Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

15 év után ismét Kassán játszik az AS Roma!​​​​​​​

Idén nyáron a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa a sztárokkal teletűzdelt olasz AS Roma csapatával játszik barátságos mérkőzést a Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján – jelentették be egy sajtóeseményen az Aréna gyepszőnyegén.

„Szlovákia negyedik legnagyobb stadionja, a Kassai Futball Aréna most már teljesen elkészült, szeretnénk ezt egy emlékezetes mérkőzéssel, hivatalosan is megnyitni az UEFA által adható legmagasabb minősítéssel rendelkező Stadiont. Két hónap intenzív munka után bejelenthetjük, hogy július 22-én 17 órától az első osztályú Niké Ligában játszó FC Kassa ellenfele az idei Európa Liga elődöntőse, a háromszoros olasz bajnok, kilencszeres olasz kupagyőztes, a két évvel ezelőtti Európa Konferencia Liga győztes AS Roma lesz.” – mondta a Kassai Futball Aréna vezérigazgatója, Peter Schmiedl.

„Le a kalappal a Futball Aréna vezetősége és vezérigazgatója előtt, amiért sikerült leszervezni egy ilyen nagy múltú klub Kassára érkezését. Bízom benne, hogy teltház lesz! Van egy kis nosztalgikus érzésem, hiszen a legendás Francesco Totti vezetésével éppen 15 évvel ezelőtt az AS Roma Európa Liga mérkőzésen már Kassára látogatott. Akkor az MFK Kosice 2009. augusztus 20-án 8450 néző előtt 3-3-as döntetlent játszott.” - mondta Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

Érdekesség, hogy az AS Roma jelenlegi vezetőedzője, Daniele De Rossi akkor kezdőjátékosként végig a pályán volt.

 

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Búvársport – A magyarok 15 érmet szereztek a junior Eb-n!​​​​​​​

Tizenöt magyar érem a Litvániában megrendezett junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a Klaipėdában megrendezett kontinensbajnokságon a magyar küldöttség hét arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal zárt.

Turucz Zoé  az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban világcsúcsot ért el 21.48 másodperces idővel. A fiatal magyar tehetség az 50 mellett a 100-as távot is megnyerte. Kovács Megyer Európa-bajnoki címet szerzett 400 méteres búvárúszásban, valamint a felszíni kategóriában 400, 800 és 1500 méteres távon. A hetedik magyar aranyérmet Mayer Dávid gyűjtötte be 50 uszonyos gyorson.

Magyarország a hét arany-, öt ezüst- és három bronzzal az éremtáblázat 2. helyén végzett a görögök mögött.

Dr. Gémesi György szerint a magyarok ismét bizonyítottak ebben a sportágban. A Magyar Búvár Szakszövetség elnökének – májusi megválasztása óta – ez volt az első világversenye. „Korábbi sportvezetői munkám során többször érzékeltem azt az erőt, ami ebben a sportágban van. Most, az MBSZ elnökeként fantasztikusnak tartom, hogy a fiataljaink ismét bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak. Most, akik sikereket értek el, a jövőben értük fogunk szorítani a nagy világbajnokságokon, illetve Világjátékokon” – összegzett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. 

0 Tovább

Socca - Az év egyik legrangosabb eseménye következik​​​​​​​

Jön a Socca Nemzeti Bajnokság Országos Nagydöntő! A Hajdúszoboszlón megrendezendő esemény arról dönt, hogy mely csapatok képviselhetik a magyar színeket a krétai Bajnokok Ligájában.

A SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint harminckét csapat lép pályára.

A nagydöntővel párhuzamosan sporttörténelmi pillanatoknak is szemtanúja lehet a közönség, hiszen nemzetközi socca női tornát is rendeznek.

Ez lesz az első alkalom, ahol bemutatkozik a női válogatott. A nemzetközi tornán a magyarokon kívül Görögország, Ciprus és Horvátország nemzeti együttese játszik majd.
Az év egyik legnagyobb socca eseményének időpontja: 2024.07.06-07.
Helyszín: Hajdúszoboszló, HSE Sporttelep (4200 Hajdúszoboszló, Sport utca 5.)


Bővebb információk a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség Facebook oldalán.

0 Tovább

Két magyar érem az ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Két magyar bronzérem született a Horvátországban csütörtöktől vasárnapig megrendezett nagyszabású ifjúsági karate világkupán. A Karate1 Youth League elnevezésű sorozatban a poreci versenyen rekordlétszám, 74 ország 3646 fiatal versenyzője indult.

A junior (16-17 évesek) fiúk 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmei során Tóth Zsombor hat győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a bronzérmet. A selejtezőkben holland, török, olasz, ausztrál és svájci ellenfelet múlt felül, de a döntőbe jutásért kikapott egy skót versenyzőtől. A 3. helyért aztán Tóth Zsombor legyőzte újabb olasz ellenfelét is, ezzel bronzérmet nyert a hatalmas mezőnyben.

Az U14-eseknél (12-13 évesek) a 45 kilós fiúk között Pásztor Szabolcs első mérkőzésén kikapott ukrán ellenfelétől, de aztán a vigaszágon hatalmasat ment: négy győztes mérkőzést követően – horvát, török, horvát és francia versenyző ellen nyert – szintén felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Karate Világszövetség, a WKF az ifjúsági világkupa előtt rendezte meg hagyományos nyári edzőtáborát, ahol olimpiai és világbajnoki érmesek oktatták a fiatalokat. Az edzőtábort záró versenyen is örülhettünk magyar sikernek: a 10-11 éves lányok 40 kg-os súlycsoportjában Arnóth Lilla aranyérmet nyert. 

0 Tovább

Jet-Ski Eb-t és vb-t rendez Magyarország​​​​​​​

Európa legjobb jet-skisei júliusban Magyarországra jönnek. Újabb rangos világversenyt rendez ugyanis hazánk. Győr-Győrzámoly ad otthont az egyik idei Európa-bajnoki futamnak, és egyben a junioroknak világbajnokságot rendeznek.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke elmondta, az új Eb-helyszínnek számos pozitív hatása van. „Korábban Nyíregyháza-Leveleken volt világverseny ebben a sportágban, Győr és térsége nagyobb mezőnyt jelenthet. Elsősorban északi versenyzők nagyobb részvétele várható. A magyar válogatott ezúttal is gőzerővel készül az Eb-re, illetve a vb-re. Több éremesélyes versenyzőnk van, akik bizonyítani szeretnének” – mondta a sportvezető.

„Ezzel a világversennyel közelebb szeretnénk hozni az emberekhez a sportágat. Éppen ezért számos kiegészítő programmal is készülünk Győrzámolyban, illetve Győrben. Több koncertre és kulturális eseményre számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak az Eb-re, illetve a vb-re” – tette hozzá Czeller Béla. Az eseményekről bővebben a Magyar Jet-Ski Szövetség Facebook-oldalán lehet olvasni.

Az Európa-bajnokság július 18-án kezdődik és július 21-éig tart. 

0 Tovább

Szumó – 15 érem az utánpótlás Európa-bajnokságon​​​​​​​

Fiatal szumósaink ismét bizonyítottak! A lengyelországi utánpótlás Európa-bajnokságon a magyarok hat aranyat, két ezüstöt és hét bronzérmet nyertek. A kontinensbajnokságnak Kwidzyn adott otthont.

Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke szerint ez az Eb is ékes bizonyítéka annak, hogy a magyar utánpótlás jó kezekben van.

„A válogatott tagjai a 15 érmen kívül több pontszerző helyet szereztek, és nem csupán egyéniben, hanem csapatban is eredményesek voltak. A lányok bronzérmesek lettek , a fiúk pedig Európa-bajnoki címet nyertek. Csapatszinten így elmondható, hogy idén az Európa-bajnokságokon U18-ban, U21-ben  és U23-ban aranyérmesek lettek a magyarok, míg felnőttben Eb-bronzot gyűjtöttek be.” – értékelt az elnök.

 

Magyar érmesek

U15

arany

Sillei Janka (45 kg)

Szalay Adrián (55 kg)

 

U18

arany

Kaszás Elza (60 kg)

Gyenes Bence (100 kg)

Jakab Martin (70 kg)

ezüst

Róna Szintia (+75 kg)

Kék Milán (90 kg)

bronz

Varga Lili (75 kg)

Kaszás Lilla (70 kg)

Jámbor Kristóf (80 kg)

Baljer Kitti (60 kg)

Dézsi Gergely (55 kg)

Open kategóriában

Róna Szintia 3.

Csapatverseny:

női bronzérem (Varga Lili Róna, Szintia, Kaszás Elza, Huszár Regina )

férfi aranyérem (Korponai Kornél, Kék Milán, Gyenes Bence, Jámbor Kristóf)

0 Tovább

Teqball – Magyarok sikerei a dániai tour-versenyen​​​​​​​

Dániában is sikeresek voltak a magyar teqballosok. Grindsted városa adott otthont a Teqball Tour legutóbbi állomásának, ahol a női párosoknál Kota Gabriella és Ács Krisztina győzött, megelőzve a Péchy Petra, Vicsek Nóra párost.

A férfi duók versenyében Bányik Csaba és Katz Balázs nyert, másodikként Blázsovics Ádám végzett, oldalán a szerb Nikola Mitróval. Ugyanitt a dobogó harmadik fokára állhatott fel Csábi Milán és Varga Dániel Botond, valamint a Cséri Soma, Dombai Gergő egység.

Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az aranyérmet, ugyanebben a kategóriában az egyik bronzérmet Ács Krisztina és Bányik Csaba hozhatta haza.

Egyéniben a nőknél harmadik lett Izsák Anna és Dezsényi Zsófia, míg a férfiaknál Csereklye Martin végzett a 3. helyen.

0 Tovább

Gyerek fitness világbajnokság – A magyarok továbbra is a világ élvonalában vannak

Remek magyar eredmények születtek az IFBB Gyerek Fitness Világbajnokságon! A szerbiai Cacakban megrendezett világversenyen több, mint 300 sportoló vett részt. Magyarország az országok közötti pontversenyben az előkelő harmadik helyen végzett – adta hírül a Magyar Fitness és Testépítő Szövetség.

A magyar dobogósok:

1. Hati Szófia Class G: 13 years of age

1. Csépány Nikolett Class I: 15 years of age

2. Vámos Julianna Class F: 12 years of age

2.  Baranyay Karina Class I: 15 years of age

2.  Bolvári-Takács Dávid Class D: Boys 12-13 years of age

3.  Győző Gréta Class D: 10 years of age

3.  Gál-Olasz Villő Class G: 13 years of age

3.  Hungarian team (Teams)

Kimagasló eredményeket produkáltak a magyarok fitness challenge-ben is.

A magyar dobogósok:

1. Borza Anna Miracle 6-8 év

1. Ráthonyi Borka 11 év

1. Pintér Tamara 12 év

1. Hati Szófia 13 év

2. Papp Csenge 14-15 év

2. Bolvári-Takács Dávid Fiú 11-13

3. Sovák Réka  13 év

A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésre. A szövetség ebbéli törekvése a legutóbbi vb eredményein is meglátszik, hiszen a dobogós helyezéseken túl több magyar világbajnoki pontszerző is volt Cacakban.

Fotók: Fitnessandmass_media

0 Tovább

OQS – Teqballozni is lehet a Ludovikán!​​​​​​​

A teqball is bemutatkozik az Olympic Qualifier Series 2024 elnevezésű budapesti sportfesztiválon. Ezúttal egy amatőr kupa keretében lehet asztalhoz állni.

Teqball a városi sportágak olimpiai kvalifikációján. A budapesti Ludovika Campuson zajló rendezvény alapvetően négy sportág köré szerveződik. Ezek a BMX freestyle park, a breaktánc, a gördeszka és a sportmászás. Ezekben a sportágakban lehet indulási jogot szerezni a párizsi játékokra.

A sportfesztiválon azonban a hungarikum sportág is bemutatkozik. Szombaton ugyanis amatőr teqball kupát rendeznek. Itt gyakorlatilag bárki kipróbálhatja a magyar fejlesztésű sportágat, és megtapasztalhatja a teqball varázsát. A sportágban a magyarok nemzetközileg is „nagyhatalomnak” számítanak. A világversenyeken a hazai teqballosok ugyanis rendre dobogós helyezéseket szereznek. 

A versenyekre, valamint a mellette megrendezendő zenei és családi fesztiválra a belépés ingyenes.

Bővebb információk a teqball kupáról itt!

0 Tovább

Erőemelő vb – Magyar bronz és Világjátékok-kvóta!​​​​​​​

Fantasztikus magyar erőemelő siker! Enahoro Asein Világjátékok-kvótát szerzett a litvániai világbajnokságon. A nigériai születésű magyar válogatott sportoló a 83 kilogrammosok kategóriájában világbajnoki bronzérmet szerzett, ezzel lett kvótás. A vb-nek Druskininkai ad otthont.

Férfi erőemelő utoljára a 2005-ös duisburgi játékokon képviselte a magyar színeket.

„ Enahoro Asein kvalifikációja  az utóbbi évek legnagyobb magyar erőemelő sikerének számít. Persze voltak világcsúcsai felhúzásban, és vb-ezüstérme, Európa-bajnoki címe, de az, hogy 2025-ben ismét lehet férfi sportolónk Világjátékokon, az maga a non plus ultra” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

„Amiért kiutaztunk Litvániába, azt elértük. Meglett a kvóta, nagyon fontos dobogós hellyel és taktikus versenyzéssel sikerült elérni ezt a sikert. Kezdődhet a felkészülés a Kínában megrendezendő játékokra.” – tette hozzá Fekete Miklós szövetségi kapitány.

A 2005-ös duisburgi játékok után csak női vonalon volt magyar részvétel az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő seregszemléjén. 2013-ban a kolumbiai Caliban, és 2017-ben a lengyelországi Wroclawban is Szabó Ágnes volt Világjátékok-csapattag.

A 2025-ös játékoknak a kínai Csengtu ad otthont augusztus 7. és 17. között.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum