzdősportok Világjátékán lesz majd a döntő. A hétvégi összecsapáson a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású csapatnak szurkolhat a közönség, a gála programja vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Bitter élete legnagyobb lehetősége előtt áll

A híres életveszélyes versenyek magyar motoros specialistája csütörtök éjjel érkezett meg a Man szigeti TT, illetve a csapatát bemutató sajtótájékoztatóról Észak-Írországból. Bitter fogadtatása mindkét helyszínen várakozáson felüli volt.


A magyar versenyző nagyon népszerű az angol nyelvterületeken ennek megfelelően módosult az alapszerződése a Kawasaki UK által gyári támogatást élvező ír KMR csapattal. Az alapszerződés szerint az ír csapat Ryan Farquhar és Adrian Archibald többszörös TT győztesek csapattársaként először a négy híres nemzetközi versenyre NorthWest 200-ra a Manszigeti TT-re, az Ulster Gp-re és a Macau Gp-re szerződött ahol gyári kawasakival fog versenyezni.

A csapatfőnök Ryan Farquhar döntése a sajtótájékoztató után azonban megváltozott így Bitti lehetőséget kapott még 6 ír - hazánkban még kevésbé ismert - utcai versenyre, ebből kettőt Cookstown 100-at, és a Tangedree 100-at már jövő hétvégén megrendezik. A magyar versenyző népszerűségét illetve reklámértékét jól jelzi az, hogy a sajtótájékoztatók után tele volt vele a Man szigeti, és az ír sajtó vele.

0 Tovább

Meddig terhelhető egy sportoló?

Sportorvosok, edzők, terheléssel foglalkozó szakemberek cseréltek eszmét azon a konferencián, melyet a Magyar Sporttudományi Társaság és a Shiller-Diamed közösen rendezett "(Spiro)Ergometria a klinikai és a sportági gyakorlatban" címmel.



A Magyar Sport Házában tartott rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek egy ergospirometerrel. A mobil műszer egyrészt EKG-gépet tartalmaz, másrészt spirometert, mely a vér oxigénfelvételét, az izom terhelhetőségét méri, és egy laptop segítségével azonnal fel is dolgozza az adatokat, így csökkentve a túlterheltséggel kapcsolatos kockázatokat, valamint a szív-, tüdő- és vese megbetegedések számát a sportolók körében. A műszer kerékpárral és futópaddal is használható. A gyakorlati bemutató mellett a szakterület legnevesebb előadói és a sportszakmai oldal képviselői mondták el tapasztalataikat.

A klinikai szekciót Apor Péter moderálta, megemlékezve a kezdetekről, a ’70-es évekről, amikor még pénztárgépszalagra nyomtatták ki az eredményeket. Egy perces néma felállással megemlékeztek a nemrég elhunyt Nádori Lászlóról, aki a kezdetektől fogva támogatója volt az ergometriai vizsgálatoknak.

„ Keressük a provokatív témákat, melyekben még nem alakult ki teljes egyetértés, ezen vitáknak szeretnénk teret adni – mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke. – A londoni olimpiához közeledve egyre nagyobb hangsúlyt kap a sportélettan és az orvoslás, remélem, hogy egységesebb elvek mentén tudnak a szakemberek dolgozni a saját területükön. Ennek érdekében azt szeretnénk, ha a konferenciát komoly műhelymunka követné, a részletek kidolgozása érdekében.”


Dr. Tóth Miklós

 

A szakmai konferencia második részében dr. Martos Éva aktív vezetésével a sportszakma (spiro)ergometriai vizsgálati eredményeit taglalták a szakemberek és mutatták be élőben Bernáth Tibor sportoló segítségével, hogyan zajlik egy vizsgálat, és milyen élettani mutatók adnak segítséget a felkészülésben, illetve a sportolók fizikai terhelhetőségében.  Az ergometriás terheléses vizsgálatokkal kimutatható, hogy a gyermek alkalmas-e sportolásra, a keringés működése az, amire ilyenkor figyelni kell – mondta dr. Szabó Tamás az NSI főigazgatója.

 

„- Egy ilyen konferencia minden oldalnak segítség – hangsúlyozta Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, aki előadóként vett részt a rendezvényen. – Fontos, hogy a szakma objektív adatokra támaszkodhasson a terhelhetőség tekintetében, mert így könnyebben tud beavatkozni például az edzésmunkába. Nagyon pozitív, hogy minden oldal elmondhatta a véleményét, ütközhettek az álláspontok.”



Dr. Szabó Tamás

 

(MSTT Sajtó)
Fotók:  Vörös Nándor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum