Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Csingtaóban folytatódik a World Series​​​​​​​

Újabb rangos nemzetközi megmérettetés áll a teqballosok előtt. A kínai Csingtao ad otthont a Teqball World Series következő állomásának. A hétvégi tornán a magyar színeket a győri Rába ETO játékosai képviselik – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.


Férfi párosban a világ- és Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs kettős indul, női párosban a többszörös VK-érmes Kota Gabriella és Ács Krisztina áll asztalhoz. Vegyespárosban a Bányik, Ács duó, valamint a Katz, Kota kettős játszik majd.

Egyébként Európából ott lesz még a 2021-es vb ezüstérmes Julien Grondin a lengyel Bratlomiej Franczukkal. Ilyés Szabolcs, a székely Góbék Teqball Team játékos-klubvezetője a fiatal lengyel tehetséggel, Marek Pokwappal indul majd Csingtaóban. A kínaiakon kívül a thaiföldi válogatott is képviselteti magát a hétvégén - többek között.

0 Tovább

Jet-Ski Magyar Nagydíj: Rekord mezőny és feszült várakozás Győrzámolyban​​​​​​​

Még el sem kezdődött a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokság és junior-vb, de máris megdőlt egy rekord. A világversenyre 27 nemzet versenyzői érkeztek, és eldőlt, hogy 154 nevezővel startol pénteken a száguldás. A sportágban a magyarországi kontinens- és világbajnokságok történetében nem volt még soha ilyen népes mezőny. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A világversenyen 25 fős magyar válogatott indul abban a mezőnyben, ahol ázsiai és ausztrál jetesek is vízre szállnak, illetve csütörtökön egy motorteszt erejéig vízre is szálltak, így alaposan benépesült a Zámoly Beach és környéke. Érdekesség, hogy a három hete az olaszországi Olbiában megrendezett vb-futam létszámát is meghaladja a győri.

Czeller Béla szerint örömteli a nagy érdeklődés, egyben a szervező bizottság bízik abban, hogy balesetmentes három nap elé nézünk.

„Elképesztő az érdeklődés. Vannak kategóriák, ahol olyan nagy létszámú a mezőny, hogy a pénteki kvalifikáció után nem mindenki jut tovább a döntőbe, úgyhogy feszült és izgalmas versenyek várhatók” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

Pénteken rendezik meg a kvalifikációs futamokat. A világverseny hivatalos megnyitója 19.20-tól Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után – 20 órától – látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. A száguldás pedig vasárnapig tart a Zámoly Beach-en. Több koncertre és kulturális eseményre számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak az Eb-re illetve a vb-re. A rendezvényen bárki díjmentesen vehet részt.

0 Tovább

Hat karatés érem az Európai Egyetemi Játékokon

Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar karatésok az Európai Egyetemi Játékokon, amelyet az idén Magyarország két nagyvárosában, Debrecenben és Miskolcon rendeztek meg.

A legjobban a férfiak 67 kg-os súlycsoportjában szerepeltek a hazai karatésok, hiszen ott magyar házidöntőt láthatott a játékok karate versenyszámainak keddtől csütörtökig otthont adó Miskolci Egyetemi Sportcsarnok közönsége. Fiatal versenyzőink küzdelméből végül Nichols Dávid került ki győztesen, Béres Botond pedig ezüstéremmel zárt. Szintén ezüstöt nyert a 60 kg-osoknál a felnőtt válogatott oszlopos tagjának számító Kiss András, a nőknél pedig Szodorai Bianka állhatott fel a dobogó második fokára.

Bronzéremmel zárta a játékokat a 84 kg-ban a korábbi korosztályos Eb-bronzérmes Dvorák Ádám, és szintén harmadik lett női csapat formagyakorlatban az ELTE Uhlyarik Panna, Bokor Kata és Kollár Eszter összeállítású együttese.

Közel állt az éremhez, végül azonban az ötödik helyen végzett női csapat küzdelemben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Egyházy Veronika, Gill Dóra Nikol, Szodorai Bianka, Kovács Kiara) együttese, illetve női egyéni formagyakorlatban a megnyitón a sportolók részéről az eskü szövegét mondó Tóth Vanda.

0 Tovább

Teltház lesz a Kassa FC – AS Roma találkozón!​​​​​​​

Stadionavató Kassán! A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa FC hétfőn az olasz sztárcsapatot, az AS Romát fogadja. A találkozó az új kassai stadion hivatalos átadója lesz. A meccs iránt az anyaországból is sokan érdeklődnek.

Biztosan teltház lesz Kassán, hiszen már nem lehet jegyet kapni a Roma elleni összecsapásra. „Újabb fontos mérföldkő lesz a hétfői nap klubunk életében, és jó érezni azt a kiemelt figyelmet, amely övezi a csapatot a napokban. A környező országokból is sok érdeklődő e-mailt kaptunk, illetve kapunk.” – számolt be a stadionavatóval kapcsolatban Geri Ádám ügyvezető.

„Előzetes információk szerint az olaszok csaknem a legerősebb összeállításukkal érkeznek, és biztos, hogy nem veszik félvállról a hétfői meccset” – mondta Geri Ádám, aki hozzátette: a két együttes legutóbb 15 évvel ezelőtt az Európa Ligában találkozott egymással.

„2009-ben az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén a Kassa nagy meglepetést okozva, 3-3-ra végzett a Francesco Tottival felálló olaszokkal. A visszavágót a Roma aztán 7-1-re nyerte, de az FC Kassáról beszélt fél Európa a két meccs között.” – emlékezett az ügyvezető.

A Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitója hétfőn 19.30-tól lesz. Az ünnepi találkozót 12.400 néző előtt játsszák le. 


FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Magyarország hat arannyal, hat ezüsttel és két bronzzal végzett Belgrádban​​​​​​​

A magyar válogatott összesen 14 érmet szerzett a Belgrádban megrendezett uszonyosúszó-világbajnokságon. A Világjátékok-kvalifikációs vb-n aranyérmes lett a 4X100 méteres multi mix váltó, amely világrekorddal, 2:41:90 perccel zárt. A világcsúcsot úszó kvartettben Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Bukor Ádám és Suba Sára kapott helyet. Világbajnoki címet szerzett a Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Lipők Larion, Suba Sára összeállítású 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltó is, Pernyész Dorottya 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Mozsár Alex 1500 méteres felszíni úszásban, valamint Kiss Nándor a 400-as és a 800-as felszíni döntőben.

Ezüstérmesként zárt egyéni számban két alkalommal is Mozsár Alex (800 m, 400 m felszíni úszás), Cséplő Kelen a 100 és a 200 uszonyos gyorson, valamint Lengyeltóti Bence (400 uszonyos gyors), és a Mozsár, Kiss, Lengyeltóti, Bukor alkotta 4X200-as felszíni váltó.

A két magyar bronzérmes Belgrádban Turucz Zoé (50 uszonyos gyors) és Kiss Nándor (200 felszíni) lett.

Veress András csapatvezető értékelése: „Fantasztikus eredményekkel zártuk a versenyt. Az egyéni számokban szerzett érmek mellett örömteli, hogy több váltónk is dobogóra állt, ami a csapat elképesztő erejét is mutatja. Nagy létszámmal érkeztünk Belgrádba, úgy gondolom, hogy ennek megfelelően is teljesítettünk. Némileg fájó, hogy néhányan kevéssel maradtak le a dobogóról, ugyanakkor ezek gyönyörű pontszerzések voltak, nincs miért bánkódni, maximálisan elégedettek vagyunk”

A magyar válogatott a tizennégy dobogós helyezéssel az éremtáblázat harmadik helyén végzett. Ez volt a 23. CMAS Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokság, amely után körvonalazódik a jövő évi Világjátékokon induló uszonyosúszó-válogatott. A kvóták sorsa véglegesen októberben dől el.

A 2025-ös Világjátékoknak a kínai Csengtu ad otthont. 

0 Tovább

Keddtől csütörtökig karate az Európai Egyetemi Játékokon​​​​​​​

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 10. és 24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG2024) rendez. Az európai egyetemisták legnagyobb szabású küzdelmeire mintegy negyven ország négyszáz egyeteméről közel ötezer fiatal vesz részt, hogy tizenhét sportágban mérjék össze erejüket és tudásukat.

A karate versenyszámokat Miskolcon, az Egyetemi Sportcsarnokban bonyolítják le július 16-18-án, keddtől csütörtökig. A verseny szakszerű megrendezésében – Falusi Márton, Kis Virág és Pálinkás András vezetésével – az MKSZ is segítséget nyújt.

A pénteki nagyszabású megnyitón, a DVTK Arénában a sportolók és a bírók elmondták esküjüket, majd az EUSA zászló felvonásával hivatalosan is kezdetét vette az EUG2024. Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a megnyitón elmondta: a sport kulcsszerepet játszik az összetartozás és a közösség érzésének erősítésében. A sport értéket teremt a játékok pedig lehetőséget nyújt arra, hogy Miskolc és Debrecen a sporton keresztül is megmutathassa értékeit – tette hozzá a rektor.

Külön büszkeség a karatésok számára, hogy a sportolók eskütételét egy miskolci karatés, Tóth Vanda mondta el. 

“Fantasztikus, hogy 37 fős magyar karatés vesz részt az Európai Egyetemi Játékokon. Soha ilyen nagy létszámú csapatunk nem volt még a játékok történetében. Ez azt jelzi, hogy Magyarországon erős az egyetemi karate sport. A Magyar Karate Szakszövetség égisze alatt létezik egyetemi magyar bajnokság is, a mostani verseny lebonyolításában pedig együttműködünk a MEFS-sel. Ami pedig a várható eredményeket illeti, több érem megszerzésében bizakodunk” – nyilatkozott a rajt előtt Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke.

Európai Egyetemi Játékok, karate torna, a magyar indulók:

Férfiak:

Kata (formagyakorlat):
Egyéni: Beke Bálint, Barta Roland, Mérő Bálint, Szilágyi Gergő

Kumite (küzdelem):
60 kg: Kiss András, Nagy Máté
67 kg: Béres Botond, Nichols Dávid, Kerti Kelemen
75 kg: Ács Tamás, Bagdi Márk Richárd, Tálas Bendegúz
84 kg: Botos Botond, Bazsánt Csaba, György Dániel, Dvorák Ádám, Bendó Milán
+84 kg: Frankó Dániel, Hőning Ádám, Stum Dominik, Molnár István
Csapat: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Bagdi Márk Richárd, Bazsánt Csaba, Dvorák Ádám, György Dániel, Frankó Dániel, Hőning Ádám)

Nők:

Kata:
Egyéni: Fábián Csenge, Uhlyarik Panna, Bokor Kata, Kollár Eszter, Nagy Gréta, Gáldonyi Nikolett, Tóth Vanda
Csapat: Eötvös Loránd Tudományegyetem (Uhlyarik Panna, Bokor Kata, Kollár Eszter)

Kumite:
50 kg: Kovács Kiara, Kissimon Réka
55 kg: Szodorai Bianka, Gill Dóra Nikol, Bene Bianka, Papp Réka
61 kg: Egyházy Veronika
68 kg: Módos Katalin
+68 kg: Dávid Kira
Csapat: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Egyházy Veronika, Gill Dóra Nikol, Szodorai Bianka, Kovács Kiara)

0 Tovább

Uszonyosúszó-vb: Szenzációs magyar érmek és világrekord Belgrádban​​​​​​​

Tíz éremnél tartanak a magyarok a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. A 4 arany, 5 ezüst, és 1 bronz mellé ráadásul egy fantasztikus világrekord is társult. A 4X100 méteres multi mix váltó 2:41:90 perccel csapott célba. A világcsúcsot úszó kvartettben Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Bukor Ádám és Suba Sára kapott helyet. A selejtezőben a magyarok a Mayer Dávid, Pernyész, Bukor, Blaszák Lilla összeállításban harcolták ki a fináléba jutást.

Aranyérmet szerzett  Pernyész Dorottya 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Mozsár Alex 1500 méteres felszíni úszásban, és Kiss Nándor a 400-as felszíni döntőben. Utóbbi számban Mozsár ezüstérmesként zárt. Szintén a dobogó második fokára állhatott fel Cséplő Kelen a 100 és a 200 uszonyos gyors eredményhirdetésekor, valamint Lengyeltóti Bence (400 uszonyos gyors), és a Mozsár, Kiss, Lengyeltóti, Bukor alkotta 4X200-as felszíni váltó.

Az eddigi egyetlen magyar bronzérem Kiss Nándor nevéhez fűződik, aki a 400 uszonyos gyors fináléjában lett harmadik. 

A magyar válogatott a tíz dobogós helyezéssel az éremtáblázat harmadik helyén áll Belgrádban.

0 Tovább

Hét kick-boxos arany az Európai Egyetemi Játékokon

Hét arany, kilenc ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a hazai versenyzők az Európai Egyetemi Játékok kick-box tornáján. A kontinens egyetemistáinak és főiskolásainak legrangosabb multisport rendezvényét az idén Magyarország két nagyvárosa, Debrecen és Miskolc látja vendégül. A játékok kick-box versenyszámaiban – amelynek Miskolc adott otthont – a magyarok bizonyultak a legeredményesebbnek.

A kick-box hét szakága közül négy mutatkozhatott be Mickolcon. A pointfighting szabályrendszerben Bozók Szabolcsnak sikerült súlycsoportját megnyernie, a kick-lightosoknál pedig a fiatal kora ellenére már többszörös világbajnok Száraz Gergő diadalmaskodott. Érdekesség, hogy ezúttal a ringben több arany született, mint a tatamin. A full-contactosok küzdelmeiben Petrovics Péter, illetve a korábban a tatamin világ- és Európa-bajnoki címet is nyert Kovács Laura Fanni lett első. A K1-esek mezőnyében Rehák Márk három győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a nőknél pedig Gera Zorka nyakába akasztottak aranyérmet. 

Kifejezetten jól szervezett és roppant hangulatos versenyt sikerült megrendezni, amiben a Magyar Kick-box Szakszövetségnek is jelentős része volt, hiszen ők biztosították a tatamikat, a ringeket, a bírók nagy részét és a segítők zömét. A helyszínre sem lehet panasz, hiszen egy vadonatúj teniszcsarnokban bonyolították le a versenyt, és a nagy melegben a csarnokbeli légkondicionálás rendkívül sokat számított – dicsérte a körülményeket Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. 

 

"A küzdelmek szakmailag változó színvonalat hoztak, hiszen volt olyan súlycsoport, ahol a felnőtt világranglista első három helyezettje itt volt, ugyanakkor akadtak gyengébb kategóriák is. De tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen verseny. Az eredményeket tekintve örömteli, hogy a magyarok jeleskedtek, és jó érzés, Európa itt megjelent egyetemista kick-boxosainak a jelentős részét a mieink tették ki. Ez azt mutatja, hogy sportolóink fontosnak tartják, hogy egyéb területeken is képezzék magukat, és gondolnak a későbbi életükre. Meggyőződésem, hogy ez jó az egyénnek is, de jó az egész hazai kick-boxnak is. Egyúttal köszönetemet szeretném kifejezni az egyetemeknek és főiskoláknak, hogy támogatták, támogatják a náluk tanuló kick-boxos fiatalokat" – nyilatkozta Galambos Péter.

 

A viadalon az éremtáblázaton Magyarország végzett az élen, megelőzve Horvátországot és Törökországot.

Európai Egyetemi Játékok, Miskolc, kick-box, a magyar érmesek:


Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Bozók Szabolcs, 2. Száraz Gergő
74 kg: 1. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bondár Dávid és Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 2. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Török Dóra

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Bozók Szabolcs
74 kg: 3. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 3. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Zsíros Annamária

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Tóth-Szabó Vilmos
86 kg: 1. Petrovics Péter
Nők:
56 kg: 2. Szeleczki Lilla
+65 kg: 1. Kovács Laura Fanni, 2. Tímár Boglárka

K1:
Férfiak:
67 kg: 1. Rehák Márk, 2. Forgó Zalán
81 kg: 3. Gondos Gergely és Tóth Bendegúz
Nők:
56 kg: 2. Nagy Zsófia
60 kg: 3. Boldizs Nikolett
65 kg: 1. Gera Zorka

0 Tovább

Párizs 2024 - Lévai Zoltánnak sok erőt adhat a testvére Eb-aranya​​​​​​​

Lévai Zoltán nem bánja, hogy itthon, tévében nézi majd az olimpiai megnyitót. A 77 kilogrammos kötöttfogásúak mezőnyében induló birkózó a párizsi játékok kezdetekor még itthon lesz. „Még jónak is tartom, hogy az olimpiai kavalkádból főleg a verseny előtt keveset kapok. Mindenki mondja, aki megtapasztalta, hogy a játékoknak van egy speciális hangulata, amelyre külön készülni kell” – mondja Lévai, akinek a felkészülésében komoly pluszt jelent, hogy testvére, Lévai Levente ugyancsak a 77 kilósoknál, de az U20-as korosztályban a közelmúltban Európa-bajnoki címet szerzett Újvidéken.

„Követtem azt az Eb-t, és örömmel láttam, hogy a testvérem bizonyos elemeket be tudott építeni a birkózásába, amit adott esetben tőlem lesett el. Sokat edzünk együtt, és mikor hazajött, édesapámmal kiértékeltük a kontinensbajnokságot, megállapítottuk, hogy ez az erős családi műhely eredményes. Biztos vagyok abban, hogy az én versenyzésemre is nagy hatással van Levi technikai repertoárja. A világversenyen elért győzelme pedig erőt adhat nekem is az olimpiára” – fogalmazott Lévai Zoltán.

0 Tovább

Rögbi Eb – A férfiak is negyedikek lettek Budapesten

A női válogatott után a férfiak is a negyedik helyen végeztek a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A férfi válogatott bronzmeccset játszhatott, amit a nőkhöz hasonlóan elvesztett, de így is történelmi eredményt ért el a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.

Két negyedik helyezés lett a vége tehát a budapesti meccsdömpingnek. A kánikulában lejátszott mérkőzések során mind a nők, mind a férfiak bizonyították, hogy a hőn áhított előrelépésre képesek.

A nők szombati negyedik helye után a férfiak megnyerték a Monaco elleni negyeddöntőt (36-14), aztán következett a svédek elleni elődöntő, ahol végül a mieink alulmaradtak 21-14-re. A bronzmérkőzésen Lengyelország ellen léptek pályára a magyarok, és 26-5-re alulmaradtak.

A két állomásból álló kontinensbajnokság összesített eredményeit tekintve mind a két válogatott megszerezte az összetett negyedik helyet, amely szintén egyedinek számít, hiszen magyar válogatottak ilyen sikereket korábban nem értek el ebben a sportágban

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke:

„Ez a két negyedik hely, ez csillagos ötös. Ezek a sportolók, akik munka és tanulás mellett – persze van köztük profi is – bizonyítottak. Korábban felkaptuk a fejünket amikor egy-egy feröeri csapat meglepetést okozott. Most a mieink bizonyították, hogy Európa élmezőnyének közvetlen közelében vannak. Beért az a sportágfejlesztési munka, amit 8 éve indítottunk”

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum