Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball ob – Izsák és Blázsovics győzött egyéniben Győrben

Izsák Anna és Blázsovics Ádám nyerte egyéniben a MOL Országos Teqball Bajnokság III. és egyben utolsó fordulóját.

A győri viadalon Izsák Vicsek Nórát és Dezsényi Zsófiát előzte meg a dobogón. Blázsovics mögött Cséri Soma lett ezüstérmes, a harmadik pedig Dombai Gergő lett.

A vegyespárosok versenyét Katz Balázs és Kota Gabriella nyerte meg, míg férfi párosban Bányik Csaba és Katz Balázs győzött.

A Magyar Teqball Szövetség az országos bajnokság eredményei alapján később jelenti be az idei világbajnokságon induló csapatot.

 

A dobogósok:

Női egyéni

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Vicsek Nóra (REAC Teqball)

3. Dezsényi Zsófia (Rába ETO)

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (REAC Teqball)

2. Cséri Soma (Infinity Teqball)

3. Dombai Gergő (Rába ETO)

Vegyespáros

1. Katz Balázs / Kota Gabriella (Rába ETO)

2. Dezsényi Zsófia / Varga Dániel Botond (Rába ETO)

3. Biácsy Ferenc / Horváth Viktória (Arenda Teqball)

Női páros

1. Péchy Petra & Vicsek Nóra (REAC Teqball)

2. Kota Gabriella & Ács Krisztina (Rába ETO)

Férfi páros

1. Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Bakó Ádám & Odnoga Mátyás (STEQERZ)

3. Levik Boldizsár & Tóth Benjámin Patrik (Rába ETO)

 

Amatőr eredmények:

Egyéni

1. Taskó András (Agroméra Teqball Academy)

2. Major László (Bodker Teq)

3. Szabó Ferenc (Infinity Teqball)

Páros

1. Major László / Mudri Soma (Bodker Teq)

2. Szabó Ferenc / Somogyi Gábor (Infinity Teqball)

3. Nagy Vilmos / ifj. Nagy Vilmos

 

Utánpótlás eredmények:

Egyéni

1. Mohácsi Roland Elek (Sárréti Teqball SE)

2. Jakab Patrik (Bodker Teq)

3. Kecskés János (Infinity Teqball)

Páros

1. Szabó Milán / Lakatos Kevin (Infinity Teqball)

2. Kecskés János / Erdei Zalán (Bodker Teq)

3. Raskó Endre / Mohácsi Roland (Infinity Teqball)

0 Tovább

Autós hegyi Európa-bajnokság – Nagy Norbert magabiztos sikere Németországban!

Nagy Norbert újabb futamot megnyerve megőrizte összetettbeli elsőségét az autós hegyi Európa-bajnokságon.

A Nagy Norbi Racing Team pilótája a BMW E46-tal az 5-ös kategóriában szerzett aranyérmet a németországi Steinbach mellett megrendezett Glasbachrennen elnevezésű viadalon.

A dobogó második fokára ezúttal a az olasz Lukas Biciatto (Renault Clio IV) állhatott fel, míg a harmadik helyen az osztrák Chris-Andre Mayer (Honda Civic Type-R EP3) zárt.

A kategória címvédő magyarja a legutóbbi állomáson, Csehországban harmadik volt úgy, hogy az élmezőnyből ő vizes pályán ért fel a hegyre, míg legnagyobb ellenfelei egy baleset miatti leállítás után már száraz aszfalton teljesíthettek.

A magyar pilóta sokat készült a német futamra, és ismét bizonyítani szeretett volna. „Azt kell tudni a német pályáról, hogy utoljára itt 2019-ben rendeztek Eb-futamot, így mindannyiunknak új volt. Megszereztem a Glasbachrennent szimulátoron és VR-szemüveggel sokat edzettem. Hasznos volt.” - árulta el Nagy, aki további fejlesztésen töri a fejét.

„Kell még legalább 10-15 lóerőt találni az autóban. Lesz is idő rá, mert négy hét múlva következik az olasz verseny.” - nyilatkozta Nagy Norbert.

A német futam után Nagy Norbert előnye 14 pont összetettben az 5-ös kategóriában Lukas Biciatto előtt. A nyári szünetet a magyar Európa-bajnok 90 ponttal várja, az olasznak 76, míg az osztrák Chris-Andre Mayernek 63 pontja van.

0 Tovább

29. Magyar Kick-box Világkupa: Kiváló magyar szereplés!​​​​​​​

A kick-box továbbra is hungarikum

A vasárnapi zárónapon folytatták remek szereplésüket a magyar kick-boxosok a hazai rendezésű világkupán

Kick-light szabályrendszerben Enyingi Ádám szerzett aranyérmet a 63 kilogrammosok között. Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára tudott állni Mezei Nikolett (kick-light, 65 kg), Korcsok Nikolett (kick-light, +70 kg). K1-ben is volt magyar győztes, miután Szabó-Tóth Dávid a 91 kilós mezőnyben nyert.

Bíró Emese Júlia és Nagy István Gábor két elsőséget is bezsebelt. Előbb a kreatív, majd a zenés fegyveres formagyakorlatban lettek elsők mix-ben. Utóbbi kategóriában Schersing András is VK-győztes lett a férfiaknál.

Vasárnap a felnőtt válogatott tagjai 6 ezüstöt és 12 bronzot nyertek, így az 50 ország 2700 versenyzőjét felvonultató VK-t a magyarok 9 arannyal, 15 ezüsttel és 16 bronzzal zárták, ezen kívül a különböző utánpótlás kategóriákban számos dobogós helyezéssel büszkélkedhet a sportág.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke elmondta, sikeres, de ugyanakkor rendhagyó világkupán vannak túl.

„Amikor megláttuk a számokat, sejtettük, hogy nehéz lesz. Aztán az élet annyiban ránk cáfolt, hogy nem nehéz, hanem nagyon nehéz lett a lebonyolítás, de úgy gondolom, a szervező csapat megugrotta a szintet. 2700 induló mérlegelése, szállásolása, zökkenőmentes versenyeztetése a világ bármely pontján dolgozó szervezők becsületére válik. A jövővel kapcsolatban felvetődött, hogy ha így fokozódik a magyar világkupa iránti érdeklődés, akkor plusz versenynapot, vagy egy fél napot beiktatunk majd. A magyar szerepléssel kapcsolatban elégedett vagyok, hiszen ha az összes szabályrendszerben végig vesszük a hazai éremszerzőket, akkor elég színes a paletta. Biztos vagyok abban, hogy ez a VK hozzájárul a magyar kick-box fejlődéséhez.” - összegzett a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke.

29. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

 

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 2. Hammer Máté

63 kg: 3. Viczián Dániel

69 kg: 3. Zajácz Bence

74 kg: 2. Bálint Martin

+94 kg: 1. Nagy Zalán

Grand champion:

3. Bálint Martin

Csapat: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 2. Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

Grand champion:

2. Busa Andrea

 

Light-contact:

Férfiak:

94 kg: 3. Kovács Marcell Tamás

74 kg: 3. Kajtár Bence

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 1. Enyingi Ádám

84 kg: 2. Szmolek Emanuel

94 kg: 2. Szabó Balázs

Nők:

65 kg: 1. Mezei Nikolett

+70 kg: 1. Korcsok Nikolett

70 kg: 3. Szalai Gréta Rebeka

60 kg: 3. Szabó Anna

60 kg: 2. Nagy Rita

 

Formagyakorlat:
Kreatív:
Férfiak: 2. Brebovszky Zoltán, 3. Mónus Viktor
Nők: 2. Halustyik Cintia

Vegyescsapat:

1.      Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor

Kreatív fegyveres:

Férfiak: 2. Mónus Viktor, 3. Brebovszky Zoltán
Nők: 2. Tar Petra

Zenés:

Nők:

2. Udvarhelyi Fanni

Zenés fegyveres:

Férfiak:

1. Schersing András

2. Brebovszky Zoltán

3. Mónus Viktor

Nők:

2. Tar Petra

3. Udvarhelyi Fanni

Vegyescsapat: 1. Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor

Full-contact:

Nők:

60 kg: 3. Tóth Anna

+74 kg: 3. Nagy Tímea

48 kg: 3. Szeleczki Lilla

Low-kick:

Nők:

65 kg: 3. Szilágyi Viktória

K1:

Férfiak:

91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid

91 kg: 3. Tési-Vass Gergely

Nők:

52 kg: 3. Bálint-Pálfi Viktória Dóra

 

(Fotók: Tóth Péter / Sportfotóth)

0 Tovább

Ami a csövön kifér

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd kötetlen beszélgetésen látta vendégül a párizsi olimpiára kvótát szerző versenyzőket, edzőket, a többi magyar résztvevőt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA).

Az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója elsőként gratulált az olimpikonoknak és felkészítő mestereiknek a remek eredményhez: „Le a kalappal előttetek, hiszen annyit adtatok bele, amennyi a csövön kifér, s tudom, hogy a továbbiakban is annyit adtok bele, méltón képviselve a magyar birkózócsaládot. Mi mást mondhatnék, kívánhatnék, mint hogy az aranyérem reményében versenyezzetek Párizsban. Említsük meg további nemzettársainkat, a sepsiszentgyörgyi Incze Krisztát és a zentai Nemes Mátét, akik más ország, Románia és Szerbia színeiben kvalifikáltak Párizsra, de természetesen közénk tartoznak.”

Németh Szilárd után a kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója vette át a szót. Elmondta, hogy a szövetség elnöksége hivatalosan is kijelölte az olimpiai indulókat azok személyében, akik a kvótákat szerezték, s leszögezte, a 2021 óta lezajló generációváltás az azóta elért eredmények tükrében eredményesnek mondható. A Tokióban aranyérmes, legutóbbi olimpiai bajnok magyar birkózó, Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója viccesen azzal kezdte: „Ha itt lenne a mellényzsebemben a siker receptje, akkor azonnal odaadnám nektek, természetesen jó pénzért… De nincs itt, mert az olimpia semmihez sem hasonlítható esemény, meg kell érni rá fejben és testben egyaránt.”

A sportvezetők után a résztvevők vették át a szót, először a hölgyek. Nagy Bernadett (76 kg) arról beszélt, hogy nem stresszeli túl az egészet, hozzátéve, a sérülés miatti másfél éves kihagyást követően a februári bukaresti Eb-n (ahol újra felállhatott a dobogóra) érezte azt, hogy visszatért a legjobbak közé. Sleisz Gabriella, aki az első magyar nőként képviseli színeinket az ötkarikás bírói karban, elmondta, előnyére válik, hogy edzőként dolgozik a KIMBA-n, hiszen napról napra látja a versenyzők mozdulatait, reakciót bizonyos szituációkban. A szabadfogás nehézsúlyában vitézkedő Ligeti Dániel már a harmadik olimpiájára készül 2012 és 2016 után, s erősen reménykedik benne, hogy 35 évesen is lesz még nagy dobása Párizsban.

A két kötöttfogású olimpikon, Losonczi Dávid (87 kg) és Lévai Zoltán (77 kg) közül előbbi egyből a tavalyi vb-ről kvalifikált: „Ez mindenképpen könnyebbség volt, persze ettől még keményen kell készülni. Az Eb-t betegség miatt ki kellett hagynom, azóta jövök fel, s nekem nyáron és ősszel, az év második felében eleve jobban megy. Jó erőfelmérő lesz a hétvégi budapesti verseny, hogy lássam, hol tartok. Örülök, hogy Lévai Zolival együtt leszünk az olimpián, mindenképpen motiváljuk egymást.” Lévai a hosszabb úton megszerzett kvalifikációról így beszélt: „Úgy látszik, én nem repülőgéppel, hanem gyalog mentem Párizsba… De ott vagyok, s mindent megteszek a sikerért, a mezőnyt ismerem, mindenre és mindenkire alaposan felkészülök.”

A versenyzők mellett az edzők (a kötöttfogástól Módos Péter, a szabadfogástól Bánkuti Zsolt, a nőktől Martin Gábor) is megosztott néhány gondolatot, Bánkuti épp ott tartott, hogy annak idején hiába nyert Eb-címet, olimpiára nem jutott ki, de most szövetségi kapitányként megadatik neki, amikor váratlan vendégek jöttek: Daulet Turlihanov, az Ázsia Birkózószövetség elnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) elnökségi tagja, versenyzőként világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes klasszis, valamint Zsanibek Abdrasov, Kazahsztán budapesti nagykövete. A Polyák Imre–Varga János-emlékversenyre technikai delegátusként érkező Turlihanov személyes hangvétellel köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve a magyar birkózás hagyományait, sikeres múltját és jelenét.

0 Tovább

Újabb magyar arany a budapesti kick-box világkupán​​​​​​​

Nagy Zalán jóvoltából újabb aranyérem jutott a magyaroknak a felnőtteknél a péntektől vasárnapig tartó 29. Magyar Kick-box Világkupán. A sportág idei egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének második napján összesen 13 dobogós helyezést értek el a hazai sportolók.

Az 50 ország 2700 versenyzőjének otthont adó budapesti világkupán a rekordlétszám miatt jelentős zsúfoltságban zajlottak a BOK Sportcsarnokban a tatamis és ringes küzdelmek. Eközben a formagyakorlat versenyszámok első felét a szomszédos Körcsarnokban rendezték meg.

A BOK Sportcsarnokban a felnőttek mezőnyében szombaton a pointfighting szabályrendszerben avattak győzteseket. A férfiaknál a +94 kg-os súlycsoportban Nagy Zalán három győzelmet követően a dobogó tetejére állhatott fel. A korábban nagy sikereket elért magyarok közül a pénteken csapatban aranyérmet nyert Bálint Martin a 74 kg-os súlycsoportban ezúttal második lett, akárcsak a nőknél a 60 kilós Busa Andrea. Zajácz Bence, aki szintén részese volt a csapatsikernek, a 69 kg-ban bronzérmet szerzett. Rajtuk kívül dobogóra állhatott Hammer Máté (57 kg, ezüstérem), Viczián Dániel (63 kg, bronzérem) és Török Szonja (50 kg, ezüstérem).

Formagyakorlatban szombaton a kreatív és a kreatív fegyveres kategóriákat bonyolították le. Ezekben nem született magyar elsőség, annak ellenére, hogy hat érmet is bezsebeltek a mieink. A férfiaknál Brebovszky Zoltán és Mónus Viktor egyaránt egy ezüstöt és egy bronzot szerzett, míg a nőknél Halustyik Cintia és Tar Petra nevéhez egy-egy második hely fűződik.

A 29. Magyar Kick-box Világkupa zárónapján befejeződnek a ringes csaták, sor kerül a formagyakorlat versenyszámok második felére, tatamira lépnek a light-contact és a kick-light szakágak versenyzői, a pointfightingosok pedig a súlycsoport nélküli Grand champion versenyszámokban mérik össze tudásukat.

0 Tovább

Elsőség csapatban a budapesti kick-box világkupa nyitónapján​​​​​​​

Magyar csapatarannyal kezdődött a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig tartó 29. Magyar Kick-box Világkupa, amelyen rekordlétszám, 50 ország mintegy 2700 versenyzője lép tatamira és száll ringbe. Az első napon a férfi pointfighting csapatküzdelmek során született a legértékesebb magyar eredmény: a Halker-Király Team együttese első lett. A veteránoknál különleges aranynak örülhettek a pointfightingosok, hiszen a szakág hazai vezetője, Csikós Péter is diadalmaskodott.

A budapesti eseményen, amely az utóbbi években a WAKO kick-box világszervezet világkupa sorozatának legjelentősebb állomásává nőtte ki magát, a sportág mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig több korcsoportban avatnak bajnokokat.

A felnőtteknél pénteken megkezdték a ringes küzdelmek selejtezőit, és lebonyolították a pointfighting csapatversenyt. Utóbbiban a tavalyi Európa Játékok-győztes Bálint Martint és a Küzdősportok Világjátékán elsőséget szerzett Zajácz Bencét is a soraiban tudó Halker-Király Team az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolc közé jutásért 19-13-ra vert egy osztrák együttest, majd a döntőbe kerülésért 9-3-ra felülmúlta brit riválisát. A fináléban egy amerikai gárda volt az ellenfél, de a csepeliek megoldották ezt a feladatot is, és 12-7-es sikerük aranyérmet ért

A veteránoknál példaértékű módon elindult a pointfighting szakág vezetője, Csikós Péter. A korábbi sokszoros vb- és Eb-érmes versenyző ezúttal is kitett magáért: három győztes meccsel aranyérmet nyert súlycsoportjában, a 94 kg-ban, majd a nehézsúlyúak között is bejutott a döntőbe, ahol végül ezüstérmet szerzett. A veteránoknál a legeredményesebb magyar Kovács Marianna volt, aki négy éremmel (egy arany és három ezüst) zárta a küzdelmeket. Rajtuk kívül még Hesz Márton állhatott fel a dobogó tetejére a magyarok közül.

A 29. Magyar Kick-box Világkupa folytatásában a küzdelmek szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődnek.

0 Tovább

Geri Gergely maradt az FC Kassa edzője!​​​​​​​

Miután az utolsó fordulóban Geri Gergellyel a kispadján elérte a célját az FC Kassa, és megőrizte első osztályú tagságát, a többségi magyar tulajdonban lévő klub véglegesítette a vezetőedzői poszton a magyar szakembert. Farkas Balázs sportigazgató elmondta, a klub további egy év bizalmat szavazott Gerinek.

„Vele együtt alakítjuk át a Kassa játékoskeretét. Folyamatosan fogjuk bejelenteni az új játékosok igazolását. Igyekszünk megerősíteni a csapatot” – hangsúlyozta Farkas Balázs.
A sportvezető hozzátette, a következő szezon végét nem szeretnék ennyire izgalmassá tenni.


„A csapat élvonalbeli tagsága az utolsó fordulóban dőlt el. Ilyen izgalmakkal nem tervezünk a következő szezonban, ugyanakkor hangzatos kijelentéseket nem kívánunk megfogalmazni az elvárásokat illetően. Megvárjuk a keret összetételét, és utána beszélünk majd a célokról.” – szögezte le Farkas Balázs.


Az FC Kassa az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradást. A szezonban többször okozott pozitív és negatív meglepetést is, de a hazai közönség végig kitartott az együttes mellett.


„A szurkolótáborra egy rossz szavunk sem lehet. Elég egy olyan adatot szemügyre venni, amely eléggé árulkodó. Az utolsó két meccsen összesen közel 16 ezres nézőszámot tudunk felmutatni, ami azt bizonyítja, hogy a legnehezebb pillanatokban is a közönség a csapat mellett volt. Ugyanakkor, ha beleülök az ő székükbe, akkor jogos kritika, hogy helyenként a játék sem ment úgy, ahogy azt elvárták, és az eredmények sem úgy alakultak. Éppen ezért nagy köszönet a szurkolóknak a kitartásért.”


Farkas Balázs kitért arra is, hogy jó volt látni, hogy a kassai meccsek eredményeit a magyar közvélemény is folyamatosan nyomon követte.
„Az FC Kassa túlmutat a sportban betöltött szerepén. Az együttes a magyar és a szlovák szurkolókat is megmozgatja.” – zárta nyilatkozatát az FC Kassa sportigazgatója.

Geri Gergely hangsúlyozta, tudja, hogy milyen munkavégzésre van szükség Kassán. „A lényeg, hogy a bajnoki rajtra ütőképes csapatunk legyen. Egy sor fontos felkészülési meccset vívunk majd úgy, hogy közben alakul a csapat. Szlovák és lengyel együttessel is összecsapunk majd, és nagy élmény lesz az olasz AS Roma elleni hivatalos stadionavató július 22-én. Hatalmas megtiszteltetés dolgozni a kassai sikerekért. Célom, hogy látványos és támadó szellemű együttest küldjek pályára meccsről meccsre” – mondta Geri Gergely.

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

A Szegedi TE nyerte a tekézőknél a Magyar Kupát​​​​​​​

Debrecen adott otthont idén a férfi teke négyes döntőnek. A final fourba a Rigó Dezső Tekecsarnokban a Szegedi TE, az Investment Közutasok Kaposvári TK, a Salgóbátony TK és a Sárvári Kinizsi SE jutott be.

A versenysorozatot végül a Szegedi TE nyerte meg 21 ponttal, ezzel megvédte címét a Magyar Kupában is.

A Somogy vármegyeiek, azaz a Kaposvár alakulata ezüstérmet szerzett (18 pont), a Szuperligába feljutó Salgóbátony TK pedig harmadik helyen zárt (13 pont), míg a Sárvári Kinizsi SE csapata negyedik lett (8 pont).

0 Tovább

15 év után ismét Kassán játszik az AS Roma!

Idén nyáron a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa a sztárokkal teletűzdelt olasz AS Roma csapatával játszik barátságos mérkőzést a Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján – jelentették be ma egy sajtóeseményen az Aréna gyepszőnyegén.

„Szlovákia negyedik legnagyobb stadionja, a Kassai Futball Aréna most már teljesen elkészült, szeretnénk ezt egy emlékezetes mérkőzéssel, hivatalosan is megnyitni az UEFA által adható legmagasabb minősítéssel rendelkező Stadiont. Két hónap intenzív munka után bejelenthetjük, hogy július 22-én 17 órától az első osztályú Niké Ligában játszó FC Kassa ellenfele az idei Európa Liga elődöntőse, a háromszoros olasz bajnok, kilencszeres olasz kupagyőztes, a két évvel ezelőtti Európa Konferencia Liga győztes AS Roma lesz.” – mondta a Kassai Futball Aréna vezérigazgatója, Peter Schmiedl.

„Le a kalappal a Futball Aréna vezetősége és vezérigazgatója előtt, amiért sikerült leszervezni egy ilyen nagy múltú klub Kassára érkezését. Bízom benne, hogy teltház lesz! Van egy kis nosztalgikus érzésem, hiszen a legendás Francesco Totti vezetésével éppen 15 évvel ezelőtt az AS Roma Európa Liga mérkőzésen már Kassára látogatott. Akkor az MFK Kosice 2009. augusztus 20-án 8450 néző előtt 3-3-as döntetlent játszott.” - mondta Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

Érdekesség, hogy az AS Roma jelenlegi vezetőedzője, Daniele De Rossi akkor kezdőjátékosként végig a pályán volt.

FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Az év két legjelentősebb kick-box versenyét is Budapesten rendezik​​​​​​​

Péntektől vasárnapig rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a 29. Magyar Kick-box Világkupát, amely az esztendő egyik legnagyobb és legrangosabb eseményének ígérkezik a sportágban. Érdekesség, hogy jelentőségében éppen egy másik budapesti viadal verseng a világkupával: a kick-boxosok ugyanis 2019 után ismét hazai rendezésű világversenynek lesznek házigazdái. Ahogyan öt éve, úgy idén augusztusban is utánpótlás világbajnokságot rendez a Magyar Kick-box Szakszövetség. Mindkét eseményen hatalmas létszám, két-háromezres sportolói mezőny indul, és mindkét BOK Sportcsarnokbeli megméretésen kiugró magyar sikereket vár a hazai szövetség vezetése a versenyzőktől – hangzott el az MKBSZ sajtótájékoztatóján.

Rekordnevezést hozott a 2024-es a magyar világkupa

A budapesti az utóbbi években a WAKO világszervezet világkupa sorozatának legjelentősebb állomásává nőtte ki magát. A BOK Sportcsarnokban és a Körcsarnokban sorra kerülő 29. Magyar Kick-box Világkupán rekordlétszám, 50 ország mintegy 2700 versenyzője lép tatamira és száll ringbe.

„A korábban erős ír és osztrák verseny kiesését követően nem szerénytelenség azt állítani, hogy a magyarországi vált a legrangosabb és legszínvonalasabb WAKO világkupává. Úgy is fogalmazhatok, hogy ez a világkupák zászlóshajója. Versenyzői létszámában egyedül a török vk-n vannak többen, ám ott a mezőny legalább hetven százalékát a hazai versenyzők teszik ki. Hozzánk viszont a világ minden tájáról szívesen jönnek a legjobbak, és gyakorlatilag mindenki, aki számít a sportágban, itt lesz” – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette: a korábbiakkal szemben ezúttal nem csupán a BOK Sportcsarnokot fogják használni a verseny lebonyolítására, hanem a formagyakorlat versenyszámokat szombaton és vasárnap a Körcsarnokban rendezik.

A tavaly világra szóló sikereket elért hazai klasszisok közül a nevezők között van az Európa Játékokat megnyert Bálint Martin (pointfighting 74 kg), a Küzdősportok Világjátékán diadalmaskodó Zajácz Bence (pointfighting 69 kg) és Busa Andrea (pointfighting 60 kg), valamint a világbajnokságon aranyérmes Cselovszki Patrik (pointfighting 57 kg), Szmolek Emánuel (light-contact 84 kg és kick-light 84 kg), Nagy Rita (light-contact 60 kg és kick-light 60 kg) és Mezei Nikolett (light-contact 65 és kick-light 65)

„Az eddigi évekhez hasonló, kiváló eredményekre számítok a sportolóinktól. Úgy gondolom, hogy a hazai környezet inspirálóan hat majd rájuk, és képesek lesznek mozgósítani a bennük rejlő erőtartalékokat, és a legjobbjukat tudják majd nyújtani a magas színvonalú, erős mezőnyökben. A világkupán való szereplés pedig jól szolgálja majd a felkészülést az év második felében sorra kerülő felnőtt Európa-bajnokságra és utánpótlás világbajnokságra” – bizakodott Galambos Péter.

A 29. Magyar Kick-box Világkupán a küzdelmek pénteken 10, szombaton és vasárnap pedig 9 órakor kezdődnek.

Ismét hazai rendezésű világverseny házigazdája Magyarország

Öt esztendővel ezelőtt, 2019 augusztusában, Győrben az Audi Arénában már rendezett utánpótlás világbajnokságot az MKBSZ. Az akkori sikereken felbuzdulva a sportág hazai vezetői újra megpályázták a versenyt, amelyet ezúttal a fővárosba hoznak: a világkupához hasonlóan a vb-nek is a BOK Csarnok lesz a helyszíne augusztus 26. és 31. között.

A 7-18 éves fiatalok több korosztályban a kick-box mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – nyolc tatamin és négy ringben küzdenek majd az érmekért.

A hatnapos, hétfőtől szombatig tartó versenyre az előzetes becslések szerint 70 ország több mint 2000 ifjú tehetsége érkezhet, és a világbajnokság égisze alatt bonyolítják le a kick-box világszövetség, a WAKO kongresszusát is.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum