Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táncsport - Aranyérmes lett a magyar bajnok Szombathelyen

Magyar győzelemmel ért véget a nyílt nemzetközi latin verseny az Isis Openen. A szombathelyi viadalon Andrea Silvestri és Váradi Martina végzett az első helyen.


A magyar bajnok páros a hatos döntőben egy szlovén, egy szlovák, egy román, és két cseh duót előzött meg.

A WDSF Standard kategóriában is volt egy magyar döntős: Szepesi József és Farkas Bettina hatodik lett, az első helyet az olasz Moshenin Evgeny, Favero Genny kettős szerezte meg.

Isis Open, Szombathely
International Open, Latin
A döntő végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
2. Burazer Kristijan, Plohl Martina (Szlovénia)
3. Hein Jiri, Krncanova Lucia (Szlovákia)
4. Zsolt Cseke, Ioana Degau (Románia)
5. Karasek Filip, Piskova Sabina (Csehország)
6. Drmota Jakub, Florová Tereza (Csehország)

0 Tovább

Magyar ezüstérem Kanadában

Krajcsák Márk ezüstérmes lett Kanadában. A kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar fallabdázó az ottawai Goodlife Open 2011 elnevezésű viadalon, a 16-os főtáblán három meccset nyert, és a végső győzelemhez is közel volt.

Zac Alexander és Krajcsák Márk

Krajcsák a fináléban 2-0-ra vezetett Zac Alexander ellen, de végül az ausztrál nyert 3-2-re. „Az eredménnyel összességében elégedett lehetek, mert elegendő világranglista pontot gyűjtöttem, viszont egy döntő elvesztése mindig csalódással jár. Különösen úgy, hogy vezettem is” – nyilatkozta a legjobb magyar fallabdázó.


Krajcsák Márk az előttünk álló hetekben több nemzetközi versenyen is ütőt ragad, jövő héten például Spanyolországban indul.

0 Tovább

Fut a Face a Margitszigeten

Nagyszabású futóversenyt, és egész napos, izgalmas, számos fellépéssel, koncerttel tarkított sportprogramot szervez a Radio Face! Október 15-én, a Margitszigeten a Radio Face - a SUHANJ! Alapítvány tevékenységét felkarolva - neves sportolók, közéleti személyiségek, médiasztárok, énekesek, színészek, részvételével, szereplésével szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapos küzdelmeire, amit a városi közlekedés, ügyeik intézése, vagy akár a bevásárlás jelent annak ellenére, hogy sokszor apró odafigyeléssel is rengeteg segítséget nyújthatunk nekik - olvasható a Radio Face SPORTbányászathoz eljuttatott közleményében.


A központi esemény alapja hogy a Radio Face és a TV2 közismert arca, Kárász Róbert kihívta Balogh Gábor olimpikont, egy barátságos sziget-kör futóversenyre, amelyhez aztán több neves közéleti egyéniség és sportoló is csatlakozott. Az indulók között lesz többek között Rubint Réka is. A verseny és a nemes ügy népszerűsítésére a Radio Face egész napos interaktív műsort szervez, melynek keretén belül számos szórakoztató programmal és meglepetéssel várja majd a Margitszigetre ellátogató közönséget, kiemelten is a fogyatékkal élőket. Számos énekes, együttes, neves DJ váltja majd egymást a színpadon a változatos programok alatt. Vendégünk lesz az Armada kiadó világsztár DJ párosa Dabruck & Klein, de számos hazai közkedvelt hírességet is a körünkben üdvözölhetünk majd. Íme egy kis ízelítő a nevekből, a teljesség igénye nélkül: Szekeres Adrienn, Király Viktor, Kállay Sounders András, Tolvai Reni, Summer Sisters, Giorgio, LL Junior, Szeleczky Dávid, Lakatos Yvette és még sokan mások! Lesz ingyenes, családbarát aerobik óra Rubint Rékával! Speciális spinning óra látássérültek számára, a Brit Nagykövetség Támogatásával, valamint jóga- és relaxációs technikák mozgássérülteknek és egészséges társaiknak, hiszen a sport öröme mindenkié! A sportolás közben elfogyott energiát tízezer palacsinta hivatott pótolni, amit a rendezvényen résztvevők természetesen ingyen kapnak. A 10.000 palacsintán felül a helyszínen húsz ismert személyiség süt majd még néhány ezret egy barátságos verseny keretein belül. A versengésbe a fogyatékkal élők képviselői is beszállnak a nemes célért. A helyszíni, jótékonysági palacsintasütésből ugyanis négy, gyermekek gyógyításával, rehabilitációjával foglalkozó szervezet, illetve kórház ideiglenes kis lakói vacsoráznak majd jóízűen a rendezvényt követően.
Az esemény védnökei:
Balogh Gábor - miniszterelnöki főtanácsos, világbajnok és olimpikon öttusázó
Borkai Zsolt - A MOB Elnöke, Győr Város Polgármestere
Mihalovics Péter - Miniszteri Biztos

0 Tovább

Magyar világbajnoki arany Dél-Afrikában

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget a Dél-Afrikában zajló IFAA teremíjász-világbajnokság. Pretoriában Kamarás Szilárd harmadszor is világbajnoki címet szerzett.

A magyar íjász az irányzék nélküli kategóriában 824 körös összetett világcsúccsal lett világbajnok. A Szt. László Íjász Se elnöke és versenyzője saját maga finanszírozta a világbajnokságra való felkészülését, valamint a kiutazást is.

„Örülök, hogy a vb-aranyon kívül az összetett világcsúcsot is sikerült megjavítanom. Akárcsak tavaly, idén is önerőből készültem fel a világbajnokságra, így ez az eredmény nagyon értékes számomra” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok íjász.

0 Tovább

Bajnokokat avattak a görkorcsolya ob-n

Az országos bajnoksággal szezont zártak a görkorcsolyások. A szombathelyi ob-n a férfiaknál a sprinttávon Kiss Kornél győzött, a hosszútávú versenyt pedig Dékány Bence nyerte meg.

 A legjobb női sprinter Monostori Eszter lett, míg hosszútávon Sántha Blanka szerezte meg az aranyérmet. A váltóban a férfiaknál a Vasi DSE, míg a hölgyeknél a Tornádó Team lett első.
Kaszala Tamara, a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség főtitkára szerint színvonalas ob-t rendezett Szombathely. „Ezzel a versennyel véget ért az idei szezonunk. Az ob-t Szombathely központjában bonyolították le egy elég nehéz pályán, így szakmai szempontból is színvonalas viadalon dőltek el a magyar bajnoki címek sorsai” – mondta a sportvezető.
Eredmények:
Férfiak
Sprint: Kiss Kornél
Hosszútáv: Dékány Bence
Váltó: Kiss Kornél, Molnár Márk, Lajos Zsolt (Vasi DSE)
Nők
Sprint: Monostori Eszter
Hosszútáv: Sántha Blanka
Váltó: Monostori Eszter, Sántha Blanka, Török Réka (Tornádó Team Szeged)

0 Tovább

Oroszország világbajnok lett strandfociban

Hatalmas meglepetéssel ért véget a ravennai strandlabdarúgó-világbajnokság: a korábban még dobogón sem végző Oroszország a döntőben, ahol Mészáros István volt a második számú játékvezető, elképesztően simán verte a rekordbajnok Brazíliát - tudósít a strandfoci.hu!

Az első harmad alapján még úgy tűnt, szoros meccset vív egymással a trónkövetelő és a tizenháromszoros (FIFA-vb-n négyszeres) aranyérmes. A második tizenkét percben viszont a szbornaja begyújtotta a rakétákat és állva hagyta ellenfelét. Sisin és Sajkov ezúttal is feltartóztathatatlan volt, Mihail Lihacsev együttese pedig már 9-3-ra (!) is vezetett...Az ember már-már sajnálta a tébláboló brazil játékosokat, döbbenetes volt a különbség a két gárda között. A végén, 12-5 után a végül mesterhatosig jutó Andre még kozmetikázott az eredményen, amely kifejezetten hízelgő lett a selecaóra nézve...Oroszország tehát története során először lett világbajnok, és a portugálok 2001-es, valamint a franciák 2005-ös sikere után mindössze harmadszor fordult elő, hogy nem Brazília állhatott fel a dobogó tetejére.

A bronzérmet a portugálok kaparintották meg, akik nagy csatában, 3-2-re verték a torna meglepetéscsapatát, Salvadort. A közép-amerikaiak, akik a csoportküzdelmek során még 11-2-re kikaptak a luzitánoktól, még vezettek is a találkozón, esélyesebb riválisuk csak a záró harmad elején, Belchior büntetőjéből tudta bebiztosítani győzelmét. Az ibériai játékosok vitrinjében lassan alig férnek el a bronzmedáliák, hiszen a legutóbbi két vb-n is harmadikként zártak, sőt 2003-ban és 2004-ben, a FIFA-éra előtt is.

FIFA Strandlabdarúgó-világbajnokság, Ravenna

Döntő

Oroszország – Brazília 12-8 (3-2,6-2,3-4)

Gólszerzők: Sisin (21.,31.,32.), Sajkov (2.,6.), Leonov (8.,25.), Jeremejev (13.,19.), Makarov (15.,20.), Betinho (öngól, 21.), ill. Andre (8.,11.,30.,33.,34.,35.), Betinho (17.), Sidney (22.)

Bronzmérkőzés

Portugália – Salvador 3-2 (1-1,1-1,1-0)

Gólszerzők: Madjer (6.,25.), Belchior (15.), ill. Alvarado (2.), Velasquez (19.)

0 Tovább

Így fesztiváloztak a nők a Millenárison - Fotógaléria

Több ezren vettek részt a 13. Testébresztő Coca-Cola Női Mozgásfesztiválon. A Millenáris Parkban lebonyolított szabadidősportos rendezvényen közel nyolcvan mozgásformába kóstolhattak bele az érdeklődők.



A legnépszerűbb sportolási lehetőségek idén is a zenés sportágak voltak, így mindegyik aerobik és zumba órákon valóságos tolongás volt. A verőfényes napsütésben délutánra családi jelleget öltött a rendezvény, rengeteg gyerek is bekapcsolódott a különböző sportos játékokba.

Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke elégedetten vont mérleget a nap végén. „Tizenhárom éve megy ez a rendezvény. Minden ősszel megrendezzük, de egyszerűen nem lehet megunni. Amikor ilyen sokan jönnek ki a mozgásfesztiválra,mint ezen a vasárnapon, és láthatóan jól érzik magukat az emberek, az minden szervezésből fakadó fáradtságot feledtet. Sajnos Magyarországon a lakosság csupán 9 százaléka sportol rendszeresen. A Magyar Szabadidősport Szövetség minden rendezvényével azon van, hogy felhívja figyelmet a lakossági sportra, a mozgásra" – mondta a főszervező.
Az idei mozgásfesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke volt, a rendezvényt pedig többek között Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsítette.

Magyar Szabadidősport Szövetség

 

0 Tovább

Világjátékok 2017: az IWGA továbbra is kíváncsi

Folyamatosan érkeznek a kérdések a fővároshoz a Világjátékok Nemzetközi Szövetségétől (IWGA). A szervezet szemlebizottsága júliusban járt Magyarországon, hogy felmérje, Budapest és Gödöllő alkalmas-e a Világjátékok 2017-es megrendezésére, azóta az IWGA munkatársai folyamatos kapcsolatot tartanak a főpolgármesteri hivatallal.

Dr. Szeneczey Balázs

Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármesteri kabinetvezető szerint Budapest jól állja a sarat a kérdések kereszttűzében, és igyekszik minél hamarabb eljuttatni a válaszokat az IWGA-hoz. „Tarlós István főpolgármester úrnak kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar pályázat továbbra is versenyben van a 2017-es rendezési jogért. Az az egység, amely korábban Világjátékok-ügyben megteremtődött, az most is meg van, és úgy gondolom, hogy mi ettől vagyunk erősek. Folyamatos a kapcsolattartás a sportügyekért felelős államtitkársággal, számítunk a Gödöllői Önkormányzatra, és a Nemzeti Sportszövetségre is. Nem csak Budapest és Gödöllő áll nagy lehetőség előtt, hanem az egész ország is. Ekkora sporteseményt Magyarország még nem rendezett, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mi legyünk a házigazdák” – bizakodott Szeneczey.

Dr. Gémesi György


Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke az NSSZ Sajtószolgálatának elmondta, nemzetközi sportdiplomáciai vonalon zajlik egy lobbitevékenység, amely remélhetőleg a magyar pályázat esélyét növeli majd. „Hamarosan Ron Froehlich az IWGA elnökségének beszámol arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az egyes helyszíneken, döntés pedig januárban lesz. Magyarországot jó sportrendezvény-szerzőnek tartják, de ilyen nagy versenysorozatot még nem bonyolított le. A 2017-es olimpián kívüli sportágak Világjátéka lehet az első nagy, az ötkarikás játékokhoz hasonló seregszemle” – tette hozzá Gémesi.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Női Mozgásfesztivál - Önvédelmi jó tanácsok hölgyeknek

Önvédelmi oktatásban is részesülhetnek a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválra kilátogatók szeptember 4-én. A Millenáris Parkban megrendezendő fesztiválon – a korábbi évekhez hasonlóan – többtucatnyi sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyók.
 

Idén először önvédelmi oktatásba is belekóstolhatnak a lányok-asszonyok. „Egy nőnek meg kell tudnia védenie magát, és erre a tudásra sajnos szükség van” – kezdte Horváth Ádám Shidoshi-ho, aki a mozgásfesztiválon oktatni is fog majd.
 
„Tanfolyamainkon olyan tudást adunk át a nőknek, melynek segítségével az őket ért támadás során megvédhetik magukat, és elmenekülhetnek. Általában négy hónapos tanfolyamok alatt jut el oda valaki, hogy eredményesen tudja alkalmazni a technikákat, amelyeket a ninjutsu foglal magába. A Millenárison egy gyorstalpalóban lehet része annak, aki ellátogat a mozgásfesztiválra” – mondta a Horváth Ádám.
 
A rendezvényt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is kitesz magáért: több mint 75 sportolási lehetőség és mozgásforma közül válogathatnak az érdeklődők szeptember 4-én délelőtt 10-től 17 óráig.
 
A mozgásfesztivált Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsíti, míg a fővédnöki tisztet Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke látja el.

0 Tovább

Fallabda - Magyarország 27. lett a csapat-vb-n

A huszonhetedik helyen végzett a magyar válogatott a paderborni fallabda csapat-világbajnokságon.


A Krajcsák Márk, Fülöp Sándor, Szabóky Márton, Hoffmann Péter alkotta együttesünk nehéz csoportba került a németországi vb-n, és a kvartett utolsó helyén végzett. Az alsóházi mérkőzések során két győzelemmel zártak a mieink, így a 32 csapatos vb-n a 27. helyet csípték el.

Krajcsák Márk szerint már az is nagy szó, hogy a magyar csapat kijutott a vb-re. „Mindössze 20 éve van Magyarországon fallabda, ez az eredmény reálisnak mondható. Végezhettünk volna előrébb is, de nagyon nehéz csoportba kerültünk” – nyilatkozta Krajcsák Márk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum