Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Otthon ikszelt a Kassa

Egy pontot otthon tartott a Kassa a Szlovák Niké Liga 20. fordulójában. Az FC Kassa a Podbrezovát fogadta, és 0-0-ra végződött az összecsapás.

Ifjabb Ján Kozák a kassai edző, az előző, trencséni találkozóhoz képest két változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban. A piroslapos Golikov helyett Petrák kezdett, Innocentit pedig Jonecet váltotta. A többségi magyar tulajdonban lévő labdarúgóklub kiválósága Medved, még a kezdősípszó előtt átvette a decemberi teljesítményéért a hónap játékosa díjat, ezt követően esőben indult útjára a labda. A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a hazaiak rendre ígéretes támadásokat vezettek, ám gól nem esett egyik oldalon sem.

Statisztika

FC Kassa - Podbrezová 0-0

Kassa: Figueiredo - Sindelár, Kruzliak, Innocenti - Fabis, Gallovic, Fasko (90. Sovic), Gressák (62. Qose), Petrák (62. Davis) - Medved, Obounet (74. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Podbrezová: Rehák - Bartos, Bakaľa, Gresák (9. Oravec) - Kovácik, Paraj, Bajo, Chyla (69. Markovic) - Galcík (46. Kabongo), Asinor, Sanusi (84. Okunola). Edző: Roman Skuhravy.

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Jönnek a negyeddöntő visszavágók​​​​​​​

A tekéseknél következnek a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzései. Horvátországban léphet pályára a Szegedi TE, Marosvásárhelyen bizonyíthat több női válogatott játékosunk is.

A szegedi férfi csapat az első mérkőzésen 5-3 ra kikapott a KK Zapresic együttesétől, így a párharc még nyitott maradt. A magyar bajnoki címvédő csapat szombaton 13 órakor lép pályára idegenben. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka a CS Electromures Romgaz otthonába látogat. A Nemes Irénnel felálló horvát csapat 5-3-ra nyert az első mérkőzésen, azonban a Méhész Anitával és Sáfrány Anitával menetelő erdélyi együttes szeretne visszavágni. A mérkőzést holnap 13 órakor rendezik Marosvásárhelyen. 

0 Tovább

Futó disco a föld alatt!​​​​​​​

Február 24-én a disco korszak elevenedik meg a kőbányai pincerendszerben! Jó zenékre, fergeteges hangulatra, és megannyi izgalmas fényeffektre számíthatnak az indulók az idei Föld Alatti Futáson, ahol újra előkerülnek a flitterek, a színes lámpák, a feltűnő, bevállalós ruházatok és nem utolsósorban az elmaradhatatlan discogömb.


„Rengetegen használják futáshoz a zenét, innen jött az ötlet, hogy egy rendezvényen a sport mellett a ritmusok teszik teljessé a rendhagyó szabadidősportos esemény tematikáját. A Föld Alatti Futáson mindenki megtalálhatja a testhezálló távot, hiszen a 2-3 kilométeres alagút túrától az ovis futamon (300 m) át a félmaratonig széles a választható futamok palettája” – áll a verseny kiírásában. A rendhagyó futóesemény versenyközpontja a Rottenbiller Parkban lesz, távjai Kőbánya parkjain és a titokzatos pincerendszeren át vezetnek.

A Föld Alatti Futás tervezett időrendje:

07:00 Versenyiroda nyitás

08:00 Alagút túra 1. csoport (2-3 km)

09:00 Ovis futam 300 m (föld felett)

09:10 Sulis futam 700 m (föld felett)

09:20 Családi futam 700 m (föld felett)

09:30 Alagút félmaraton 21 km (egyéni, váltó) (3 db 7 km-es körből áll)

Alagút midimaraton (14 km) (2 db 7 km-es körből áll)

Alagút minimaraton (7 km) (2,3 km alagútban)

12:00 Ötpróba túra (8 km)

13:00 Alagút kör (4,3 km) (2,3 km alagútban)

13:50 Try Hard (2,2 km) (1 km alagútban)

14:00 Alagút túra 3. csoport (2-3 km)

15:00 Alagút túra 2. csoport (2-3 km)

Online nevezni február 15-ig lehet, de az esemény napján, a versenyközpontban is lesz erre lehetőség!

További információk: https://bbu.hu/fold-alatti-futas/

0 Tovább

Érdi Mária felkészülten utazik ki az Európa-bajnokságra  

Érdi Mária bízik a jó szereplésben a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. Az Év Sportolójának megválasztott világbajnok vitorlás versenyző az ILCA6 hajóosztályban rendezendő kontinensbajnokságon kiélezett küzdelemre számít.

„Nagyon motivált vagyok. A legutóbbi világverseny, az argentínai vb nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, ezért remélem, hogy Athénban mindent feledni és feledtetni tudok. A januári világbajnokságon önhibámon kívül méltatlan helyzetbe kerültem. A talpcsigám kiszakadt verseny közben, később kiderült, hogy a gyártó típushibának minősítette a csavarok gyengeségét és a vb-n mindegyik hajóban kicserélte azokat, egyedül ez nálam elmaradt sajnos. Emiatt végül hetedik lettem. Nehezen tudtam mindezt elfogadni, de itt van egy újabb nagyverseny, és bizonyítani szeretnék” – mondta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária.

Az MVM SE klasszisa, aki a harmadik olimpiájára készül, Valentin-napon utazik ki a görög fővárosba, ahol még soha nem versenyzett. „Athénban még nem jártam, így számomra teljesen új körülmények között ülök hajóba. Nagyon várom, hogy ismét a vízen legyek.” – tette hozzá a legutóbbi Európa-bajnokságon érmet szerző magyar versenyző.
 

Érdi Mária a 2023-as olaszországi kontinensbajnokságról bronzérmesként tért haza.
Az athéni Eb pénteken kezdődik és jövő péntekig tart.

0 Tovább

Négy magyar érem a korosztályos karate Eb-n​​​​​​​

Négy bronzéremmel zárt a magyar válogatott a Tbilisziben megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságon. A kontinens szinte valamennyi országát felvonultató – 49 nemzet csaknem 1200 karatésa lépett tatamira Grúziában – viadalon Bárdos Ádám, Fleischer Dóra, Loyal Lili és Dalnoki Szófia lett harmadik. A válogatottak a teljesítményükkel teljesítették a célkitűzéseket, hiszen a szakvezetés előzetesen három-négy érem megszerzését fogalmazta meg

A korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is elhozott egy bravúros második helyet, és Tbilisziben is bizonyította, hogy minden versenyen komolyan kell vele számolni. A formagyakorlatban induló U21-es (18-20- évesek) korosztályú karatés a selejtezők során vitatható pontozással kikapott német riválisától, ezáltal a döntő lehetőségétől elesett, de a vigaszágon javított és a horvát Relic legyőzésével megszerezte a bronzérmet.

Küzdelemben a nők +68 kg-os súlycsoportjában a tavaly őszi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is lehetőséget kapott Fleischer Dóra megmutatta, hogy korosztályában Európában a legjobbak közé tartozik, és a harmadik helyért vívott küzdelemben remek teljesítménnyel múlta felül a német Lückét.

A junioroknál (16-17 évesek) a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili most már Európa-bajnokságon is dobogósnak mondhatja magát, miután egy remek vigaszágas versenyzés végén a bronzéremért magabiztosan múlta felül a cseh Tinavskát.

A legfiatalabbak, a kadetek (14-15 évesek) között is lett érmük a magyaroknak. A 47 kg-os súlycsoport elődöntőjében Dalnoki Szófiát csak kevés választotta el a fináléba kerüléstől, a helyosztón azonban győzni tudott az ukrán Hnes ellen, így megszerezte pályafutása első komoly érmét.

Közel állt az éremhez junior formagyakorlatban Fodor Amira is, aki végül az ötödik helyen zárt. A hetedik helyen végzett Gáspár Laura, Szilágyi Emma, Kovács Gergely, Török Panka és Nagypál Ibolya.

"Elégedettek vagyunk a csapattal, hiszen három-négy érem megszerzését vártuk, és ez meg is lett. Formagyakorlatban örömteli, hogy a legerősebb kategóriában, egy nagyon komoly U21-es férfi mezőnyben tudtunk bronzérmet szerezni. Küzdelemben pedig mind a három korosztályban sikerült egy-egy magyar versenyzőnek dobogóra állnia. Amit pedig az edző kollégákkal együtt valamennyien kiemeltünk, hogy a korábbi évekkel ellentétben most sikerült a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseken jól szerepelnünk, hiszen az öt éremmeccsünkből négyet is meg tudtunk nyerni" – értékelt Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

0 Tovább

Ötgólos meccsen kapott ki a Kassa Trencsénben

Idegenben kapott ki a Kassa labdarúgócsapata a szlovák Niké Liga 19. fordulójában. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat Trencsénben szenvedett 4-1-es vereséget.

A találkozó végkimenetele szempontjából egy nagyon fontos mozzanat megpecsételte a vendégek sorsát. Az 5. percben ugyanis kiállították Golikovot, innen pedig nehéz volt újrahúzni a védelmet. Az első félidőben két gól esett, előbb Gong volt eredményes, majd Kruzliak öngólt vétett. 2-0-ás hátrányból és megfogyatkozva kezdte a Kassa a 2. félidőt. Az 58. percben Holly tovább növelte a hazaiak előnyét. A 70. percben Fabis ugyan szépíteni tudott, ám végül az utolsó találat is a trencsénieké volt, a 71. percben Gajdos állította be a végeredményt.
 

Szlovák Labdarúgó Niké Liga, 19. forduló
 

Trencsén-Kassa 4-1 (2-0)
 

Gólok: Gong (6.), Holly (58.), Gajdos (71.), illetve Kruzliak (43. - öngól), Fabis (70.)
 

Trencsén: Kukucka - Kmet, Bondarenko, Stojslavljevic (64. Bagin), Kozlovsky (64. Skovajsa) - Rahim (80. Derlek), Baris, Gajdos - Gong, Soares (80. Jude Code Sunday) - Holly (80. Hájovsky). Edző: Ilija Stolica.
 

Kassa: Figueiredo - Jonec (59. Innocenti), Kruzliak, Sindelár - Gressák (61. Qose), Gallovic - Fabis, Fasko (84. Petrák), Golikov - Medved (84. Sovic), Obounet (59. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Rögbi Gála – Díjazott a hazai szövetség, és rendhagyó szezonra készülnek a sportágban​​​​​​​

Nagy dobásra készülnek a magyar rögbisek – derült ki a sportág nagyszabású gáláján, amelyet a Budapest Kongresszusi Központban tartottak meg.

Nyáron Budapest ismét Európa-bajnoki állomásnak ad otthont a Budapest Rugby Centerben. A cél a férfiaknál és a nőknél is a dobogó megszerzése a július 13-án kezdődő Europe Trophy 7’s kategóriában (ez az olimpiai hetes rögbi).

A gálán elhangzott, hogy az Eb előtt centenáriumi meccset is játszanak Budapesten, ugyanis pont száz éve annak, hogy Magyarországon először rögbi meccset bonyolítottak le. A korabeli összecsapáson a magyarok ellenfele a Cambridge Rugby Club volt.

Az angolok március 16-án visszatérnek és összecsapnak a válogatottal az Albert Kupáért, amelyet Szentgyörgyi Albertről neveztek el. A Nobel-díjas magyar tudósnak volt Cambridge-i kötödése, hiszen ott lett a Kémia Tudományok Doktora.

A Budapest Kongresszusi Központban a különböző kategóriákban 16 díj talált gazdára, többségében a 2023-as teljesítmények alapján. A Magyar Rögbi Szövetség három életműdíjat is átadott: Erdélyi Sándor, Körmöczi Béla és Vitéz Bene Kálmán vehette át a magyar rögbi alapítójáról elnevezett Carlo Passalacqua-díjat.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Elutazott az Eb-re a korosztályos karate válogatott​​​​​​​

Kedden este elutazott a hétvégén péntektől vasárnapig Tbilisziben sorra kerülő kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságra a magyar korosztályos válogatott. A Grúzia fővárosában megrendezendő kontinensviadalon Európa szinte valamennyi nemzete ott lesz: 49 ország csaknem 1200 fiatal karatésa lép tatamira. A magyar színeket 29 sportoló képviseli, akiktől a szakvezetés három-négy érem megszerzését reméli.


A karate sportág két szakágában, küzdelemben (kumite) és formagyakorlatban (kata) az Eb-részvételt kivívott legjobb hazai versenyzők a múlt héten a Mátraházi Edzőtáborban készültek a megméretésre – Szathmáry Renáta, Hecker Balázs, Tóth Beatrix és Büchler Zsolt válogatott edzők irányításával.

Az utazó csapat tagja a tavalyi Európa-bajnokságon küzdelemben aranyérmet nyert Tóth Máté, aki a kadet korosztályt elhagyva ezúttal már a juniorok között próbálkozik. Szintén az indulók között van az emlékezetes 2020-as budapesti kontinensbajnokság egyik aranyérmese, Jakubovics Dalma, aki még mindig nem töltötte be a 21. életévét. De ott lesz Tbilisziben a 2022-es vb-ezüstérmes Loyal Lili, akárcsak a 2021-ben Európa-bajnoki második helyezett Dévényi Bence és Hecker Bojána. A formagyakorlatosok mezőnyében pedig az idén is megmutathatja tudását a korábbi Eb-kről már ezüst- és bronzéremmel is rendelkező Bárdos Ádám, aki az ősszel a felnőttek Karate1 Series A elnevezésű világkupa sorozatáról is nagy bravúrt végrehajtva elhozott egy második helyet.

 A nagysikerű tavaly októberi budapesti felnőtt világbajnokságon indult magyar válogatottból két fiatal is versenyez Grúziában: a már említett Jakubovics Dalma mellett Fleischer Dóra is kipróbálhatta magát a világ legjobbjai között a hazai rendezésű világversenyen.

"Egy sajnálatos sérülést leszámítva jól sikerült a felkészülés, a mátraházi edzőtáborban jól dolgozott a válogatott és remek volt a hangulat is. Azt gondoljuk, hogy több olyan sportolónk is van, aki képes lehet az éremszerzésre. Örülnénk, ha közülük hárman-négyen odaérnének a végén a dobogóra" – nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, a válogatott egyik edzője. 


A korosztályos Európa-bajnokságon induló magyar válogatott:

Formagyakorlat:
Fiúk:
Kadet: Gulyás Gergely
Junior: Bérczes Botond
U21: Bárdos Ádám
Lányok:
Kadet: Szilágyi Emma
Junior: Fodor Amira
U21: Kiss Maja
Csapat: Hógenburg Luca, Kiss Kitti, Rubinek Antónia

Küzdelem:
Kadet:
Fiúk:
52 kg: Hecker Ármin
57 kg: Kovács Gergely
+70 kg: Czudor Olivér
Lányok:
47 kg: Dalnoki Szófia
54 kg: Török Panka
61 kg: Nagypál Ibolya

Junior:
Fiúk:
55 kg: Tóth Zsombor
61 kg: Dévényi Bence
68 kg: Tóth Máté
+76 kg: Szodorai Bence
Lányok:
48 kg: Gáspár Laura
53 kg: Hecker Bojána
59 kg: Molnár Virág
66 kg: Loyal Lili

U21:
Férfiak:
60 kg: Nagy Máté
75 kg: Knirsch Patrik
+84 kg: Freund Péter
Nők:
55 kg: Jakubovics Dalma
61 kg: Lipcsey Dorottya
+68 kg: Fleischer Dóra

0 Tovább

Socca – Dél-amerikai ellenfeleket kapott a magyar válogatott a Copa Américán​​​​​​​

Kiderült, hogy mely válogatottakkal találkozik a nemzeti csapat a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban rendezendő kupán az E-csoportba kerültek a magyarok. Az ellenfelek között ott lesz Brazília, Peru és Nicaragua.

„Izgatottan vártuk a sorsolást. Volt egy általam elképzelt álomcsoport, melyben ha meglepő is, de szerepelt a 2022-es világbajnok brazil válogatott. Már a csoportban találkozni egy igazán erős ellenféllel mindig hálás teher. Brazíliában születtem, természetes, hogy mindig is a terveim között szerepelt megmérettetni magam a honfitársaimmal, ez most ugyan csak a pályán kívülről, de sikerül, igazán színvonalas mérkőzésre számítok. Szívből remélem, hogy az általunk képviselt játékstílus tud majd meglepetést okozni a technikás futballt játszó dél-amerikaiaknak. Nem igazán ismerjük Nicaragua és Peru válogatottját, lesz miből felkészülnünk a következő napokban. Attól, hogy eme két ország nem socca nagyhatalom, ugyanolyan erős ellenfélnek számít, mint Brazília. Célunk természetesen a csoportelsőség, őszintén bízom a csapatomban, melyben a rutin ötvöződik a fiatal lendülettel, ami recept lehet a sikerre.” – összegzett a sorsolás után Roni Ribeiro Da Silva, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Csuhai Tibor elnök szerint nem a legerősebb csoportba kerültünk, és reális esélyünk van megcélozni a továbbjutást. „A brazilokat ismerjük, a budapesti vb-t ők nyerték, legutóbb az esseni világbajnokságon is játszottunk ellenük, azonban Peru és Nicaragua ellen is először lépünk pályára a Copa Américán. Egyenes ágon a két csoportelső jut tovább, de a legjobb harmadik együttes is folytatja a küzdelmeket.” – fogalmazott Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség elnöke.

A torna résztvevői között ott lesznek többek között Anglia, Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile legjobbjai is.

A socca Copa Américát február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.

Mi a socca?

„A kispályás labdarúgás jövője, a jövő kispályás labdarúgása” – hirdeti a Socca Hungary szlogenje. A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán csapatonként, ahol a kapu 4 méter széles és 2 méter magas. Büntetőnél, vagy döntetlen esetén szétlövésnél nem állítottból rúgják a labdát kapura, hanem rávezetéssel, amit adott idő alatt kell végrehajtani. A kapu mérete lehetővé teszi a gólgazdag mérkőzéseket, emiatt gyors, pörgős, látványos játék alakul ki.

0 Tovább

Új elnök irányítja a Magyar Korfball Szövetséget!​​​​​​​

Dr. Cselik Bence váltotta az elnöki poszton Bóné Zoltánt. A sportvezető négy évre kapott megbízást a sportág közgyűlésétől. Munkáját az elnökségben Erdei Attila és Szederkényi Márton segíti majd.

A Németh Angéla érdemrenddel kitüntetett sportszervező elmondta, céljuk a sportág népszerűsítése. „Nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemi sport hazai megerősítésére korfballban, és szintén kiemelt projektként kezeljük a szakember képzést. Mindezeken túl nagyon fontos a láthatóság is. Ezen nagyot lendíthet áprilisban a válogatott kijutása a soron következő, Kínában megrendezendő Világjátékokra, melyre jó esélyeink vannak. Reméljük, hogy a korfball egyre nagyobb nyomot tud hagyni az előttünk álló időszakban a magyar sportpalettán." – mondta Cselik Bence.

Cselik Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa. Okleveles sportszervező, rekreációs szakember, valamint kosárlabda és sportoktató. A Magyar Sporttudományi Társaság tagja, korábban több vidéki sportszervezetnél látott már el különféle sportszervezői-sportvezetői feladatokat.

A korfball a világ egyetlen koedukált labdajátéka, és Magyarországon is egyre jobban fejlődik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum