Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autós hegyi Európa-bajnokság – A perzselő olaszországi hőségben értékes ezüstérmet szerzett Nagy Norbert​​​​​​​

Nagy Norbert Olaszországban is dobogós helyen zárt. A hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájának címvédő magyar pilótája a Trofeo Vallecamonicán a 2. helyet szerezte meg, ezzel folytatta idei remek sorozatát. A Nagy Norbi Racing Team szakmai igazgatójaként is tevékenykedő autóversenyző az idei összes állomás mindegyikén dobogóra tudott állni.

Az aranyérmet a hazai pályán versenyző olasz Lukas Bicciato szerezte meg, a bronzérem pedig a cseh Lukas Mülleré lett.

A kategóriában a BMW E46-tal versenyző Nagy Norbert az olasz futam után is magabiztosan vezet. 115 pontja van, az olasz Lukas Bicciatónak 94, az osztrák Chris-Andre Mayernek pedig 78.

Az autós hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a lengyelországi Limanowában folytatódik.

Nagy Norbert: „Nem lepett meg az eredmény, ezt valahol éreztem, hogy az olasz vetélytársamnak jobban kijön a lépés hazai pályán. Rekkenő hőség volt, ami a teljes mezőnyt próbára tette. Az a célom, hogy a lengyel futamon visszavágjak, és tovább növeljem az előnyömet összetettben.” 

0 Tovább

Fotógaléria: Eb-pillanatok

A rekkenő hőség sem tudta lassítani a magyarokat! A hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokságon a női, és a férfi válogatott is elszántabb, mint valaha. Mindkét csapat jelentős előrelépést mutat a korábbi évekhez képest. 

A Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna támogatója a Szerencsejáték Zrt. Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Ilyen még nem volt – 4. a női csapat, a férfiak pedig legyőzték a románokat

Sporttörténelmi magyar szereplés a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A magyar női válogatott bronzmeccset játszhatott, amit ugyan elvesztett, de a negyedik helyezés történelminek nevezhető, hiszen korábban soha nem végzett ilyen előkelő helyen a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.
A nemzeti csapat a kisdöntőben Georgia csapatával találkozott, és végül 28-10-re alulmaradt a Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna 2. napján.

A szombati napot a mieink a finnek elleni negyeddöntővel kezdték, ahol (hosszabbítás után) 19-14-re nyertek, aztán a svédek elleni elődöntőben 19-12-re kikaptak.

A férfi válogatott is emlékezetessé tette a szombati napot. A válogatott története során először legyőzte Romániát (26-12)! Ez volt az első csoportmérkőzés. A folytatásban következett egy 19-14-es siker a lettek ellen, majd Monaco együttesét verték a magyarok 21-14-re. Mindez azt jelenti, hogy a zárónapon a férfi csapat negyeddöntőzhet. A 11 órakor kezdődő összecsapáson ismét Monaco lesz az ellenfél. 

0 Tovább

Sárkányhajó: 48 magyar érem az Eb-n!​​​​​​​

Fantasztikus magyar szereplés a 15. EDBF Nemzetek Közötti  Sárkányhajó Európa-bajnokságon! A csehországi Racicében megrendezett kontinensbajnokságon a magyarok az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva 29 aranyat, 14 ezüstöt és 5 bronzérmet szereztek.

Az Eb-n a mieink a 18 nemzet közül a legnagyobb létszámmal, 188 fővel képviselték a magyar színeket.

„Elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen történelmet írtunk. A verseny négy napján keresztül vezettük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. A magyar sárkányhajó válogatott holtversenyben az éremtáblázat első helyén végzett, és mindez bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét” - nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Részletes eredmények a Magyar Sárkányhajó Szövetség oldalán

0 Tovább

Jet-ski Európa-bajnokság: Huszonöt fős lesz a magyar válogatott​​​​​​​

Rekordnevezés a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon és junior vb-n. A jövő pénteken kezdődő világversenyre a szervezők információi szerint 26 ország legjobbjai érkeznek Magyarországra. Az eseménynek Győr-Győrzámoly ad otthont, a látványos versenyek vasárnapig tartanak.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke hangsúlyozta, ebben a sportágban ilyen nagy világverseny nem volt még Magyarországon. „Az elmúlt években többször is bizonyítottunk. Színvonalas Eb- és utánpótlás korosztályban vb-futamot rendeztünk Nyíregyháza-Leveleken. Ilyen szintű nemzetközi érdeklődést azonban nem tapasztaltunk még. Az esemény méretéhez képest a magyar válogatott is szép számú jetest vonultat fel. Huszonöt fős lesz a nemzeti csapat úgy, hogy a magyarokon kívül osztrák és szlovák kiválóságok is Magyarország zászlaja alatt versenyeznek, magyar liszensszel.” – mondta Czeller Béla, aki egyben a szervező bizottság elnöke is.

A várható magyar szereplésről szólva elmondta, több dobogós helyezésben bízhatunk. „Összességében elmondható az összes kategóriára, hogy erős mezőny lesz. A magyar versenyzőktől tíz érmet remélek a felnőtt Eb-, és junior vb-futamokon” – tette hozzá Czeller Béla.

A jet-ski világverseny hivatalos megnyitója péntek este Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. 

0 Tovább

Rögbi Eb – A finnekkel negyeddöntőzhetnek a nők

Negyeddöntős a magyar női válogatott a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán. A nemzeti csapat a Budapest Rugby Centerben rekkenő hőségben kezdte meg a küzdelmeket a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második körében.

A magyarok előbb kikaptak Svájctól 15-10-re, majd a második találkozón 19-5-re verték Izraelt.

A harmadik pénteki összecsapáson Georgia legjobbjai következtek és Vitéz Georgináék végül 14-12-re győztek. Ez azt jelenti, hogy a szombati negyeddöntőben a finnekkel meccselhetnek a magyarok 12 óra 21 perctől.

A férfiak is bemutatkoznak szombaton. A magyarok Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze a csoportkörben.

Az Eb zárónapján a férfiak helyosztóit rendezik meg a Budapest Rugby Centerben.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar férfi csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt játékosok várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Rögbi Eb – Kezdődik a hazai rendezésű kontinensviadal!​​​​​​​

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának. A csapatok már érkeznek. 

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken elkezdődnek és vasárnapig tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára.

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt magyar válogatottak várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

A program:

Meccsdömping lesz mindhárom nap. Pénteken, amikor csak a nők játszanak, az összecsapások 10-től 18.10-ig zajlanak. Szombaton az első találkozó 9-kor veszi kezdetét, és este fél 10-ig lehet szurkolni a csapatoknak. Ezen a napon bonyolítják le a női helyosztókat és a férfi csoportmeccseket is. Vasárnap 11 órától 18.30-ig lesznek meccsek.

0 Tovább

Magyarországról és Csehországból is igazolt a Kassa​​​​​​​

A holtszezon is izgalmas a Kassánál. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat a felkészülési időszak felénél jár, és megkezdődtek az edzőmeccsek is.

Győzelemmel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát a Kassa FC. A Nagymihály elleni összecsapáson idegenben 1-0-ra győzött Geri Gergely csapata. A találkozó után Farkas Balázs sportigazgató beszámolt az elmúlt időszak érdekesebb igazolásairól.

„A cél a csapat megerősítése, így ennek szellemében hoztunk játékosokat Kassára. Rózsahegyről érkezett például Marek Zsigmund. A védekező középpályás korábbi együttesében csapatkapitányként játszott. Kapusposzton is erősítettünk: a cseh élvonalból, Budějovicéből Dávid Sipos jött, míg Bokros Szilárd a DVTK-ból tette át székhelyét Kassára, a hátvéd kölcsönjátékosként erősíti a csapatot” – sorolta Farkas Balázs, aki elmondta, a felkészülési időszak nagyjából felénél járnak.

„Az előttünk álló héten lesz egy lengyelországi edzőtábor, szombaton a Górnik Zabrze vendége lesz a Kassa, és onnan ráfordulunk az AS Roma elleni összecsapásra.” – mondta a sportigazgató.

A Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitóján ugyanis az olasz AS Romával játszik barátságos mérkőzést a Kassa FC július 22-én.

Fotó:  Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Socca – Megvannak a BL-résztvevők, bemutatkozott a női válogatott

Szigetszentmiklósi, karcagi, jászberényi és budapesti csapatok lettek BL-résztvevők a Socca Nemzeti Bajnokság Országos Nagydöntőn. A hajdúszoboszlói tornán eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a krétai Bajnokok Ligájában, egyben bemutatkozott a női socca-válogatott is. Fekete Róbert együttese megnyerte a sporttörténelmi tornát.

 Az év egyik legfontosabb eseményén van túl a hazai socca-társadalom. Hajdúszoboszlón eldőlt, hogy a National Iron Team megvédte címét. A szigetszentmiklósiak mogött a DKV INDUSTRY végzett másodikként Karcagról, megelőzve a Vasutas Sörözőt (Jászberény), és a budapesti Chicagót. Ez a négy együttes lett BL-résztvevő a 32 csapatot felvonultató mezőnyben. 

Hajdúszoboszlón a női socca-válogatott magabiztos sikert aratott. A horvátokat, a görögöket és a ciprusiakat is legyőzte a nemzeti csapat, így megnyerte a sporttörténelmi tornát. Ez volt a női válogatott hivatalos bemutatkozása. 

Fekete Róbert szövetségi kapitány elmondta, ez egy jó rajt volt, és azon lesznek hogy erre a sikersorozatra építve ütőképes válogatott induljon majd a jövő évi világbajnokságon. 

„Minden képzeletemet felülmúlta a csapat, a nemzetközi mezőnyben magabiztos játékkal, kapott gól nélkül nyertük a tornát. A világbajnokságot januárban Essenben rendezik meg. Addig több felkészülési meccsen és összetartáson igyekszünk tovább csiszolni a csapatjátékot” – mondta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Rögbi Eb – Pályán a női és a férfi válogatott is Budapesten!​​​​​​​

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának.

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken, azaz július 12-én elkezdődnek és vasárnapig (júl. 14.) tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és a második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára. A magyarok ellenfelei:

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

További információk a Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldalán. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum