Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kakuk egyéni csúccsal győzött Szerbiában

Kakuk Levente egyéni- és pályacsúccsal, 704 fás teljesítménnyel aranyérmet szerzett az év első világranglista-versenyen. Mindez jó előjel a hétvégi, szegedi világranglista előtt. Ráadásul a vrbasi viadalon csak szegediek álltak dobogóra, mivel Kakuk mögött Zapletán Zsombor lett az ezüstérmes, megelőzve Kiss Norbertet. A magyar szövetség információi szerint egyébként már 160 versenyző nevezett.

Bécsújhelyen is született egy tekés arany: Ausztriában a hagyományos Három Királyok Kupáját rendezték meg, melyen a mieinken kívül románok, szlovénok, osztrákok, csehek és szlovák indultak. Az egyéni versenyt Nemes Attila (Zalaegerszegi TK) nyerte meg 688 fával. Ugyanitt a csapatok között a Répcelaki SE II. együttese bronzérmes lett (2537 fás teljesítménnyel).

0 Tovább

Tekesport - Így gurított Erdei Zsolt a Világbajnokok Versenyén

Ellepték a világbajnokok a BKV tekecsarnokát. A sportágban a Világbajnokok Versenyével az év utolsó eseményét bonyolították le Erdei Zsolt közreműködésével. A profi ökölvívó világbajnok nyitotta meg a viadalt, amelyen a jelenlegi magyar válogatott világklasszisain kívül olyan egykori csillagok gurítottak, mint például Németh Lajos vagy Mráz László.

Erdeit lenyűgözte a tekés közeg. „Lelkes, és nemzetközileg is meghatározó sportemberekkel van tele ez a sportág. Jó volt itt lenni, és annak meg külön örülök, hogy a hivatalos megnyitón sikerült párat gurítanom” – nyilatkozta a kamerák kereszttüzében Erdei ’Madár’ Zsolt. A gálát Farkas Sándor nyerte 650 fás teljesítménnyel, ezzel 500 euróval gazdagodott.

Az eseményről a Telesport így számolt be:

(A tekés anyag 2:10-nél kezdődik. Ha nem indul el a beágyazott videó, akkor itt nézheti meg a Telesport anyagát: MTV Videótár)


„A Világbajnokok Versenyével a sportágat szerettük volna népszerűsíteni egy picit, persze jól akartuk magunkat érezni egy eredményes év után, és egy mozgalmas esztendő előtt” – értékelt Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. „Külön köszönöm az Erdei Zsolt Baráti Kör közreműködését abban, hogy Madár eljött a rendezvényünkre. Most jöhet egy kis pihenés, de január elejétől egy maratoni munka hajrája kezdődik meg számunkra. Májusban Magyarország a világ legjobbjait látja vendégül. 20 nemzet közel ezer tekése érkezik Zalaegerszegre, a 2013-as csapat-világbajnokságra. A májusi rajtig rengeteg tennivalónk lesz” – tette hozzá a sportvezető. A Világbajnokok Versenyének összefoglalóját januárban a Sport1-en láthatják a nézők.

Mráz László

Bemutatás

Erdei Zsolt

Dávid Veronika

Jókedv

Himnusz

Lendületben

Erdei készül

Farkas Sándor fehér mezben

0 Tovább

Tekesport - Kiss Norbert bronzéremmel zárta a WTC utolsó állomását

Kiss Norbert a World Tour Classic (WTC) idei utolsó állomásán is érmet szerzett. A szegediek világklasszis tekézője a sorozat utolsó versenyén, az ausztriai Ritzingben bronzérmes lett. A világbajnok így elmondhatja magáról, hogy a WTC mindhárom viadalán dobogóra állhatott. A világ legjobb tekézőit felvonultató World Tour Classic első két állomását (Varasd és Zalaegerszeg) ugyanis megnyerte. Kissnek amúgy is bejött a 2012-es év, hiszen – többek között – sprint kategóriában világbajnoki aranyérmet szerzett a lengyelországi Lesznóban, itthon pedig ő lett a tekézőknél az Év Férfi Sportolója.

Zavarko Vilmos és Kiss Norbert

Az ausztriai versenyen a szerb Zavarkó Vilmos lett az első, miután a döntőben – hirtelen halál után – legyőzte a szlovák Ondrej Kyselicát. Kiss szerint a sorsolás nem volt számára kedvező Ritzingben. „Már az elődöntőben összekerültem Zavarkóval, és a sors úgy hozta, hogy most ő nyert, így döntőzhetett. Kimerítő volt ez az év, de természetesen kipihenem magam, és a következő WTC-viadalon ismét indulok” – mondta Kiss.

A pénzdíjas sorozatot 2013-ban hölgyek számára írják ki, a férfiak legközelebb 2014-ben guríthatnak WTC-versenyen. Kissnek addig természetesen lesz alkalma világversenyen bizonyítania, hiszen a sportág csapat-világbajnokságát jövőre Zalaegerszegen rendezik meg, valamint együttese, a Szegedi TE már januárban megkezdi a küzdelmeket a Bajnokok Ligájában.

0 Tovább

Tekesport – Negyeddöntős a Szeged a Bajnokok Ligájában!

Egy magyar csapat folytathatja a küzdelmeket jövőre a BL-ben. A zalaiak nem tudtak fordítani, míg a szegediek második meccsüket is megnyerték a nyolcaddöntős párharcban.

Továbbjutott a Szegedi TE a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő visszavágóján a Tisza-partiak a francia Strasbourg otthonában is nyertek, így kettős győzelemmel léptek tovább. A Szeged a 7-1-es hazai siker után, Kiss Norbert vezérletével, Franciaországban is 7-1-re ütötte ki ellenfelét. A világbajnok – aki pár nappal ezelőtt átvehette itthon az Év Játékosának járó díjat – 640 fával a meccs legjobbja lett. A magyar csapat a horvát KK Zapresic együttesével negyeddöntőzik januárban.

Nem sikerült a Zalaegerszegnek. A másik BL-résztvevő magyar csapat az itthoni 5:3-as vereség után Németországban is 5:3-ra kikapott a Bamberg együttesétől, így kettős vereséggel kiesett.  Ennek a találkozónak Kiss Tamás volt a legeredményesebb játékosa 641 fával.

0 Tovább

Tekesport: Kiss és Méhész lett az Év sportolója

A férfiaknál a sprint világbajnok Kiss Norbert, a nőknél pedig az országos páros bajnokság első helyezettje, Méhész Anita lett az év sportolója a tekézőknél.

A hazai szövetség hagyományos év végi ünnepségén kiderült az is, hogy a fiúknál Kozma Károly, míg a lányoknál Sajermann Nóra lett a 2012-es év legjobbja. A díjakat Lengyel József elnök, és Dávid Veronika főtitkár adta át.

A Magyar Tekeszövetség számára fontos lesz a 2013-as év, hiszen jövőre Zalaegerszegen rendezik meg a sportág csapat-világbajnokságát, így nem csoda, hogy az évzárón a vb is téma volt, amely május 10-én kezdődik.

Az évzárón Weinacht János emlék plakettet vehetett át a szövetség elnökségétől. A szakember idén ünnepelte 70. születésnapját, hosszú évek óta a MATESZ elnökségének tagja, az Utánpótlás Bizottság vezetője, az utánpótlás leány válogatott szövetségi kapitánya.

*

Rangos elismerésben részesült a tekézők főtitkára. Dávid Veronika a Vállalkozók napja ünnepi rendezvényén a "2012. ÉV Vállalkozója" díjat vehette át. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöksége szavazta meg a  VOSZ Sportvállalkozási Szekció jelölését a díjra, mely szekcióban 2010 őszétől a sportvezető társelnöki funkciót tölt be.

A díjat a Művészetek palotájában Demján Sándor /VOSZ ügyvezető elnök/, Szijjártó Péter /a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára/, Czomba Csaba /VOSZ soros elnök/ és Dr. Lits József / VOSZ Ellenőrző Bizottság elnöke/ adta át.

0 Tovább

Teke – Tizennégy magyar lehet ott az utolsó WTC-n!

Tizennégy fős magyar csapat vesz részt a World Tour Classic (WTC) idei utolsó állomásán. A rangos nemzetközi pénzdíjas tekeverseny záróviadalát az ausztriai Ritzingben rendezik meg december 15-én.

Kiss Norbert, Nemes Attila, Hergéth Zoltán, Boanta Caludiu és Vörös Milán az első, Zapletán Zsombor, Botházy Péter és Kozma Károly pedig a második körben kapott meghívást. A magyar csapatot Kiss Tamás, Gergácz Csaba, Rudolf Balázs, Nagy Attila, Orosz István és Budai Ádám teszi teljessé, akik mindannyian ritzingi a selejtezőben harcolták ki az indulás jogát.

A WTC-versenyeken a világ legjobb tekézői indulhatnak. A sorozatot idén írta ki először a sportág nemzetközi szövetsége. Az első két állomáson Kiss Norbert fantasztikus sorozatot produkált: a horvátországi Varasdon és Zalaegerszegen is győzött, ráadásul az első versenyen Nemes Attilával döntőzött, így elmondható, hogy a magyaroknak abszolút bejött a WTC. 2013-ban a nők számára rendezik meg a World Tour Classicot.

0 Tovább

Tekesport - Szegedi előny a BL-ben

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a magyar csapatok a Bajnokok Ligája legutóbbi versenynapját.

Előny a Szegednél a férfi tekézők Bajnokok Ligájában! A Tisza-partiak hazai pályán a francia Strasbourgot győzték le 7-1-re a BL nyolcaddöntőjének első meccsén. A találkozó legeredményesebbje a legutóbb világbajnoki címet szerző, és a World Tour Classic (WTC) első két versenyét megnyerő Kiss Norbert volt 667 fával.

Nem sikerült tökéletesre az első meccs a Zalaegerszegnek. A zalaiak ugyancsak hazai környezetben a német Victoria Bambergtől kaptak ki 5-3-ra. Ennek a nyolcaddöntős összecsapásnak a legjobbja Kiss Tamás volt, miután 638 fával zárta az összecsapást.

A visszavágókat december 8-án bonyolítják le.

0 Tovább

Tekesport – Az utolsó WTC-viadal következik, öt magyar indulása már biztos

Egyelőre öt magyar indulása biztos a 2012-es Teke World Tour Classic utolsó állomásán. A pénzdíjas sorozat az ausztriai Ritzingben zárul. A kvótások között természetesen ott van a Kiss Norbert, aki a varasdi és a zalaegerszegi WTC-viadalt is megnyerte, valamint sprint kategóriában világbajnok lett Lengyelországban. A Szeged kiválóságán kívül Boanta Claudiu, Nemes Attila (Zalaegerszegi TK), Hergéth Zoltán (FEB Amberg) és Vörös Milán (Répcelaki SE) készülhet a decemberi rangos versenyre.

„Bízunk benne, hogy lesznek még magyar indulók, mert előttünk van a selejtező, ahol további kvótákat osztanak szét. A WTC-t ebben az évben bonyolítják le először, a pénzdíjas sorozat célja az, hogy népszerűsítse a tekesport. A Tour díjait Sheikh Talal Mohammed Al-Sabah, azaz a kuvaiti sejk finanszírozza” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Bowling és Tekeszövetség főtitkára (képünkön). 

0 Tovább

Tekesport – Kiss Norbert világbajnok!

A magyar tekeválogatott tagjai megkezdték az éremgyűjtést a világbajnokságon. Sprint kategóriában aranyat, vegyespárosban pedig ezüstöt szereztek a mieink.


Kiss Norbert világbajnok lett Lengyelországban! A magyar világklasszis a Lesznóban zajló vb-n megnyerte a sprint számot (2X20 gurítás), ezzel folytatta idei zseniális sorozatát. Kiss ugyanis a 2012-ben bevezetett World Tour-sorozat első két állomásán sem talált legyőzőre. A Szegedi TE versenyzője a döntőben azt a szerbiai Ernjesi Róbertet győzte le, aki ugyancsak a Tisza-partiakat erősíti.
Igyekeztem kizárni a körülöttem lévő tényezőket, és úgy játszottam, mint az év bármely mérkőzésén. Nagyon várom a 2013-as csapat-vb-t, mert a hazai közönség előtt még nem szerepeltem világbajnokságon” – mondta Kiss az eredményhirdetés után, akinek ez volt a negyedik világbajnoki aranya (2 csapat, 1 összetett egyéni, és a mostani sprint).
Vegyespárosban a Sajermann Nóra, Kiss Tamás duó is közel állt a győzelemhez, de végül a hirtelen halálban kikaptak a horvát Ana Bacan, Mario Musanic kettőstől. A magyar válogatott így egy arannyal és egy ezüsttel büszkélkedhet eddig a lengyelországi világbajnokságon.
Jövőre Magyarország látja vendégül a világ legjobbjait. A 2013-as csapat-világbajnokságot ugyanis Zalaegerszeg rendezi meg. 

0 Tovább

Tekesport - Kerethirdetés a világbajnokság előtt

Megvan vb-résztvevők listája! Nincs már kérdőjel a magyar keretben, miután eldőlt, hogy a zalaegerszegi Farkas Sándor (fotó) utazhat a jövő vasárnap kezdődő világbajnokságra.


A vb-nek a lengyelországi Leszno városa ad otthont, ahol a magyar együttes (a nőknél és a férfiaknál is) maximális létszámmal vesz részt.
Az utolsó kérdőjel a férfiak mezőnyében volt, mivel Boanta Claudiu és Farkas Sándor annyira egyforma mutatókkal rendelkezett, hogy a szövetség eldöntötte: a Zalaegerszeg-BKV magyar bajnoki összecsapás afféle válogatóként funkcionál, és a legtöbb fát gurító csatlakozhat a válogatotthoz. Végül Boanta Claudiu 607, Farkas Sándor pedig 640 fás teljesítménnyel zárt, így utóbbi képviselheti a magyar színeket Lengyelországban.
„Még lesz a csapatoknak egy bajnoki, aztán jövő hétvégén utazunk a világbajnokságra” – mondta Fehér László, a férfiak szövetségi kapitánya, aki hangsúlyozta: a magyarok helyzete egyetlen világversenyen sem egyszerű, hiszen a mieink a legjobbak közé tartoznak, így minden ellenfél kettőzött erővel készül ellenünk.
A lengyelországi egyéni vb-re utazó férfi-válogatottat a Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK tekézői alkotják, míg a nőknél a Fradiból két, a Rákoshegyi VSE együtteséből három, a zalaegerszegiektől pedig egy kiválóság csatlakozott az utazó kerethez.

A női válogatott: Csongrádi Gyöngyi, Sáfrány Anita (FTC), Méhész Anita, Tímár Edina, Sajermann Nóra (Rákoshegyi VSE), Nemes Irén (ZTE-ZÁÉV TK).

A férfi válogatott: Kiss Norbert, Karsai László, Zapletán Zsombor (Szegedi TE), Kiss Tamás, Nemes Attila és Farkas Sándor (Zalaegerszegi TK).
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum