Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – Neveztek az egyes nemzetek​​​​​​​

Lezárult a név szerinti nevezés az idei ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Az egyes nemzetek döntöttek arról is, hogy például egyéniben melyik versenyzőt hány szerrel nevezik. Ez azért hangsúlyos, mert ahhoz, hogy valaki az egyéni összetett fináléjába bejusson, minimum három szer összesített pontszáma szükséges. A szabályoknak megfelelően a legjobb három pontszám számít bele az összetettbe.

Ezt figyelembe véve szembeötlő a románok és az olaszok nevezése, akik 4-2-2 szerleosztást alkalmaztak a versenyzői között, ami azt vonja maga után, hogy csak egy-egy indulójuk juthat be a 24-es döntőbe. Esetükben elképzelhető, hogy változtatnak majd. A magyarok Pigniczki Fannit és Wiesner Hannát is négy-négy szerrel nevezték.

A hazai rendezésű kontinensbajnokságon Európa legjobbjait láthatja a közönség. Olyan klasszisok mutathatják be gyakorlataikat például, mint a német Darja Varfolomeev, az izraeli Daria Atamanov, az ukrán Viktoriia Onopriienko, vagy az olasz Sofia Raffaeli.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Fitnesz és testépítés – A Magyar Kupa után megvan az Eb-keret​​​​​​​

Kialakult az idei IFBB Fitness és Testépítő Európa-bajnokságon induló magyar csapat kerete. A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség információi szerint az utolsó nagy hazai megmérettetés a Budapesten megrendezett Magyar Kupa volt, amely után eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a spanyolországi kontinensbajnokságon.

Huber István, a hazai szövetség elnöke szerint egyre népszerűbb itthon a sportág. „A Magyar Kupán is érzékelni lehetett egyfajta létszámnövekedést az egyes kategóriákban, de a versenyzők felkészültségét tekintve is van előrelépés. A kontinensbajnokságon minden bizonnyal 10 körül lesz azon magyar indulók létszáma, akik döntőbe jutnak, közülük többeknek jó esélyük van dobogóra állni” – mondta az elnök.

Az IFBB Fitness  és Testépítő Európa-bajnokságot május 1. és 6. között rendezik meg Santa Susannában.

Íme a magyar válogatott:

Bogdán Szofia - Artistic Fitness

Pásztor Lilien - Bikini Fitness

Tomsits Linda - Acrobatic Fitness

Balaska Andrea - Bikini Fitness

Bárdi Rebeka - Artistic Fitness

Csasztvan Lilla - Fit Model

Deme Vanda - Bikini Fitness

Fürjes Adél - Acrobatic Fitness

Győrfi Liza - Acrobatic Fitness

Horváth Vivien - Bikini Fitness

Kolozsvári Veronika - Bodyfitness

Kummer Melinda - Fit Model

Lengyel Fruzsina - Acrobatic Fitness

Mészáros Alexandra - Artistic Fitness

Molnár Hanna - Artistic Fitness

Sarkadi Virág - Bikini Fitness

Saska Lili - Acrobatic Fitness

Somfai Gergely - Men's Physique

Suto Imola - Bikini Fitness

Szabó Kinga - Acrobatic Fitness

Tóth Tímea - Bodyfitness

Vörös Adrienn - Bikini Fitness

0 Tovább

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán​​​​​​​

Érdi Mária újabb sporttörténelmi sikere! Az ILCA 6 hajóosztályban versenyző klasszisunk átvette a vezetést a világranglistán. Az MVM SE világ- és Európa-bajnoka a rangsor dobogós helyein a német Julia Buesselberget és dán Anne-Marie Rindomot előzi meg.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával az olimpiára készülő magyar vitorlás versenyző az utóbbi időszakban többször írt  sporttörténelmet. Női egyéni hajóosztályban világbajnoki aranyat szerzett, majd az Eb-érme után kontinensbajnoki elsőséget is begyűjtött. A 2023-as év eredményei alapján itthon átvehette az év női sportolójának járó díjat. Ezt a sort folytatva sportkarrierje során először a világranglistán is élre állt.

„Örülök, hogy első magyarként olimpiai hajóosztályban világranglista éllovasként készülhetek az olimpiára. Jelenleg a hyéres-i világkupára koncentrálok, de mindenesetre a világranglistán elfoglalt hely biztató az előttem álló feladatok előtt.” – mondta Érdi Mária, aki a harmadik olimpiájára készül. 

fotó: porthole.hu

0 Tovább

Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán​​​​​​​

Négy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak a felnőtt magyar versenyzők a kick-box sportág Európa-kupa sorozatának bulgáriai állomásáról. A Plovdiv városában megrendezett versenyen 21 ország több mint 800 sportolója húzott kesztyűt. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki.

Az Európa-kupán a felnőttek között négy magyar aranyérem született. Ebből a pointfightingosok zsebeltek be hármat is: a férfiaknál Bondár Dániel, a nőknél pedig az egy héttel korábban a szarajevói Európa-kupán is elsőséget szerzett Haider Katrin diadalmaskodott. Rajtuk kívül a csapatversenyek során a dobogó tetejére állhatott fel a nőknél a Halker-Király Team együttese is, amelynek egyik tagja, Busa Andrea egyéniben egy ezüstöt is szerzett.

Szintén aranyéremmel utazhatott haza Bulgáriából Száraz Gergő. A tatamin zajló, félerejű technikákat megengedő szabályrendszerekben már több világbajnoki címmel rendelkező magyar kick-box klasszis mostanában a kiütésre menő ringes szabályrendszerek egyikében, a K1-ben próbálgatja magát. A sokoldalú harcos Plovdivban sikerrel járt, miután a 63,5 kg-os súlycsoportban a legjobbnak bizonyult.

Kick-box Európa-kupa, Plovdiv, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 1. Bondár Dániel

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili és Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

70 kg: 2. Haider Katrin

+70 kg: 1. Haider Katrin

Csapat: 1. Halker-Király Team

 

Full-contact:

Nők:

52 kg: 3. Kamarás Petra

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 1. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

60 kg: 2. Kovács Laura Fanni

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Taskentben versenyeznek az rg-sek

Folytatódik a vk-sorozat! A magyar ritmikus gimnasztikázók közül egyéniben Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna utazott el Taskentbe, valamint a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika is versenyez majd Üzbegisztánban. A magyar delegáció tagjai továbbá Gellei Noémi és Márton Minea edzők, valamint Kiss Katalin bíró is.

Taskentben 49 egyéni versenyző és 16 csapat indul majd.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

A magyar versenyzők programja (magyar idő szerint)

2024. április 26. péntek

13:00 felnőtt egyéni (C csoport) - karika, labda

15:45 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) - 5 karika

2024. április 27. szombat

9:45 felnőtt egyéni (C csoport) - buzogány, szalag

15:15 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) -3szalag/2labda

2024. április 28. vasárnap

Szerenkénti döntők bejutás alapján.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – MTK-s győzelmek a magyar bajnokságon​​​​​​​

Az MTK Budapest elsöprő sikerével ért véget a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Magyar Bajnokság. A hazai rendezésű Eb-re készülő élmezőnynek fontos állomása volt a Törökbálinton megrendezett bajnokság. Közben a bakui világkupán Gyulai Blanka az egyéni összetett 33. helyén végzett. A fiatal versenyzőnek ez volt élete első VK-ja.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Magyar Bajnokság 2024

Felnőtt

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest

2. Csepeli RG Club

Egyéni összetett:

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest) 132.050

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest) 131.992

3. Király Gréta (LSC RG SE) 96,384

karika

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

labda

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

3. Tschürtz Anna Emese (Hegyvidéki Szabadidősport)

buzogány

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

szalag

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

Junior

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest "A"

2. MTK Budapest "B"

3. Pécsi RG SE

Egyéni összetett:

1. Vukmir Elena (MTK Budapest)

2. Barkóczi Boglárka (MTK Budapest)

3. Grek Fruzsina (MTK Budapest)

Az 1-3. hely minden szeren ugyanez a sorrend.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Wiesner Hanna új gyakorlatokkal készül a kontinensbajnokságra

Wiesner Hanna gyakorlatilag minden napja már a hazai rendezésű Európa-bajnokság jegyében telik. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója elmondta, jól halad a felkészüléssel.

„Nagyjából ott tartok, ahol terveztük. Változatosak és újak a gyakorlataim. Labdával például egy elegánsabb vonalat képviselek majd, a szalaggal pedig keményebb stílust láthat tőlem a közönség.” – mondta Wiesner Hanna.

„Mindig van mit tökéletesíteni. Sok edzőtáborban eltöltött óra van mögöttem. És a hazai versenyek mellett már a világkupákon is hangolódunk az Eb-re” – tette hozzá az rg-s.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Ulrich Fassbender

0 Tovább

Kezdetét vette a teqball országos bajnokság​​​​​​​

Az elit számára a tét a vb-indulás

Megkezdődött a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem adott otthont.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcoltak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Egyéniben Izsák Anna és Blázsovics Ádám, női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina győzött, a férfi duók versenyét pedig Bányik Csaba és Katz Balázs nyerte meg. Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az első helyet Budapesten.

A szervezők amatőröknek és az utánpótlás kategóriában indulóknak is rendeztek versenyt. A teqball egy magyar fejlesztésű sportág. Egyre több országban játsszák, és itthon is nagy népszerűségnek örvend.

Eredmények:

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

2. Cséri Soma (Infinity Teqball)

3. Dombai Gergő (Rába ETO)

Női egyéni

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Janicsek Zsanett (Rába ETO)

3. Dezsényi Zsófia (Rába ETO)

Női páros

1. Kota Gabriella & Ács Krisztina (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE)

Férfi páros

1. Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Levik Boldizsár & Tóth Benjámin Patrik (Rába ETO)

3. Csereklye Martin (Rába ETO) & Cséri Soma (Infinity Teqball)

Vegyespáros

1. Kota Gabriella & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

3. Dezsényi Zsófia & Bányik Csaba (Rába ETO)

0 Tovább

A hajrában döntötte el a meccset a Kassa​​​​​​​

Kassai győzelem Trencsénben! A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 6. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes 2-1-re nyert a Trencsén otthonában

Rendhagyó összeállításban kezdett a Kassa. Ifj. Ján Kozák sérülések miatt három változtatásra kényszerült. Kirát Figueiredo váltotta a kapuban, valamint Golikov és Qose kezdett Sindelár és Gallovic helyett, Varga Péter pedig felépült a sérüléséből, és ő is kezdőként kapott bizalmat.
A gólgyártást Kristi Qose kezdte meg. Az albán középpályás Fabis passzából volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól fog dönteni ezen a meccsen, ám a hazaiak a 90. percben egyenlítettek. A trencséniek fiatal játékosa, Bright Donkor talált be. A mindent eldöntő találatot pedig Lukas Fabis szerezte a hosszabbításban.

Trencsén-Kassa 1-2 (0-0)

Gólok: Donkor (90.),illetve Qose (69.) és Fabis (90.+7.)

Trencsén: Vozinha - Kmet, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovsky - Derlek (99. Donkor), Baris, Ibrahim - Kupusovic (70. Gong), Akila (59. Emeka), Sunday (70. Uchekbu). Edző: Ilija Stolica.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Gorosito, Innocenti (62. Petrák) - Golikov (70. Jonec), Qose (77. Gallovic), Hocko, Davis - Medved, Fasko, Obounet (77. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fontos pillanatok a sportágban​​​​​​​

Jeles napok következnek az rg-seknél. A hétvégén megrendezik az idei magyar bajnokságot. Eközben Bakuban világkupa is lesz, ahol Gyulai Blanka is indul. Jövő hétfőn pedig kiderül, hogy milyen mezőnyt láthatunk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar bajnokságnak Törökbálint ad otthont vasárnap. Az esemény a sportág egyik legnagyobb hazai megmérettetése a juniorok és a felnőttek számára is. Bakuban háromfős magyar delegáció képviseli a magyar színeket: Gyulai Blanka versenyzőként, Klavora-Kolozsy Alexandra edzőként, Kiss Katalin pedig bíróként vesz részt az azerbajdzsáni VK-n.

Közben zajlanak a budapesti Európa-bajnokság előkészületei. Jövő héten pedig azt is láthatjuk majd, hogy kiknek a gyakorlataiban gyönyörködhetünk a Papp László Sportarénában megrendezendő Eb-n, ugyanis hétfőn lesz a nominatív nevezés határideje.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum