Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Vietnámban is letették névjegyüket a magyarok​​​​​​​

A magyar teqballosok Vietnámban is remekeltek. A sportág legrangosabb sorozatának, a Teqball World Series legutóbbi állomásának Quy Nhơn adott otthont, ahol Ács Krisztina és Bányik Csaba (Rába ETO) aranyérmes lett vegyespárosban. Ugyanebben a kategóriában Kota Gabriella és Katz Balázs (Rába ETO) bronzérmesként végzett.

Blázsovics Ádám (Reac Teqball) két kategóriában is dobogósként zárt, miután férfi egyéniben ezüstérmes lett, párosban pedig Györgydeák Aporral (Góbék Teqball Team) begyűjtötte a bronzérmet. A másik 3. helyezett is magyar duó lett, ugyanis a Bakó Ádám, Odnoga Mátyás (STEQERZ) kettős is érmesként térhet haza Vietnámból.  

A teqballosok nem sokat pihenhetnek, hiszen az előttünk álló hétvégén Győrben állnak asztalhoz, ahol megrendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság III. és egyben utolsó fordulóját. Az ob-n egyben az is eldől, hogy kik alkotják majd a magyar válogatottat az idei teqball-világbajnokságon.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon és a Magyar Teqball Szövetség hivatalos Facebook oldalán.

0 Tovább

Teqball – Győrben kiderül, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a világbajnokságon

Győr ad otthont a MOL Országos Teqball Bajnokság III. és egyben utolsó fordulójának. A június 15-16. között zajló, többszörös világ- és Európa-bajnokokat felvonultató tornára érkező szurkolók a Városi Egyetemi Csarnokban izgulhatják végig a mérkőzéseket. Az ob-sorozat egyben válogató verseny is a világbajnokságra, így a Rába-partján az is eldől, hogy kik képviselhetik a magyar színeket az idei vb-n.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a hazai elit mellett az amatőröket is várják két kategóriában, azaz egyéniben és párosban. A megreformált junior kategóriában minden szárnyát bontogató fiatalra is számítanak, akik szívesen kipróbálnák magukat versenyhelyzetben.

Szombaton a profi kategóriák versenyeit rendezik meg. A döntőket vasárnap tartják, a zárónapon a finálék előtt amatőr és junior versenyek lesznek.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon és a szövetség hivatalos Facebook oldalán.

0 Tovább

Lévai Zoltán megálmodta az olimpiai aranyát​​​​​​​

Lévai Zoltán mindent feltett egy lapra. A kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában készül Párizsra. Kimaxolta a kvótaszerző időszakot, hiszen az utolsó lehetőséget megragadva, a világkvalifikáción váltotta meg repülőjegyét Párizsba.

„A vb-n lett volna a legegyszerűbb, ott nem sikerült, mint ahogy az európai kvalifikáción sem, aztán válogató itthon, és végül Isztambulban egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz” – foglalta össze röviden kvótaszerzését Lévai.

„Azóta szinte minden percét összeraktam fejben az olimpiai szereplésemnek. Fontos, hogy a felkészülés hátralévő részében és Párizsban is nyugodt legyek. Sokszor elképzeltem, hogy milyen lesz majd. Tizenhatan vagyunk, és mindenki egyet akar: a végső sikert. Ez nekem álmomban már megvolt, bízom benne, hogy a valóságban is átélhetem.”

Lévai Zoltánt a budapesti ranking versenyen is láthatjuk, amely csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a BOK-csarnokban. A Polyák Imre–Varga János emlékversenyre, a párizsi olimpia előtti utolsó nagy nemzetközi viadalra a világ számtalan pontjáról érkeznek birkózók.

0 Tovább

Autós hegyi Európa-bajnokság – Nagy bronzérmes Csehországban!​​​​​​​

Továbbra is lendületben van a magyar hegyi Európa-bajnok! Nagy Norbert a hétvégén Csehországban ült autóba, és végül éremszerzőként zárt.

Nagy Norbert dobogóra állt Csehországban. A hegyi Európa-bajnokság sternberki állomásán az 5-ös kategória címvédője harmadik lett, ezzel összetettben megőrizte vezető helyét.

 

A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta az első felfutást megnyerte, a második előtt meg leszakadt az ég, és egy baleset is történt a pályán. Miután a magyar klasszis felért a vizes aszfalton, leállították a versenyt, és a baleset nyomait eltüntették a pályamunkások. Eközben felszáradt az út, és a végső győztes olasz Lukas Biciatto, valamint az osztrák Chris-Andre Mayer jóval kedvezőbb pályán ért fel.

„Összességében elégedett vagyok, sikerült ezúttal is dobogóra állni. Kisebb fejlesztések voltak az autón, és további apróságokat is tervezünk. Két hét múlva jön a német futam, reméljük, hogy a lendület kitart a folytatásban is” – nyilatkozta a  BMW E46 pilótája.

A hegyi Európa-bajnokság következő futamát két hét múlva rendezik meg a németországi Eisenach mellett.

0 Tovább

Losonczi Dávid Párizsban akklimatizálódott​​​​​​​

Losonczi Dávid céltudatos sportember. A 87 kilogrammos kötöttfogású birkózó tagja a párizsi Magyar Olimpiai Csapatnak. Mindent a felkészülésnek rendel alá.

„Már a finisben vagyok. Az olimpiával kelek és fekszem. Nagyon készülök. Igyekszem minden apróságra odafigyelni. Még Párizsba is elmentem, felkerestem azt a csarnokot, ahol birkózni fogunk. Akklimatizálódtam egy kicsit. Ismerem a  mezőnyt, nehéz dolgom lesz, de keményen készülök” – mondta Losonczi Dávid.

A klasszist a jövő hétvégi budapesti ranking versenyen is láthatjuk. „A budapesti verseny remek felkészülési állomás lesz. Örülök, hogy egy nemzetközi megmérettetésen is tudok itthon indulni” – tette hozzá.

A párizsi olimpia előtti utolsó nagy nemzetközi viadalra a világ számtalan pontjáról érkeznek versenyzők. A Polyák Imre–Varga János-emlékverseny június 6-án kezdődik és 9-éig tart a BOK-csarnokban. 

0 Tovább

Grappling Európa-bajnokság: Két felnőtt, és négy U17-es érem Bakuban

Több magyar is dobogóra állt a Bakuban megrendezett grappling Európa-bajnokságon. A felnőttek 71 kilogrammos súlycsoportjában Lakatos Sándor gi szabályrendszerben ezüstérmet szerzett, míg Laky Levente a no gi napon a 92 kilósok között bronzérmes lett – adta hírül a Magyar Grappling Szövetség Sajtószolgálata.

Az azeri kontinensbajnokságon a fiatalok is küzdőtérre léptek, az U17-eseknél gi-ben Balogh Boldizsár aranyérmes lett a 63 kilós kategóriában, ugyanitt Stágel László harmadikként fejezte be az Eb-t.

Az U17-es korosztályban a no gi szabályrendszerben további két magyar bronzérem született, miután Muzsnay Péter (50 kg) és Lukász Milán (76 kg) egyaránt felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Bakuban Skáfár Bence szövetségi kapitány irányította a magyar válogatottat, míg a bírói testületben Berkes László, Merkert Zoltán, Sós György és Herle Zsolt is szerepet kapott.

Kovács Gábor, a Magyar Grappling Szövetség elnöke szerint ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sportág világversenyein számolni kell a magyarokkal. „Örömteli, hogy a felnőttek mellett utánpótlásban is voltak érmek, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy több pontszerző helyünk is volt az érmeken kívül. Az élmezőnyben nüanszokon múlik, hogy valaki szerez-e érmet, vagy ötödik lesz.” – mondta a sportvezető.

Grapplingben két szabályrendszerben küzdenek a versenyzők. Gi grapplingben hagyományos ruházatban (gi-ben) vannak a küzdő felek, és maga a ruházat is felhasználható a küzdelem során. A no gi-ben passzos ruházatban vannak a versenyzők, és ez nem használható fel a küzdelemben (a birkózáshoz hasonlóan).

0 Tovább

Fekvenyomó-világbajnokság: Magyar érmek Amerikában

Minden korosztályt beleszámítva összesen három érmet szereztek a magyar fekvenyomók az Austinban megrendezett fekvenyomó-világbajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Szabó Ágnes a felnőtt mezőnyben a +84 kilósoknál bronzérmes lett 145 kilogrammos teljesítménnyel.

fekvenyomás

Világbajnoki címet szerzett Susa Olivér a juniorok 105 kilogrammos kategóriájában, miután 212,5 kilóval zárt az amerikai vébén. A harmadik érmet Cserna János gyűjtötte be, ő a 2. helyen végzett a masters 2-eseknél a +120 kilogrammos kategóriában. Cserna 215 kilóval zárt. Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke is indult a világbajnokságon, aki a masters 1-es mezőnyben a 93 kilósoknál vb-pontszerző lett, mivel az előkelő 5. helyen fejezte be a világversenyt.

„Eredményes és összetartó kis csapat vett részt a világbajnokságon. A sportág hazai erősségét mutatja, hogy minden korosztályban maradandót alkottak az indulóink. Volt győzelem utánpótlásban, ami nagyon fontos a jövőre való tekintettel” – összegzett Kromek András szövetségi kapitány.

Berke Lóránd szerint egyre jobban fejlődik a sportág nemzetközileg is. „Az amerikai vb-n láthattuk, hogy hol tart a világ élmezőnye fekvenyomásban. Az eredmények bizonyítják, hogy mi magyarok nagyon nem lógunk ki lefelé. A maroknyi válogatott helyt állt a világbajnokságon, és ezekre a sikerekre lehet építeni a jövőben” – mondta az elnök.

0 Tovább

Elhunyt Kalmár Árpád

Május 30-án, 57 éves korában Spanyolországban elhunyt Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke. A Shihan karatés rangot viselő, köztiszteletnek örvendő mester évtizedekig tagja volt az MKSZ vezetőségének. Korábban dolgozott az MKSZ általános alelnökeként és főtitkáraként is, az utóbbi időben pedig a média és marketing területért felelős alelnök volt.

A kyokushin stílus képviselőjeként számtalan nagysikerű világversenyt szervezett és rendezett, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezetben haláláig a Branch Chief tisztséget töltötte be. Még részt vett a múlt heti, spanyolországi Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságon, ahol már nem volt a legjobb egészségi állapotban. Útközben hazafelé szívproblémákkal kórházba szállították, ott hunyt el. Július 29-én lett volna 58 éves.

Kalmár Árpád Jászberényben született, majd a középiskola elvégzése után Budapestre került, ahol a Szolnokon elkezdett karate sportág gyakorlását folytatta. A katonai szolgálat után megalapította saját egyesületét, a Stabilitást. Tanulmányai során sportmenedzseri, sportjogi és karate szakedzői végzettségeket szerzett. Dolgozott edzőként és menedzserként, hazai és nemzetközi versenyeket, eseményeket, edzőtáborokat és szakmai utazásokat szervezett. Cégével 2002-től a Sport TV küzdősport magazinját szerkesztette és gyártotta.

A karate útján Furkó Kálmán, a hazai kyokushin egyik megalapítója indította el. Fiatalon Kalmár Árpád is versenyzett, több hazai és nemzetközi helyezést elérve, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia versenyzői pályafutását. Edzőként tanítványai számos magyar bajnoki, Európa- és világbajnoki, illetve világkupa helyezéssel büszkélkedhetnek.

Saját bevallása szerint az életét, munkáját és ambícióit meghatározta a sporttal és a karatéval kapcsolatos tapasztalatok és értékek átadása.

A korábbi kiváló sportolót és fáradhatatlan sportvezetőt az MKSZ valamennyi tagja, a teljes hazai karatés társadalom gyászolja. Halála hatalmas veszteség a magyar karaténak.

A Magyar Karate Szakszövetség Kalmár Árpádot a saját halottjának tekinti.

Őszinte részvétünk a családjának.

Nyugodj békében, Shihan!

0 Tovább

Teke – Magyar világbajnoki ezüst!

Utánpótlás érmek Szlovákiában

Fantasztikus magyar ezüst a tekézők világbajnokságán. A szlovákiai Breznóban zajló világversenyen a férfiak sprint számában Zapletán Zsombor másodikként zárt. A Szegedi TE világklasszisa egy nagyon nehéz sorsolást követően, hosszú menetelés után eljutott a szám döntőjéig. Az aranyérmet végül a német Christian Wilke nyerte meg.

Ugyancsak Breznóban a fiatalok is jól teljesítettek: Kis Horváth Luca ugyanis U23-ban  összetett egyéni vb-aranyat szerzett. A tehetség 632 fás eredménnyel a második helyen zárt az egyéni versenyben, ezzel összetettben világbajnoki címet nyert. Az U18-asoknál bronzérmesként zárt az Ivanyik Dávid, Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs, Tóth Levente páros is. Ebben a korosztályban Eb-t rendeztek. Az első magyar érmeket ezen a kontinensbajnokságon Fábián Adelin és Várvölgyi Milán, valamint Ivanyik Dávid gyűjtötte be. A Fábián-Várvölgyi egység tandem mix-ben aranyérmes lett, Ivanyik pedig sprintben szerezte meg a harmadik helyet.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A szövetség elnöke szerint a közös sikerbe mindenki beletette a munkáját

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint feledhetetlen világverseny zárult vasárnap. Bencze György úgy látja, ezt a sikert felhasználva még népszerűbb lehet a sportág.

„Mindenkitől csak pozitív visszajelzéseket kapunk. Ebbe a közös sikerbe a szervezőbizottságtól, valamint a stafftól az önkénteseken át a sajtócsapatig mindenki sok munkát tett bele. Azon vagyunk, hogy ezt a reflektorfényt felhasználva tovább népszerűsítsük a ritmikus gimnasztikát. Ez egy olyan sportág, amelyet közelről kell látni, ha meg akarjuk érteni. Nos, azt hiszem a Papp László Budapest Sportarénában sikerült így, ebből az aspektusból megmutatni az rg-t. Könnyfakasztó volt helyenként látni, ahogy a  közönség fogadta a magyar versenyzőket, és ahogy szurkoltak a lelátón - mondta Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum